Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Po burzy

Domyślnie Po burzy

Hej,

Zdjęcie zrobione tuż po przejściu frontu burzowego o zachodzie Słońca. Łukasz Czepiela na Carbon Cub EX-2.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC0912-Edit2.jpg
Wyświetleń:	518
Rozmiar:	393,5 KB
ID:	54757

Domyślnie

Jest dym!
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Bardzo ładne, pastelowe kolory.
    Kadr mi nie pasuje.
    This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!

Domyślnie

Ooo! Panie! Na takie kadry się czeka latami
    Pozdrawiam.
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Jest dym!
    Pogoda tego dnia była niesamowita

Cytat Zamieszczone przez NimnuL Zobacz posta
    Bardzo ładne, pastelowe kolory.
    Kadr mi nie pasuje.
    Z kadrem też walczyłem i w końcu wybrałem najszerszą wersję bo niebo zagrało tu pięknie.

Cytat Zamieszczone przez wikary Zobacz posta
    Ooo! Panie! Na takie kadry się czeka latami
    Pozdrawiam.
    Faktycznie trudno o zachodzie coś latającego ustrzelić

Domyślnie

Tylk oze jak oosoba "skrzywiona" krajobrazowo ?(spokojniem, ja tez) to kadrowales tak dllatego ze szkoda ci takiego fajnego, rozpalonego nieba.
    A tu jednak samolot powinien grac pierwsze skrzypce. Ogolnei zdjeci fajne, lae jednak z kadrem bym jakos pokombinowal.
    Moze obcial troche lewej(wiecej) i dolu(mniej) zeby dac samolot blizej mocnego punktu...i chyba wtedy by ta smuga dymu byla lepiej wyeksponowana
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Tylk oze jak oosoba "skrzywiona" krajobrazowo ?(spokojniem, ja tez) to kadrowales tak dllatego ze szkoda ci takiego fajnego, rozpalonego nieba.
    A tu jednak samolot powinien grac pierwsze skrzypce. Ogolnei zdjeci fajne, lae jednak z kadrem bym jakos pokombinowal.
    Moze obcial troche lewej(wiecej) i dolu(mniej) zeby dac samolot blizej mocnego punktu...i chyba wtedy by ta smuga dymu byla lepiej wyeksponowana
    Wiem, wiem można to pewnie lepiej skadrować ale naprawdę mi było szkoda ciąć tego nieba hehe
    Pokombinuję jeszcze.

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcie
    D90

Domyślnie

Bardzo mi się dobrze kontempluje to zdjęcie. Wygląda jakby chmury zrodziły maszyny, jakby samoloty były ich częścią, zjawiskiem chwilowym, ulotnym jak błyskawica czy dym. Napisałem 'maszyny' bo wydawało mi się, że jest druga smuga dymu a to chyba chmura? I jeszcze bardziej stwarza to wrażenie, że drugi samolot był i się rozpłynął, wytwór atmosferycznego zjawiska.
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 12-08-2021 o 10:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nathaniel Zobacz posta
    Bardzo ładne zdjęcie
    Dziękuję

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Bardzo mi się dobrze kontempluje to zdjęcie. Wygląda jakby chmury zrodziły maszyny, jakby samoloty były ich częścią, zjawiskiem chwilowym, ulotnym jak błyskawica czy dym. Napisałem 'maszyny' bo wydawało mi się, że jest druga smuga dymu a to chyba chmura? I jeszcze bardziej stwarza to wrażenie, że drugi samolot był i się rozpłynął, wytwór atmosferycznego zjawiska.
    Bardzo ciekawy wpis. Ta chmura na dole to faktycznie dopełnia trajektorię lotu samolotu. Co do chwilowości to jak najbardziej trafne, taki przelot trwa krócej niż dym choć w pamięci zostaje na dłużej.