PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Vikten II

harb
31-07-2017, 20:57
Norwegia 2017

zapraszam :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://s3.postimg.org/cms6stc4j/DSC_7682wyjscmin.jpg)

krzysztofz24
01-08-2017, 17:03
Co tu duzo pisac;-). Swietne kadrowo-bardzo dobre zagranie pierwszym planem. Kolorstyka mi pasuje.
Ogolnie bardzo dobry fot:-)

Tylko szkoda, ze nie dales linka do wiekszej wersji, jak to przewaznie czynisz.

P. s Tak dluzej patrzac musze jeszcze pochwalic jedna rzecz, Otoz mz zdjecie jest trafione w punkt jesli chodzi o WB-kolorystyke-ogolnie proporcje cieplo-zimno.
Snieg bialutki, szarosci na chmurach tez idealnie, a jednoczesnie nie jest za cieplo....ani tez za zimno. No w punkt:-).

Benek-Piast
01-08-2017, 19:27
Zdjęcie generalnie OK, ale konstrukcyjnie wali się chyba w lewo.

harb
01-08-2017, 19:33

Prawa część morza i jej linia horyzontu wyznacza poziom , niestety inaczej sie nie da , a jak zaczne poziomowac na "oko" bo załuzmy lepiej to pasuje , to zaraz beda tacy ktorzy sie odniosą do tego elementu o którym pisze . Przy tego typu kadrach gdzie linia horyzont nie jest oczywista , mam na mysli skały, jest trudno ustalic inaczej poziom anizeli przyjeta przezemnie metoda, wystarczy podniesc zdjecie do lini przegladarki :) Pozdrawiam

FelTom
01-08-2017, 23:37
Gdyby patrzyć na nieregularną linię brzegową, wówczas tak. Gdyby patrzyć na szczyty gór, wówczas mocno leci w prawo... A można jak autor - po linii horyzontu - wody.

Pochylenia obrazu nie ma.

Dho'ine
03-08-2017, 14:35
Brakuje mi lepszego światła, lepszej plastyki, ale podejrzewam że ciężko było bo pogoda pochmurna.

tomgol
05-08-2017, 06:30
Mi Janku ta fota jednak pasuje najmniej z Twoich dotychczasowych. Ogólnie mówiąc to jest tam
"zbyt dużo grzybów w zupie" :). Brakuje mi jakiś mocnych punktów obrazu, bo same góry z niebem są
rozproszone przez mnogość głazów przez co wzrok trochę "lata" po obrazie bez "prowadzenia" tak jak
w wielu innych Twoich obrazkach. Natomiast kolorystycznie bardzo fajny, "złowieszczy" klimat.