Szukaj
Ouu... Witam w moich skromnych progach
Wybieram sie ta cerkiew noca ofocic juz od kilku lat i wiecznie czasu nie ma.
Jak jeates jeszcze w okolicy to odiwedz cerkiew w Starych Oleszycach. Masz tam zachowane oryginalne malunki na scianach.
Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
>>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<
Jedno z moich ulubionych miejsc na Roztoczu. Bardzo fajnie pokazane.
Cieszę się że się podobają.
@spiritus - na pewno jeszcze odwiedzę, i Radruż, i Stare Brusno, i Gorajec - i resztę. Dotychczas raczej podróżowałem po Beskidzie Niskim, kierunek wschodnio-roztoczański dopiero na mnie czeka. Muszę też ponownie odwiedzić Chotyniec (trochę bardziej na południe, ale jest imponujący) bo gdy byłem, to był zamknięty. O Starych Oleszycach nie słyszałem, bo koncentruję się bardziej na cerkwiach drewnianych - ale teraz poszukałem, i wygląda naprawdę ciekawie! Nie orientujesz się, czy spokojnie można wchodzić do środka, czy trzeba poprosić kogoś o tę możliwość?
@Tomekk Miejsce jest niesamowicie piękne, chociaż minus tego jest taki, że dosyć zatłoczone.
Odrobina zdjęć backstage'owych:
4
Gdy przyjechałem, miałem nadzieję na to że pogoda się poprawi, bo na początku było tak...
5
Nagle światło zachodzącego słońca przebiło się pod warstwą chmur. Zacząłem w pośpiechu ustawiać kadr, zrobiłem strzał który tu zaprezentowałem jako pierwszy, wprowadziłem ostatnią poprawkę, i... przyjechał autobus który stanął przed cerkwiąOdjechał dopiero gdy się ściemniło (to jego światła widać na trójce...)
6
Pozostało mi tylko podejmowanie różnych prób takiego kadrowania, by jego, jak i turystów nie było widać - ale było ciężko, warto pokazać tylko dwójkę i to zdjęcie:
7
A w drodze powrotnej odwiedziłem jeszcze Hotyniec
@creep
Klucz jestem w stanie zalatwic wiec sie kontaktuj
Horyniec a nie Hotyniec xD
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
Mialem pytac czy Ci chodzi o Chotyniec czy Horyniec ale Sanacja i piekny park jest tylko w jednym z nich![]()
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
Na jedynce jest znakomite światło
Skontaktuj się z nami