PDA

Zobacz pełną wersję : Mundial 2018

Strony : 1 [2]

robin102
10-07-2018, 17:56
Mecz Chorwacja Anglia będę oglądął, tylko nie wiem komu kibicować, bo lubię obie drużyny. Nasi mają zaciętość walki , a tamci od zawsze dobrze grali. Echhhh

ksh
10-07-2018, 18:06
Noo nasi mają oj tak :)
Ja kibicuje Anglikom, może wreszcie im się uda przynajmniej walczyć o złoto.

krzysztofz24
10-07-2018, 22:10
Tak szczerze mowiac to ten mecz niezbyt mi sie podobal. Pelno strzalow, tylko malo w swiatlo bramki. I tylko 1:0. Troche wiecej by sie chcialo od pofinalu...
Rosja-Chorwacja byl o wiel bardziej emocjonujacy jak dla mnie.

Nie jestem jakims ekspertem od pilki, rozumiem ze druzyny w penych sytuacjach graja na czas. Ale to zachowanie czarnoskorego pilkarza z Francji z tym przytrzymywaniem/wybiciem lekko pilki zeby nie dac szybko rzutu roznego dla przeciwnika, pozniej jakis Belg go popycha.
No zenada takie cos.
A ostatni rzut rozny to Francuzi 20 sekund "wybijali":-)
Takie sytuacje powinny sie kwalifikowac na zolta kartke albo przynajmniej strata pilki na rzecz przeciwnika.

Nie to, ze jakos czepiam sie Francji, bo jakby Belgowie byli w takiej sytuacji, pewnie to samo by robili.
Ale takie akcje sa po prostu niesportowe...i mi sie nie podobaja.

P.S Chyba wygralem browara od kogos:-)

ksh
10-07-2018, 22:17
Francja nie pokazała wielkiej piłki, były akcje świetne i technicznie rozgrywani itd ale tak troszkę nudno było, jutro Anglia pokaże więcej :)

And.N
10-07-2018, 22:30
Kibicuję Chorwacji, jakoś za Anglikami nie przepadam...

moshica
10-07-2018, 22:31
Prawdę powiedziawszy francuzi mieli 3 niewykorzystane sytuacje podbramkowe przy szybkich kontrach, gdzie sądzę że inne drużyny zdobyły by lepsze prowadzenie w wynikach. Nie wierzyłem w to co widzę...

siemalysy
10-07-2018, 22:35
Mecz taktyczny, żeby nie stracić bramki. Można było spodziewać się takiego spotkania, ale liczyłem na więcej. Belgia po stracie gola nie ruszyła konkretnie do przodu. Jednego finalistę już mamy. Francuzi 2 lata temu finał Euro, teraz finał Mundialu.

czarny75
11-07-2018, 05:58
Tak szczerze mowiac to ten mecz niezbyt mi sie podobal. Pelno strzalow, tylko malo w swiatlo bramki. I tylko 1:0. Troche wiecej by sie chcialo od pofinalu...
Rosja-Chorwacja byl o wiel bardziej emocjonujacy jak dla mnie.

Nie jestem jakims ekspertem od pilki, rozumiem ze druzyny w penych sytuacjach graja na czas. Ale to zachowanie czarnoskorego pilkarza z Francji z tym przytrzymywaniem/wybiciem lekko pilki zeby nie dac szybko rzutu roznego dla przeciwnika, pozniej jakis Belg go popycha.
No zenada takie cos.
A ostatni rzut rozny to Francuzi 20 sekund "wybijali":-)
Takie sytuacje powinny sie kwalifikowac na zolta kartke albo przynajmniej strata pilki na rzecz przeciwnika.

Nie to, ze jakos czepiam sie Francji, bo jakby Belgowie byli w takiej sytuacji, pewnie to samo by robili.
Ale takie akcje sa po prostu niesportowe...i mi sie nie podobaja.

P.S Chyba wygralem browara od kogos:-)

Doprawdy nie rozumiem ,jak mogłem kwestionować ekspercka futbolową wiedzę i autorytet usera @ Krzysztofz24 :) Belgowie mieli dobry tylko poczatek pierwszej połowy.Lukaku i De Bruyne przeszli obok meczu .Wysyłaj adres na PW

krzysztofz24
11-07-2018, 12:07
Doprawdy nie rozumiem ,jak mogłem kwestionować ekspercka futbolową wiedzę i autorytet usera @ Krzysztofz24 :) Belgowie mieli dobry tylko poczatek pierwszej połowy.Lukaku i De Bruyne przeszli obok meczu .Wysyłaj adres na PW

Alez dziekuje:-).
Choc tak powazniej, to zaden ze mnie ekspert. Po prostu podobak mi sie mecz-strzelanina Francja-Argentyna i tym sie kierowalem typujac Francje.

Dzisiaj puszcze PW pozniej, bo na razie z fona pisze.

Rycerz
11-07-2018, 20:50
Zamiast wyciągnąć wnioski dostał nagrodę?
https://pikio.pl/adam-nawalka-ukraina/

siemalysy
11-07-2018, 20:56
rycerz to chyba fake ;-)

Zolty
11-07-2018, 22:17
Rzeczy, ktore nie istnialy, kiedy ostatnio Anglia dotarla do polfinalu MS:

iPhone
Facebook
Google
Amazon
Android
Twitter
Instagram
iPod
Yahoo
YouTube
Snapchat
Spotify
Tesla
Airbnb
Bitcoin
Fitbit
Emojis
iPad

i

Chorwacja.

ksh
11-07-2018, 22:29
Ale Chorwacja miło zaskoczyła w drugiej połowie jak i w dogrywce, Anglia raczej myślała że strzeli gola i potem będą spowalniać grę.

moshica
11-07-2018, 22:39
Pisałem że te mistrzostwa są nieprzewidywalne, że angole mogą polec...no i tak się stało ☺

siemalysy
11-07-2018, 22:47
Anglicy zapłacili za brak skuteczności w I połowie. Chorwaci grali wolno, jakby rzeczywiście te 2 poprzednie dogrywki im ciążyły. Ale po wyrównaniu głowa zaczęła pracować i nogi niosły. Cieszę się, bo im kibicowałem.

Ps. Tak tylko zostawię ;-)

https://youtu.be/FgMi9xsY-Ew

W finale będą mieli ciężko przeciwko Francji. Ale z ich walecznością i charakterem może być róznie.

krzysztofz24
11-07-2018, 22:47
Tez pisalem, ze Chorwacja moze wygrac z Anglia:-)
Choc jakos bylem za Anglia raczej. Po bramce na remis Anglicy byli w szoku, pozniej sie troche otrzasneli ale i tak to Chorwacja zaczela dyktowac warunki...

moshica
11-07-2018, 23:08
Wygrali zasłużenie z powodu determinacji do wyrównania a potem waleczności. Postawiłem w robocie punkt na białych, więc też zakład przegrałem i straciłem punkt☺

Zolty
11-07-2018, 23:22
W piczku materi!

Trzymam kciuki za Chorwatow w finale, choc bedzie bardzo ciezko.... mimo, ze zwyciestwo w polfinale zapewne doda im skrzydel.

Od pewnego czasu liczylem na final Belgia-Chorwacja - tak z przekory, przeciw tym "wielkim"... pozostaje mi Chorwacja,

MC_
12-07-2018, 09:00
Cóż, biało-czerwoni mają szansę na MŚ. Brawo.

sufenta
12-07-2018, 11:43
Wielu kolegow (i kolezanek) ogladalo wczorajszy mecz Choratow z Anglikami. Widzialo tez zapewne radosc po bramce Mandzukica- "ofiara" byl pan reporter (z Nikonem!), ktory przytomnie nie wypuscil kamery z reki https://www.welt.de/sport/fussball/wm-2018/article179204514/WM-2018-Die-Bilder-des-Fotografen-den-Kroatien-ueber-den-Haufen-jubelte.html P.S. Reporter to Yuri Cortez

Rafał_Sz
12-07-2018, 13:13
Co by nie mówić, to był piękny mecz. A waleczność Chorwatów zasługuje na najwyższe uznanie. Gdzie naszym celebrytom do nich. :/

czarny75
14-07-2018, 16:23
Miałem nadzieję że Belgowie wrzucą trzy i przytrą Angolom nosa..Ale Lukaku jest cienki tak jak w meczu z Francją..Przypomina mi się napastnik Eintrachtu A.Yeboah o podobnej posturze ,ale zdecydowanie lepszej motoryce..Strzelił chyba z 3 bramki z Widzewem:(

ksh
14-07-2018, 16:54
Anglia momentami przypomina naszych, którzy bali się piłki i wykonania podania.

czarny75
14-07-2018, 18:13
Anglia momentami przypomina naszych, którzy bali się piłki i wykonania podania.

Ja Cie przepraszam.Wiem że nie kopie się leżącego ,ale żadna z drużyn na tym mundialu nie przypominała "naszych"...

Zolty
14-07-2018, 19:31
Moze troche kibice....

krzysztofz24
15-07-2018, 19:44
Ładny meczyk byl, akcja, bramki. Ja jestem zadowolony z widowiska:-)
Chorwacja pokazal wole walki ale suma sumarum wygral lepszy, czyli Francja.
Wlasnie na to liczylem, ze pokaza cos takiego jak w meczu z Argentyna.
I pokazali w drugiej polowie.

ksh
15-07-2018, 19:59
W pełni zasłużona wygrana przez Francje.

Największe zaskoczenie tego mundialu to odpadnięcie Niemiec i srebro Chorwacji.

MC_
15-07-2018, 20:01
Final godny finalu ;)

siemalysy
15-07-2018, 21:11
Dobry mecz. Bramki, emocje, walka. Kibicowałem Chorwacji. Jednak to Francja zasłużyła na wygraną.

czarny75
15-07-2018, 21:34
Ja mam niedosyt.
Kibicowałem oczywiście Chorwacji. Francuzi mieli dziś ogromne szczęście i wszystko im wychodziło .

A tak wygląda terminarz "naszej"reprezentacji i najbliższe mecze:

2018-09-07: Włochy – Polska (Liga Narodów)
2018-09-11: Polska – Irlandia (towarzyski)
2018-10-11: Polska – Portugalia (Liga Narodów)
2018-10-14: Polska – Włochy (Liga Narodów)
2018-11-15: Polska – Czechy (towarzyski)
2018-11-20: Portugalia – Polska (Liga Narodów).

Czarno to widzę.

moshica
15-07-2018, 21:44
Moja drużyna wygrała, od dziecka im kibicowałem. Ale więcej serca włożyli w całym mundialu Chorwaci i im należą się brawa. Punkty punktami ale wolę walki mieli od samego początku największą.

krzysztofz24
15-07-2018, 22:10
Ja mam niedosyt.
Kibicowałem oczywiście Chorwacji. Francuzi mieli dziś ogromne szczęście i wszystko im wychodziło .

Jak to mowia "szczescie sprzyja lepszym";-)

Ja nie wiem czy dobrym pomyslem jest pisac w tym samym poscie o finalowym meczu mundialowym, gdzie grali wirtuozi pilki noznej z wola walki godna podziwu i jednoczesnie o naszej "reprezentacji".:-);-)

moshica
16-07-2018, 08:57
Naszych łączył tylko wyraz "football", cała reszta ich dzieliła z innym drużynami ;-)

czarny75
16-07-2018, 11:52
Ja nie wiem czy dobrym pomyslem jest pisac w tym samym poscie o finalowym meczu mundialowym, gdzie grali wirtuozi pilki noznej z wola walki godna podziwu i jednoczesnie o naszej "reprezentacji".:-);-)

Chciałem psychicznie przygotować forumowych kibiców:) A że 'reprezentację" ciężko oglądać na trzeźwo, to też trzeba zapasy zrobić:) A jak tam staropramen ? Smakował?

krzysztofz24
16-07-2018, 13:24
Ten Staropramen taki dobry? I mozna go w Lidlu kupic?
To az chyba sie przejde po niego:-).

czarny75
16-07-2018, 14:03
to wal do lidla.Przelew poszedł :)