PDA

Zobacz pełną wersję : Mundial 2018

Strony : [1] 2

ksh
17-06-2018, 23:27
Dziwi mnie brak takiej dyskusji :)

Podsumowanie dzisiejszego dnia:

https://i.imgur.com/om45V84.gif
źródło (https://i.imgur.com/om45V84.gif)

i

https://i.imgur.com/kcnBPN4.jpg?1
źródło (https://i.imgur.com/kcnBPN4.jpg?1)

akustyk
18-06-2018, 00:42
moje podsumowanie tego co ogolnie mysle o szmaciance jest takie:
https://www.google.com/search?q=0

nuda jak flaki z olejem. 1,5 h zielonego ekranu gdzie nic sie nie dzieje i potem na koniec ewentualnie ktos cos z karnego wcisnie... to juz wole przed akwarium usiasc i rybki poogladac, wiecej akcji :)

ksh
18-06-2018, 08:43
Akurat mamy wiele meczów bardzo dynamicznych i z ciekawymi wynikami bez gry gdzie tylko kalkulacja jest na remis i odpoczynek.

akustyk
18-06-2018, 08:49
Akurat mamy wiele meczów bardzo dynamicznych i z ciekawymi wynikami bez gry gdzie tylko kalkulacja jest na remis i odpoczynek.

kazdy lubi co innego. ale zgoda, wiele osob uzna nawet Formule 1, szmacianke, bilard czy szachy za pasjonujace i trzymajace w napieciu...

elanek
18-06-2018, 09:33
Jest to niewątpliwie święto fanów kopanej, jednak mi trudno pogodzić się z tym, że w rezultacie legitymizuje zbrodniczy reżim. Reżim, w którym na urodziny prezydenta "nieznani sprawcy" mordują niewygodnych dziennikarzy, w którym dzieją się naprawdę straszne rzeczy.
Szachy czy brydż rzeczywiście potrafią trzymać w napięciu :)

akustyk
18-06-2018, 10:25
Jest to niewątpliwie święto fanów kopanej, jednak mi trudno pogodzić się z tym, że w rezultacie legitymizuje zbrodniczy reżim. Reżim, w którym na urodziny prezydenta "nieznani sprawcy" mordują niewygodnych dziennikarzy, w którym dzieją się naprawdę straszne rzeczy.
Szachy czy brydż rzeczywiście potrafią trzymać w napięciu :)
szmacianka, jak sie gra samemu, tez moze byc fajna.

ale zeby tak atawistycznie slepic 1,5 godziny w ekran...??? to jak z tym wyjsciem na wedkowanie i odmrazaniem sobie d*y na stolku o 4:00 w nocy... cudowna pozywka dla psychologow i feministycznych zartow... :)

robin102
18-06-2018, 10:50
o której godzinie ten mecz dziś ?

waldek
18-06-2018, 11:09
https://sportowefakty.wp.pl/ms-2018/kalendarz

ksh
18-06-2018, 11:28
Może nie psujcie humoru polityką, a wbijanie w temat, który mnie nie interesuje i wybrzydzanie jest słabe, ja nie jestem wielkim fanem ogólnie piłki ale reprezentacje ME czy Mundial oglądam z zapartym tchem zawsze.
Każdy sport może rozgrzewać, przypomnijmy sobie turniej golfa na ostatniej olimpiadzie w Rio albo curling na ostatnich zimowych, a formuła E przyciąga z dnia na dzień więcej kibiców itd.

Dho'ine
18-06-2018, 11:42
Kolego akustyk, może nie lubisz po prostu piłki ? Ktoś też może powiedzieć że bieganie ze statywem nad ranem to też fanaberia lub głupota.
Ja sam wielkim fanem nie jestem, oglądam tylko Polaków na różnych imprezach, nie znam się na piłce, kojarzę tylko niektórych zawodników, ale wczoraj obejrzałem dwa mecze, całe z ogromną ciekawością i emocjami.
Skoro przegrana Niemców i remis Brazylii wczoraj z drużynami bardzo dobrymi ale nie topowymi to nuda, to ja już nie wiem :) Wyniki mnie cieszą bo są zaskoczeniem i pokazują że serce do gry i dobre przygotowanie to podstawa i każdy ma szanse.

akustyk
18-06-2018, 12:03
Kolego akustyk, może nie lubisz po prostu piłki ?

nie mam wiekszych oporow przeciwko kopaniu samodzielnie (choc i nie mam wiele okazji).
nie potrafie natomiast zmusic sie do ogladania tego czegos. wole na akwarium z rybkami popatrzyc, rownie duzo akcji, mniej nurkowania i wymuszania gwizdkow... albo Tour de France - tez nic sie nie dzieje, ale przynajmniej kameruni fajne miejsca pokazuja :)

Ktoś też może powiedzieć że bieganie ze statywem nad ranem to też fanaberia lub głupota.

i zupelnie sie temu nie dziwie.

Skoro przegrana Niemców i remis Brazylii wczoraj z drużynami bardzo dobrymi ale nie topowymi to nuda, to ja już nie wiem :)
ale nie jest nuda, bo po 90 minutach wystapil zaskakujacy wynik? to na takiej zasadzie mozna by powiedziec, ze wygrany przez sprzataczke mecz szachowy z Kasparowem jest pasjonujacym widowiskiem... :)

ksh
18-06-2018, 13:22
Pytanie tylko po co nas o tym chcesz informować w temacie "Mundial 2018" ?
Ja już mam po uszy pieprzenia w necie gdzie się pełowcy nowocześni chwalą zasłanianiem logo TVP podczas meczów, gdzie się określa całą euforie u nas napompowaniem specjalnie przez pis, a kibice to pisowska hołota itd, teraz jeszcze twój problem bo nie lubisz piłki, serio ?!

akustyk
18-06-2018, 13:32
Pytanie tylko po co nas o tym chcesz informować w temacie "Mundial 2018" ?
Ja już mam po uszy pieprzenia w necie gdzie się pełowcy nowocześni chwalą zasłanianiem logo TVP podczas meczów, gdzie się określa całą euforie u nas napompowaniem specjalnie przez pis, a kibice to pisowska hołota itd, teraz jeszcze twój problem bo nie lubisz piłki, serio ?!

i ja jestem winny twoich problemow z polska telewizja?

wez moze sobie jakis nerwosolek. albo stoperan. albo napisz w tresci watku, ze jest tylko dla pozytywnie nastawionych do szmacianki i "kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam"...

kon
18-06-2018, 16:49
Czekam na Wimbledon 2018

tevenet
18-06-2018, 18:19
nie potrafie natomiast zmusic sie do ogladania tego czegos. wole na akwarium z rybkami popatrzyc,

Stary, po prostu oglądaj te rybki ;)

Ja piłkę lubię, na mecze chodzę, mundial oglądam z przyjemnością. Tym bardziej, że bawimy się ze znajomymi w obstawianie. Bez żadnych bukmacherów i kasy, po prostu rywalizacja. Każdy wytypował przed rozpoczęciem wyniki, za trafienie zwycięzcy jest 1 punkt, za trafienie dokładnego wyniku dodatkowe 3 punkty. Dodatkowo zwiększa to doznania podczas oglądania meczów, polecam każdemu.

krzysztofz24
19-06-2018, 00:54
A ja mimo, ze pilka nozna sie srednio interesuje (ogladam dopiero finaly) to nie mam nic przeciwko temu watkowi. I niech sobie fani pilki noznej tutaj pisza co chca:-)

Ja nie wiem, jak mozna tu wejsc w ten watek i pisac ze to nudne i nie lubie, albo jakies tematy polityczne podlaczac przy okazji.
Juz mamy taki jeden watek-ściek o wszystkim, to moze tam proponuje sie udzielic;-).

P.S Moze bym tak wszedl na Forum hodowcow chomikow i im napisal "po co trzymacie te paskudne szczury, bo ja to wole papugi i kanarki";-)

Rycerz
19-06-2018, 20:31
Z tego co słyszałem jeszcze nikt z Senegalem nie przegrał. Polska drużyna jest fantastyczna!!! Przegrała z Senegalem?????
Masakra.

siemalysy
19-06-2018, 20:37
Co ja mogę napisać. Był czas przywyknąć...

2002 - 0:2 z Koreą Płd.
2006 - 0:2 z Ekwadorem
2018 - 1:2 z Senegalem

To by było na tyle!!!

kon
19-06-2018, 20:52

To by było na tyle!!!

To były mecze otwarcia.

nikoniarz
19-06-2018, 20:55
To były mecze otwarcia.

I dlatego celowo przegrali :mrgreen:

pawl_s
19-06-2018, 20:57
Oni chcieli taktykę mistrzów świata zastosować. Skoro oni przegrali w pierwszym meczu to i nasi musieli.

siemalysy
19-06-2018, 20:59
To były mecze otwarcia.

Zgadza się. Celowo tak napisałem. Mistrzostwa w 2002 roku były moimi pierwszymi, w których grała nasza kadra i byłem już świadomym widzem.

ksh
19-06-2018, 21:11
Mnie zaskoczył styl gry przez pierwsze prawie pół godziny, co to było to ja nie wiem, trening podawania piłki w linii obrony ?
Wiele mogłem przypuszczać ale nie samobój i ta druga bramka gdzie zawodnik wchodzi na boisko w momencie podania piłki... ale jak to się mówi szczęście sprzyja lepszym i Senegal był lepszy.
Obawiam się że teraz nawet wygrane dwa mecze mogą nie dać wyjścia z grupy jak się to wszystko źle ułoży.

siemalysy
19-06-2018, 21:18
Generalnie stylu to tam nie było wcale. Niestety. Przyznam bez bicia, że liczyłem na to, że w najgorszym wypadku będzie remis. Milik był do zmiany już w I połowie. Ok. Nawałka nie chciał mu tego robić. Ale co on robi w II połówce? Gość, który w jednej akcji dwa razy podaje do przeciwnika. Z drugim napastnikiem wymieniają tylko jedno podanie. Dramat. Pierwszy gol, ok przypadek, może się zdarzyć. Drugi gol to kuriozum. Zawodnik Senegalu dostał pozwolenie na wejście od sędziego w momencie jak jeszcze piłka była na stronie Senegalczyków w powietrzu.
Cała drużyna zagrała dno. Jedyny mały plusik można postawić przy Rybusie i Pazdanie.

Ligo
19-06-2018, 21:18
To dlatego, że ichni szaman zaszamanił.

ksh
19-06-2018, 21:35
Tzn druga połowa ok można uznac że była już w stylu jaki grali czasami, boki coś tam działały, obrona poprawna ale atak coś mi się wydaje że nie było miejsca dla Milika w tym meczu gdzie środek był zagęszczony przez przeciwnika, Teodorczyk też by się tam nie sprawdził ale za to Kownacki jak najbardziej tak mógł grać od początku.

siemalysy
19-06-2018, 21:53
Zgodzę się. Zastanawiam się czy Nawałka wyciągnie wnioski na 2 mecz, który będzie dla nas i Kolumbijczyków meczem o życie.

sufenta
19-06-2018, 21:55
siemalysy Mysle, ze Polacy koncentruja sie juz na mecz z Japonia, ktory bedzie meczem o honor. Nihil novi...

krzysztofz24
19-06-2018, 21:57
Czy to bedzie jak zwykle?
-Mecz otwarcia
-Mecz o wszystko
-Mecz o honor.

Mnie co najbardziej podlamalo, to jak nasz zawodnik (nie pamietam ktory) ta ksie zakrecil pod nasza branka (doslownie zakrecil), ze malo co by wpadl do srodka z pilka.
Samoboj...bez komentarza.
Strzal na pusta bramke...bez komentarza.

siemalysy
19-06-2018, 21:57
Żeby tylko się nie przemotywowali.

notdot
20-06-2018, 10:22

To by było na tyle!!!

Widzę, progres
może w 2056 będzie 3:2 dla nas :D

sufenta
20-06-2018, 11:06
Niektorzy z nas wiedza, kto to jest Wojciech Fortuna- na igrzyskach w Sapporo skoczyl ponad 100 metrow i zdobyl zloty medal. I tyle. Raz w zyciu mu sie udalo. Podobnie Lewandowski- po wysmienitym wystepie w meczu przeciwko Real Madrid, gdzie wszystkie 4 gole strzelil, uwierzyli wszyscy, ze to niesamowitej wrecz klasy pilkarz jest. W Bundesliga- tak- wykancza (jak mu sie uda) akcje calej druzyny, ale sam... Moim zdaniem to drewno jest. Przewartosciowany slup. Na tle swoich kolegow z Bayernu blado wyglada, w porownaniu ze swiatowej klasy napastnikami nie wyglada wcale. Zaden z niego drybler, zaden organizator gry. Piszczek- na jego wystep w meczu przeciwko Senegalowi nalezy spuscic zaslone litosciwego milczenia- wolniejszy (znacznie) bez pilki niz przeciwnik z pilka. Blaszczykowski- siedzi na lawce w VfL. Innych panow po raz pierwszy w zyciu widzialem i nie chce wiecej widziec. P.S.1. Polski bramkarz to najlepszy przyklad, ze nalezy szczepic przeciwko polio. P.S.2. social media to czesc marketingu i, tym samym, ceny pilkarza- menager Lewandowskiego twierdzi, ze to najlepszy napastnik swiata- social media widza to inaczej: "followersi" na facebook, instagram i twitter: 1.Ronaldo 320 Mio, 2.Neymar 192, 3.Messi 181, 4.Rodriguez 86, (...), 11. Lewandowski 23.

Carlos_lo
21-06-2018, 20:43
do przezabawnej sytuacji doszlo u jednego z kierownikow u mnie w pracy, wchodze pytam, co tam znowu sie popsulo, gosciu zajety a widze, ze ma nie wypelniona tabelke po meczu pl-sen na scianie; z reki wyciagam mu dlugopis na pewniaka, patrzy na mnie spod byka, ja ze spokojem wbijam wynik 1:2 dumny z siebie w tabelke, mowie no tak to jest... patrzy na tabele i komentuje: idiota, przeciez tego meczu jeszcze nie bylo, podszedlem blizej, przetarlem okulary - faktycznie pl-kol jeszcze nie - ale wynik juz jest[emoji6] z fotografia mam podobnie, czasem czegos nie widze;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

manfred
21-06-2018, 21:19
To ja może tak dla zluzowania filmik zapodam z pytanie o co mu chodzi
https://www.youtube.com/watch?v=TMWptVaR4IQ

ksh
21-06-2018, 21:51
Nie przypuszczałem takiego upokorzenia Argentyny, przy okazji wyszło że Messi to wcale nie taki błogosławiony bo chamstwo wyszło jak z byle buraka.

siemalysy
21-06-2018, 22:00
Kibicowałem Chorwatom ;-) Nie spodziewałem się takiego wyniku. Ale Chorwacja to poukładany zespół jak na razie, a Argentyna kilka indywidualności i reszta nie stanowiąca drużyny.

Keszelski
21-06-2018, 22:05
Wreszcie były emocje na MS. Brawo Chorwacja! Kibicowałem CRO, która urasta (u mnie) do jednego z faworytów, mimo ze w latach 2002-2010 kibicowałem Argentynie

edit:
to jeszcze dopowiem, że Chorwacja urasta u mnie teraz, bo przed MS stawiałem na Francję i/lub Hiszpanię.
A my? ... można pozazdrościć Chorwatom ...

MC_
21-06-2018, 22:35
Super mecz, brawo Chorwacja. A Argentynczycy z frustracji zaczeli wzorowac sie na Pepe.

ksh
22-06-2018, 00:03
Tylko czy na 100% to Chorwacja jest na tyle lepsza żeby dalej wykosić inne mocne zespoły czy jednak tak się ułożył mecz, Argentyna miała okazje i jakby zapunktowali pierwsi to Chorwacja mogłaby skończyć inaczej, to jest piękne w piłce właśnie że mamy jednak nieprzewidywalność.

Keszelski
22-06-2018, 06:28
Tylko czy na 100% to Chorwacja jest na tyle lepsza żeby dalej wykosić inne mocne zespoły czy jednak tak się ułożył mecz,

a widziałeś lepszą jakość u innych drużyn w dotychczas rozegranych meczach? Chorwacja rozegrała dotychczas dwa znakomite mecze i IMHO prezentuje się tak, że może realnie myśleć o finale. Czy na 100%? oczywiście, że w sporcie nie ma nic na 100%.

Ale jak minie w 1/8 Francję (a raczej minie, bo obydwie te drużyny powinny zająć 1 miejsca w swoich grupach i się nie spotkają w po wyjściu z grupy), to może zajść daleko

czarny75
22-06-2018, 09:24
Nie tylko Chorwacja ale Islandia,Australia a nawet Tunezja, w przegranym meczu z Anglikami zaprezentowały swietny zespołowy futbol..
Polacy pierwszy strzał celny na bramkę Senegalu oddali w 79 minucie..Nie ma sensu pisać, że zawinił Cionek wystawiając zadek do napastnika( co zdarza się obrońcom w ligach okręgowych) czy Krychowiak ,który mając przed sobą 2 Senegalczyków i 5 Polaków podaje histerycznie do bramkarza.
Przegralismy ten mecz w szatni ,z której wyszli piłkarze ze spętanymi nogami.. Można nie lubić tego Pana ,ale jego prognoza przedmeczowa była w punkt:https://www.youtube.com/watch?v=joAKXhH5_W8

A Chorwaci trafią w dalszej częsci turnieju na Hiszpanie/Portugalie i będą mieli ciężką przeprawę..Trzymam za nich kciuki. Tak jak za Islandię ,której pozostaje tylko zazdrościć..Ludność naszego Radomia ,bez gwiazd .Na bramce reżyser ,w obronie pakowacz i weterynarz ale mają AMBICJĘ..

ksh
22-06-2018, 09:42
Islandia postawiła 20 lat temu na szkolenie, pierwsze grupy sportowe to czterolatkowie, a ich trener musi mieć papiery FIFA, proste i banalne, nie trzeba budować miliona orlików, na których się pije piwo bo połowa uczniów ma zwolnienia od rodziców, postawić na edukacje bo sport to nie tylko fizyczne szkolenie ale mentalność i przyzwyczajenia.

czarny75
22-06-2018, 10:05
Orliki są potrzebne ..z perspektywy 40-to latka scierającego kolana na szkolnych ,betonowych boiskach. Psychicznie i mentalnie nasza kadra poległa. Czy ktoś potrafił ich zmotywować do pierwszego meczu? Czy grać dobrze potrafią tylko w reklamach? Psychologa im potrzeba nowego a nie fizjoterapeuty:)

sosnowy
22-06-2018, 10:48
Nie ma sensu pisać, że zawinił Cionek wystawiając zadek do napastnika( co zdarza się obrońcom w ligach okręgowych) czy Krychowiak ,który mając przed sobą 2 Senegalczyków i 5 Polaków podaje histerycznie do bramkarza.

Co do pierwszego gola pełna zgoda, co do drugiego też, ale potem to wyglądały jakby Szczęsny krzyknął "Moja!" stoperowi.

Nie ma już co dyskutować o powołaniach i pierwszym składzie na Senegal. Z Kolumbią możemy wygrać, oni za dużo z Japonią nie pokazali. IMHO jeśli Nawałka postawi na ludzi, którzy grają w swoich klubach i są w formie, to ten mecz może wyglądać inaczej. (No i żeby Kamil wrócił)

ksh
22-06-2018, 11:53
Kolumbia grająca w dziesięciu nie może być rozważana kompletnie na ta chwilę, a nasi mam nadzieję że nie powtórzą pierwszych 30 minuty gdzie od samego patrzenia na piłkę i na Senegalczyka strach ich paraliżował, doświadczeni zawodnicy nie mogą tak zachowywać się, inna sprawa to cały balonik nadmuchany od ME gdzie nikt ale to nikt kompletnie nie zwracał uwagi na szczęśliwe wyniki i fartowne sytuacje bo "szczęście sprzyja lepszym", sprytne wykorzystanie rankingu też nie pomaga, czy nie chcielibyśmy być teraz jak sowieci wąchający tyły rankingu i rozgrywający swoje świetne mecze ?

czarny75
22-06-2018, 12:46
Kolumbia będzie w cwierćfinale..tyle w temacie:)

Borat1979
22-06-2018, 18:48
Kolumbia grająca w dziesięciu nie może być rozważana kompletnie na ta chwilę, a nasi mam nadzieję że nie powtórzą pierwszych 30 minuty gdzie od samego patrzenia na piłkę i na Senegalczyka strach ich paraliżował, doświadczeni zawodnicy nie mogą tak zachowywać się, inna sprawa to cały balonik nadmuchany od ME gdzie nikt ale to nikt kompletnie nie zwracał uwagi na szczęśliwe wyniki i fartowne sytuacje bo "szczęście sprzyja lepszym", sprytne wykorzystanie rankingu też nie pomaga, czy nie chcielibyśmy być teraz jak sowieci wąchający tyły rankingu i rozgrywający swoje świetne mecze ?

Ten cały ranking FIFA to jest jedna wielka komedia :smile:

pil74
24-06-2018, 21:35
wstyd...

manfred
24-06-2018, 21:38
Jeden celny strzał do 78 minuty masakra

MC_
24-06-2018, 21:38
Z taka gra to najwyzej w lidze trampkarzy moga pograc. Chyba ich nagrywanie spotow reklamowych zmeczylo.

ksh
24-06-2018, 21:48
Ale... w straconych golach jesteśmy lepsi od Panamy !

manfred
24-06-2018, 21:51
Panama Anglikom gola strzeliła a my?

siemalysy
24-06-2018, 21:53
Mentalnie, taktycznie, motorycznie to było dna.

ksh
24-06-2018, 21:55
No to teraz na spokojnie będzie można oglądać jak Niemcy zdobywają mistrzostwo :)

MC_
24-06-2018, 22:03
Pytanie komu kibicowac.
Meczu z jpn ogladac nie mam zamiaru. Wole Senegal - Kolumbia.

krzysztofz24
24-06-2018, 22:04
A wiecie czego najbardziej szkoda w tym wszystkim?
Ze ludzie by chcieli pokibicowac, bardziej lub mniej, ale pocieszyc sie gra swojej reprezentacji.
Nikt nie wymaga od naszych pilkarzy mistrzostwa swiata.

Ale gry, walki, jakichs bramek i akcji...a dostajemy jak zwykle wielkie nic.
Szkoda, ze Nasi absolutnie NIC w tym mundialu nie pokazali.

pil74
24-06-2018, 22:08
Dokładnie, najtrafniejsze słowo opisujące występ naszej reprezentacji i reprezentację to NIC

Borat1979
24-06-2018, 22:11
Tak można to skomentować

10922

manfred
24-06-2018, 22:13
Już to gdzieś pisałem ja to przynajmniej widziałem chłopów w 82 roku a niektórzy cały czas w goryczy porażki żyją. :-) I najgorsze że człowiek do nieba pójdzie i powtórki nie zaliczy

Śprotek
24-06-2018, 22:13
https://youtu.be/xeAiUpMzcbE

Tu pan się chyba zna mówił prawdę, wynik przewidział:-)

Myszowor
24-06-2018, 22:14
To był najgorszy występ Polaków od lat.

Paw-Bor
24-06-2018, 22:17
https://youtu.be/QAifg7vSlAo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

manfred
24-06-2018, 22:22
Mamy go godzinę słuchać?

krzysztofz24
24-06-2018, 22:23
A moze nasi pilkarze byli w szoku po obejrzeniu takiego dopingu?;-)
Przynajmniej co jest gorsze od gry naszych pilkarzy:-)
https://youtu.be/JVVi4XhEixU

pil74
24-06-2018, 22:23
żenada, szkoda czasu

ksh
24-06-2018, 22:27
Szkoda szkoda bo super było od strony organizacyjnej, medialnej, stworzenia całej otoczki itd, kibice gotowi wybaczyć wszystko, nawet oczekiwania większe jak wyjście z grupy były brane jako niepotrzebne pompowanie, a nikt chyba nie napisze że takich szans nie mieliśmy.
Zaczynamy grać emerytami, którym utrzymuje się licznik meczów w kadrze żeby podpisywali dobre kontrakty reklamowe, ciekawe ile licznik pokarze z Japonią.

pawl_s
24-06-2018, 22:27
Nic się nie znacie. Ależ to był pięknie przeprowadzony protest polityczny przeciwko zajęciu Krymu.

Jakby Polacy nie pojechali, to by dostali karę. A tak przegrali wszystko jak najgorzej się dało, z protestu. Genialna akcja.

Śprotek
24-06-2018, 22:29
Właśnie Roman Mańka o tym mówił.o tych emerytach. Moim zdaniem warto go trochę posłuchać. ]

manfred
24-06-2018, 22:41
Teraz wszyscy mądrzy. Czemu nikt nie krzyczał aby nie brać Krychowiaka , Błaszczykowskiego i innych.

sokolnik
24-06-2018, 22:44
Załamka.
Drużyna zasłużyła na hejt. Tzn. z drugiej strony ludzie, naród, uwierzył że mamy ********y zespół. Zespół mamy taki aby wygrać z Kazachstanem, Czarnogórą, Macedonią... tak tak, tam nasi gwiazdorzą. Lewandowski strzelał bramki, pompował wynik króla strzelców eliminacji.
Przyszła Dania w eliminacjach i pokazała Nam jaki mamy poziom. Tłumaczyli to jako wypadek przy pracy...
Ludzie uwierzyli, balon napompowany do granic i teraz co?
Wielki szok.
Zapomniałem jeszcze że umiemy ograć Litwę.

Nie mamy drużyny na poziomie światowym. Ranking FIFA z &*py, niby 7 czy 8 miejsce... za co? nie wiem... Losowani z pierwszego koszyka...

Sąsiad wielką flagę z balkonu zabrał... wstyd.

Mam tylko nadzieję, że Nawałka poda się do dymisji. Bo po takiej kompromitacji musi być dymisja trenera. Wszyscy mu uwierzyli w jego slogany:
- jesteśmy przygotowani na każdą sytuację,
- mamy plan taktyczny,
- wiemy wszystko o rywalu,
i inne dyrdymały które powtarzał na każdej konferencji.

Jeździłem na kadrę, Warszawa, Poznań, Gdańsk... było się na paru meczach... Fajna zabawa. Super. Tylko mówię, to nie kadra na MŚ. To kadra dobra na eliminację. Może na ME ale MŚ jak widać to poziom dużo wyższy.

Kolumbia była o wiele lepsza. Tak naprawdę przegraliśmy MŚ z Senegalem. Oni byli do ogrania. Kolumbia jest 2 razy lepszy od Senegalu.

Za bardzo nie słyszałem jakiejś skruchy u Nawałki i Bońka po meczu... oni zdaję się mało się tym wynikiem na MŚ przejmują...

ksh
24-06-2018, 22:45
Bo nie ma lepszych zawodników, nie mamy ligi, zagraniczni zawodnicy często to zmiennicy lub wypożyczenia, dobre eliminacje podniosły ich wartość, nie jeden teraz straci i to sporo, Lewandowski pewnie do realu przejdzie buhahaha...
Oj ile ja miałem optymizmu, który przysłaniał realia.

manfred
24-06-2018, 22:53
Za bardzo nie słyszałem jakiejś skruchy u Nawałki i Bońka po meczu... oni zdaję się mało się tym wynikiem na MŚ przejmują...

Boniek to z uśmiechem na twarzy odpowiadał. Co to dla ekipy PZPN znaczy czy drużyna wygrywa czy przegrywa. Oni mają się tak samo.

sokolnik
24-06-2018, 22:56
Boniek to z uśmiechem na twarzy odpowiadał. Co to dla ekipy PZPN znaczy czy drużyna wygrywa czy przegrywa. Oni mają się tak samo.Też prawda. Boniek i Nawałka to kolesie. Jestem ciekaw tłumaczenia i dalszych decyzji.
A Nawałka ma chyba kontrakt do końca MŚ uzależniony od wyniku tak?

ksh
24-06-2018, 23:03
Ale kogo na ich miejsce można wstawić ?
A co do zawodników, to zmiany musiałyby być robione w latach 90-tych żeby powoli powstała mentalność i zaplecze szkoleniowe, a nie że połowa klasy na wf ma zwolnienia od rodziców i dobra ocena jest po pięciu przysiadach.

manfred
24-06-2018, 23:09
Po co gonić na Mundialu jak oni wszyscy są ustawieni i w ich życiu nic się nie zmieni.

nikoniarz
24-06-2018, 23:40
Ale się spinacie... :) Nie pokazali się ani z lepszej, ani z gorszej strony...

moshica
25-06-2018, 10:43
Nie ma się co spinać i denerwować, zaoszczędzą nam kolejnych rozczarowań oraz płacenia za ich wypoczynek w Soczi czy innych kurortach.
Mają wrócić do kraju, przestać nam głowę zawracać durnymi sloganami.
Kibicujmy drużynom które są tego warte.
Utarło się powiedzenie, ze to nasz sport narodowy, po kwalifikacjach nawet w to znów uwierzyłem, no ale to co wczoraj zobaczyłem to kolejne mamienie narodu obietnicami bez pokrycia.
Ten sport nie powinien po 30 latach jakichś tam sukcesów być dalej rozwijany, lub powinien być budowany od młodej kadry bez starych repów w postaci Bońka, Iwana którzy nieźle sobie żyją na nasz koszt.

ksh
25-06-2018, 10:51
"problem" jest taki że PZPN ma kasy bardzo dużo i może sobie robić co chce, inna sprawa że akurat Boniek zrobił porządek w tym burdelu, ja bym nie oczekiwał żeby reprezentacja dziadowała na takiej imprezie zwłaszcza po dobrych eliminacjach ale... obecnie bo katastrofalnych dwóch meczach wiemy na czym stoimy, mamy zawodników u kresu swoich karier, a nowym będzie problem sklecić pełną jedenastkę żeby wygrywać jakieś eliminacje kolejne, teraz będzie seria rozczarowań bo liga narodów ( dawne towarzyskie mecze ) to po dwa mecze z Portugalią i Włochami.

sufenta
25-06-2018, 11:26
Pan spiewak z zespolu "Elektryczne Gitary" spiewal onegdaj: "(...)wszyscy zgadzają się ze sobą a będzie nadal tak jak jest(...)"- winni tej zawstydzajacej mizerii sa wszyscy: kibice, placacy za bilety aby moc ogladac emocjonujace mecze Hutnika Niepolomice z Wisla Kazimierz Dolny, dziennikarze piszacy o dziadach za pilkarzy sie podajacych, wszyscy, ktorzy czytaja o tym, jakie szminki partnerka jakiegos tam dziada za najlepsze uwaza i jakie to dzisiaj tajemnice zdradzi...nie ogladalem wszystkich meczy, ale takiej wiochy, jak w wykonaniu Polakow... opowiadaja duby smalone panowie "pilkarze", ze koncepcja, ze plan nie taki- pilki nie umieja podac i przyjac. Pan z BBC Sport powiedzial, ze gwiazda polskiej druzyny- Robert Drewno-lewandowski mial mniej kontaktow z pilka w polu karnym niz Kane goli strzelil...

moshica
25-06-2018, 11:26
Niemcy miały podobny problem z ekipą, im chyba odbudowa szybko poszła...

robin102
25-06-2018, 11:52
Uważam, że nasi w tym meczu to jednak grali, ale słabiej niż Kolumbijczycy. W meczu z Senegalem po porostu nie grali, a pałętali się po boisku jak smród po kalesonach :D.
Straszna szkoda, że Szczęsny był w obu meczach na bramce. We wczorajszym Fabiański założę się, że przynajmniej jedną bramkę by obronił. Okrutne błędy trenera uśpione wysoką pozycja naszej drużyny w FIFA :D

moshica
25-06-2018, 11:57
Jedno co mnie uderza zawsze w grze naszych i tym razem też tak było.
Ta ich dynamika, raczej statyka, powolne ruchy, brak finezji i szybkości ruchów, to wszystko sprawia wrażenie jakby piłka im zawsze odskakiwała od nogi.
To jakby porównywać kogoś z glinianymi lub gumowymi nogami..... nawet zachowawczy Niemcy robią to bez finezji ale dokładnie !
Ja bym najpierw naszym kazał trenować inne dyscypliny sportowe aby potem za piłką dynamiczniej biegali i ją przyjmowali.
To jest coś co mnie uderza jak długo żyję...

kl
25-06-2018, 12:01
Czytam i zastanawiam się o co w ogóle chodzi. Na czym ma polegać kibicowanie komuś, kto zgrania np 300 tys zł tygodniowo? Rozumiem, kibicowanie dzieciakom, żeby ktoś odkrył ich talent, zaangażowanie i pracowitość albo kobietom rzucającym stalową kulą zamocowaną na stalowej lince, żeby też mogły tak godnie zarabiać. Ale żeby przejmować się tym, że grupa aktorów nie zaprezentowała widowiska godnego opłaconych biletów? To może być przez chwile przykre, bo zawsze jakoś tak się chce żeby naszym szło ale trudno, trzeba zmienić aktorów albo pójść do innego teatru. Z jakiego powodu PZPN ma niby płakać? To firma marketingowa, która od pewnego czasu osiąga spore sukcesy. Nawet TVP sobie zarobiła. To czym tu się martwić? Chyba tylko tym, że nadal państwowe spółki dokładają się do tych 300 tys zł. tygodniowo.
Piszę to trochę z perspektywy moich pierwszych oglądanych w kolorze transmisji z WM74 a także oglądania na żywo treningów kadry Górskiego w Rembertowie. To był zupełnie inny świat. Podobny do tego z czym do dzisiaj mają do czynienia sportowcy z mniej popularnych dyscyplin lub rozgrywek rodem z okręgówki. Górski nie chciał "płacić" za "ty do mnie, ja do ciebie". My tez nie musimy. Bardzo lubiłem mecze wszelkich lig zakładowych, które zaangażowaniem biły na głowę współczesnych artystów. To był dopiero raj dla fotoreporterki.

sufenta
25-06-2018, 12:11
moshica Niemcy nie mieli takiego problemu- Draxler, Brandt, Werner, Kroos, dziadki Müller i Gomez, Kimmich, ktory jest obronca- wszyscy maja parcie na bramke,, nie boja sie pojedynkow. Problem byl natury "psychiczno-politycznej". Polscy zawodnicy sa po prostu slabi i jesliby chciec jezyka gminu uzyc- sie kiwac nie umieja- zadna taktyka tu nie pomoze.

ksh
25-06-2018, 12:21
Ale pomyślmy jakby sędzia zakończył spotkanie 2-3 sekundy przed faulem to by psy wieszali na nich że dziadki, a młodzi nie ta klasa, mimo że Niemcy grali dobrze w prawie całym meczu, u nas źle nie było do pierwszego gola.

moshica
25-06-2018, 12:25
Faul Boatnega z grze ze Szwecją był ewidentny, błąd Marcinkiewicza że nie odwołał się do Varu.
Prowadząc dwoma golami, wynik końcowy mógłby być inny, jak to mówię Niemcom zawsze się w ostatniej minucie usra, tutaj mieliby tylko remis a tak idą dalej !

ksh
25-06-2018, 12:30
Stawiam na finał Portugalia 2:3 Niemcy, jeśli w ogóle jest możliwa taka para w drabince.

Nbogdan
25-06-2018, 12:31
Czytam i zastanawiam się o co w ogóle chodzi. Na czym ma polegać kibicowanie komuś, kto zgrania np 300 tys zł tygodniowo? Rozumiem, kibicowanie dzieciakom, żeby ktoś odkrył ich talent, zaangażowanie i pracowitość albo kobietom rzucającym stalową kulą zamocowaną na stalowej lince, żeby też mogły tak godnie zarabiać. Ale żeby przejmować się tym, że grupa aktorów nie zaprezentowała widowiska godnego opłaconych biletów? To może być przez chwile przykre, bo zawsze jakoś tak się chce żeby naszym szło ale trudno, trzeba zmienić aktorów albo pójść do innego teatru. Z jakiego powodu PZPN ma niby płakać? To firma marketingowa, która od pewnego czasu osiąga spore sukcesy. Nawet TVP sobie zarobiła. To czym tu się martwić? Chyba tylko tym, że nadal państwowe spółki dokładają się do tych 300 tys zł. tygodniowo.
Popieram w całości.
"Nasi" wygrali, zanim się te "igrzyska" zaczęły.
Z reklam poszła kasa, kierownicy wzięli swoje.
Po co się męczyć? Przecież szans na mistrza i tak nie ma?
Biegać trzeba, ale na kontrakcie w klubie, za kasę a nie dla idei.

moshica
25-06-2018, 12:31
Ja stawiam na La Roja, drużyna w całości z potencjałem. Mają wszystko.

sufenta
25-06-2018, 12:35
Jestem jednym z wielu, a moze nawet bardzo wielu, ktorzy nie zycza niemieckiej druzynie wszystkiego najlepszego, ale tryb przypuszczajacy jest, jak to mowia panowie z PR, "the second best" opcja- "co by bylo gdyby"- nie wiem co by bylo gdyby- Kroos strzelil pieknego gola i "die Mannschaft" gra dalej.

ksh
25-06-2018, 12:35
Belgia, Anglia i Chorwacja też może narozrabiać, ciekaw jestem dalszych meczów Kolumbii, może to czarny koń będzie i jedyne potknięcie było jak grali w dziesięciu ?

moshica
25-06-2018, 12:37
[QUOTE=sufenta;3965219]moshica Jestem jednym z wielu, a moze nawet bardzo wielu, ktorzy nie zycza niemieckiej druzynie wszystkiego najlepszego, ale tryb przypuszczajacy jest, jak to mowia panowie z PR, "the second best" opcja- "co by bylo gdyby"- nie wiem co by bylo gdyby- Kroos strzelil pieknego gola i "die Mannschaft" gra dalej. /QUOTE]

Przy remisie ze Szwecją z błędu polskiego arbitra, byliby dziś na innej pozycji.
Grają najbardziej wyrachowaną piłkę, dlatego NIGDY im nie kibicowałem.

sufenta
25-06-2018, 12:59
moshica Jeff Goldblum w "Jurassic Park" wytlumaczyl (uzywajac wypielegnowanej dloni Laury Dern), ze nielinearne sytemy podlegajace chaosowi deterministycznemu sa nieprzewidywalne- po faulu Boatenga i rzucie karnym, ktorego Szwedzi nie wykorzystali, wpadli rzeczeni Szwedzi w ciezka depresje reaktywna i przegrali 2:35.

moshica
25-06-2018, 13:01
I tak mnie nie pocieszyłeś ;-) nie znoszę niemieckiej piłki i twarzy Mullera !

August68
25-06-2018, 14:02
O ile pamiętam to karby dla Szwecji byłby na (ewentualne) 1:0. Nie jest powiedziane, że reszta meczu potoczyłaby się dalej tak samo. Niemiecki walec ruszyłby trochę wcześniej i strzeliliby co trzeba nie w ostatniej minucie. Szwedzi przegrali kiedy cofnęli się grając 11na 10. Albo zabrakło im sił. A co do naszych... Nie zamierzam ich usprawiedliwiać - za duże rozbudzili nadzieje. Ale obiektywnie patrząc to i tak cud, że zagraliśmy w finałach (w odróżnieniu od takich np. Włochów, Holendrów albo Czechów). Wiek zawodników to jedno, ale najgorsza rzecz że wielu z nich po prostu nie grała ostatnio. Niestety - polska piłka odnosiła sukcesy kiedy w reprezentacji grali zawodnicy z naszej ligi. Tak było oczywiście w 1974 (moje pierwsze kibicowskie wspomnienia) jak i w 1982 (pierwszy w pełni świadomy Mundial). W 1986 już więcej graczy przyjechało z zagranicznych klubów. Żeby Reprezentacja była mocna musi być mocna liga. I tu jest najwięcej do zrobienia dla PZPNu i Bońka. Bo w tej chwili nasza liga to dramat, a jak tylko pojawi się ktoś lepszy to zaraz jedzie do byle jakiej drużyny gdzie mu lepiej zapłacą. Nie ma konkurencji, nie ma od kogo się uczyć bo żaden z naszych "gwiazdorów" o grze w polskim klubie nie myśli - woli III ligę gdzieś w Niemczech czy Francji. A pewnie kasę dostałby i u nas podobną. To trzeba zmieniać - jak będą trzy- cztery niezłe kluby walczące w pucharach i grające naszymi chłopakami to i w reprezentacji się coś zmieni - na dłużej a nie na jedno Euro. Może za słabo znam dzisiejszą ligę ale jakoś potencjalnych następcôw Lewandowskiego, Błaszczykowskiego czy Glika nie widać. Młodzieżowe kadry też sukcesów nie mają...

FelTom
25-06-2018, 14:13
I tak mnie nie pocieszyłeś ;-) nie znoszę niemieckiej piłki i twarzy Mullera !
Zawsze można wrzucić archiwalne nagrania i pooglądać Szwajsztajgera albo Kana. ;)

sufenta
25-06-2018, 14:25
August68 Liga nie musi byc mocna, zeby reprezentacja grala dobrze (a przynajmniej wstydu nie przynosila)- vide: Senegal, Japonia. Wszyscy (chyba) Szwedzi z meczu przeciwko DE graja poza granicami SE.

August68
25-06-2018, 14:53
Zgoda - w przypadku niektórych krajów to się nawet sprawdza - chociaż też do czasu -- tytuły zdobywają jednak kraje z mocną ligą.ale w przypadku naszej reprezentacji to nie działa - tylko Euro 2016 było tu lekkim wyjątkiem. Chociaż może się i mylę - jestem na kacu po wczorajszym meczu i trudno mi się myśli... Ale teraz będzie się można na spokojnie cieszyć futbolem w wykonaniu innych.

ksh
25-06-2018, 15:04
Podobno na ostatni mecz w bramce będzie lewy, a w ataku Pazdan i Szczęsny, zresztą z Kolumbią Pazdan nie raz rozgrywał piłkę przed polem karnym :???:

moshica
25-06-2018, 15:11
W czwartkowym meczu z kamikadze miej ich Bosche w swojej opiece ;-)

FelTom
25-06-2018, 16:35
Mecz o honor - Japonia i Polska. Lepiej nie można było sobie wymarzyć :)

Gdyby nasi odpadli w takim stylu jak grali niemcy, nie miałbym pretensji. Niemiaszki, mimo że grali świetnie, byli bardzo blisko odpadnięcia.

Podobały mi się statystyki milika z pierwszego meczu 17% celnych podań XD. Oznacza to, że na 10 w jego wykonaniu, 2 były do kolegów, zaś 8 do Senegalczyków =) Trener ma ogromne kłopoty ze wzrokiem, gdyż zmienił go bardzo późno. Ciekaw też jestem jego statystyk człapania. Czy przeszedł choć kilometr? Czy średnia wyniosła 2 czy 4 km/h?
Szczesny zalicza się do tych slynnych bramkarzy, jak np Bartez, którzy mogą grać świetnie. Natomiast niekiedy dostają jakiegoś obłędu i są w stanie sami przegrać wygrany mecz. Z Senegalem zamiast dać sygnał obrońcy do biegu, chciał zostać bohaterem w stylu Nojera. Zapomniał, że Nojerem nie jest. Nie dobiegł. Szkoda, że i tym razem nie dostał czerwonej kartki. Tak przy okazji. Gdyby milik dostał szybko czerwoną z Senegalem, może byłby remis. Miał dużo podań i asyst do Senegalczyków. Zapomniałem o Piszczku. Wszyscy mieli pretensje do Cionka o rykoszet. Ale chyba nikt do piszczka, że zamiast przeszkadzać Senegalczykowi, to się po prostu położył. Co innego Senegalczycy. Po strzeleniu gola kładli się na murawie bardzo chętnie.

Ps moshica, dzięki za przypomnienie, co odbiera mi apetyt XD
Kan i szwajsztajger przy słodyczach - wagę można szybko zbić ;)

Ps 2. Lewandowski nam nie pomógł. Messi też by nie pomógł. Nejmar też nie. Może Krystyna strzeliła by honorowego. Nie wierzę, że byłby w stanie samemu drugi raz strzelić trzy.

sokolnik
25-06-2018, 19:58
"Każdy z uczestników mundialu ma zagwarantowane od FIFA 8 mln w amerykańskiej walucie za sam udział w turnieju. Do tego dochodzi 1,5 mln tytułem zwrotu kosztów przygotowań do imprezy.

Przed mundialem zawodnicy wynegocjowali z futbolową centralą, że dostaną 40 procent premii, którą wywalczą dla Polski w Rosji. To oznacza, że kadrowicze podzielą się kwotą 3,2 mln dolarów."

Nieźle.
My się ekscytujemy, podniecamy się wynikami a oni zarabiają bez względu na wynik chore pieniądze.
40 mln zł dla PZPN. Z tego 13 mln zł dla piłkarzy.
Darmowe przygotowania do imprezy od FIFA.

Za te mecze pieniądze powinni oddać na chore dzieci.
Ciekawe ile Nawałka wziął za awans na mundial...
Podobno parę mln zł...

MC_
25-06-2018, 20:10
Wlaczylem Hiszpania - Maroko.
Pique przed chwila co najmniej zolta jak nie czerwona. Nie dostal nic. Ale tutaj przynajmniej jest walka slabszej druzyny.

ksh
25-06-2018, 20:33
sokolnik były czasy jak za trzecie miejsce na mundialu zawodnicy dostali po 1200$ i w kraju im wymienili po kursie oficjalnym, a na treningi jeździli komunikacją miejską, to były dobre czasy ?
Tak działa biznes związany z piłką, kasa gigantyczna, widziałeś magazyny ze sprzętem nikona, canona i sony na tą imprezę ?
Żeby zarabiać trzeba coś ugrać, a jakoś wyszło tym razem że my dostaliśmy się na mundial, a Włochy czy Holandia nie, kto teoretycznie, a kto praktycznie jest lepszy ?

czarny75
25-06-2018, 20:33
Zawsze można wrzucić archiwalne nagrania i pooglądać Szwajsztajgera albo Kana. ;)

Zrobiłes mi dzień...:) Leżę i kwiczę

krzysztofz24
25-06-2018, 20:52
sokolnik były czasy jak za trzecie miejsce na mundialu zawodnicy dostali po 1200$ i w kraju im wymienili po kursie oficjalnym, a na treningi jeździli komunikacją miejską, to były dobre czasy ?
Tak działa biznes związany z piłką, kasa gigantyczna, widziałeś magazyny ze sprzętem nikona, canona i sony na tą imprezę ?
Żeby zarabiać trzeba coś ugrać, a jakoś wyszło tym razem że my dostaliśmy się na mundial, a Włochy czy Holandia nie, kto teoretycznie, a kto praktycznie jest lepszy ?

To chyba jednak za duzo troche dostaja, bo najwyrazniej sodowka uderza do glowy. I nie ma juz miejsca na takie rzeczy jak myslenie o grze i pokazaniu CZEGOKOLWIEK zeby wstydu nie bylo.
Gra w reprezentacji, to dla takiego pilkarza powinien byc zaszczyt, sam udzial w mundialu. A za tym by poszla chec walki i JAKIEKOLWIEK wyniki a nie wielkie NIC.
A co mnie to obchodzi czy oni trzepia hajs czy nie i czy pilka nozna to biznes czy szlachetny sport.

Wezmy sobie przyklad z boksu. Mike Tyson zarobil swoje i byl bokserem ktorego kazdy chcial ogladac. Byl bestia, ktora urywala lby przeciwnikom.
A postawmy z drugiej strony Kliczko, ktory hajsu chyba zarobil jeszcze wiecej, ale jest tak nudny jak flaki z olejem z tym swoim technicznym rozluznianiem gardy przeciwnika przez 5 rund, ze ja osobiscie wole obejrzec lyzwiarstwo figurowe, bo wiecej tam emocji i powera niz w wlakach Kliczki.
Takze hajs to sprawa drugorzedna. Liczy sie wola walki zawodnika i to jest piekne w sporcie.
I to wlasnie chcieli by zobaczyc ludzie. W przypadku pilki - kibice.

A moze wlasnie tedy droga, postawic na mlodych zawodnikow, ktorzy chca. Chca tak mocno walczyc i cos pokazac, ze moze im cos wyjsc. Moga cos osiagnac.
A nie pseudo pilkarskich gwiazdorow, ktorzy nic nie zaprezentowali.

Nie obrazajac Senegalu, ale to biedniejszy kraj od Polski. Ich pilkarze nie nagrali sie tyle w reklamach co nasi, trenowali w gorszych warunkach.
Ale jednak z nami wygrali. Bo chcieli i mieli w sobie ducha sportowej walki.
Ehh, juz szkoda pisac.
Z nimi to jakis trener psychologiczny powinien jechac, zeby im to odpowiednio w glowach poustawiac (czytaj; normalnie).

sokolnik
25-06-2018, 21:16
Piłka nożna to obecnie wielka maszyna do zarabiania kasy. Wielkiej kasy jakiej to zwykły człowiek się nigdy nie dorobi...a przynajmniej marne szanse że się dorobi...
Większość z tych wszystkich piłkarzy jak nie wszyscy plus trenerzy to milionerzy, więksi lub mniejsi...
Zarabiają taką kasę, żyją w luksusach, domy, samoloty, samochody, elektronika, ciuchy, wycieczki hotele wszystko co chcą, jeszcze mają od tego ludzi którzy większość zwykłych rzeczy załatwią za nich. Chyba Maciek Żurawski udzielił wywiadu, że on po karierze wielkiej bądź co bądź piłki, nie umiał opłacić rachunków za swoje nieruchomości, czynsze, prąd itp. Bo nigdy tego nie robił, bo miał od tego ludzi. To jakaś tam forma współczesnej niepełnosprawności osobistej w wykonaniu milionera piłkarza. Można poszukać wywiadu. Dobrze pisał/mowil. Nie o tym wątek.
To tylko jest potwierdzenie tego że oni mają zaplecze ludzi od wszystkiego, a oni mają tylko grać w piłkę. Dobrze grać w piłkę. A nasi nawet tego nie potrafią. Tzn. Dobrze grają w piłkę z Macedonia, Litwa, Czarnogóra... Super gratuluję. Ja mówię o meczach z dobrymi drużynami.
A skoro nie ma wyników, to zaczyna sie rozliczanie piłkarzy z kasy. Przeciez gdyby nie kibice, tak wielkie zainteresowanie na całym świecie, to piłkarze by zarabiali dużo, dużo mniej... Więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, że kibice wymagają i czują złość że gwiazdy żyją w luksusach a nic nie grają z Orzelkiem na piersi...
Ja nikomu nie zazdroszczę, sam jeżdżę 20 letnim autem bez żadnych bajerów i niech sobie piłkarze jeżdżą Ferrari... Jakbym chciał to bym jeździł lepszym autem ale bez przesady, wybrałem inne priorytety w życiu... Inne możliwości finansowe. Tylko ode mnie naród nie wymaga tyle co kibice od piłkarzy :)
Jako kibic jeździłem trochę za kadrą na mecze, fajna atmosfera super fajnie wspominam i jak kibic miałem oczekiwania, duże oczekiwania.
W teraz właśnie patrzę jak gra Maroko z Hiszpania to aż zazdroszczę Marokanczykom ich piłkarzy...
Nigdy nie przypuszczałem że będziemy najgorsza drużyna na turnieju...

FelTom
25-06-2018, 21:39
Wlaczylem Hiszpania - Maroko.
Pique przed chwila co najmniej zolta jak nie czerwona. Nie dostal nic. Ale tutaj przynajmniej jest walka slabszej druzyny.
Fifa to mafia. Marokańczycy dostają kartki za spojrzenie. A pike za wejście wyprostowanymi nogami na piszczele nic. Nie wspomnę patologicznego bandziora ramosa.
Całym sercem za Marokiem!!!

Zrobiłes mi dzień...:) Leżę i kwiczę
Polecam się na przyszłość. XD

Goooool !!!!

Edit. Dobrze, że dzieci nie obudziłem.
Koko euro spoko. Całym sercem za Maroko!!!

MC_
25-06-2018, 21:42
Przed chwila Krycha powala lokciem Iranczyka bez pilki i tylko zolta kartka. Zenada.

sokolnik
25-06-2018, 21:45
Maroko prowadzi z Wielką Hiszpania w meczu o honor 2-1. To jest piękne pożegnanie z mundialem. Ich będą tłumy witać po powrocie.
Pięknie się ogląda Maroko. Super mecz.
Pique powinien dostać żółta bez dwóch zdań.

FelTom
25-06-2018, 22:01
Przed chwila Krycha powala lokciem Iranczyka bez pilki i tylko zolta kartka. Zenada.
Są równi i równiejsi.

Szkoda Maroka. Szkoda Iranu. Powinni naszym wytłumaczyć co to znaczy honor i gra do końca.

ksh
25-06-2018, 22:01
Mnie bardziej wkurzyło traktowanie Ronaldo jak świętą krowę bo było uznanie faulu bez piłki po konsultacji VAR ale wtedy należy się czerwona, a nie żółta.

MC_
25-06-2018, 22:05
Dokladnie. Totalny brak konsekwencji.

fanta
26-06-2018, 00:57
Zarabiają taką kasę, żyją w luksusach, domy, samoloty, samochody, elektronika, ciuchy, wycieczki hotele wszystko co chcą, .

Bardzo dobrze że to Polacy żyją w luksusach. A co u ciebie taka paskudna zawiść? sądzę że ty byś na pewno nie "miał" fury,ciuchów,spałbyś w spelunie, nie miał luksusów i domu gdybyś był piłkarzem i zarabiał w klubie tyle co oni. W większości wymieniłeś to co inni ludzie nie robiący w piłce mają no może po za samolotami chyba że r/c. Na pewno byś się zrzekł zarobków i wszystko oddał potrzebującym.

Prócz wycieczek i ciuchów mają niektórzy też najlepsze dzivvki, drogie alkohole a na weselu lepsze fajerwerki niż kiedykolwiek widziałeś na wiankach nad Wisłą i co z tego?
Tylko co ma całe bogactwo do osiągów ? jest dużo sportowców którzy wycierają wylot jelita grubego forsą i dalej mają sukcesy w sporcie.
Zrozumiałbym ciebie kiedy byś się czepiał kolesiostwa i nepotyzmu w państwowych spółkach , urzędach itd.

To taka standardowa procedura u niektórych Polaków nie ma sukcesu to trzeba im forsy odebrać . Minie tydzień dwa i zapomną. hehe

sokolnik
26-06-2018, 10:40
Bardzo dobrze że to Polacy żyją w luksusach. A co u ciebie taka paskudna zawiść? sądzę że ty byś na pewno nie "miał" fury,ciuchów,spałbyś w spelunie, nie miał luksusów i domu gdybyś był piłkarzem i zarabiał w klubie tyle co oni. W większości wymieniłeś to co inni ludzie nie robiący w piłce mają no może po za samolotami chyba że r/c. Na pewno byś się zrzekł zarobków i wszystko oddał potrzebującym.

Prócz wycieczek i ciuchów mają niektórzy też najlepsze dzivvki, drogie alkohole a na weselu lepsze fajerwerki niż kiedykolwiek widziałeś na wiankach nad Wisłą i co z tego?
Tylko co ma całe bogactwo do osiągów ? jest dużo sportowców którzy wycierają wylot jelita grubego forsą i dalej mają sukcesy w sporcie.
Zrozumiałbym ciebie kiedy byś się czepiał kolesiostwa i nepotyzmu w państwowych spółkach , urzędach itd.

To taka standardowa procedura u niektórych Polaków nie ma sukcesu to trzeba im forsy odebrać . Minie tydzień dwa i zapomną. heheHehe u mnie zawiść? Poczytaj sobie moją dalszą wypowiedź, albo kilka razy przeczytaj to zrozumiesz o co mi chodzi :)

ksh
26-06-2018, 11:27
Oj ale jest bardzo dużo na ten temat że dużo kasy dostają, a przecież to ich zawód, muszą przez te kilka lat zarobić, wybrańcy maja z tego dużo kasy.
Prędzej przyczepiałbym się że to aktorek, które w niczym nie grają, a kasa wpada z reklam i ze ścianek czy z zamieszczania ups na insta ;)

Śprotek
26-06-2018, 14:25
Ja się na piłce nie znam, ale przy okazji odkryłem weszło.tv na YouTube, czegoś się dowiedziałem:-)

fanta
26-06-2018, 14:55
No dobra zabrać im forsę a prócz tego jakiś jeszcze pomysł jest? co zrobić i dlaczego tak zagrali, dlaczego ci a nie inni wystawieni?

Nie zasłużyli na wiele swoją grą zgodzę się ale skoro mieli taki kontrakt i tyle im zaoferowali to czemu napisałeś że powinni oddać?
Skoro zapracowali na forsę niezależnie od wyniku to dlaczego powinni?

FelTom
26-06-2018, 15:08
No dobra zabrać im forsę a prócz tego jakiś jeszcze pomysł jest? co zrobić i dlaczego tak zagrali, dlaczego ci a nie inni wystawieni? ...
Mam jeden, bardzo radykalny pomysł - treningi z wściekłymi psami. Chyba tylko to ich oduczy tego człapania po boisku!!! Pijaków z kadry out. Imprezowiczów out. Aktorów reklamowych do analizy - ile czasu poświęcają na treningi, a ile na reklamę? Reszta na boisko, psy z kojca. Zobaczymy, czy zaczną się w końcu ruszać jak należy.
Edit. Nie oczekuję zaangażowania i finezji na poziomie Maroka. Ale minimum przyzwoitości. Bo chodzącej flegmy nie da się oglądać. Tym bardziej płacić.

fanta
26-06-2018, 16:04
Problem w tym że nie ma lepszych.

ksh
26-06-2018, 16:11
Dokładnie o to chodzi że u nas nie ma mentalności w społeczeństwie, która by kreowała ponadprzeciętnych zawodników w sporcie, fakt że lekkoatletyka od czasu do czasu potrafi miło zaskoczyć, a ostatnio nawet bardzo ale zobaczcie co się dzieje w sportach drużynowych, tragedia.
Żeby teraz mieć zaplecze w młodych zawodnikach trzeba by w latach 90-tych uruchamiać konkretne działania w edukacji, bez tego będzie jak jest co wspominałem wcześniej że połowa klasy na wf ma zwolnienia od rodziców, a reszta ma problemy żeby przebiec naokoło szkolnego boiska, a jak zapytasz to odpowiedź jest "po co", karierę już rodzice ukierunkowali, lekarz, prawnik, informatyk itd.

Albo... jak Francja czy Belgia, oprzeć się na emigrantach, teraz widzę skład Francji i jest ośmiu czarnoskórych zawodników w wyjściowym składzie, na ławce jeszcze sześciu, tylko że do nas nikt nie przyjedzie bo ile w naszej lidze zarobi ?

elanek
26-06-2018, 16:36
Nie oczekuję zaangażowania i finezji na poziomie Maroka.
Panów piłkarzy zapewne bardzo obchodzi to czego oczekujesz :).

Dokładnie o to chodzi że u nas nie ma mentalności w społeczeństwie, która by kreowała ponadprzeciętnych zawodników w sporcie,
Jest sporo zawodników na światowym poziomie. Nie ma co płakać nad piłką nożną.

Albo... jak Francja czy Belgia, oprzeć się na emigrantach, teraz widzę skład Francji i jest ośmiu czarnoskórych zawodników w wyjściowym składzie, na ławce jeszcze sześciu, tylko że do nas nikt nie przyjedzie bo ile w naszej lidze zarobi ? Muszom byc prafdziwi polacy :)

Pawel92
26-06-2018, 17:40
Albo... jak Francja czy Belgia, oprzeć się na emigrantach, teraz widzę skład Francji i jest ośmiu czarnoskórych zawodników w wyjściowym składzie, na ławce jeszcze sześciu, tylko że do nas nikt nie przyjedzie bo ile w naszej lidze zarobi ?

Zobacz najpierw gdzie się ci ludzie urodzili, a potem ewentualnie pisz o emigrantach.

lukasz.antoniak
26-06-2018, 18:47
bez tego będzie jakpołowa klasy na wf ma zwolnienia od rodziców, a reszta ma problemy żeby przebiec naokoło szkolnego boiska

WF, ale rozmawiamy na poważnie? WF jest po to żeby dzieci trochę sie poruszały i spaliły kalorie z McDonalds. Nie ma w szkołach ani wykwalifikowanych trenerów ani zaplecza. W przypadku tenisa dziecko zaczyna grać jak tylko utrzyma rakietę. Martina Hingis trenowała od 4 roku życia. Zawodowy sport to hazard i duża inwestycja dla rodziców. Większa na pewno niż w przypadku zawodów, które wymieniłeś.

ksh
26-06-2018, 19:22
Tak WF gdzie trzeba by też robić coś na styl Islandii gdzie czterolatków w szkole uczą ludzie z papierami fifa, mkol, iaaf, itd, ja nie sugeruje się wybitnymi jednostkami tylko podnoszeniem średniej żeby potem z nich było więcej właśnie średniaków, którzy by mogli kwalifikować się na MŚ, ME, Olimpiady czy np do reprezentacji.

- - - - kolejny post - - - - - -

Zobacz najpierw gdzie się ci ludzie urodzili, a potem ewentualnie pisz o emigrantach.
W koloniach Francuskich głównie albo już w republice.

Pawel92
26-06-2018, 19:31
...W koloniach Francuskich głównie albo już w republice.
Kojarzysz, że Belgia to królewstwo?

ksh
26-06-2018, 20:01
Republika to potocznie o Francji.

jjj
26-06-2018, 20:13
W koloniach Francuskich głównie albo już w republice.
A który, z tych bardziej znanych (poza Umtiti'm, który urodził się w Kamerunie), nie urodził się we Francji ?
Varane, Pogba, Kante, Griezmann, Giroud, Mbappe, Dembele, Matuidi, Fekir, Mendy, Hernandez, Lloris... wszyscy urodzeni we Francji

fanta
27-06-2018, 01:35

Wtrącę swoje 3 grosze.
A to jak murzyn przyjedzie i urodzi dziecko w Polsce to te dziecko jest pełnokrwistym rodakiem okey, można i tak ;)
Musiałby zanurkować gdzieś na dnie Śródziemnego ? ale dostali nowe no problem Paryż,Lyon czy Marsylia? obojętnie.
Polecam żandarma z Saint Tropez na rozluźnienie.

wszyscy urodzeni we Francji

JJJ pokaż dowody, ja nie wierzę. Tylko nie wiki i inne internetowe wypróżniacze media głównego nurtu.

Ligo
27-06-2018, 01:47
Murzyn pisze się przez duże M, a Afroamerykanin przez duże A. Chyba.:roll:

To nie jest kwestia urodzenia, czy koloru skóry. To jest kwestia myślenia. Na tej zasadzie dr Aondo-Akaa, mimo że jest niepełnosprawnym czarnoskórym, może być polskim patriotą. Bo myśli, jak patriota.

FelTom
27-06-2018, 08:19
Panów piłkarzy zapewne bardzo obchodzi to czego oczekujesz :).
Oczywiście, że nie. Nawet, gdyby całe nasze forum (nie tylko osoby zaangażowane w ten wątek), myślało tak samo, też by to nic nie zmieniło. Mam wrażenie, że większości z tych kopaczy nie obchodzi też, co myślą wszyscy kibice z naszego kraju. Część z nich, zamiast trenować, w czasie eliminacji urządziła sobie libację. Nie ma co mówić o profesjonaliźmie. A już o reprezentowaniu narodu czy dbaniu o opinię kibiców tym bardziej. Jakoś na dniach dziennikarze o tej libacji przypomnieli. Mam wrażenie, że te dwa mecze były po solidnych libacjach. Bo tak właśnie grali.

Wczoraj kolejny sędzia drukarz. Ręka Argentyńczyka jak nic. Celowa. Kierunek piłki zmieniony. Korzyść z ręki ewidentna. VAR. Drukarz ogląda. Po co ten VAR? Skoro dalej drukują wyniki?

Co do narodowości, którą żeście poruszyli. Sprawa jest bardziej skomplikowana i zbyt zawiła na taki wątek. Jest wielu Murzynów, którzy bez cienia wątpliwości zasługują na miano wartościowych Polaków. Gdzie przymiotnik należy także podkreślić. Bywali i bywają Żydzi, których można określić jako wartościowych Polaków - np Antoni Słonimski. Wielki i uczciwy Człowiek, Żyd i Polak. Bywali i bywają też fałszywi Polacy działający na naszą szkodę - np kolaborujący z niemcami, w czasach zaborów, okupacji lub obecnie.
Przykład fałszywej narodowości z boiska? Granit czaka i szakiri, którzy po strzelonych golach pokazywali symbol albanii. Tacy z nich Szwajcarzy jak i ze mnie. Albo dwaj tureccy Niemcy, z wizytą u prezydenta Turcji.
Dlatego każdego człowieka należałoby rozpatrywać indywidualnie. Postępowanie na boisku, oraz poza nim. Samo nazwisko i pochodzenie to jedno. Postępowanie to druga, jednak ważniejsza sprawa. Wielu sportowców, w tym także piłkarzy, udziela się charytatywnie. O tym też warto pamiętać. Nawet z tej naszej słabo grającej reprezentacji.

fanta
27-06-2018, 08:36
Murzyn pisze się przez duże M, a Afroamerykanin przez duże A. Chyba.:roll:

To nie jest kwestia urodzenia, czy koloru skóry. To jest kwestia myślenia. Na tej zasadzie dr Aondo-Akaa, mimo że jest niepełnosprawnym czarnoskórym, może być polskim patriotą. Bo myśli, jak patriota.

Chyba czy na pewno ? Ja mam duże wątpliwości i nie poprawiam innych jak sam nie jestem pewny.

Raczej nie kwestia myślenia tylko akceptacji.

Może być patriotą ale nie będzie rdzennym ,rodowitym Polakiem nawet jak się urodzi to korzenie ma obce. Nawet małe dzieci widząc murzynów dziwnie się patrzą bo coś się im nie zgadza.
Co najwyżej może dostać Polskie obywatelstwo ale nie zmienia to niczego.We Francji to wszyscy imigrancji zarobkowi mają obywatelstwo tego kraju ale nie są prawdziwymi Francuzami.

Myślenie to za mało by być patriotą trzeba też działać, bo tylko po tym możemy ocenić kto jest patriotą a kto nie. Ten pan realnie działa jak na obecny czas.

Co do piłkarzy to kto obserwuje to można sobie przypomnieć kto i kiedy miał jakieś kontuzję policzyć czas i wyciągnąć wnioski, wiem co znaczą zerwane więzadła bo sam niedawno doznałem takiego urazu. To jakaś masakra. Najważniejsi piłkarze po urazach.Kapustki to w ogóle nie było nie wiadomo czemu. Od czasu meczu z Dania zaczęło się psuć. Coś mi się wydaje że już wcześniej wiedzieli że zostaną wciągnięci, nie było widać wielkiego rozczarowania i zwiększonego parcia.

cz4rnuch
27-06-2018, 08:46
Chyba czy na pewno ?Na pewno.

moshica
27-06-2018, 09:30
Napiszcie jakie stawiacie wyniki w spotkaniu z Kamikadze ;-)

sufenta
27-06-2018, 09:52
3-4:0 dla kamikadze.

chory
27-06-2018, 09:54
3:1 dla nas. Dajcie znać, czy zgadłem, bo ja nie oglądam.

August68
27-06-2018, 11:43
Jeśli strzelimy bramkę pierwsi to obstawiam 2:1 lub 3:2 dla nas. Jeśli pierwsi strzelą Japonki to może być powtórka z Kolumbii - czyli 2:0 albo 3:0 dla Kamikadze.

Nican
27-06-2018, 11:48
nie da sie przewidziec.
nikt nie przewidzial takiej sytuacji jaka w ogole zaistniala.
mozna co najwyzej zgadnac.
mozliwych kombiacji wynikow nie jest az tak wiele , powiedzmy nie wiecej niz 10 , czyli szansa ze sie zgadnie nie jest wcale mala.

to tylko zgadywanka - taka zabawa.
rownie dobrze mozna rzucac koscia.
Nie ma znaczenia co kto powie , gdyz nie da sie przewidziec.

krzych.g
27-06-2018, 14:39
2:2 dla nas :grin:

ksh
27-06-2018, 14:50
Walkower też wchodzi w grę.

moshica
27-06-2018, 15:39
Małe zwrotne ludziki zagonią naszych, potem będzie tylko desperacka obrona pod bramką Szczęsnego ;-)
I znów będziemy mówić co poszło nie tak ;-) nasza polska specjalność, hehe.

poste
27-06-2018, 15:51
Ale narzekacie na naszą reprezentację, a przecież jakie to pozytywy! Jedziesz do Kolumbii, wchodzisz do baru, mówisz skąd jesteś i już masz prawdziwych przyjaciół... to samo w pięknym Senegalu :cool: I jeszcze parę krajów się znajdzie, kibice mają dobrą pamięć, pewnie w takim Ekwadorze nas też ciągle lubią .. same pozytywy :)
A Japończycy grzeczni, kulturalni, mogą ich nasze orły ograć.

FelTom
27-06-2018, 15:59
... A Japończycy grzeczni, kulturalni, mogą ich nasze orły ograć.
Biorąc pod uwagę obecne formy obu drużyn, nasi mogą ich co najwyżej pokonać w piciu na umór ;)

cz4rnuch
27-06-2018, 16:03
Ale narzekacie na naszą reprezentację, a przecież jakie to pozytywy! Jedziesz do Kolumbii, wchodzisz do baru, mówisz skąd jesteś i już masz prawdziwych przyjaciół...To prawda. Byłem w Meksyku akurat w czasie tego sparingu z Polską przed mundialem w którym nam dokopali. Mimo, że piłką niezbyt się już interesuję to chętnie przyjmowałem wszelkie szoty pocieszenia :)

grizz
27-06-2018, 16:04
E tam. Byłem w Hiszpanii w momencie jak Chile ją wyprawiło ostatnio do domu. To dopiero były nastroje.

poste
27-06-2018, 16:14
Ale nie jesteś Chilijczykiem. Wtedy byś się czuł ;)

To prawda. Byłem w Meksyku akurat w czasie tego sparingu z Polską przed mundialem w którym nam dokopali. Mimo, że piłką niezbyt się już interesuję to chętnie przyjmowałem wszelkie szoty pocieszenia :)

O to to! Z Ameryką Pd lepiej przegrywać.

cz4rnuch
27-06-2018, 16:20
...O to to! Z Ameryką Pd lepiej przegrywać.Eee, w Chiapas mieszkają bardzo spokojni ludzie :) I bardzo sprytni, bo zdaje mi się, że i tak jakoś tak się stało, że sam zapłaciłem za te wszystkie pocieszacze :)

FelTom
27-06-2018, 16:31
Swoje, czy swoje i ich? ;)

krzysztofz24
27-06-2018, 16:45
2:1 lub 3:1 dla Japoni.

robin102
27-06-2018, 17:11
4:0 dla Japończyków :(

chory
27-06-2018, 17:20
Gdzieś wyczytałem, że od naszego trenera na mundialu tylko senegalski zarabia mniej. Znaczy zarabiał, bo teraz to chyba już zarabia więcej.

ksh
27-06-2018, 17:57
Czyż to nie jest piękne w piłce, taki faworyt odpada, a wielu cieszy się podwójnie bo chyba Niemcy za mocno wyśmiewali naszą reprezentacje.

chory
27-06-2018, 18:00
Jak to mówią, Koreańczycy nie przegrali dopóki nie siedzą w autobusie. Coż za rozkosz!

FelTom
27-06-2018, 18:01
Goooool!!!! Drugi gooool!!! Tralala la. 0:2!!!
Go home niemcy, go home!!! Jak się zgrają, to tym samym samolotem wrócą co nasi :)

siemalysy
27-06-2018, 18:40
Teraz czas żeby Brazylia z płaczącym Neymarem pakowała walizki ;-)

nie.Znajomy
27-06-2018, 19:48
Całkiem prawdopodobne.

akustyk
27-06-2018, 20:03
Teraz czas żeby Brazylia z płaczącym Neymarem pakowała walizki ;-)

i bedzie piekne polskie schadenfreude... nie tylko Polska odpadla, ale tez Niemcy, Brazylia i prawie Argentyna... wiec nie jestesmy tacy najgorsi

siemalysy
27-06-2018, 20:17
Nie to miałem na myśli. Irytuje mnie u Brazylijczyków jeden gość, który chciałby objechać wszystkich i wejść z piłką do bramki. Stąd ciut więcej niechęci w ich kierunku.

Ligo
27-06-2018, 20:32
To wszystko jest nieistotne wobec faktu, że drużyna Niemiec po powrocie do domu zostanie rozstrzelana.

jjj
27-06-2018, 20:34
9
JJJ pokaż dowody, ja nie wierzę. Tylko nie wiki i inne internetowe wypróżniacze media głównego nurtu.
Nie rozsmieszaj mnie. Sam sobie poszukaj informacji. Twaja wiara w "spiskowe teorie powstania swiata" to Twoj a nie moj problem. Jesli Ty kwestionujesz chociazby wikipedie (angielska, francuska, polska), to podaj jakiekolwiek inne zrodlo informacji ktore potwierdzi, ze jest inaczej.

ksh
27-06-2018, 20:41
To wszystko jest nieistotne wobec faktu, że drużyna Niemiec po powrocie do domu zostanie rozstrzelana.

Dlatego jutro jak będziemy wbijać z dziesięć bramek musimy brać pod uwagę że Japonia może po przegranym meczu podejść do tego bardzo honorowo i będziemy mieli dodatkowo na sumieniu też ich :)

Zolty
27-06-2018, 21:50
Zapewne to bedzie prawdziwy powod dla ktorego nasi pilkarze przegraja.
Honorowo.
Z litosci nad Japonczykami.

Po czym spokojnie wroca do reklamowania parowek, chipsow, szamponow ("Tylko szampon XXX zmywa glowe, jak prasa po Mundialu 2018")

poste
27-06-2018, 21:59
A dziś rano u żony w firmie Niemcy pytali "z troską", komu teraz będziecie kibicować? He, he... jutro będą mieli miny:evil:

moshica
27-06-2018, 22:23
Z przegranej niemców się bardziej cieszę niż martwię powrotem naszych. Facjaty Muellera nie będzie w TV☺

Rycerz
27-06-2018, 22:46
Na jednym z portali był dziś komentarz: jutro cała Polska kibicuje Japonii. Ciekawe czemu? ;-)

Ligo
27-06-2018, 22:47
Bo Japonia wygra i to wysoko.

ksh
27-06-2018, 22:48
Może nasi załapią się na ambasadorów sony ? ;)

Ligo
27-06-2018, 22:52
Z takim polotem? Nie sądzę...

cz4rnuch
27-06-2018, 23:00
Poza tym Lewy woli hujaweja.

jo44
27-06-2018, 23:20
No to nie zostaną - "nie ma hujaweja we wsi". :)

krzysztofz24
28-06-2018, 14:25
Jeszcze okolo 1,5h:-)
Czy moze lepiej przelaczyc na Kolumbia-Senegal:-)

ksh
28-06-2018, 17:55
Za ostatnie 10 minut obie federacje powinny dostać solidne kary, nie powinno się dopuszczać do takich sytuacji.
Wynik marny, jedna bramka nie zamaże żenady, a plusy to Kurzawa i Bednarek, reszta niech się zbiera na emeryturę już.

sufenta
28-06-2018, 18:00
Polska nie tylko mistrzem Polski, ale takze Japonii.

poste
28-06-2018, 18:10
W Japonii też nas lubią :)
Jeden mundial a ilu przyjaciół zyskaliśmy!

MC_
28-06-2018, 19:30
Koncowka meczu zenujaca, choc i cale spotkanie ogolnie slabe, ale do tego juz sie przyzwyczailismy.

ksh
28-06-2018, 19:47
Jakby ugrali remis z Senegalem to byśmy może nawet napisali że nie liczy się gra tylko gole :)

MC_
28-06-2018, 20:14
Zgadza sie. Ale bylo inaczej i koncowka byla parodia.

tevenet
28-06-2018, 20:27
Szkoda, że obraz meczu zabity taką końcówką. Ze sportem to nie ma nic wspólnego...

robin102
29-06-2018, 16:09
Jakby ugrali remis z Senegalem to byśmy może nawet napisali że nie liczy się gra tylko gole :)
Jakby Fabiański był w bramce to byśmy ugrali, bo i ten z Japończykami wygrany przez Fabiańskiego. Młody Szczęsny był bardzo dobrym bramkarzem, ale to już nie jego czas. Najgorzej w tym mundialu to zagrał Nawałka, Milikiem Szczęsnym i tym młodziakiem śpiącym.

FelTom
29-06-2018, 16:27
Milik to fenomen. Powinien dostać koszulkę z numerem 17. Co oznacza % celność jego podań. Wyjątkowo do tego numeru, można by mu symbol tego % dorzucić.
Szczęsny chciał dołączyć do Nojera jako gwiazda środka pola. A po gwizdku zeszły dwie gwiazdy sierotki z pola.

Młodzi zaskoczyli bardzo pozytywnie. Szczególnie Kurzawa.

krzysztofz24
30-06-2018, 19:04
Francja-Argentyna. Po prostu mecz miazga na najwyzszym poziomie.
Tak sie naparzali, ze ja nie wiem czy mecz finalowy nie bedzie mniej emocjonujacy:-)

ksh
30-06-2018, 19:20
Widać było zero kalkulacji i każda drużyna postawiła na grę, patrząc na ten mecz można się tylko zastanowić na jakim poziomie są nasi reprezentanci i to nawet za czasów jak mieli sporo szczęścia w ME i eliminacjach.

ASAHI
30-06-2018, 23:48
Póki co, to dwa spotkania zakończyły się według moich typowań :-)
Oba mecze były bardzo dobre, Francja pokazała wytrwałość podobnie jak i Urugwaj. Zobaczymy jak będzie dalej.

ksh
01-07-2018, 20:24
Wczoraj było wszystko co najlepsze w piłce, a dzisiaj sowieci pokazali jak nie grać, no ale oni akurat grają dalej :)

moshica
01-07-2018, 20:48
Dobrze to ująłeś, słabsi ruscy przeszli dalej nie grając lepiej.

Alienus
01-07-2018, 21:58
Panowie (i panie), przyznacie, że przez tę "obronę Częstochowy" (a raczej Moskwy) mecze tj. wspomniany, czy obecny (Chorwacja z Danią) są nudne jak flaki z olejem. Duńczycy się "zabunkrowali" i grają na remis - licząc chyba, na fartowne zwycięstwo (w dogrywce, albo w rzutach karnych). Podczas całych mistrzostw, ponad 40% bramek padło ze stałych fragmentów gry - piłkarze nie dokładają nogi, nie kończą podań (strzałem), a kładą się na murawie (https://resources.stuff.co.nz/content/dam/images/1/q/h/i/n/7/image.related.StuffLandscapeSixteenByNine.620x349. 1qhl8d.png/1529724331193.jpg), jak panny w zbożu. I te (prze)ciągłe miauczenie. Tatuaże (mają) niczym z Apocalypto, a ducha walki tyle, co kobieta (głównego bohatera z właśnie tego filmu).

ksh
01-07-2018, 22:10
Były czasy jak grano długimi podaniami pod pole bramkowe przeciwnika licząc na rozróbę i coś udanego nuda... potem zaczęto grać na obronę i kontrataki, przyszły czasy świetnego dryblingu i szybkich akcji skrzydłowych, teraz mamy akcje żeby mieć aut, rzut rożny lub wolny blisko bramki przeciwnika, jak trafia na siebie dwie podobne drużyny to jest walenie głowa w mur, na szczęście jest kilka reprezentacji nie grających tak schematycznie.

FelTom
02-07-2018, 07:12
Wczoraj było wszystko co najlepsze w piłce, a dzisiaj sowieci pokazali jak nie grać, no ale oni akurat grają dalej :)Kompletnie się nie zgodzę!!! Właśnie Rosjanie pokazali, jak należy grać w piłkę! Mało tego, pokazali, jak należy grać w piłkę, z lepszym od siebie przeciwnikiem!!
Nie ukrywam, że za Niemcami i Rosjanami nie przepadam. Tu jednak naprzeciwko Rosjan stanęła drużyna z bandytą stadionowym ramosem. A jak już Hiszpanie zaczęli grać swoją nudną jak flaki z olejem kikikake, to już w ogóle. Pobili chyba rekord świata i Guinessa podań w meczu i rekord głupoty przy okazji.
Z każdą chwilą kibicowałem Rosjanom coraz bardziej. Tak nasi powinni byli grać. Przed meczem typowałem gładkie zwycięstwo Hiszpanów. W trakcie meczu, pachniało już karnymi. Hiszpanie wcale nie chcieli strzelać bramek. Oni chcieli wejść z piłką do bramki. Na szczęście gry w dziada nie będziemy już oglądać. Hiszpanie powinni byli skupić się na strzelaniu bramek a nie biciu rekordu w podaniach. Brakowało wejść na przebój czy strzałów zza pola karnego. Żeby na koniec powiedzieć - obie bramki w meczu strzelili Rosjanie! Bohaterem narodowym, który wygrał im mecz, był bramkarz.

Drugi mecz także niezbyt porywający. Znowu karne i znowu bramkarze w rolach głównych. Przed meczem obstawiałem zwycięstwo Chorwatów w normalnym czasie. Gdy doszło do karnych - Duńczyków. Bramkarze spisali się rewelacyjnie. Strzelających lepiej nie komentować.

Były dwa porywające mecze i dwa nudniejsze z nerwami. Wniosek z tego taki, że jak się chce oszczędzić sobie i kibicom nerwów, trzeba zagrać porywająco ;)

Borat1979
02-07-2018, 17:38
Wczoraj było wszystko co najlepsze w piłce, a dzisiaj sowieci pokazali jak nie grać, no ale oni akurat grają dalej :)

Rosjanie zagrali bardzo dobry mecz to żałośni Hiszpanie zapomnieli, że piłka nożna polega na strzelaniu bramek a nie na klepaniu podań. Nawet w strzelaniu bramek musieli ich wyręczyć Rosjanie :)

robin102
02-07-2018, 18:06
Nie mogę zrozumieć tej nonszalancji Hiszpanów przy oddawaniu rzutów karnych. Robili to jakby przekąska miedzy wódką, a papierosem. Rozkurzyłem się na nich.

czarny75
02-07-2018, 19:22
Obstawiam Brazylia : Francja i Chorwacja: Anglia pólfinały i finał Brazylia :Anglia. Wygrana 2:0 Brazylijczyków.

FelTom
02-07-2018, 19:53
Kiedyś Archibald6803 urządził fajny wątek odnośnie Mundialu albo Euro. Wyniki żeśmy obstawiali. Za wynik było kilka pkt. Za zwycięzcę lub remis - 1pkt.
Btw Chorwacja nie da raczej szans Anglii.

FelTom
02-07-2018, 21:10
Japonia - pilkarska inteligencja na najwyższym poziomie!!!
Ps Jak na dłoni widać, że to gra zespołowa.

Alienus
02-07-2018, 21:57
Szkoda, że się im nie udało, ale wygrał lepszy (zespół). Eleganckie, b. sportowe spotkanie. Zabrakło konsekwencji i koncentracji (do końca), ale było widać pomysł i wolę walki.

czarny75
02-07-2018, 22:09
Hitchcock by tego nie wymysłił..Dla mnie najlepsze spotkanie tego mundialu..Walczyć trzeba do końca:)

MC_
02-07-2018, 22:15
Tak jest. Niestety, u mnie niechec do Japonczykow po meczu z Polska byla bardzo silna.

FelTom
02-07-2018, 22:25
Wygrali lepsi zawodnicy z lepszymi warunkami. Lepszy zespół niestety przegrał.
Japończycy momentami zagrali bezmyślnie. Na wysokich Belgów wysokie piłki. Ostatnia bramka to kwintesecja takich kretyńskich pomysłów.
Pierwsza bramka dla Belgii stracona po bezmyślnym zachowaniu japońskiego bramkarza.
Zespołowość, kreatywność... Japończycy mogliby Hiszpanom wykłady dawać.

ksh
02-07-2018, 22:43
Jak się im wzmocni liga i będzie kasa to bracia japończycy zmienią też kolor skóry i zacznie reprezentacja grać jeszcze lepiej od belgii :)

czarny75
03-07-2018, 15:58
Moje typy 2:1 dla Szwajcarów i Anglia wygrywa z Kolumbią po serii karnych :)

ksh
03-07-2018, 16:26
Karne prędzej w pierwszym coś czuję, a Anglia mam nadzieję że pokaże dobrą skuteczną piłkę.

robin102
03-07-2018, 18:10
Nawalka dobrym trenerem był. Zawalił tylko mundial i tego mu nie darujemy :) Zawalił bo grał sam. Poza zespołem. Na wcześniejsze mecze to wystarczyło i wyprowadził drużynę na ludzi, na mundialowe trzeba był otwartą głowę mieć na rady i porady. Na przykład na to, że Szczęsny uparcie w bramce nie powinien być na dwóch meczach. To świetny "były" bramkarz.

ksh
03-07-2018, 19:53
Nie wiem czy to nie jest efekt wypalenia starego składu, a nowy musi jeszcze sporo zagrać w dobrych klubach.
Podoba mi się plotka o trenerze z włoch, jakby nie patrzeć jest tak teraz sporo naszych zawodników, może to jest jakaś droga, szkoda że nasza liga to dno, był okres gdzie wisła i legia dawała sporo ciekawych zawodników i to w dość sporych ilościach, teraz bieda.

czarny75
03-07-2018, 20:02
Potrzebujemy rozgrywającego na miarę Szymkowiaka z czasów Widzewa i Wisły..Tak sobie marzę.:)

ksh
03-07-2018, 20:15
Wisełka grająca z realem saragossa to tez był ciekawy poziom.

moshica
03-07-2018, 20:55
A Widzew łódź pamiętacie .?czasy Piechniczka, Lato, Smolarka, mundial Espana 82, Mexico 86 ??to były widowiska !!!!

czupacabra
03-07-2018, 21:48
A ja się cały czas zastanawiam dlaczego naszym wystarczyło sił tylko na 20 min normalnej gry w każdym meczu.

MC_
03-07-2018, 21:59
Moze zbyt „ciezkie” zgrupowania?

czupacabra
03-07-2018, 22:10
[emoji3][emoji3] ale to by świadczyło o totalnej amatorszczyźnie. Albo może zostali zaorani w okresie przygotowawczym?

A zobaczcie Szwedzi . Zawodnicy bez fajerwerków . Gra zespołowa , dobra taktyka swierzość na boisku i jak daleko zaszli , brawo

czarny75
04-07-2018, 07:42
Karne prędzej w pierwszym coś czuję, a Anglia mam nadzieję że pokaże dobrą skuteczną piłkę.
Awans Anglików po karnych trafiłem,ale Szwajcaria mnie zawiodła:)
Moje typy ćwiercfinałow:
Francja :Urugwaj 1:0
Brazylia :Belgia 2:1
Anglia :Szwecja 1:0
Chorwacja :Rosja 3:0

ksh
04-07-2018, 09:48
Moje typy:
Francja 3:2 Urugwaj
Brazylia 1:1K Belgia
Anglia 2:0 Szwecja
Chorwacja 2:2K Rosja

czarny75
04-07-2018, 14:53
Myślę że Neymar gra z meczu na mecz coraz lepiej(pomijając aktorskie występy) i widać w tym przebłyski geniuszu.Sposób w jaki rozprowadza piłkę ,podaje pod kryciem to wirtuozeria.Stawiam na rozstrzygniecie w regulaminowym czasie gry..
Francja z obecnym składem ma szanse na finał i raczej nie będzie miała problemów z osłabionym Urugwajem,podobnie jak Anglia ze Szwecją..
Przy całym szacunku dla Rosji i ich ogromnego wysiłku ,żeby zajść tak daleko w tym mundialu, to jest to jednak zespół drewniaków co przyzna każdy, kto oglądał uważnie ich mecz z Hiszpanią.Nie byli w stanie rozegrać 3-4 podań na połowie przeciwnika.

elanek
06-07-2018, 11:03
A ja się cały czas zastanawiam dlaczego naszym wystarczyło sił tylko na 20 min normalnej gry w każdym meczu.
Może zawiązała się kolejna grupa bankietowa?

czupacabra
06-07-2018, 11:08
Jakoś w to nie wierzę. Za dużo mają do stracenia. Przecież MŚ to jest fajne miejsce aby się zareklamować.

czarny75
06-07-2018, 22:02
Belgowie dają łupnia Brazylijczykom..Szok. Jedni i drudzy pokazali piękną piłkę. W ćwierćfinale Belgia:Francja 2:2 i w karnych wygrywaja Belgowie:)

krzysztofz24
06-07-2018, 22:23
Belgowie dają łupnia Brazylijczykom..Szok. Jedni i drudzy pokazali piękną piłkę. W ćwierćfinale Belgia:Francja 2:2 i w karnych wygrywaja Belgowie:)

Nie ma takiej opcji:-).
W drugiej polowie Belgia praktycznie tylko sie bronila i murowala.
A jeden gol dostali w prezencie od Brazyli, bo za to mozna uznac samoboja;-).
Czyli ich bilans w tym meczu to jeden gol i zaciekla obrona.

Francja rozniesie Belgie. Po tym co pokazala w meczu z Argentyna, to moj typ na mistrza.
Ale jakby sie jednak trafily karne, to bramkarz Belgi pokazal dzisiaj klase.

Ale nie bedzie zadnych karnych, Francja wygra:-)

sosnowy
06-07-2018, 22:59

Kubek w kubek jak gol Griezmanna... :) Ale rzeczywiście, Francja zaprezentowała się solidnie. A jutro Chorwacja (to tak a propos udanych meczy z Argentyną).

krzysztofz24
07-07-2018, 00:03
(.......)A jutro Chorwacja (to tak a propos udanych meczy z Argentyną).

I Rosja jedzie do domu, daleko nie beda mieli;-).

Ligo
07-07-2018, 00:40
O, to to... Nie zdziwię sie, jak sowieci zagarną tym razem tytuł w piłce kopanej.

MC_
07-07-2018, 07:07
A ja sie ciesze, ze juz nie bedziemy ogladac oszustw Neymara.

czarny75
07-07-2018, 08:53
Nie ma takiej opcji:-).
W drugiej polowie Belgia praktycznie tylko sie bronila i murowala.
Czyli ich bilans w tym meczu to jeden gol i zaciekla obrona.

Francja rozniesie Belgie. Po tym co pokazala w meczu z Argentyna, to moj typ na mistrza.
Ale jakby sie jednak trafily karne, to bramkarz Belgi pokazal dzisiaj klase.

Ale nie bedzie zadnych karnych, Francja wygra:-)

To proponuje zakład(nic tak nie podgrzewa atmosfery meczu:) Ty stawiasz na Francję ,a ja na Belgów.. O 4 czeskie piwa. Co Ty na to? :)

krzysztofz24
07-07-2018, 13:50
To proponuje zakład(nic tak nie podgrzewa atmosfery meczu:) Ty stawiasz na Francję ,a ja na Belgów.. O 4 czeskie piwa. Co Ty na to? :)

W sumie to bylyby latwe 4 piwa:-).
Ale nic nie jest pewne na 100% i zawsze jest te pare procent niepewnosci i jakbym jednak przegral, to nie chce mi sie bujac z przesylka - tak wprost napisze:-).

Ale zaklad moge przyjac o przekonanie. Dodatkow przegrany bedzie zobowiazany do napisania czegos w stylu; "Nie wiem jak moglem sie zakladac z tak niekwestionowanym autorytetem i znawca futbolu jak user xxx. To on mial racje":-).

To co, o przekonanie i przyznanie racji?:-).
Bez typowania wyniku i czy w karnych czy normalnie.
Po prostu kto wygra, ja stawiam na Francje, ty na Belgie.

FelTom
07-07-2018, 15:59
A ja sie ciesze, ze juz nie bedziemy ogladac oszustw Neymara.
Fatalny z niego aktor. Płaczek. Do tego leżakowicz. Też się cieszę. Żal było tej parodii upadków oglądać.

MC_
07-07-2018, 16:46
Chociaz jest i tak lepszy od Pepe, bo tylko symuluje. Nie jest boiskowym bandyta.

czarny75
07-07-2018, 17:56
W sumie to bylyby latwe 4 piwa:-).
Ale nic nie jest pewne na 100% i zawsze jest te pare procent niepewnosci i jakbym jednak przegral, to nie chce mi sie bujac z przesylka - tak wprost napisze:-).

Ale zaklad moge przyjac o przekonanie. Dodatkow przegrany bedzie zobowiazany do napisania czegos w stylu; "Nie wiem jak moglem sie zakladac z tak niekwestionowanym autorytetem i znawca futbolu jak user xxx. To on mial racje":-).

To co, o przekonanie i przyznanie racji?:-).
Bez typowania wyniku i czy w karnych czy normalnie.
Po prostu kto wygra, ja stawiam na Francje, ty na Belgie.

OK .Przyjmuje Twoje warunki co do wpisu na forum ,ale chociaż jedno piwo musi być(jak nie chcesz 4) a przesyłka PP to groszowa sprawa..Dawaj..Bedzie zabawa:)

krzysztofz24
07-07-2018, 18:49
OK .Przyjmuje Twoje warunki co do wpisu na forum ,ale chociaż jedno piwo musi być(jak nie chcesz 4) a przesyłka PP to groszowa sprawa..Dawaj..Bedzie zabawa:)

No dobra z tym jednym piwem:-). Ale puszka, zeby nie bylo kombosow z pakowaniem butelki i ewentualnego zalu odbiorcy, jakby na poczcie ta paczka w pilke grali;-)
W koperte babelkowa na poczte i heja:-).
Czyli rozumiem, ze zaklad stoi?
Ja stawiam ma wygrana Francji w meczu z Belgia.
A ty na Belgie.

Zaklad stoi?

czarny75
07-07-2018, 20:55
Stoi..Puszka piwa.Dla mnie pilsner albo staropramen..Co dla Ciebie? :)

Ligo
07-07-2018, 21:00
Ja bym zamówił Carlsberg Jacobsen Vintage 1.

krzysztofz24
07-07-2018, 21:43
Stoi..Puszka piwa.Dla mnie pilsner albo staropramen..Co dla Ciebie? :)
To zaklad stoi.

Jakie piwo to juz po wyniku ustalimy, ja to prosty chlopak jestem:-).
Moze byc od biedy to co Ligo pisze;-).

Cos takiego mniej popularnego, nic slodkiego i smakowego, bez jakichs ziol itp.
Ot zwykle piwo (tylko troche inne niz to co w sklepach), zdaje sie na Twoj gust, bo chyba jestes bardziej wyrobionym piwoszem jak ja:-)

czarny75
07-07-2018, 22:41
Moje typy:
Francja 3:2 Urugwaj
Brazylia 1:1K Belgia
Anglia 2:0 Szwecja
Chorwacja 2:2K Rosja

Jesteś bardzo blisko :)

ksh
07-07-2018, 22:53
A jednak nie, ale zaskoczyli pozytywnie Rosjanie, jednak nie zmienia to faktu że finał to będzie Francja 4:3 Anglia :)

krzysztofz24
07-07-2018, 23:01
A jednak nie, ale zaskoczyli pozytywnie Rosjanie, jednak nie zmienia to faktu że finał to będzie Francja 4:3 Anglia :)

Tak mi troche szkoda Rosji. Czytalem ich wypowiedzi przed meczem. Ze Chorwacja to ciezki rywal, w sumie lepszy, ale jakies szanse maja.
Gol wyrownujacy w 112 minucie to na zawal chyba niektorzy kibice malo nie zeszli pewnie;-).
I w karnych ta pilka obok bramki...gdyby nie to, to kto wie...
Wygral lepszy ale szczescie tez ma tu ogromne znaczenie.

Co do finalu to nie bylbym taki pewien czy to bedzie Francja-Anglia
czy moze Francja-Chorwacja.

czarny75
08-07-2018, 07:47
Obawiam się ,że Chorwaci nie zregenerują sił po dwoch ostatnich dogrywkach.Anglicy wygrają 2:0. A finał Belgia:Anglia ze wskazaniem na Belgów:)

ksh
08-07-2018, 12:38
Chorwacja nie zasługuje na grę o medal, nie pokazali nic świetnego jak do tej pory ale Grecja już też raz złoto wciągała po nudnej i nędznej grze.

elanek
08-07-2018, 20:18
Gdzie można obejrzeć skróty meczów? Takie relacje kilkuminutowe.

siemalysy
08-07-2018, 20:23
Gdzie można obejrzeć skróty meczów? Takie relacje kilkuminutowe.

TVP Sport => klik (http://sport.tvp.pl/mundial2018)

- - - - kolejny post - - - - - -

Chorwacja nie zasługuje na grę o medal, nie pokazali nic świetnego jak do tej pory ale Grecja już też raz złoto wciągała po nudnej i nędznej grze.

W mojej ocenie grają całkiem dobry turniej. Pokazali zdecydowanie więcej piłkarskich umiejętności od Rosjan.

Macie swoich faworytów do triumfu?

Chciałbym żeby Belgowie wygrali. Uważam, że mają duże szanse w starciu z Francją.

czarny75
08-07-2018, 22:20
https://opinie.wp.pl/dariusz-szpakowski-musi-odejsc-przekraczamy-granice-absurdu-6271220575999617a

Jak to powiedział jeden z Polskich polityków: Polacy bardziej nienawidzą sąsiadów ,niż kochają swój kraj :(

czupacabra
08-07-2018, 22:22
Ja stawiam na Francję i na jej zwycięstwo w MŚ

Keszelski
08-07-2018, 22:24
Chorwacja nie zasługuje na grę o medal, nie pokazali nic świetnego jak do tej pory.

wygląda na to, że nie oglądałeś Mundialu, np. fazy grupowej.
A Anglia zasługuje? nic szczególnie świetnego nie pokazała, ale szał robi i gra o medali. Nic szczególnego, bo nie licząc Kolumbii, to rywali tych, z którymi wygrała, miała raczej przeciętnych. Belgia to już inna pólka i przegrała (co prawda obie w rezerwowym nastawianiu)

elanek
09-07-2018, 11:39
Strzeliła więcej goli niż jej przeciwnicy :)

czarny75
09-07-2018, 13:25
Sam Modric zabiegałby naszych ..Widziałeś jaki miał start do piłki po 110 minutach biegania? :) Tylko Eden Hazard może się z nim równać. Dla mnie to są najlepsi piłkarze tego turnieju.

krzysztofz24
09-07-2018, 16:10
Sam Modric zabiegałby naszych ..Widziałeś jaki miał start do piłki po 110 minutach biegania? :) (......).

Zly przyklad:-).
Naszych to by bulldog angielski nawet zabiegal;-)

ksh
09-07-2018, 18:24
Nasi w 90 minut stracili wszystko co wypracowali przez kilka ostatnich lat, a jak już drwimy to oni raczej przez 20 minut pierwszego meczu raczej bali się piłki dotknąć boa nuż trzeba będzie podać, a może przeciwnik mi odbierze, a może trzeba będzie z nią BIEGAĆ ?! :)

moshica
09-07-2018, 20:53
Poprostu wysiłek biegania za piłką kosztuje wiele energii a kasa i tak wpadła to po co się przemęczać[emoji38]

sufenta
09-07-2018, 21:07
moshica nawet Salomon z proznego nie naleje- panowie pilkarze z PL dali z siebie wszystko.

sailor
09-07-2018, 21:41
panowie pilkarze z PL dali z siebie wszystko.

no wlasnie problem w tym ze nie dali. gdyby dali z siebie wszystko to nikt by do niech nie mial pretensji. tak jak nikt nie mial do panamy, iraku czy meksyku. Niestety nasi pilkarze rozegrali najbrzydsze i najgorsze 3 mecze na tych mistrzostwach, ruszali sie po boisku tak aby sie zbytnio nie spocic, a juz na pewno nie tak zeby wygrac bo zamiast selfiki z wakacji wrzucac na insta to musieliby biegac w fazie pucharowej. I tego wlasnie kibicie nigdy nie powinni im wybaczyc. Gdyby mieli choc odrobine honoru to przekazali by kase ktora dostali za gre (a bylo tego pare milionow $ ) na szkolenie pilkarskie mlodziezy zeby jakos wyjsc z twarza. no ale klasa to wsrod polskich kopaczy rzecz rownie rzadko spotykana co dobra gra.

Keszelski
10-07-2018, 06:15
no wlasnie problem w tym ze nie dali. gdyby dali z siebie wszystko to nikt by do niech nie mial pretensji.

Krychowiak napisał na jakimś fb, twitterze, czy czymś podobnym, że dali 200% z siebie. Ktoś rezolutny odpisał, że strach pomyśleć co to byłoby przy 100% :mrgreen:

... I tego wlasnie kibicie nigdy nie powinni im wybaczyc....
oj tak!

radeon5
10-07-2018, 09:50
Panowie - kto mistrzem świata i dlaczego Francja ;)

moshica
10-07-2018, 10:14
Mamy obecnie 4 tak naprawdę silne drużyny.
Chorwaci mega zdeterminowani, Belgowie z przewidywalną obroną, Francuzi z szybkimi napastnikami, Anglicy z Kanem.
Będzie ciekawie !

ksh
10-07-2018, 11:12
Belgowie i Chorwaci niech się martwią raczej o walkę o brąz :)

moshica
10-07-2018, 12:42
Te mistrzostwa pokazały że różnie może być ...