Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem(chyba) z wyswietlaczem

Witam,
    Jestem nowym szczesliwym uzytkownikiem D80 i dopiero zaczynam moja przygode na wyzszym pułapie (wyzszy niz kompakty), a wiec do rzeczy:
    wydaje mi sie ze mam cos nie tak z wyswietlaczem , tzn. pojawiaja sie czarne plamki tam gdzie jest bialy kolor (mruga na czarno) przy wyswietlaniu zdjecia. Po wyeksponowaniu problem znika.
    Dziekuje z gory za pomoc.

Domyślnie

Pokręć małym kółkiem lub wciśnij kilka razy guzik "w prawo" lub "w lewo". Włączyłeś sobie taki podgląd, gdzie przepalone fragmenty (tzn. te, gdzie jest "za jasno", w największym uproszczeniu) migają. Instrukcja coś o tym powinna wspominać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MsbS Zobacz posta
    Pokręć małym kółkiem lub wciśnij kilka razy guzik "w prawo" lub "w lewo". Włączyłeś sobie taki podgląd, gdzie przepalone fragmenty (tzn. te, gdzie jest "za jasno", w największym uproszczeniu) migają. Instrukcja coś o tym powinna wspominać...
    Właśnie TAK
    Np: strona 63 instrukcji na samej górze pod nazwą Światła
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Thx instrukcje dopiero co znalazlem bo nie mialem po polsku i zaczynam ja studiowac. Pozdrawiam.

Talking

rotfl
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

on sygnalizuje gdzie zrobią się w najbliższym czasie dead i hot pixele....

Domyślnie

Osobiście proponowałbym Ci ten typ podglądu mieć ustawiony najczęściej. Pozwala na szybko ocenić "dobroć" zdjęcia bez zasłaniania go histogramem, w większości sytuacji.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

instrukcja dokształca
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Uprawnienia umieszczania postów