Zobacz pełną wersję : Sieć VoIP
Jakie macie zdanie na temat sieci VoIP? Przyznam, że ja długo sceptycznie podchodziłam do sprawy, ale natrafiłam na teksty na www.google.pl i zaczęłam się zastanawiać nad takim rozwiązaniem. Mój mąż mieszka tymczasowo w Holandii i przyznam, że bardzo drogo nam wychodza rachunki za połączenia, a z kolei przez darmowe komunikatory rozmowy są bardzo kiepskiej jakości. Czy taka sieć VoIP rozwiąze nasz problem? :)
jurkarol
19-07-2017, 18:12
tylko powiem, że VoIP to też przez tę samą sieć będzie szło, z której korzystasz czyli jakość zależna od Twej sieci.
zależy jakie rozwiązanie wybierzesz taka będzie jakość.
osobiście nienawidzę telefonii IP od lat przez jakość, i to często w dużych korpo. po prostu mimo stabilności połączenia głos jest tak obrabiany, że ostatecznie często słychać bełkot z powodu ograniczenia zakresu częstotliwości. moze ktoś ma lepsze doświadczenie i wiedzę o VoIP.
najlepiej działa whatsapp :)
Dla Ciebie to jakiś komunikator i wydolna sieć. Nie wiem jaki VoIP na słabym łączu nie pociągnie. Skoro Skype zrywa tzn ze masz bardzo słabe łączę. Zmień dostawcę i będzie ok.
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
VoIP ma tą zaletę, że tylko jedna strona musi iść przez internet. Są operatorzy, którzy oferują darmowe połączenia na numery stacjonarne w całej UE. Poczytaj o betamax, używam od 10 lat.
http://backsla.sh/betamax
Pogadaliście sobie z botem to może warto byłoby już ten temat skasować?