Zobacz pełną wersję : DIGI LABY & BW FOTO
Hi
Mam powazny problem z uzyskaniem czarno bialej fotografi z labow. Wychodza dziwne odcienie. Ostatnio probowalem w agfie i fotki bylo z odcieniem do zielonego, kodak znowu do czerwieni...
Kupilem sobie cyfre zeby sobie ulatwic zycie, nie siedziec godzinami w ciemni wolac 1 papier 40x30 w ponad godzine, a tu taka niemila niespodzianka:(
Czy ktos z was wie dlaczego tak sie dzieje? gdzie moge otrzymac biala, cala skale szarosci , czarna... bez kolorowych nadechow..??
Jak znam życie, to trzeba zrobić odbitki NIE na kolorowym papierze :)
Czy ktos z was wie dlaczego tak sie dzieje? gdzie moge otrzymac biala, cala skale szarosci , czarna... bez kolorowych nadechow..??
W ciemnii z której uciekłeś :wink:
[ Dodano: 09-09-2005, 10:05 ]
Jak znam życie, to trzeba zrobić odbitki NIE na kolorowym papierze :)
Pokaż mi taki lab, który nie robi na papiurze do koloru. Jak już znajdziesz to poproś o cenę tej usługi. :wink:
Pokaż mi taki lab, który nie robi na papiurze do koloru. Jak już znajdziesz to poproś o cenę tej usługi. :wink:
Pytanie było - co zrobić by szare było szare nie zielone :) A niech wykonuje sobie pytający :D
A tak przy okazji: www.czarno-biale.pl , może mają takie usługi :)
Szymony z ciemni nie ucieklem:) jest to super sprawa, ale nie zawsze mam na to czas, co nie znaczy ze rezygnuje;)
tez slyszalem ze chodzi o kolorowy papier...
pebees nie mieszkam w polsce wiec chyba odpada...
znalazlem tutaj w czechach czlowieka co drukuje nawet na A3 ma dosc dobry sprzet 8 szarych tuszow w tym czarny i baialy...
zrobilem 4 foty18x24 - efekt super, ale drogo i daleko, mieszka w opavie 45 km od ostravy:(
ehh... chyba bede musial zgasic swiatlo i wolac po staremu;)
aha jeszcze jedno.. w tych labach jaki to jest papier? taki zwykly fotograficzny>? moze zaniose im swoj czarno bialy i to pomoze:D?
Pytanie było - co zrobić by szare było szare nie zielone :) A niech wykonuje sobie pytający :D
Toż napisałem, że w ciemni z której uciekł. IHMO używanie dygitala do zdjęć B&W to delikatnie mówiąc porażka. Jeszcze by umieścić coś w sieci czy jakąś prezentację, to rozumiem, ale powiększenia :shock:
[ Dodano: 09-09-2005, 10:40 ]
aha jeszcze jedno.. w tych labach jaki to jest papier? taki zwykly fotograficzny>? moze zaniose im swoj czarno bialy i to pomoze:D?
Razem ztym papierem zanieś im powiększalnik i chemię, bo inaczej tego nie ugryzą. I tak wątpię czy przecięty laboludek umiałby się do tego zabrać.