Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Radruż
Cerkiew św. Paraskewy
Na pograniczu fotografii architektury i krajobrazowej...
1
38502
2
38504
3
38505
spiritus
19-04-2020, 13:36
Ouu... Witam w moich skromnych progach :D
Wybieram sie ta cerkiew noca ofocic juz od kilku lat i wiecznie czasu nie ma.
Jak jeates jeszcze w okolicy to odiwedz cerkiew w Starych Oleszycach. Masz tam zachowane oryginalne malunki na scianach.
Jedno z moich ulubionych miejsc na Roztoczu. Bardzo fajnie pokazane.
Cieszę się że się podobają.
spiritus - na pewno jeszcze odwiedzę, i Radruż, i Stare Brusno, i Gorajec - i resztę. Dotychczas raczej podróżowałem po Beskidzie Niskim, kierunek wschodnio-roztoczański dopiero na mnie czeka. Muszę też ponownie odwiedzić Chotyniec (trochę bardziej na południe, ale jest imponujący) bo gdy byłem, to był zamknięty. O Starych Oleszycach nie słyszałem, bo koncentruję się bardziej na cerkwiach drewnianych - ale teraz poszukałem, i wygląda naprawdę ciekawie! Nie orientujesz się, czy spokojnie można wchodzić do środka, czy trzeba poprosić kogoś o tę możliwość?
Tomekk Miejsce jest niesamowicie piękne, chociaż minus tego jest taki, że dosyć zatłoczone.
Odrobina zdjęć backstage'owych:
4
Gdy przyjechałem, miałem nadzieję na to że pogoda się poprawi, bo na początku było tak...
38511
5
Nagle światło zachodzącego słońca przebiło się pod warstwą chmur. Zacząłem w pośpiechu ustawiać kadr, zrobiłem strzał który tu zaprezentowałem jako pierwszy, wprowadziłem ostatnią poprawkę, i... przyjechał autobus który stanął przed cerkwią :mad: Odjechał dopiero gdy się ściemniło (to jego światła widać na trójce...)
38512
6
Pozostało mi tylko podejmowanie różnych prób takiego kadrowania, by jego, jak i turystów nie było widać - ale było ciężko, warto pokazać tylko dwójkę i to zdjęcie:
38513
7
A w drodze powrotnej odwiedziłem jeszcze Hotyniec :)
38514
spiritus
19-04-2020, 16:39
creep
Klucz jestem w stanie zalatwic wiec sie kontaktuj :D
Horyniec a nie Hotyniec xD
Odezwę się w normalniejszych czasach, gdy tylko będę miał okazję znowu odwiedzić Twoje tereny :)
No tak, połączyłem Chotyniec o którym też myślałem i Horyniec Zdrój, i wyszedł Hotyniec :-|
spiritus
19-04-2020, 18:06
Mialem pytac czy Ci chodzi o Chotyniec czy Horyniec ale Sanacja i piekny park jest tylko w jednym z nich :D
Na jedynce jest znakomite światło