Zobacz pełną wersję : Problem(chyba) z wyswietlaczem
Witam,
Jestem nowym szczesliwym uzytkownikiem D80 i dopiero zaczynam moja przygode na wyzszym pułapie (wyzszy niz kompakty), a wiec do rzeczy:
wydaje mi sie ze mam cos nie tak z wyswietlaczem:( , tzn. pojawiaja sie czarne plamki tam gdzie jest bialy kolor (mruga na czarno) przy wyswietlaniu zdjecia. Po wyeksponowaniu problem znika.
Dziekuje z gory za pomoc.:)
Pokręć małym kółkiem lub wciśnij kilka razy guzik "w prawo" lub "w lewo". Włączyłeś sobie taki podgląd, gdzie przepalone fragmenty (tzn. te, gdzie jest "za jasno", w największym uproszczeniu) migają. Instrukcja coś o tym powinna wspominać...
Pokręć małym kółkiem lub wciśnij kilka razy guzik "w prawo" lub "w lewo". Włączyłeś sobie taki podgląd, gdzie przepalone fragmenty (tzn. te, gdzie jest "za jasno", w największym uproszczeniu) migają. Instrukcja coś o tym powinna wspominać...
Właśnie TAK :)
Np: strona 63 instrukcji na samej górze pod nazwą Światła
Thx:) instrukcje dopiero co znalazlem bo nie mialem po polsku i zaczynam ja studiowac. Pozdrawiam.
vasper31
29-06-2007, 10:12
rotfl
saboteur81
29-06-2007, 15:32
on sygnalizuje gdzie zrobią się w najbliższym czasie dead i hot pixele....
żółto-czarny
29-06-2007, 15:36
Osobiście proponowałbym Ci ten typ podglądu mieć ustawiony najczęściej. Pozwala na szybko ocenić "dobroć" zdjęcia bez zasłaniania go histogramem, w większości sytuacji.
kronos28
29-06-2007, 18:50
instrukcja dokształca