PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Color Efex Pro 2.0 w PS CS2

Gembor
09-10-2005, 10:57
Witam,

Czy ktoś wie gdzie i które filtry z nik Color Efex Pro 2.0 trzeba wrzucić do Ps CS2 aby były wyświetlane w zakładce filtrów w PS. Napewno działają z PS ale gdzie je dać?

Ps. Te filtry nCEP są rewelacyjne :) używam ich od miesięca w Nikon Capture i jestem happy :)

Gelo5
09-10-2005, 11:26
Nie znam tych filtrów, ale w Photoshopie filtry są w folderze PLUG-INS i PLUG INS PL.

Gembor
09-10-2005, 11:46
Niestety po przekopiowaniu ich do tych katalogów dalej sa niedostepne :(

radek65
12-10-2005, 22:32
o ile się nie mylę są dwie wersje filtrów - ps i nc, u mnie chodzą w ps7 po zainstalowaniu w katalogu plug ins pl, w katalogu plug ins ps ich nie widział

sinner
13-10-2005, 09:57
zakładając że masz oryginały to pewnikiem pisze w instrukcji ... 8)

thores
22-12-2005, 17:20
Nie miałem z tym zadnych problemów.
Po instalacji tegoż programu wystąpiła potrzeba restartu komputera.Po ponownym uruchomieniu i odpaleniu PS CS okazało się ze Ps sam wyszukał dodatkowe pluginy--> Nikon Color Efex Pro .Po załadowaniu okna dialogowego ukazał sie w lewym dolnym rogu prostokąt z tymi własnie filtrami.
Jak mnie pamięc nie myli to nie bylo potrzeby kopiowania folderu z filtrami do katalogu Ps'a.

Dodatkowo jest mozliwosc ustawienia czy te filtry mają się ładowac przy starcie Ps czy tez nie.

P.S. a zapytam jeszcze czy ktoś jest w posiadaniu polskiej łatki do Ps Cs2?proszę o informacje.