Zobacz pełną wersję : Zlot Motocyklowy Nikoniarzy
sokolnik
28-03-2017, 22:11
Witajcie !
Zostałem wybrany (czemu ja?! :) ) by zorganizować Zlot Motocyklowy Nikoniarzy ! Kupiłem swoje pierwsze moto i bardziej doświadczeni koledzy z forum wskazali mnie jako organizatora tego zlotu :)
Tworzę nowy wątek by każdy Nikoniarz na moto, mógł się dowiedzieć wszystkiego o tej imprezie.
Termin:
Do ustalenia dokładnie, prawdopodobnie czerwiec 2017.
1 noc, 2 noce a nawet pojawił się głos by to były 3 noce :)
Miejsce:
Najlepiej Mazury ale i w centrum Polski rozkręcimy imprezę :) Dokładny adres pensjonatu ustalimy jak poznamy dokładną datę zlotu.
Propozycje mile widziane
Mamy wstępną listę zainteresowanych:
-Krzysztofz24 - Warszawa
-bogdi64 - Wrocław
- Robin - Białystok
-Sokolnik - Gdynia.
Tomajk - Rudnica
Rsz - Jelenia Góra
Ktoś jeszcze?
Zapraszamy!
Potwierdzam chęć udziału i podbijam :)
Rafał_Sz
29-03-2017, 08:46
No i git. :)
Jest jeszcze kwestia rezerwacji jakiejś mety. Moim zdaniem nie warto rezerwować nic wcześniej, będziemy na motocyklach dojeżdżać. A jak w wyznaczonym terminie będzie akurat lało? Wtedy sobie przesuniemy termin. Ja tam mam prawko na każdą pogodę, ale jechać 600 km w deszczu, potem siedzieć w deszczu i wracać 600 km w deszczu to jednak średnia przyjemność. To będzie koniec czerwca, myślę, że nie będzie problemu coś ogarnąć na szybko. Nawet jeździć specjalnie nie trzeba, jest Booking.com i takie tam. ;)
Siądzie się z tel w jednej ręce, z fajką i w drugiej i załatwione. Od lat tak robię i zawsze się udaje.
Następna kwestia, to można by stworzyć grupę na fejsie "nikoniarze na motocyklach" i rozpropagować temat na FB.
spiritus
29-03-2017, 08:53
Następna kwestia, to można by stworzyć grupę na fejsie "nikoniarze na motocyklach" i rozpropagować temat na FB.
Nie lepiej "fotograficzny zlot motocyklowy"? Będzie Was więcej :D
Kurde... zazdroszczę pomysłu. Też bym dołączył gdybym miał motocykl :D
sokolnik
29-03-2017, 09:14
Grupę na FB niech ogarnie ktoś inny ;)
A moto zawsze możesz sobie kupić... do czerwca zdążysz ;) ja bym nie zdążył :)
Dobry plan z tą rezerwacja. Musi być pogoda. Także termin może być zmienny lekko i do ostatecznego zatwierdzenia np. w czwartek przed spotkaniem.
spiritus
29-03-2017, 09:21
Pierwsze to trzeba sobie prawko na A zrobić... a to dopiero w sierpniu mogę. Wady bycia młodym :D
A pierdziawki 125 ccm, nie chcę. Dniepr mi się marzy :P
Rafał_Sz
29-03-2017, 09:29
Dodałem ankietę z terminami do wyboru, niech się już coś klaruje. ;)
sokolnik
29-03-2017, 09:52
Nie widzę ankiety, używam Tapatalk a
spiritus
29-03-2017, 09:54
Nie widzę ankiety, używam Tapatalk a
Na tapie nie zobaczysz ankiet. Musisz się zalogować przez jakąś przeglądarkę i chyba dodatkowo włączyć widok pełny (komputerowy).
Właściwie z tym "luźnym" terminem i miejscem, to całkiem niezły pomysł. Tak właśnie podróżuję na motocyklu, ŻADNYCH PLANÓW CZY REZERWACJI.
Nooo niezłe to by było. Wyznaczamy tylko miejsce spotkania, kto może ten wskazuje miejsca ewentualnego noclegu i po sprawie, na miejscu okaże się co robimy.
Na miejscu spotkania wybieramy najdogodniejszą miejscówkę i voila.
sokolnik
29-03-2017, 10:16
Zaglosowalem na 4 weekend ale 3 weekend też mi pasuje.
Nie pasuje mi 10 czerwca bo jadę na mecz Polski na Narodowy :) 3 czerwca też nie pasuje...
robin102
29-03-2017, 10:17
Rafał dobrze gada abyśmy mając na względzie naszą nieprzewidywalną pogodę na sztywno nie przywiązywali się do daty. Można wszystko ogarnąć w 2 dni i zapewne właściciele pensjonatu się, czy agroturystyki ucieszą z przypływu kasy. Róbmy ankietę ale to tak dla orientacji (zagłosowałem na 4 weekend).
A pierdziawki 125 ccm, nie chcę. Dniepr mi się marzy :P
Ujjjjj motory klasy 125 KM potrafią cisną 30-40 KM z silnika o pojemności kieliszka. Przy masie cyrka 100kg na serio jest już czym jechać i co ujarzmiać.
sokolnik
29-03-2017, 10:36
A jaka oszczędność... nie trzeba prawka robić kat. A czyli jakieś 1600-1700 zł w kieszeni :) przynajmniej na początku.
Kto nie ma moto i prawka jest czas na nadrobienie zaległości. 3 miesiące :)
Dobra, trochę samodyscypliny żeby wątek był czytelny. Wątek o ZLOCIE MOTOCYKLOWYM.
Nie śmiecimy :)
krzysztofz24
29-03-2017, 11:44
Zaznaczyłem 3, ale 4 też może być.
sokolnik
29-03-2017, 11:52
2gi zlot robimy na Helu ok ? W sierpniu może być :) ?
robin102
29-03-2017, 12:01
Spoko w każdy pierwszy weekend miesiąca spotykamy się u kogo innego na chacie. W najbliższy u Sokolnika, bo mandarynkę trzeba oblać :)
sokolnik
29-03-2017, 12:03
Domek na wsi jest [emoji14] zapraszam :)
Dobry dojazd po super drodze, blisko jezioro :)
robin102
29-03-2017, 23:46
I to jest chyba najlepszy plan na nasz 6 osobowy zlot :) Niech tylko ktoś aparat fotograficzny weźmie, bo ja wezmę wędkę :)
krzysztofz24
30-03-2017, 00:26
Znaczy ze zwalamy sie Sokolnikowi na glowe nad morze;-)?
Przeca chlopak w bloku mieszka:-)
sokolnik
30-03-2017, 08:20
Jak na domek to wieś koło Ostródy [emoji14]
Jak nad morze to średnio u mnie z miejscem :)
Na Hel możemy skoczyć tam znajdziemy jakiś pensjonacik :)
krzysztofz24
30-03-2017, 09:57
Domek na wsi jest [emoji14] zapraszam :)
Dobry dojazd po super drodze, blisko jezioro :)
Hmm, oczywiście z tym zwalaniem komuś na głowę to żart.
Ale jeśli deklarujesz swoj domek w Ostródzie to kwaterę mamy zapewnioną.
I zaczyzaczyna ta wszystko mieć ręce i nogi.
Choć możemy też np szukać jakiegoś innego miejsca na Mazurach a Ostrode traktować jako awaryjna opcję.
A Ty jeszcze nie mówiłeś rodzicom:-)?
Bo mam plan jak to zrobic; podjezdzam"y wszyscy a Ty mówisz "Mamo, Tato kupiłem motor, a to mój gang motocyklowy":-).
I mamy dwie pieczenie na jednym ogniu; spotkanie i poinformowanie twoich rodziców.
Nie dziekuj;-)
sokolnik
30-03-2017, 10:04
Też taki miałem plan by zwalić się rodzicom w parę motocykli... ale nie będę ich trzymać w niewiedzy do czerwca...
Jutro ich odwiedzę i chce przekazać im radosną nowinę :) jadę autem bo pogoda lipna , pokaże im zdjęcia i film :)
Ale opcja z przyjazdem gangu byłaby ciekawsza... :)
Tylko u mnie na wiosce to mało turystycznie jest... normalne warunki ale powiew urlopu i agroturystyki to tam mało klimatycznie :) ale blisko wszędzie np do Ostródy 25-30km. W każdą stronę jezioro jest.
U mnie można zrobić przystanek 1 nocny. Następnego dnia ruszyć na mazury ma zlot. Jakby ktoś chciał przystanek to można się dogadać.
Chyba że tatuś nie da kluczy he ale wątpię :)
Rafał_Sz
30-03-2017, 10:09
Sokolnik, dziękuję za ofertę, ale osobiście jednak jestem za wynajęciem jakiejś mety. Pieniądze nieduże, a nie robi się kłopotu. No i atmosfera jest wtedy luźniejsza bo najwyżej nas wywalą z ośrodka, a tak to wstyd dla Twoich rodziców na wsi po wieki wieków. ;)
sokolnik
30-03-2017, 10:11
Aaaa no jeśli ma być gruba impreza to średnio u mnie [emoji14] po co mają ludzie na wsi gadać cały rok że gang sodoma i gomora :) jeszcze jakieś plotki będą [emoji14] jedźmy na mazury robić hałas [emoji14]
To ja jutro powiem rodzicom :) trudno, najwyżej nie przeżyje to na zlot nie przyjadę [emoji14]
krzysztofz24
30-03-2017, 10:58
Tak sobie mysle, ze fajnie to bedzie wygladac. 6 Moto obok siebie i kazdy rejestracja z innej parafi:-)
A co do zakwaterowania, tez jestem zwolennikiem, zeby nie rezerwowac jakos wczesnie z zapasem.
Ale te kilka dni przed to jak najbardziej, zebysmy jechali na pewnego, a nie szukac na zywiol na miejscu;-)
- - - - kolejny post - - - - - -
Też taki miałem plan by zwalić się rodzicom w parę motocykli... ale nie będę ich trzymać w niewiedzy do czerwca...
Jutro ich odwiedzę i chce przekazać im radosną nowinę :) jadę autem bo pogoda lipna , pokaże im zdjęcia i film :-)
Absolutnie tak nie rob. POdjedziesz moto i juz nie bedziesz musial nic tlumaczyc:-). Rodzice beda tak zdziwieni, ze nawet nie pomysla zeby cos ci gadac; czemu, po co. dlaczego:-)
Ale opcja z przyjazdem gangu byłaby ciekawsza... :-)
Jakby co, sluze pomoca:-)
Rafał_Sz
30-03-2017, 11:09
Narzeczona "sugerowała", żebym był grzeczny na tym naszym zlocie. 6 tygodni po zlocie bierzemy ślub. ;) Cholera, z panienek nici. ;)
krzysztofz24
30-03-2017, 11:20
Narzeczona "sugerowała", żebym był grzeczny na tym naszym zlocie. 6 tygodni po zlocie bierzemy ślub. ;) Cholera, z panienek nici. ;)
Czyzbys w zawoalowany sposob sugerowal, zeby ten zlot przybral forme wieczoru kawalerskiego...z wiadomymi atrakcjami:mrgreen:
Rafał_Sz
30-03-2017, 11:24
Podoba mi się Twój tok myślenia. ;)
sokolnik
30-03-2017, 11:44
Gdyby była super pogoda bym pojechał moto :) ja jestem początkujący zależy mi na dobrych warunkach. W weekend bo też pogoda nie pewna.
Nic na siłę. A chce jechać dziś by jutro od rana w kolejce w urzędzie być i rejestrować moją śliczną :)
Od Gdańska do Elbląga to jedna wielka piaskownica, korki, zmiana organizacji ruchu, wąskie uliczki, piach kamyczki na jezdni... koparki wywrotki jeżdżą itp...
Dziś zajade do moto zobaczyć się z moją Pomarańczą :)
Rafał_Sz
30-03-2017, 12:17
Od Gdańska do Elbląga to jedna wielka piaskownica, korki, zmiana organizacji ruchu, wąskie uliczki, piach kamyczki na jezdni... koparki wywrotki jeżdżą itp...
Dziś zajade do moto zobaczyć się z moją Pomarańczą :)
Nie jedź 7 tylko 501 do Stegny, potem na dół 502 do Elbląga. Jedyny ból to prom w Mikoszewie. Ale drogi puściutkie, dopiero co tam jechałem.
sokolnik
30-03-2017, 12:22
Nie jedź 7 tylko 501 do Stegny, potem na dół 502 do Elbląga. Jedyny ból to prom w Mikoszewie. Ale drogi puściutkie, dopiero co tam jechałem.
Jeszcze się utopie z moją Pomarańczą :)
Jak już to wolę jechać wzdłuż A1 przez Pruszcz Gdański, Tczew, Malbork i na Elbląg. Lepsza droga. Wąską ale się jedzie normalnie. Omija się budowę E7.
Musiałbym jutro jechać ranooo a pogoda też nie pewna.
Spokojnie. Jeszcze się najeżdże :)
robin102
30-03-2017, 12:38
Ale jeśli deklarujesz swoj domek w Ostródzie to kwaterę mamy zapewnioną.
I zaczyzaczyna ta wszystko mieć ręce i nogi.
;-) To nie jest zły plan, bo nas dużo nie będzie, a okolica przepiękna. Tomajk kimnie się na łóżku z Sokolnikiem :) ;)bo lubi wygody, a reszta na podłodze, karimaty się weźmie i dwie nocki damy redę.
No oczywiście jak się nie zrobi z 6 osób 16, bo wtedy to już idziemy na całość i rezerwujemy Hotel Gołębiewski w Mikołajkach :D
To na ślub przyjedziemy, obstawę zrobimy i zaświadczymy słowem i zdjęciami, że panienek nie było :)
sokolnik
30-03-2017, 12:39
Tylko mi chodziło bardziej o to że ja też chcę gdzieś pojechać dalej a nie na swój domek [emoji14]
Oferuje komuś przystanek itp a nie 2 noce bo zlot złotem ale miejsce też ważne a nie jakaś wiocha [emoji14]
Lepiej robić zlot na Mazurach a jak ktoś chce się przekimać i rano ruszyć w dalszą drogę na mazury to spoko. Miałbym towarzystwo do jazdy tylko doświadczony motocyklista nie będzie zadowolony z mojej prędkości przelotowej ;)
robin102
30-03-2017, 12:42
Tylko mi chodziło bardziej o to że ja też chcę gdzieś pojechać dalej a nie na swój domek [emoji14]
Oferuje komuś przystanek itp a nie 2 noce bo zlot złotem ale miejsce też ważne a nie jakaś wiocha [emoji14]
;)
Kumkam :)
Rafał, a Ty przyjedź, przyjedź. najeździj się po pachy, bo po ślubie z tym jeżdżeniem to może tylko gry na ekranie :)
sokolnik
30-03-2017, 12:46
Rafał, a Ty przyjedź, przyjedź. najeździj się po pachy, bo po ślubie z tym jeżdżeniem to może tylko gry na ekranie :)
Zapowiada się gruba impreza wieczór kawalerski jakieś panny [emoji14] stare sąsiadki potem będą do mnie z wodą święconą podchodzić i Krzyżem hehe
Rafał_Sz
30-03-2017, 13:05
Będę, będę. Nawet jeśli miałbym te 750 km na Mazury jechać. :) Młoda wie, że mi nie wolno niczego zabraniać bo to się źle kończy. ;)
sokolnik
30-03-2017, 15:15
Jedzie ktoś może na Mazury przez Gdynie ? :) zapraszam :)
Jeśli do Ostródy, to Rafał mógłby równie dobrze podzielić trasę na połowę z noclegiem u mnie ( prawie jak w Sobieskim :D) i nazajutrz razem moglibyśmy pojechać dalej.
https://www.google.pl/maps/dir/Jelenia+G%C3%B3ra/53.6934747,19.9663022/@52.7372448,18.8016042,844765m/data=!3m1!1e3!4m14!4m13!1m10!1m1!1s0x470ede3bb9f54 cd9:0xc158d47122acfbc!2m2!1d15.7193616!2d50.904417 1!3m4!1m2!1d16.5291849!2d53.2999844!3s0x470167493a 864613:0xb5c1a0501015cc1e!1m0!3e0
Wychodzi, że tylko 40km więcej? hmm.
Rafał_Sz
30-03-2017, 18:07
Dziękuję, ale jak widzisz zasadniczo to na jedno wychodzi. :) Aczkolwiek... ;)
Swoją drogą to ta odległość mnie jakoś nie przeraża, wyjadę sobie rano, późnym popołudniem będę na miejscu gdziekolwiek by ono nie było. Przewiduję dwa tankowania połączone z krótką pauzą na rozprostowanie gnatów przy kawie. Jak nie będzie problemów po drodze to w 8-9 godzin powinienem się wyrobić.
E no spoko, pewnie że taki kawałek to nie ma tragedii. Ja pauzuję na autostradach co 150km. na zwykłych drogach co 100km bo muszę sobie ZAPALIĆ :D Najczęściej co 2 bądź 3 postój wypada tankowanie.
krzysztofz24
30-03-2017, 20:04
Cieszy mnie ten zlot i wszystko wskazuje, że dojdzie do skutku:-).
Ale dziwi mnie jedno, łącznie ze mną deklaruje się tylko 6 osób.
A o wiele więcej się udzielalo w wątku motocyklowym...
robin102
30-03-2017, 21:21
Ale dziwi mnie jedno, łącznie ze mną deklaruje się tylko 6 osób.
W ankiecie wzięło udział 7 osób czyli siedmiu wspaniałych na swoich rumakach :D
Jak nie będzie problemów po drodze to w 8-9 godzin powinienem się wyrobić.
Swoją huczącą pierdziawką jadąc stabilnie i wcale nie szybko zrobiłem równo 500km w dokładnie 8 godzin, w tym przejazd przez stolice przez centrum w godzinach szczytu.
Myślę, że dziś po wjeżdżeniu się w ten motocykl w 8 godzin bym 600 km zrobił tylko czy bym dał rady zejść sam to już nie wiem :D
sokolnik
30-03-2017, 21:39
Ja jak się wjezdze to zrobię 150-200 :)
robin102
30-03-2017, 21:43
ostatnio 150 km jechałeś 5 godzin, czyli jak się wjeździsz to te 200 km w 5 godzin ? na deskorolce ? :D
sokolnik
30-03-2017, 21:45
Na rolkach :-)
robin102
31-03-2017, 23:41
Kto się jeszcze na forum ukrywa, a ma dwa koła, a po między nimi silnik ?
sokolnik
01-04-2017, 10:27
Chyba sporo ludzi się nie odzywa. może sprzedali moto? ;)
Widocznie tylko 6-7 osób z forum ma moto albo Nas nie lubią ;)
Rafał_Sz
01-04-2017, 10:46
Panowie. My tu idziemy, a raczej jedziemy na jakość, nie na ilość. ;)
No dobra, tłumów nie będzie. :)
Kolekcjoner
01-04-2017, 11:35
Chyba sporo ludzi się nie odzywa. może sprzedali moto? ;)
Widocznie tylko 6-7 osób z forum ma moto albo Nas nie lubią ;)
Może być też tak że niektórzy ;) mieszkają na drugim końcu Polski i zwyczajnie nie chce im się tyle tłuc na moto, nie mówiąc już o czasie.....
robin102
01-04-2017, 11:40
Lokalizacja chyba jeszcze nie wybrana. Równie dobrze możemy wylądować w centralnym centrum Polski oby było co zobaczyć gdzie się przespać i trochę fajnych dróg w okolicy.
Wydaje się, że ankietę co do miejsca można też zrobić. Czyli Mazury, albo centrum kraju.
Na tą chwilę ładnie klaruje się data. Miejsce na dobrą sprawę też można ogarnąć za pięć 12
Rafał_Sz
01-04-2017, 11:47
Ja bym jednak prosił bardziej centrum Polski. ;)
Ankietę co do terminu zostawię jeszcze na tydzień, potem ją zamienię na ankietę dotyczącą miejsca spotkania.
robin102
01-04-2017, 11:51
Zostaw jeszcze na 2-3 tygodnie terminową ankietę. Jeśli by lokalizacja rzutowała na ilość uczestników to warto przesunąć na mapie w dół mapy :)
Może ankieta co do miejsca równolegle powinna być ? Tak głośno ;) myślę.
Rafał_Sz
01-04-2017, 11:56
OK, tylko nie mogę dodać stosownych opcji do istniejącej ankiety ani nie mogę zrobić drugiej ankiety w wątku. Muszę pokombinować jak to ugryźć.
sokolnik
01-04-2017, 11:57
Jasne. Centrum też pasuje. Miejsce się liczy ale ważniejsze jest to kto będzie :) jeśli ma kogoś zabraknąć z powodu miejsca to warto zmienić lokalizację na dogodniejszą dla większej ilości użytkowników.
Jednak klimat Mazur kusi :)
Jak będę mieć urlop to się wybiorę na Mazury :) tylko fajnie by było z kimś. Może kuzyna namówię jak będzie mieć moto (chce sprzedać i kupić coś innego) i czas.
Kiedyś bardzo dawno temu, był zlot Nikoniarzy w Borach Tucholskich. Poznałem tam dużo ludzi z forum. Był to rok 2007 czyli teraz taki jubileusz by wypadł. Może pójść w tą stronę, że wracać do miejsc w których kiedyś balon Nikona górował na wjeździe. Może część z Was ma może jeszcze polary Nikoniarzy, albo jakieś gadżety, mogłoby być ciekawie. W końcu poza 2oo mamy też aparaty fotograficzne :D
Wrzucam link do archiwum zlotu: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=37469
W ogóle ciekawa sprawa mogłaby wyjść, gdybyśmy tak właśnie odwiedzali nasze stare śmieci po 10 latach.
Wychodziłoby, że za rok wypadłoby u mnie, nawet myślałem już o plenerze jubileuszowym, co prawda nie myślałem wtedy o motocyklistach, ale co tam :) świat się zmienia.
Rafał_Sz
01-04-2017, 13:29
Mi to pasuje. 450 km to nie 750. ;)
robin102
01-04-2017, 21:42
Jakaś bliższa większa miejscowość w tych Borach Tucholskich aby sprawdzić drogę?
Tleń. Zaraz spróbuję odszukać miejscówkę.
robin102
01-04-2017, 22:54
Znalazłem, prawie północ kraju. Już nad może blisko, a Grudziądz o rzut beretem,a to przecież ulubione miasto Sokolnika :D
Może coś tak bliżej Ciechocinka :D
sokolnik
01-04-2017, 22:58
Znalazłem, prawie północ kraju. Już nad może blisko, a Grudziądz o rzut beretem,a to przecież ulubione miasto Sokolnika :D
Może coś tak bliżej Ciechocinka :D
Może czy morze ;) ?
sokolnik
01-04-2017, 23:29
Te Bory Tucholskie całkiem fajnie się zapowiadają. Są tam bliski siebie dwa jeziora. Można tam zwiedzić okolice :)
...Ale dziwi mnie jedno, łącznie ze mną deklaruje się tylko 6 osób.
A o wiele więcej się udzielalo w wątku motocyklowym...
Ja tam wątek śledzę, ale się nie udzielam i nie planuję. W końcu czerwca jestem na wakacjach, co ten termin po prostu wyklucza.
A jeśli termin się zmieni, to zobaczymy.
robin102
02-04-2017, 11:58
W końcu czerwca jestem na wakacjach, co ten termin po prostu wyklucza...
Na wakacje to się jeździ w wakacje , a nie przed :D ;)
Ja tam wątek śledzę, ale się nie udzielam i nie planuję... Nie bądź taki, nie bądź zimny drań i się udzielaj :)
Na wakacje to się jeździ w wakacje , a nie przed :D ;)
Akurat :) W czerwcu lub wrześniu jest zdecydowanie przyjemniej.
robin102
04-04-2017, 15:32
Dwie kapitalnie lokalizacje na zlot z prześliczna pobliską okolica i dalszą też. Znam miejsca, robiłem tam śluby u bogatych :)
http://jablon-resort.pl/
lub
http://www.naturamazur.pl/
sokolnik
04-04-2017, 15:54
Ciekawe propozycje i miejscówki.
Warte zastanowienia.
robin102
04-04-2017, 16:20
Obie niesamowite, a sporo objeździłem i bezpośrednim dostępem do jeziora, parkingiem, fajne pokoje, nawet domki na dosłownie samą wodą.
Warte przemyślenia.
Rafał_Sz
04-04-2017, 16:27
W Suwałkach nic nie było? :evil::mrgreen:
robin102
04-04-2017, 21:36
Tu jeszcze mam dobry układ na noclegi i świetne jezioro z tybami
http://holny.suwalszczyzna.com.pl/oferta.php
krzysztofz24
04-04-2017, 22:18
Tak porusze jedna kwestie-cene i stndard miejsca sie z tym wiazacy. Tak mysle 50-100 za osobe to chyba standard bedzie odpowiedni.
Bo jak czytam o tych dworkach i lux rezydencjach to jakos nie bardzo mi pasuje grill na dworze i piwko integracyjne do takiego osrodka;-)
Chyba fajniej byloby pogadac przy piwie niz jakims szato nie wiadomo co;-)
Tylko niech nikt nie pisze, ze jak nie ma basenu to co to za zlot:mrgreen:
robin102
04-04-2017, 23:19
Chyba fajniej byloby pogadac przy piwie niz jakims szato nie wiadomo co;-)
wiadoma sprawa, ale gril nad basenem w dobrym hotelu też nie zgaśnie ;)
sokolnik
04-04-2017, 23:22
Ja tam nie chce żadnych apartamentów, gwiazdek i nie wiadomo co jeszcze. Aby ciepła woda była i śniadanie rano dali :) lubię hotelowe śniadania :) i kawę.
Grill, dostęp do jeziorka, ciszę i spokój. Basenu u siebie nie macie? Jezioro będzie i do jeziora w czerwcu chłopy! ;)
Rafał_Sz
05-04-2017, 08:52
Tu jeszcze mam dobry układ na noclegi i świetne jezioro z tybami
http://holny.suwalszczyzna.com.pl/oferta.php
Dzięki. A w Helsinkach nic nie było? :):):)
Osobiście jestem bardziej za jakąś bardziej agroturystyką. Ognicho, brak ciekawskich, piwko, trzcina na brzegu. Byle było się jak umyć i przespać. Ja mogę się kimnąć nawet na sianie. ;) Takich hoteli z recepcją, bla bla bla mam na co dzień w robocie dosyć. ;) I tak mam zabronione panienki sprowadzać, więc siary nie będzie. ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/04/401_image5jpgw1000h-1.jpg
źródło (https://styleshapeform.files.wordpress.com/2011/08/401_image5.jpg?w=1000&h=)
-You know where You are?
-Ja... Helsinki...
krzysztofz24
05-04-2017, 11:20
Osobiście jestem bardziej za jakąś bardziej agroturystyką. Ognicho, brak ciekawskich, piwko, trzcina na brzegu. Byle było się jak umyć i przespać. Ja mogę się kimnąć nawet na sianie. ;) Takich hoteli z recepcją, bla bla bla mam na co dzień w robocie dosyć. ;) I tak mam zabronione panienki sprowadzać, więc siary nie będzie. ;)
Dokładnie jestem za czymś takim właśnie.
robin102
05-04-2017, 23:47
Dla mnie to tylko oby ciepło było, więcej nic nie potrzebuje :)
Może Łagów?
http://www.lagow.pl/
Haha, będę w Łagowie miał zlot mojego klubu od 19-21 maja.
Rafał_Sz
11-04-2017, 08:56
Może Łagów?
http://www.lagow.pl/
Jestem jak najbardziej za. :)
Haha, będę w Łagowie miał zlot mojego klubu od 19-21 maja.
Połącz oba zloty, co tak będziesz jeździł. ;)
Z tego co mi wiadomo, to moim kumplom z klubu udało się zarezerwować w ostatniej chwili 5 domków i już od czerwca wszystko jest tam i w okolicach zaklepane. Podobno bardzo atrakcyjne miejsce ten Łagów.
Rafał_Sz
11-04-2017, 12:03
Bardzo. A zwłaszcza, jak się da załatwić miejsce tu: http://bajka3.com
robin102
11-04-2017, 12:22
Zróbmy ten zlot w Warszawie w stolicy, albo dosłownie pod samą warszawą. Każdy będzie maił możliwość do jechać, a tak do Łagowa to ani ja, ani Sokolnik nie dolecimy. Ja za stary, a On za młody :D
sokolnik
11-04-2017, 12:32
Łagowo? Wielkopolska między Leszno a Śrem ? Litości ludzie :D to 400 km [emoji14]
Zanim dojadę do zlot się skończy :-)
Jak wracałem z Grudziądza miałem przelotową prędkość 65km/h :) :)
Pod Warszawą lepiej albo Mazury bo ja sobie gdzieś przystanek u rodziny zrobię :) pod Płockiem też może być :) pod Toruniem też :)
A w ogóle zapraszam nad Morze [emoji14]
Rafał_Sz
11-04-2017, 12:36
Nie marudźcie. Ja mam na Mazury 700 km. :P
sokolnik
11-04-2017, 12:39
Dla Ciebie to łatwizna :) dla mnie to walka o życie ;)
robin102
11-04-2017, 12:41
Ode mnie do Łagowa prawie 650 :) już tylko rzut beretem do NRD :)
nie do pokonania dla mnie niestety
sokolnik
11-04-2017, 12:47
A u mnie śnieg pada... haha komedia :)
Rafał_Sz
11-04-2017, 13:03
Robin i Sokolnik, jedźcie na jednym moto. Będziecie się zmieniać. ;)
sokolnik
11-04-2017, 13:04
Robin i Sokolnik, jedźcie na jednym moto. Będziecie się zmieniać. ;)
Haaa w życiu! Boję się :-) wolę sam kierować he
robin102
11-04-2017, 13:05
Przyjedziemy każdy na dwóch kółkach. Ja na prawej parze, Sokolnik na lewej parze. Tylko jeszcze nie wiemy czy Skodą, czy Focusem :D
mnie się już motorem odechciało jeździć
Rafał_Sz
11-04-2017, 13:17
No, ale trzeba jakąś miejscówkę kiedyś ustalić. Mi Mazury się średnio widzą bo będę jechał na strzała. Ale jeśli nawet, to pomimo mojego wieku starczego dam radę. ;):) Ostatnio zrobiłem na raz autem 1650km, to co to jest te 700. ;)
robin102
11-04-2017, 14:02
:) Ostatnio zrobiłem na raz autem 1650km, to co to jest te 700. ;) ale Bemką na 4, a nie motorem przecież :)
sokolnik
11-04-2017, 14:23
To gdzie ten zlot? Ustaliła starszyzna uwzględniając młodzież i początkujących bikerów? Może nie przyjadę bo Pomarańcza nie przejdzie akcji przegladowej he? Tym bardziej nie może być daleko he
Rafał_Sz
11-04-2017, 14:52
ale Bemką na 4, a nie motorem przecież :)
A skąd. Załadowanym w 3 d. busem. :) To jest gorsze niż motocykl. ;)
robin102
11-04-2017, 15:36
W sztolicy zróbmy zlot. Każdemu będzie pasować. Motory zostawiamy u Krzysztofa i pojedziemy w miasto tramwajem. Bulwary wiślane podobno najpiękniejsze w Europie, park w Powsinie, Wilanów. Leśna Podkowa. Jest gdzie poszaleć :)
sokolnik
11-04-2017, 15:46
Jak w miasto tramwajem?! To po co motocykle? To zlot motocyklowy czy tramwajowy ? :-)
Motocyklami pojedziemy na kluby i będziemy wozić płeć piękną :-) jeszcze kasę zarobimy ;)
Rafał_Sz
11-04-2017, 16:14
jeszcze kasę zarobimy ;)
Znam ciekawsze sposoby na rozliczanie się za przejażdżkę. ;):)
krzysztofz24
11-04-2017, 16:20
Osobiście wolałbym się gdzieś przejechać, ale Warszawa ma to do siebie że jest pośrodku.
Atrakcyjnych miejscowek w porównaniu z mazurami brak.
Ale chyba dzięki temu będzie łatwo o miejsce do spania.
Ja motor w garaż u brata ciotecsnego trzymam. Jakby co wykopać z garaż u to może w poprzek by ś 5 motocykli weszlo:-).
Agroturystyki w okolicach Wawy pełno jak lokalem w Google.
Zostaje jeszcze opcja Zalew Zegrzyński. Choć tu lepiej trochę dalej od samego Zal u no nad Narwią.
Bo jak jest pogoda to Zegrze jest oblężonej przez dziki tłum.
Chodziło o Łagów Lubuski.
Coś mi się wydaje, że z tego zlotu będą nici. Jak jest demokracja to g. z tego wychodzi.
Sokolnik nie stanąłeś na wysokości zadania i nie zaproponowałeś miejsca ani konkretnego terminu :P Takie imprezy trzeba organizować stanowczo, bo inaczej to będzie zlot za dwa lata a i tak nie wiadomo czy wypali.
Boryszuk
11-04-2017, 16:46
Sokolnik (...) nie zaproponowałeś miejsca ani konkretnego terminu :P Takie imprezy trzeba organizować stanowczo, bo inaczej to będzie zlot za dwa lata a i tak nie wiadomo czy wypali.
Zakupowa telenowela nic Cię nie nauczyła? ;-)
sokolnik
11-04-2017, 16:52
Chłopaki chyba nie mieli dostępu do forum jak wklejałem linki z ośrodkami itp. Termin to dobrze by każdemu pasował. Mi nie każdy pasuje. Życie. Innej osobie też może coś nie pasować. Jednak wiem że można zgrać by wszystkim pasowało. Najważniejszy termin a nie miejsce. Jak będzie dużo ludzi to ja przyjadę nawet daleko. Nie martwcie się. Aby nie Kraków lub Wrocław albo Przemyśl [emoji14] [emoji14]
Koniec czerwca słyszałem. Pasuje.
Miejsce? Mazury. Pasują.
Wam za daleko [emoji14]
A jeszcze nikt nie wpłacił mi zaliczki. Żeby rezerwować hotel... weźcie się garść chłopy :)
A moja zakupowa telenowela zakończyła się sukcesem! Zakup udany :) chyba że to złom się okaże na przeglądzie w ASO haha
Rafał_Sz
11-04-2017, 17:22
Jakby nie było, nie piszę się na wcześniejszą rezerwację noclegu. Pogoda przede wszystkim.
A co z tą metą pod Toruniem?
Ja jestem w Łagowie w sezonie prawie co tydzien. Są pola namiotowe, hotele, domki, prywatne kwatery. Miejsca jak sądze starczy dla każdego.
Chcecie gdzieś centralnie to ja jeszcze raz proponuję ten Tleń w Borach Tucholskich.
Byłoby i miarę centralnie i historyczne dla Nikoniarzy miejsce.
Później można by Bieszczady zrobić, Zakopane, itd. Wędrując śladem dawnych zlotów.
sokolnik
11-04-2017, 19:50
Chcecie gdzieś centralnie to ja jeszcze raz proponuję ten Tleń w Borach Tucholskich.
Byłoby i miarę centralnie i historyczne dla Nikoniarzy miejsce.
Później można by Bieszczady zrobić, Zakopane, itd. Wędrując śladem dawnych zlotów.
Dobrze że do Krakowa latają samoloty z Gdańska to bez problemu będę miał dojazd do Zakopca na następny zlot ;)
Nie powtarzajmy historii tylko twórzmy nową :)
Jasne, pogoda najważniejsza czyli rezerwacji nie robimy i jedziemy na żywioł? Czy w czwartek/piątek będziemy szukać 3 lub więcej pokoi w jednym ośrodku??? I na koniec czerwca myślicie że znajdziemy dla motocyklistów? Usłyszą że motory to nas nigdzie nie zechcą na 1 noc tym bardziej. Bo głośne maszyny impreza i picie a teraz ośrodki to miejsce tylko dla matek z dziećmi... ironizuje ale może być problem, oby nie :)
krzysztofz24
11-04-2017, 20:15
E no panowie;-). ale rezerwacja z tydzien, dwa przed to raczej wypada zrobic. Bo tak na zywiol to moze sie okazac lipa na miejscu.
Wezmy okolicie Warszawy, czyli centrum i kazdy ma ok z dojazdem. W sumie tylko ja bede poszkodowany bo nigdzie nie pojade:-).
Jeziora raczej nie bedzie ale moze rzeczka, a las to na pewno.
A jako, ze Mazowsze to nie Mazury czy Morze to z miejscami tylko na weekend powinno byc ok.
robin102
11-04-2017, 20:41
. Zalew Zegrzyński. Serock, też turystycznie zorganizowany.
robin102
11-04-2017, 22:10
Ile macie kilometrów od Siebie km do miejscowości Nieporęt nad Zalewem Zegrzyńskim ? Ja 200 km , Sokolnik niecałe 300
można tym
http://wyznacz.pl/
krzysztofz24
11-04-2017, 22:23
Co tu wyznaczac:-). Centralna Polska jest optymalnym miejscem na lokalizacje.
Proponuję Wieliszew. Trochę oddalony od Zalewu ale za to nad Narwią. Wieliszew jest jakieś 10-15km od Nieporetu.
sokolnik
11-04-2017, 22:34
Ja bym się wybrał nad jakieś jezioro a nie żadne zalewy, rzeki, Wisła? fuuuj ? jedna droga, objazdy, Warszafffka :P
urlop w Warszawie? Proszę Was :)
Ja Wam piszę i mówię! Dawajcie na Mazury ! albo Warmia chociaż :) tam najpiękniej :) Najfajniej :) NAJ NAJ :) nie piszę tego, bo będę miał blisko (ROBIN też) ale dlatego że tam będzie NAJLEPIEJ :)
krzysztofz24
11-04-2017, 22:39
Ale Sokolnik...niektorzy mają daleko na Mazury.
Do Warszawki nie musisz zjeżdżać jadąc nad Zegrze:-).
Żeby uniknąć zgiełku proponuje nie sam Zalew ale jego okolice. Czyli np Wieliszew przy ujściu Narwi do Zalewu.
Zdecydowanie mniej ludzi i spokojniej. Jeździłem tam za dzieciaka.
A masz Zaporę na Mazurach taka jak w Dębe?; -)
Kolekcjoner
11-04-2017, 22:45
Ja Wam piszę i mówię! Dawajcie na Mazury ! albo Warmia chociaż :) tam najpiękniej :) Najfajniej :) NAJ NAJ :) nie piszę tego, bo będę miał blisko (ROBIN też) ale dlatego że tam będzie NAJLEPIEJ :)
Tijjjaaaaa, a najładniejsze motóry są pomarańczowe :lol:.....
robin102
11-04-2017, 22:55
Ja na Mazury w fajnie miejsca to i tak pod 300 km , ale pozostali to po 500 -600, odległości trochę nie na motor. Chyba, że na bus z motorem w środku :)
sokolnik
11-04-2017, 23:09
Ale Sokolnik...niektorzy mają daleko na Mazury.
Do Warszawki nie musisz zjeżdżać jadąc nad Zegrze:-).
Żeby uniknąć zgiełku proponuje nie sam Zalew ale jego okolice. Czyli np Wieliszew przy ujściu Narwi do Zalewu.
Zdecydowanie mniej ludzi i spokojniej. Jeździłem tam za dzieciaka.
A masz Zaporę na Mazurach taka jak w Dębe?; -)
Ja nie mam ale znajdziemy na pewno :)
Tijjjaaaaa, a najładniejsze motóry są pomarańczowe :lol:.....
Wszyscy to wiedzą, nie musisz tego powtarzać ;)
a teraz serio, Ja proponuję coś między: Gniezno-Konin-Inowrocław... wujekGoogle pokazuje tam dużo jezior, na pewno coś znajdziemy :) do tego pomodlimy się w Licheniu, maszyny pokropimy... i wodą św. oraz %%% :D :p
Dalej jak POZNAŃ, ŁÓDŹ, WARSZAWA nie chce mi się jechać... litości :)
Na szybko znalazłem Skorzęcin (https://www.google.pl/maps/place/Skorz%C4%99cin/@52.4582069,17.8949548,784m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x471b49c8f558764d:0x e5931386de65477d!2sLiche%C5%84+Stary!3b1!8m2!3d52. 3163427!4d18.3541572!3m4!1s0x4704bbe1d860628b:0xb0 0c92c89241c84e!8m2!3d52.4602702!4d17.8956047), 2 jeziora z 2óch stron... Nigdy tam nie byłem, nie wiem czy tam cisza i spokój...
Niedaleko jest http://www.hotelmoran.pl/ czyli już prawie luxusy :)
Tu też przyjemnie i ceny nie zabijają, http://pensjonat-giewartow.com/index.php W cenę pokoju wliczone są:
śniadania,
WI-FI,
VAT,
strefa spa & wellness (sauna parowa i fińska),
dozorowany parking.
Gierwatów, to mój faworyt :)
No czyli miejsce ustaliłem, wszyscy chętni zbiórka w sb 24 czerwca 2017 o godz jak najwcześniej, bo ja myślę jechać już w piątek i sobie całą sb od rana leżeć na plaży z moją Pomarańczą :)
Były głosy że za pomocą Demokracji nie ustalimy miejsca, no to podjąłem za pomocą Dyktatury jedyną i słuszą decyzję :)
Bo jak widzę, jak Wy miejsce wybieracie to już w przedszkolu szybciej się dogadują dzieci ;) :P :P :P
Robin ma 400km, ja 300km inni też blisko :)
No, to teraz mogę iść spać :)
Rafał_Sz
11-04-2017, 23:44
Mi pasuje.
sokolnik
11-04-2017, 23:46
Mi pasuje.
Ten Pan już ma bilet na zlot :)
a inni? Na co czekają? :)
http://pensjonat-giewartow.com/o_nas.php tam jest filmik prezentacyjny
wysłałem do nich maila, zapytanie o wolny termin itp. Jak coś odpiszą, dam znać :) Może nie chcą motocyklistów :D
krzysztofz24
12-04-2017, 05:16
Mi też pasi:-)
180km? łoł :D Czyli jakieś 2h i jestem na miejscu.
No dobra, wyszło na to, że będę miał najbliżej :)
sokolnik
12-04-2017, 07:20
A Robin? Ma najdalej... ciekawe co on na to...
robin102
12-04-2017, 08:29
Robin ma 400km, ja 300km inni też blisko :)
prawie 470 :D według wyznacz.pl, gogle pokazuje 450 :)
sokolnik
12-04-2017, 08:30
Ja liczyłem trasę Miejscowka - Białystok :)
Skąd ja mam wiedzieć w którym lesie Ty mieszkasz? :)
robin102
12-04-2017, 10:02
W Powidzu to chyba nawet jakiś pas startowy czy lotnisko jest. Można wystartować, wylądować lub potestować :)
Dla mnie kawał drogi i to autostradowej co ma plusy, bo szybko :) , ale i minusy i przez Warszawę trzeba by cisnąć.
Co do terminu to dwie noce jest najlepsza opcją, a rezerwacja na twardo najwyżej tydzień, 10 dni przed datą, aby nie umoczyć w deszczu się. Wstępnie bez opłat można z miejscem noclegowym pogadać i naświetlić sprawę, że jesteśmy zainteresowani, ale ... pogoda musi być :)
No i jeszcze temat możliwości bezpiecznego parkowania motocykli.
ps.
w rozmowach z noclegownią raczej nie należy używać zwrotu "zlot motocyklistów" bo to się ludziom źle kojarzy :D
sokolnik
12-04-2017, 10:14
Nie musisz przez Warszawę jechać. Nawet lepiej ja ominąć :)
W mailu pytałem o miejsce parkowania maszyn czy takie mają itp czy może zadaszone mają jakieś miejsce...
Ten pensjonacie a jest ładnie ogrodzony jest duża brama więc wydaje się bezpiecznie. Ja bez Pomarańczy się nie ruszam nigdzie [emoji14]
Mogę do nich zadzwonić zaraz i się dowiem wszystkiego.
Rafał_Sz
12-04-2017, 10:16
To dzwoń i zdaj relację. ;)
Dzwoń! dzwoń i przejedź się na rozpoznanie terenu - KONIECZNIE :)
Jak jest target to szybciej km schodzą i praktyki przybywa.
sokolnik
12-04-2017, 11:35
Dzwoniłem. Weekend 24-25 odpada mają wesele w piątej i w sb i nie mają pokoi. Tydzień później tak samo.
Ale
Tydzień wcześniej mają 5 wolnych pokoi w części jakby bocznej za restauracja i tam są pokoje 2os z pojedynczymi łóżkami. Też mają wesele ale na 30 os więc małe i do tego mówiła że nie będzie słychać muzyki bo to z drugiej strony...
Motocykle. Nie mają nic typu wiata zadaszenie. Moto mogłyby stać obok tych pokoi ze byśmy mieli na nie oko.
Tylko teraz pytanie. Chcemy jechać tam gdzie będzie wesele?
Podobno współpracują czy mogą polecić jakąś agroturystyke i tam moglibyśmy mieszkać. Gdzieś obok blisko niedaleko he. Może to lepsza opcja.
Mówiłem że skinsultuje z Wami i będziemy w kontakcie. Pytała się ile osób. Mówiłem 6-8 że raczej 10 nie będzie. Pytałem o termin rezerwacji. To tak niechętnie by trzymała rezerwację do środy czwartku przed samym przyjazdem bo wiadomo sezon wakacje itp...
Co sądzicie? Żeby wesele się nie przeniosło na nasze motocykle he
robin102
12-04-2017, 13:28
.... Też mają wesele ale na 30 os więc małe i do tego mówiła że nie będzie słychać muzyki bo to z drugiej strony...
A miałem nadzieje na chociaż jeden weekend bez wesela w tym sezonie :( ;) to mój jedyny wolny ten 24-25 ostatni weekend czerwca
Ten pensjonacie a jest ładnie ogrodzony jest duża brama...
Duża brama to zdecydowanie wielki plus dodatni, bo raz, że przy wjeżdżaniu, a potem wyjeżdżaniu łatwo będzie trafić :D no i jak byśmy za dużo na tym weselu nawyrywali to zawsze przy ucieczce z wesela łatwiej dużą bramą niż w małą uciekać :D
Ani chybił te wesele się przeniesie do nas. Znam te nudne malutkie wesółka.
sokolnik
12-04-2017, 17:15
z uwagi że ten pensjonat, co go ja wybrałem, ma zajęty termin 24-25 czerwca a tydzień wcześniej większości (wg. ankiety) nie pasuje i do tego jest tam jakieś małe wesele... szukam nowego miejsca...
Zaraz znajdę :) abym jeszcze mógł post edytować :)
http://www.magdalenakoszelowka.pl/
Nowe miejsce, tylko nie odbierają tel czyli nie wiem jaki mają wolny termin.
Ludzie piszcie czy wracamy do poprzedniej opcji z małym weselem za ścianami czy wolicie Magdalenę - tylko tam pewnie też będzie wesele :) Tylko Magdalena jest Bliżej Robina, pod Płockiem, i do tego są pokoje i domki letniskowe... Jezioro blisko :)
krzysztofz24
12-04-2017, 17:22
To spróbuj może z ta Agroturystyka co mogą polecić i jest niedaleko.
sokolnik
12-04-2017, 17:43
Ta Magdalena, babka odebrała ale nie może mi udzielić informacji o dostępności wolnych domków letniskowych bo nie ma grafiku przy sobie :shock: i żebym zadzwonić w piątek :D
Co weekend mają wesela, śniadania w nd nie zjemy bo nie będzie miała wolnej sali by zorganizować śniadanie a w ogóle po weselu to wiecie :P
No nic, wydawało się fajnie ale chyba nadal SZUKAMy :P Mówiła, że nie wie ile domków zajmą goście weselne itp. żeby nie było, że pijani weselnicy będą chodzić po ośrodku, zobaczą motocykle i będą chcieli siadać albo inne akcje...
Niedaleko Magdalenki, czyli SAM ŚRODEK POLSKI, jest jeszcze http://osrodek.bialezrodla.pl/ ładnie fajnie, ale na terenie całego ośrodka brak możliwość glillowania! :D
robin102
12-04-2017, 17:47
Do tej Magdalenki z linka powyżej to mamy wszyscy od 300 do 360 km czy to z Rudnicy, czy z Zielonej góry, a z Warszawy to raptem stówka :)
Miejscówka spoko się wydaje, domki ect. Tylko abyśmy dwie noce brali, bo Chłopy na jedna nockę nie ma co się kulać, chyba , że stolica to tu rozpierdzielić zaskórniaki w jedną noc będzie łatwiej :D
Tak na dobrą sprawę to trzeba by ugadywać też miejscówkę awaryjną, bo jak się właścicielowi odwidzi, bo mu się wesele urodzi (duży przechód kasy) to motocyklistów oleje.
Ja tam cały czas za Warszawą, ale może być i Częstochowa..
sokolnik
12-04-2017, 17:50
Do tej Magdalenki z linka powyżej to mamy wszyscy od 300 do 360 km czy to z Rudnicy, czy z Zielonej góry, a z Warszawy to raptem stówka :)
Miejscówka spoko się wydaje, domki ect. Tylko abyśmy dwie noce brali, bo Chłopy na jedna nockę nie ma co się kulać, chyba , że stolica to tu rozpierdzielić zaskórniaki w jedną noc będzie łatwiej :D
Tak na dobrą sprawę to trzeba by ugadywać też miejscówkę awaryjną, bo jak się właścicielowi odwidzi, bo mu się wesele urodzi (duży przechód kasy) to motocyklistów oleje.
Ja tam cały czas za Warszawą.
Dobry plan z miejscówką awaryjna... ale pomysł z Warszafffką odrzucam :P Z betonu do jeszcze większego BETONU mam jechać odpoczywać? Miała być natura, świeże powietrze, plaża, słońce... cisza spokój... a gdzie to wszystko znajdę w Warszawie?!
No chyba że Warszawa i lecimy w clubing :) miał być grill, jeziorko, kajaczek...
Centrum:
http://slonecznafarma.com/
Zaliczka 30 dni przed terminem rezerwacji, nie podlega zwrotowi. Można robić grilla :)
Coś takiego znalazłem http://www.lack-noclegi.pl/index.html, tam WESELA nie będzie :) a jest wszystko co potrzebne, zejście do jeziora, grill, cisza spokój :) centrum Polski, pokoje chyba ok. Jest aneks kuchenny można sobie zrobić śniadanie. Dzwoniłem, są wolne 3 pokoje:
2,3,4 os czyli te 9 osób by mogło spać max :) Niedaleko są inne jeziora, można jeździć i hałas robić :)
A ILE NAS JEST W OGÓLE ? :) bo ja gadam ludziom że będzie nas 6 może 8 osób to inna gadka jak przyjedzie 8 klientów za jednym zamachem :D mówię, że 2 noce :D właściciel już liczy $$$ ile zarobi :P żebym potem nie musiał dzwonić, że rezygnujemy bo jedziemy 2 albo 3 motocyklistów. Jak będzie mała frekwencja to ROBIN, JA i ktoś jeszcze pojedziemy na MAZURY i wyślemy Wam foteczki ;)
krzysztofz24
12-04-2017, 18:25
Ja się pisze na 99% na ten zlot. (Chyba że mnie w pracy już wku....wia do reszty i ja rzuce:-)) To wtedy będę musiał się liczyć z kasą.
Tylko że ja nie ma opcji żebym mógł na 2 nocki...
Jeśli wszyscy koniecznie będą chcieli na 2 noce. To mogę zapłacić za dwa noclegi i skorzystam tylko z jednego.
O ile to nie będzie 160-200 za noc;-).
sokolnik
12-04-2017, 20:13
No to mamy 3 os ;) czuję że odwiedzę Robina później on mnie i to będą dwa złoty Nikoniarzy :D
krzysztofz24
12-04-2017, 20:55
Ale spokojnie, nie upadaj na duchu. Ja bym sugerowal zeby szukac osrodka jakiejs agroturystyki w centralnej Polsce. I kij ze standardem miejsc, lepiej po taniosci i bedziemy mieli pewnosc ze tam wesela nie bedzie i latwiej o miejsce:-).
Najlepiej u przyslowiowego chlopa.
A jak nie wyjdzie to ja na mazury podskoczyc to moge prawie zawsze.
Ale wyjdzie:-)
robin102
12-04-2017, 21:19
Nie jest źle chyba 7 osób chętnych, więc dobrze jest :)
Kolekcjoner
13-04-2017, 12:41
A nie lepiej by było pojechać i zrobić rekonesans? Takie załatwianie przez internet może się skończyć rozczarowaniem.
I wiem o czym piszę, bo "robię" w turystyce już od bez mała dwudziestu lat. Wiem też na jaką minę można trafić tu na Podhalu. Tyle że tu jest zagłębie noclegowe i łatwo coś na szybko znaleźć natomiast w "głuszy" może to być mocno kłopotliwe.
sokolnik
13-04-2017, 13:16
Kolekcjoner, to kiedy zdasz relacje z rekonesansu? Fotki porobisz i zdasz nam tu relacje :)
Ja Wam mówię... jak już robić 600km w dwie strony to lepiej zebrać się w garść... zorganizować jeden dzień urlopu i w pt ruszyć na Mazury. Koszty trochę większe a wyjazd o wiele bardziej udany.
Coraz mniej osób pisze a jak już będzie czerwiec to się okaże że na zlot jadą 3 os :) oby nie ale tak jest zawsze he
A bo pogoda, a bo nie pasuje, a bo żona :) a ja specjalnie na ten zlot moto kupiłem :) [emoji14] żarcik
Ja 22 kwietnia ruszam na zlot do Olsztyna, sprzęt pokaże rodzicom, rodzinę odwiedzę, zrobię jakieś 500 km i będzie fajnie :) aby tylko pogoda dopisała :)
Oczywiście fotorelację zdam a może nawet filmik nagram ;)
Kolekcjoner
13-04-2017, 14:25
Kolekcjoner, to kiedy zdasz relacje z rekonesansu? Fotki porobisz i zdasz nam tu relacje :)
Ale ja niczego nie organizuję więc o jakim rekonesansie mowa? Jakby to robił to bym się przejechał i tyle :).
sokolnik
13-04-2017, 14:36
Myślałem że jesteś chętny skoro piszesz o rekonesansie czyli że zgłaszasz się na ochotnika he :)
Ja wiem że najlepiej na gotowe przyjechać ale trochę więcej zaangażowania Panowie... ktoś odwiedza chociaż strony www tych hoteli/pensjonatów ? Czy tylko ja je oglądam? Opinie czekam na opinie. A ja nie to zawieszamy wątek i odwieszamy w czerwcu...
Rafał_Sz
13-04-2017, 14:58
Już pisałem, ja lubię spontan a nie jakieś oglądanie obrazków na www. ;) Jeśli pojadę, to na zasadzie - oho, jutro jest ładna pogoda i jakiś zlot ma być. To sobie zobaczę którędy, wyśpię się i rano w trasę. A na miejscu się coś znajdzie. Albo i nie. Wtedy poszuka się gdzie indziej, mamy XXI w. , nawet specjalnie jeździć za metą nie trzeba. A jak chcą jakieś przedpłaty, rezerwacje, to niech się cmokną w d. W najgorszym przypadku są hotele.
Kolekcjoner
13-04-2017, 15:05
Myślałem że jesteś chętny skoro piszesz o rekonesansie czyli że zgłaszasz się na ochotnika he :)
Tośmy się nie dogadali, bo wyraziłem tylko swoją opinię :D.
krzysztofz24
13-04-2017, 15:44
Już pisałem, ja lubię spontan a nie jakieś oglądanie obrazków na www. ;) Jeśli pojadę, to na zasadzie - oho, jutro jest ładna pogoda i jakiś zlot ma być. To sobie zobaczę którędy, wyśpię się i rano w trasę. A na miejscu się coś znajdzie. Albo i nie. Wtedy poszuka się gdzie indziej, mamy XXI w. , nawet specjalnie jeździć za metą nie trzeba. A jak chcą jakieś przedpłaty, rezerwacje, to niech się cmokną w d. W najgorszym przypadku są hotele.
To w tym XXI wieku totalnie przemoczony stalem na rondzie w Zakopanem, bo wszyscy z karteczkami "kwatery" sie pochowali:-).
spontan jest fajny, ale jeszcze fajniej jest jechac i miec zapewniony dach nad glowa.
Jak ty to sobie wyobrazasz?
Dojezdzamy na miejsce i kazdy jedzie w inna strone szukajac noclegu na 6-8 chlopa...powodzenia:-).
Takie rzeczy to ja robilem za nastolatka.
Rezerwacja, krotko przed terminem, np tydzien jest najrozsadniejsza opcja mz.
Sokolnik, ja popatrze przez swieta za jakimis miejscowkami w centralnej Polsce lub w okolicach Wawy, cobys nie byl osamotniony.
A, i tak nie narzekaj na warszafke, bo nikt nie chce robic zlotu w samej wawie, tylko np w okolicach zalewu zegrzynskiego, a to nie jest Warszawa;-)
sokolnik
13-04-2017, 15:49
Ja Wam mowie, dawać w piątek ruszać na Mazury albo chociaż Warmie na 2 noce. Można i odpocząć i się jeździć a jeszcze starczy czasu wyskoczyć gdzieś motorkami coś zobaczyć :)
krzysztofz24
13-04-2017, 17:28
Ja Wam mowie, dawać w piątek ruszać na Mazury albo chociaż Warmie na 2 noce. Można i odpocząć i się jeździć a jeszcze starczy czasu wyskoczyć gdzieś motorkami coś zobaczyć :)
Albo nie chłopaki dajcie spokój z mazurami, dawajcie do Zakopanego. Posmigamy po górskich drogach, wyskoczymy na Słowację. Noclegów pelno;-).
Sokolnik chyba nie będzie dla Ciebie problemem odleglosc:-)?
To kto wali do Zakopca;-)?
P.s Sokolnik, szukaj w centrum . Ja też będę szukał i zostawimy nasze efekty po świętach.
sokolnik
13-04-2017, 17:51
Zakopane chetnie ale jak nawine jakieś 10 tys. km czyli za jakieś 3 lata :)
Boryszuk
13-04-2017, 17:54
Zakopane chetnie ale jak nawine jakieś 10 tys. km czyli za jakieś 3 lata :)
http://bfy.tw/kNm
krzysztofz24
13-04-2017, 20:58
http://bfy.tw/kNm
Jak sie robi/wstawia takie fajne cos:-)?
Boryszuk
13-04-2017, 21:05
Jak sie robi/wstawia takie fajne cos:-)?
http://lmgtfy.com
krzysztofz24
13-04-2017, 22:28
http://lmgtfy.com
Dzieki, ekstra to jest:-)
http://bfy.tw/BDSm
sokolnik
13-04-2017, 22:37
Dzieki, ekstra to jest:-)
http://bfy.tw/BDSm
Głupie, powinni tą stronę zlikwidować :)
krzysztofz24
13-04-2017, 22:43
Teraz już leżę w łóżku i pisze z komórki i nie chce mi się wstawiać.
Masz szczęście, bo bym Ci odposal cięta riposta za pomocą tej strony:-);-)
Już wiem co jutro będę w pracy robil:-)
P.s Żeby nie było że spamujemy w temacie. Ja coś przez święta polukam a propo lokalizacji. Ty też spróbuj jak będziesz miał możliwość.
sokolnik
13-04-2017, 22:51
Ja będę miał tylko telefon. Ciężko będzie. Podałem kilka lokalizacji. Jutro piątek mam dzwonić do Magdaleny bo babka będzie miała grafik...chcemy tam? Dzwonić?
Ciężko mi będzie przez święta coś szukać.
krzysztofz24
14-04-2017, 06:40
Dzwon. I napisałem jako prośbę z zaznaczeniem, jak bedziesz miał możliwość;-).
Spoko, mamy czas.
robin102
14-04-2017, 23:16
Ja to możliwe, że 6 osób jeździ na motocyklach w tak dużej społeczności, albo tylko 6 osób zainteresowane jest zlotem ?
hmmmmmm
sokolnik
15-04-2017, 00:35
Może inni sprzedali moto albo nas nie lubią :-)
Panowie a modelki i sesja w plenerze będzie?
No albo chociaż napiszcie czy na motki Nikony zabieracie i jakiś pomysł na zdjęcia jest.
Będzie: Suzi, Królowa, Yamayama, Kafcia, to MAŁO? Przydałaby się jeszcze cycata Bawarka :D
robin102
17-04-2017, 18:40
Przydałaby się jeszcze cycata Bawarka :D
Koniecznie bokserka :)
krzysztofz24
18-04-2017, 23:08
Dobra popatrzylem , zadzwoniłem w parę miejsc na Mazowszu.
I jak byśmy chcieli teraz rezerwację to zapraszają.
Tylko, że myślę ze sporo jeszcze za wcześnie.
A na pytanie czy jak zadzwonię 1-2tyg przed terminem o miejsce; to już gwarancji nie dają że będzie wolne. Mówią, że czasami jest wolne.
Myślę, że temat kwatery trzeba odłożyć na obecną chwilę i ostro spiąć poslady jakieś 10 dni przed terminem w poszukiwaniach.
Wtedy już każdy bedzie raczej określony czy może jechać i chyba da radę znaleźć miejscowe......tak myślę.
robin102
20-04-2017, 08:14
Myślę, że temat kwatery trzeba odłożyć na obecną chwilę i ostro spiąć poslady jakieś 10 dni przed terminem w poszukiwaniach.
Wtedy już każdy bedzie raczej określony czy może jechać i chyba da radę znaleźć miejscowe......tak myślę.
I tak do tematu podejdźmy. W połowie czerwca zweryfikujemy nasze chęci, zamiary i możliwości. Jak będą to znajdzie się zapewne coś do noclegowania w centrum Polski. Najważniejsze aby prognozy długoterminowe dobre były więc trzeba mieć rękę na pulsie.
sokolnik
26-04-2017, 22:51
Jest szansa że w kwietniu wypada się na tyle że w czerwcu nie będzie padać deszcz :)
robin102
26-04-2017, 22:55
do czerwca to ja już będę miał taki normalny motor do jeżdżenia, a nie do zapiera.....nia pod presją ryczącego i coraz wyżej kręcącego się silnika, jakby mnie ktoś poganiał :)
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kawasaki/kawasaki_vn750_vulcan%2098.htm
sokolnik
26-04-2017, 23:23
Myślę że nie kupisz... czyli co?
Zaczynamy Sezon II w zakupie moto? :)
sokolnik
30-04-2017, 14:24
Właśnie rozmawiam z wujkiem z Płocka. Zna rejony od urodzenia tam mieszka. Zna okolice. Mówi o jeziorze pod Plockiem, Zdworskie, Koszelówka, Grabina... jezioro Łąckie trochę dalej trochę dzikie. Poleca te rejony.
Środek Polski. Ceny dobre.
Mówi tylko by jechać np 17 czerwca bo 24-25 czerwca wakacje i dużo ludzi i hałas itp.
Organizujemy ten zlot czy ludzie się wykruszają.
Jak nie to jadę na Mazury. Mikołajki Giżycku moje Węgorzewo, Ryn, Mrągowo.
krzysztofz24
30-04-2017, 18:53
Ja nadal chetny.
Nie wykruszaja sie mysle, tylko temat jest czasowo odlozony.
Jak twoj wujek mglby cos pomoc w okolicach Plocka to swietnie.
Jestem za 17 czerwca, bo na następny tydzień niestety już mnie nie będzie.
krzysztofz24
30-04-2017, 19:32
Mi tam termon noe robi wielkiej roznicy, dopasuje sie do reszty.
do czerwca to ja już będę miał taki normalny motor do jeżdżenia, a nie do zapiera.....nia pod presją ryczącego i coraz wyżej kręcącego się silnika, jakby mnie ktoś poganiał :)
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kawasaki/kawasaki_vn750_vulcan%2098.htm
Robin. A myślałeś o VTX?
Większa frajda z jazdy, ale cały czas bez kręcenia.
robin102
02-05-2017, 22:14
Robin. A myślałeś o VTX?
Większa frajda z jazdy, ale cały czas bez kręcenia.
Yamaha to ? Jakiś turystyk ?
sokolnik
06-05-2017, 09:37
W przyszedł Wam do głowy inny termin np. Początek lipca? 1 lub 8...?
Rafał_Sz
06-05-2017, 09:52
Nie chcę mieszać, ale może wrzesień? Pogoda ładna, wszystko w zasadzie jeszcze czynne, ale już pustawo. Co Wy na to?
krzysztofz24
06-05-2017, 10:25
Jak tak bedziemy zmieniac terminy, to sie w koncu nie zbierzemy wcale:-).
Ja nie mam jakiegos sztywnego terminu, ot kazdy weekend na 1 nocleg moge w zasadzie.
Ale wiekszosc sie zadeklarowala na czerwiec i przy tym bym pozostal. Wybrac weekend czerwca najdogodniejszy dla wszystkich i jazda.
Yamaha to ? Jakiś turystyk ?
Honda. Cruiser.
Wersja 1.3.
Ja do niedawna miałem 1300C i banan nie schodził. Teraz też VTX
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/8060cce867dcb2859aa537cac7d67d7b-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170506/8060cce867dcb2859aa537cac7d67d7b.jpg)
robin102
06-05-2017, 11:43
Cholercia, ale to jakiś czołg raczej i silnikiem od samochodu :) ;)
sokolnik
06-05-2017, 14:46
Jeździmy :-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/d35d63e11e6f6eb09d2122e5ae252b9b-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170506/d35d63e11e6f6eb09d2122e5ae252b9b.jpg)
krzysztofz24
06-05-2017, 14:57
Kazdy chyba jezdzi w taka pogode:-).
Ja juz mam prawie 200km nawiniete a do konca dnia jeszcze sporo:-)
sokolnik
06-05-2017, 15:41
Ja na razie 140 :-) wróciłem do Gdyni z Lęborka. Będzie padać niedługo pewnie u mnie...
A może przedzlocie na Mazowszu? W końcu z kilkadziesiąt procent potencjalnych uczestników zlotu Nikoniarzy z okolic 100licy ;)
Jutro Szanty i Riedel nad Wisłą
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/8aa3d962c2c22b34eeb2ceec82c24fbb-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170506/8aa3d962c2c22b34eeb2ceec82c24fbb.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/05/0dc683314cc1be61b84bd38aa353b66d-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170506/0dc683314cc1be61b84bd38aa353b66d.jpg)
sokolnik
06-05-2017, 18:52
żyję, testy kamerki i mikrofonu porobione... w Gdyni tłumy, masakra, jazda Świętojańską i dalej Skwer Kościuszki kosmos... :)
Dziś w 5ciu polecieliśmy do Lęborka główną trasą, ja prowadziłem he :) kazali mi :)
wracaliśmy inną trasą to trzymałem się środka a później tyłów :)
Rafał_Sz
06-05-2017, 21:28
Sokół, o ten watek na pewno Ci chodziło? ;)
sokolnik
06-05-2017, 21:50
Sokół, o ten watek na pewno Ci chodziło? ;)
Na pewno ;)
robin102
21-05-2017, 10:56
Rafał, Tomasz , Bogdi, a na Mazury dalibyście radę dojechać ?
Dla mnie jak dla Zenka, wszystko i tak zależy od terminu.
sokolnik
21-05-2017, 13:42
termin 17 czerwca albo następny weekend.
10 czerwca Warszawa na mecz jadę, ktoś będzie na meczu? :)
słuchajcie, to już za miesiąc... trzeba na serio ustalić już termin i MIEJSCE i SZUKAĆ jakiegoś ośrodka, domków, pensjonatu...
Bo czas poleci i zaraz będziemy 3 dni przez zlotem wszystko organizować :)
robin102
21-05-2017, 16:38
Ja 17 nie mogę umowa na ślub podpisana
dwa lata temu :)
sokolnik
21-05-2017, 16:42
Ja 17 nie mogę umowa na ślub podpisana
dwa lata temu :)
Możesz :) wypowiedz umowę jako usprawiedliwienie powiedz że masz zlot nikoniarzy i że musisz jechać.
Zrozumieją ;)
krzysztofz24
21-05-2017, 20:09
Panowie napisze brutalna prawde - nie bardzo da rade ustalic taki termin zeby kazdy byl zadowolony.
Ktos ma mecz, ktos musi sie wywiazac z umowy a ktos wyjezdza w tym czasie....
Moze po prostu trzymajmy sie terminu na ktory najwieksza liczba osob sie zadeklarowala.
Bo jak na poczatek lipca przelozymy zeby kazdemu dopasowac i zaczniemy glosowac to bedziemy w punkcie wyjscia.
robin102
21-05-2017, 20:21
No początek lipca 1 lub 78też by mi pasowało, ale w czerwcu to tylko ostatni weekend na który było najwięcej głosów
sokolnik
21-05-2017, 22:26
mi pasują dwa ostatnie weekendy czerwca - 17 i 24 :)
robin102
21-05-2017, 22:42
Jako organizator i główny filmowiec załatwiaj lepiej pogodę :)
sokolnik
21-05-2017, 22:52
z pogodą jestem dogadany :) mówiła że będzie nam towarzyszyć ;)
Pytanie czy dobra czy zła ;)
krzysztofz24
02-06-2017, 18:56
Pany;-)
Co z naszym zlotem, bo czas leci...:-)?
sokolnik
02-06-2017, 18:58
no za 3 tyg ruszamy :)
zlot na Mazurach jest :)
krzysztofz24
02-06-2017, 20:45
no za 3 tyg ruszamy :)
zlot na Mazurach jest :)
A ktos, cos, jakies kwatery juz sa?:-)
Gdzies wplacamy na novleg;-), czy 1-dniowy spontan kto moze i bez spania?;-)
sokolnik
02-06-2017, 21:10
Noclegu nie ma. Kwatery są :)
Ja jestem za opcja ze spaniem :)
krzysztofz24
02-06-2017, 21:43
No ja tez:-). Jeden nocleg, tylko trzeba by ...hmm-znalezc i oplacic.
sokolnik
02-06-2017, 22:05
No to szybka mobilizacja!
Sprawdzać terminy, uzyskiwać pozwolenia od żon, narzeczonych i kochanek i deklarować się kto jedzie na zlot na Mazury :)
Żarty się skończyły!
Z noclegiem proponuje. Żeby to nie było spotkanie na 2h a 8h w podróży...
Proponuje okolice Mikołajek, Mrągowa, Giżycka lub mojego miejsca urodzenia kochanego Węgorzewa :)
Co Wy na to? :)
Ja jutro jadę na pogrzeb więc nie dam rady nic ogarnąć odnośnie noclegu. Dopiero od wtorku/środy mogę poszukać czegoś konkretniej (po podlaczeniu światłowodu) :)
krzysztofz24
02-06-2017, 22:16
Zsadniczo to wszystko juz jest ustalone raczej. Termin na ktory najwiecej osob glosowalo jest na gorze...I bedac realista, to niestety nie da sie zgrac tak zeby kazdy byl kontent. Proponuje, zebysmy trzymali sie tego jak wiekszosc oddala glos.
Ja jakby co deklaruje sie na jeden nocleg. Najlepiej z soboty na niedziele.
robin102
02-06-2017, 22:27
Mrągowo o tak, Ruciane, ewentualnie Mikołajki
krzysztofz24
02-06-2017, 22:28
Ryn jest praktycznie nad samym jeziorem. W pól drogi miedzy Mragowem a Gizyckiem.
Rafał_Sz
03-06-2017, 09:28
Mam dla Was dobre wiadomości, mnie nie będzie. Mam odnowioną kontuzję nogi. 50 km, może 100 jestem w stanie przejechać, ale nie 1500 km. :) Tak wiem, można dojechać na jednym biegu. :)
sokolnik
03-06-2017, 09:45
To lipa :/ i się zaraz zacznie wykruszanie i wyjdzie na to że ja z Robinem zaszyjemy się gdzieś w lesie że swoimi lalkami :-)
krzysztofz24
03-06-2017, 10:04
Szkoda ze RSZ nie moze.
Ja nadal potwierdzam obecnosc.
Najwyzej bedzie mini zlot.
Warto nawet dla paru osob.
robin102
03-06-2017, 10:13
Mikołajki, Mrągowo, Ryn w 5 osób ?
No szkoda, ze Rafał kontuzjowany, powrotu do zdrowia, z drugiej strony 1500 km napierdzieleać, hmmmm chyba sam bym wymiękł
Rafał_Sz
03-06-2017, 10:30
Wierzcie mi, że gdyby nie ta cholerna noga to bym przyjechał. Muszę ją jakoś ekspresem poskładać, za dwa miesiące mam wesele. Własne na dodatek .:)
robin102
03-06-2017, 10:35
A nie możesz jej w domu zostawić ;)
krzysztofz24
03-06-2017, 11:05
Wierzcie mi, że gdyby nie ta cholerna noga to bym przyjechał. Muszę ją jakoś ekspresem poskładać, za dwa miesiące mam wesele. Własne na dodatek .:)
Ze zdrowiem nie ma zartow.
A nie wchodzi moze w gre opcja przyjazdu samochodem?
Zlot motocyklowy, ale dla ciebie zrobimy wyjatek:-).
A 5L Bemka V8 (o ile dobrze pamietam) tez bedzie atrakcja:-).
sokolnik
03-06-2017, 11:06
A ja przeżywam katusze, mam rozdarte serce ... jutro mija 3 tyg jak nie jeździłem na moto :(
Wczoraj byłem w garażu (pod domem jednorodzinnym u takich starszych ludzi trzymam), chciałem jeździć chociaż 2-3h... wszystko wziąłem, cały strój, dobry nastrój i co? Nie wziąłem kluczykow do Pomarańczy :/
Zmęczenie przeprowadzką, niewyspanie się, pogrzeb o którym dowiedziałem się po "wczorajszej jeździe" (oczywiście wiedzieliśmy co się święci) doprowadziły do mojego zapomnienia kluczyków... ehhh a dziś ruszamy autem i w pon wracam więc teoretycznie we wtorek sobie 2-3 h pojeżdżę ... jak wezmę kluczyki ;) :D
Przynajmniej sprawdziłem czy stoi Pomarańcza i zapłaciłem za garaż :)
Ja chce na zlot! Kiedy jedziemy? Wpadnijcie może nad morze rano każdy wyjedzie, polatamy po Sopocie i będzie fajnie :-)
sokolnik
05-06-2017, 11:03
A tak poważnie to nie musi być na Mazurach. Może być środek Polski gdzieś w okolicach Płocka są jeziorka o których pisałem wcześniej. Miejsce jest ważne ale nie najważniejsze. Najważniejsze by przyjechało jak najwięcej Nikoniarzy na rumakach :)
krzysztofz24
05-06-2017, 17:32
Rsz niestety nie moze, a On mial najdalej.
Dla reszty Mazury nie sa chyba problemem odleglosciowym, z tego co kojarze co kto pisal....
Tak to non stop chciales mazury, a teraz juz nie:-)?
Na mazurach bedzie latwiej z kwaterami.
I taka moja luzna sugestia niech to beda swojskie kwatery lub jakis osrodek czy cos
Jakos nie czuje potrzeby apartamentu za 200zl za dobe;-)
sokolnik
05-06-2017, 18:04
Dla mnie Mazury też mogą być :-)
Tylko kwatery/domki/pensjonat trzeba znaleźć.
Ile osób będzie na zlocie?? Bo cokolwiek rezerwować rozmawiać to trzeba wiedzieć ile osób... może być też problem ze znalezieniem noclegu na 1 noc bo zazwyczaj odmawiają ... albo ja mam takie szczęście :D
krzysztofz24
05-06-2017, 20:16
Ja bym proponowal tak;
-ostateczna deklaracja obecnosci w danym terminie - wiemy kto jedzie, jaka ilosc osob.
-znalezienie kwatery
-wplata na konto do Komandora Zlotu-czyli Ciebie:-)
-rezerwacja kwater
I tylko czekamy na spotkanie.
Moze byc;-)?
sokolnik
05-06-2017, 21:48
Może być..pasuje , tylko ja internetu nie mam :/ ale mam mieć..teraz korzystam z internetu z pakietu w telefonie. myślę że wpłaty po 50zł dla mnie na rezerwację byłyby ok. Będę szukał kwater za 100 zł max już ze śniadaniem. Oczywiście jak najtaniej, będę negocjował :) Nr konta na priv ...kto jedzie niech pisze do mnie do piątku. W weekend będę rezerwować.
krzysztofz24
05-06-2017, 23:07
To ja tutaj deklaruje;
Mazury mi pasuja. Najchetniej okolice Mragowo-RYN -Gizycko. Ale gdziekolwiek na mazurach bedzie ok, wazne zeby wolna miejscowka byla. Weekend z 24 czerwca tez.
Tylko ja naprawde moge jeden nocleg z soboty na niedziele.
Jesli to bedzie kwatera u osoby prywatnej zamiast np pensjonatu to nie sadze zeby oferowali sniadanie:-).
Niech bedzie w poblizu spozywczak i styka;-).
A tak na powaznie, sniadanie nie jest wg mnie opcjw "must have".
Zawsze mozemy podjechac do jakiegos baru czy smazalni ryb.
sokolnik
06-06-2017, 07:04
Ok jestem otwarty na różne opcje [emoji14]
To ile osób? 5? 6? 7?
krzysztofz24
06-06-2017, 09:04
Jak 4 albo 5 sie uzbiera to bedzie dobrze, sadzac po ilosci glosujacych.
Panowie, okreslajcie sie i deklarujcie:-)
sokolnik
06-06-2017, 18:03
1 lipca umówiłem samochód do mechanika na wymianę rozrządu oleju itp. Nie chciałbym odmawiać z uwagi na przełożenie terminu zlotu itp.
Musi być pogoda i frekwencja [emoji14]
Jutro podłączaja mi internet :)
Nikt nie napisał PRIVa
sokolnik
06-06-2017, 21:47
a pokój rodzinny z 4 pojedyńczymi łóżkami wchodzi w grę? :)
śniadanie 20 zł - wychodzi 120 zł / os
chrapie ktoś w nocy? Nie cierpię tego! :P
krzysztofz24
06-06-2017, 23:06
2 osobowy czy 4. I tu sa plusy i tu.
W kupie razniej zawsze, jak to mowia.
Nie wiem czy chrapie bo spie:-).
Chyba nie;-)
A tak powaznie to trzeba zwrocic uwage czy np przy pensjonacie jest zamkniety parking.
Bo przy prywatnej kwaterze to pewnie podworko jest.
Ja jestem gotow poswiecic czesc powiedzmy wlasnych wygod na rzecz bezpiecznego miejsca na moto.
sokolnik
06-06-2017, 23:22
Patrzyłem dziś na bookingu w Giżycku. Nic ciekawego. Trzeba znaleźć coś na wsi a nie w mieście. Moim zdaniem będzie bezpieczniej i do tego ciszej. A motorkami będziemy robić wycieczki :)
krzysztofz24
07-06-2017, 06:26
Patrzyłem dziś na bookingu w Giżycku. Nic ciekawego. Trzeba znaleźć coś na wsi a nie w mieście. Moim zdaniem będzie bezpieczniej i do tego ciszej. A motorkami będziemy robić wycieczki :)
Oczywiscie ze poza miastem bedzie lepsza opcja.
Dla mnie osobiscie sniadanie bez znaczenia.
Zwykla kwatera u "chlopa" mi starczy, byle spanie, lazienka i miejsce na moto bylo.
robin102
07-06-2017, 13:24
Szczerze mówiąc ja to bym wolał jakoś tak po wygodzie trochę, jakiś fajny ośrodek, ładne otoczenie, pomost, jeziorko blisko. Motocykle na widoku i najlepiej pod wiatą, albo chociaż w garażu jakimś.5 motorów wszędzie zmieści się. Agroturystykę to mam u siebie za stodołą :) ;)
krzysztofz24
07-06-2017, 17:08
Dobra, to sprawa wyglada tak. W terminie 24/25.06 na mazurach na zlot deklaruja sie
3 osoby. Ja, Sokolnik i Robin.
Rsz ma problem z noga. bogdi64 jest w trasie na moto w innych rejonach Polski, Tomajk z tego co pamietam jedzie do Rumuni.
Powiedzmy sobie szczerze, ze jak przelozymy na inny termin to frekwencja bedzie pewnie podobna.
To co robimy zlot na 3 osoby?:-).
Dla mnie moze byc.
Co do tych wygod;-). Co wiaze sie tez z cena wyzsza. To jak dla mnie czy za kwatere bedzie 70zl czy 100 z hakiem to ok. Dopasuje sie.
Ale niestety nie reflektuje na hotel czy apartament za kolo 200 stowy za noc.
3 osoby:-). Moze byc, dla mnie warto sie spotkac.
sokolnik
07-06-2017, 17:17
Jedziemy we 3 ! Ja mogę jechać nawet we 2 [emoji14]
krzysztofz24
07-06-2017, 17:25
Dobra:-).
Ale bedzie ciezko z kwatera na 3:-).
Albo 2-ka z przystawka dla dziecka albo ktos spi w nogach:-);-)
sokolnik
07-06-2017, 17:34
Ja jako organizator śpię sam na łożu wielkim a Wy w dostawce [emoji14]
krzysztofz24
07-06-2017, 17:44
Ja jako organizator śpię sam na łożu wielkim a Wy w dostawce [emoji14]
Organizator=Komandor zlotu=Kapitan. Ergo Kapitan ostatni opuszcza tonacy okret...i oczywiscie spi na przystawce:-).
P.s Tak na powaznie to musze niespodziwanie wydac na nowa (zamiennik) chlodnice do moto bk mi przecieka. Koszt z robocizna 900zl.
Dlatego wolalbym za nocleg rozsadna cene.
100 z hakiem ok. Ale 200 stowy juz by mnie zabolalo;-)
robin102
07-06-2017, 23:32
Tak na poważnie to mnie refleksja naszła, że w trzech to dajmy sobie luz i na inny termin przenieśmy, bo sami widzicie, że ten teges coś się nie składa. W życiu nie wszystko się musi udać.
sokolnik
07-06-2017, 23:45
Ok jest nas dwóch :-)
A jak będę sam to... to pojadę sam i wyślę Wam fotki ze zlotu... szumnie zapowiadanego, ileż to deklaracji, postów na forum...
Zrobię Wam motoVloga I sobie obejrzyjcie jak było [emoji14]
Jutro jeżdżę ! Po ponad 3 tyg! O ile nie zapomnę klcuzykow :-)
Proszę mnie nie denerwować! [emoji14]
krzysztofz24
08-06-2017, 06:59
Ok. Ja moge jechac zeby sie spotkac nawet tylko we dwoch.
Pod wieczor, po pracy, na spokojnie sie odezwe.
robin102
08-06-2017, 09:26
Fajna miejscówka i aby zlot miał chociaż małe znamiona zlotu czyli z 5-8 osób to miało by sens.
W terminie 24/25.06 na mazurach na zlot deklaruja sie 3 osoby. Ja, Sokolnik i Robin.
Wstrzymywałem się z deklaracjami, aż będę wiedział na pewno - i wiem. W tym terminie przyjeżdża do mnie rodzinka na kilka dni, więc doopa.
W ogóle ten sezon coś mi nie idzie. Jeździłem dopiero dwa razy - w marcu i niedawno na przegląd techniczny...
Ni ma czasu, kruca bomba. Chyba żebym zamienił nakeda na jakieś enduro i śmigał do pracy przez poligon :)
krzysztofz24
08-06-2017, 10:06
Dzieki za info. Trudno-zycie;-)
robin102
08-06-2017, 10:20
Ja nie mówię nie, Zagra fajna pogoda i Sokolnik znajdzie ciekawą miejscówkę to chętnie z Wami się spotkam. Puki co to weekend 23-24 mam wolny, chociaż ludzie pytają o jakieś chrzciny.
krzysztofz24
08-06-2017, 18:21
Ja nie mówię nie, Zagra fajna pogoda i Sokolnik znajdzie ciekawą miejscówkę to chętnie z Wami się spotkam. Puki co to weekend 23-24 mam wolny, chociaż ludzie pytają o jakieś chrzciny.
To na poczatek napisze, ze ja bym bardzo chcial zebys sie pojawil na "zlocie", Sokolnik pewnie tez.
Ale Robin jak mamy ogarnac kwatere to trzeba juz. Bo to za 2tyg.
Trzeba dac jasny sygnal Sokolnikowi, puscic przelew na zadatek na rezerwacje kwatery.
I on musi wiedziec czy szuka na 2 czy 3.
Konieczna jest jasna deklaracja.
Chyba ze....
Odpuszczamy sobie nocleg. Ja mam no do Mragowa 224km, Sokolnik 242 a ty tez cos kolo tego.
Wyjezdzamy 7-8 na mazury maks 4 godz dojazd spokojnym tempem z postojami.
Spotykamy sie kolo 12 np w Rynie nad Jez.Rynskim tam jest tez restauracja i pelno narow czy innej gastronomi. Obiadek, gadamy, relaksik, moze wspolna krotka przejazdzka. Kolo 16-17 zawijamy i jestesmy w domu kolo 21.
500km na moto, dlugi odpoczynek w srodku dnia i fajne spotkanie zaliczone.
Moze tak?
Odpadnie problem z kwaterami a jak bedzie lalo to po prostu nie jedziemy.
Ogarniajcie sie decyzyjnie Pany:-);-)
P.s Robin odleglosc Bialystok-Mragowo to 183 km, takze masz najblizej:-).
Na jednodniowy wypad jak znalazl.
Sokolnik ma najdalej, ale moze kimnac u rodzicow jakby chcial.
Mysle ze spotkanie na Mazurach bez noclegu, przy takich odleglosciach to sensowna opcja.
robin102
08-06-2017, 18:56
No Mrągowo zawsze marzyłem aby się tam się przejechać. Chyba nie byłem nawet albo nie pamiętam :)
200km to pikuś w sumie :) chociaż z drugiej strony to wolał bym z noclegiem co by stare kości odpoczeły :)
sokolnik
08-06-2017, 19:01
Jestem na tak.
robin102
08-06-2017, 19:08
Sokolnik ma najdalej, ale moze kimnac u rodzicow jakby chcial.
....
Młody jest, da radę :D
sokolnik
08-06-2017, 19:40
Cicho bo jeździmy w 6 :-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2017/06/9b53d6d836c973ec6ae727aa14a7bcc9-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/9b53d6d836c973ec6ae727aa14a7bcc9.jpg)
robin102
08-06-2017, 19:42
i tak niebieski najładniejszy i najszybszy :)
sokolnik
08-06-2017, 19:43
Pomarańczowy :-)
Zaraz przyjedzie drugi taki sam :)
krzysztofz24
08-06-2017, 20:35
No Mrągowo zawsze marzyłem aby się tam się przejechać. Chyba nie byłem nawet albo nie pamiętam :)
200km to pikuś w sumie :) chociaż z drugiej strony to wolał bym z noclegiem co by stare kości odpoczeły :)
Jestem na tak.
No i gitara.
Robin dasz rade, przeciez to bedzie niecale 200 km w jedna strone i zakladajac, ze spotkamy sie o 12 to bedzie z 5 godzin na relax i regeneracje zanim w dgoge powrotna wyruszymy.
Ja proponuje Ryn, jest 15 km od Mragowa i ja tam zawsze jezdze, Jezioro, pomost i restauracja nad samym jeziorem, peln barow itd ajednoczesnie mozna kawalek dalej odjechac i sie rozlozyc na trawce patrzac na zaglowki;-)
Akurat w Mrogowie nad jeziorem nie znam fajnego miejsca z zapleczem gatronomIcznym.
Ale moze tez byc Mragowo, mozna cos obczaic.
Wogole poczynajac jakies 30 km przed Mragowem, poprzez Ryn, az do Gizycka to najladniejsza trasa mz na mazurach. Pelno zakretow, i widokow na jeziora.
robin102
09-06-2017, 12:22
Jak się zabierze ze sobą swoje kobiety to będzie większy zlot :D
sokolnik
09-06-2017, 12:32
Mam już internet... tak wyszło że dostawcą światełka jest Orange :-)
Ten pomarańczowy się za mną ciągnie ;)
Boryszuk
09-06-2017, 15:43
Jak się zabierze ze sobą swoje kobiety to będzie większy zlot :D
I teściową jeszcze weź! ;-)
sokolnik
10-06-2017, 17:48
Pisze z Warszawy [emoji14]
Zaproponowałem kuzynowi czycchce jechać z Nami. Słuchajcie może zaproponujcie komuś ze swoich znajomych... ale nie całe stado tylko jedna osobę, nawet lepiej razem jechać ileś tam km niż sam...
Zawsze szansa że nie będzie nas 3 wspaniałych a może 5 czy 6 :-)
Polska ! Biało Czerwoni!
sokolnik
13-06-2017, 22:17
Jak tam pogoda u Was? U mnie deszczowo i zimno. Mam nadzieję że do zlotu cały deszcz wypada się teraz i na zlocie będzie piękna pogoda :)
robin102
13-06-2017, 22:29
U mnie lipa, nie jeździłem już tydzień albo nawet 8 dni :(
W długie weekend huk pracy, wiec nie pojeżdżę też, echhhhhh
Prognoz nie oglądalem, ale mam nadzieje, że na następny weekend będzie okejos :)