Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie DIGI LABY & BW FOTO

Hi
    Mam powazny problem z uzyskaniem czarno bialej fotografi z labow. Wychodza dziwne odcienie. Ostatnio probowalem w agfie i fotki bylo z odcieniem do zielonego, kodak znowu do czerwieni...
    Kupilem sobie cyfre zeby sobie ulatwic zycie, nie siedziec godzinami w ciemni wolac 1 papier 40x30 w ponad godzine, a tu taka niemila niespodzianka

Czy ktos z was wie dlaczego tak sie dzieje? gdzie moge otrzymac biala, cala skale szarosci , czarna... bez kolorowych nadechow..??

pebees
    Gość

Domyślnie

Jak znam życie, to trzeba zrobić odbitki NIE na kolorowym papierze

Domyślnie Re: DIGI LABY & BW FOTO

Cytat Zamieszczone przez Grey
    Czy ktos z was wie dlaczego tak sie dzieje? gdzie moge otrzymac biala, cala skale szarosci , czarna... bez kolorowych nadechow..??
    W ciemnii z której uciekłeś

[ Dodano: 09-09-2005, 10:05 ]
    Cytat Zamieszczone przez pebees
    Jak znam życie, to trzeba zrobić odbitki NIE na kolorowym papierze
    Pokaż mi taki lab, który nie robi na papiurze do koloru. Jak już znajdziesz to poproś o cenę tej usługi.
    pozdrawiam Krzysiaczek

pebees
    Gość

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Pokaż mi taki lab, który nie robi na papiurze do koloru. Jak już znajdziesz to poproś o cenę tej usługi.
    Pytanie było - co zrobić by szare było szare nie zielone A niech wykonuje sobie pytający

A tak przy okazji: www.czarno-biale.pl , może mają takie usługi

Domyślnie

Szymony z ciemni nie ucieklem jest to super sprawa, ale nie zawsze mam na to czas, co nie znaczy ze rezygnuje

tez slyszalem ze chodzi o kolorowy papier...

pebees nie mieszkam w polsce wiec chyba odpada...

znalazlem tutaj w czechach czlowieka co drukuje nawet na A3 ma dosc dobry sprzet 8 szarych tuszow w tym czarny i baialy...
    zrobilem 4 foty18x24 - efekt super, ale drogo i daleko, mieszka w opavie 45 km od ostravy

ehh... chyba bede musial zgasic swiatlo i wolac po staremu

aha jeszcze jedno.. w tych labach jaki to jest papier? taki zwykly fotograficzny>? moze zaniose im swoj czarno bialy i to pomoze?

Cytat Zamieszczone przez pebees
    Cytat Zamieszczone przez szymony
    Pytanie było - co zrobić by szare było szare nie zielone A niech wykonuje sobie pytający
    Toż napisałem, że w ciemni z której uciekł. IHMO używanie dygitala do zdjęć B&W to delikatnie mówiąc porażka. Jeszcze by umieścić coś w sieci czy jakąś prezentację, to rozumiem, ale powiększenia

[ Dodano: 09-09-2005, 10:40 ]
    Cytat Zamieszczone przez Grey
    aha jeszcze jedno.. w tych labach jaki to jest papier? taki zwykly fotograficzny>? moze zaniose im swoj czarno bialy i to pomoze?
    Razem ztym papierem zanieś im powiększalnik i chemię, bo inaczej tego nie ugryzą. I tak wątpię czy przecięty laboludek umiałby się do tego zabrać.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Uprawnienia umieszczania postów