PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Forcella Lavaredo

krunz
21-10-2016, 23:32
Jako, że podobała się Marmolada zapraszam na kolejne zdjęcie z Dolomitów.
Forcella Lavaredo to jedna z bardziej znanych przełęczy w tych górach. Nic dziwnego w końcu znajduje się tuż obok ikony Dolomitów - Tre Cime.
Jak dla mnie jedno z piękniejszych miejsc jakie dane mi było tam podziwiać.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://piotrwrobel.pl/Dolomites/13a.jpg)

Sebastianito
22-10-2016, 11:35
ciut, ciut deko lekko za jasno, moim zdaniem.

Frodo
22-10-2016, 11:51
Te granie na drugim planie wyglądają jak z baśni.
Natomiast skalę i potęgę miejsca człowiek uświadamia sobie widząc - skądinąd pokaźny, kilkupiętrowy budynek schroniska...wyglądający jak pudełko zapałek.

notdot
22-10-2016, 11:52
Podoba mi się to odcięcie gór chmurami no i pensjonat/hotel dla porównania skali

creep
22-10-2016, 16:04
Niesamowity widok - potęga gór, świetne warunki. Czy naprawdę była aż tak duża różnica między jasnością pierwszego i dalszego planu?

krunz
23-10-2016, 00:48
Dzięki serdecznie za komentarze :)

ciut, ciut deko lekko za jasno, moim zdaniem.

Jak oglądam na telefonie to faktycznie ciut ciemniej by było lepiej, na monitorze jest ok.

Niesamowity widok - potęga gór, świetne warunki. Czy naprawdę była aż tak duża różnica między jasnością pierwszego i dalszego planu?

Te granatowe chmury dogoniły nas w ciągu godziny i zlały strasznie ale słońce co jakiś czas prześwieciło. To właśnie jeden z takich momentów rozpogodzenia. Zresztą deszcz w Dolomitach lał każdego dnia.

moshica
24-10-2016, 16:34
Krunz świetna ta praca, z Marmoladą się wstrzymałem ale tutaj nie mogłem. Te chmury i przestrzeń oraz kolory, budyneczek daje skalę. W Tatrach bym takiego ujęcie nie zrobił ;-)

krunz
24-10-2016, 22:14
Krunz świetna ta praca, z Marmoladą się wstrzymałem ale tutaj nie mogłem. Te chmury i przestrzeń oraz kolory, budyneczek daje skalę. W Tatrach bym takiego ujęcie nie zrobił ;-)

Wielkie dzięki :) Co do Tatr to ciekawe jak będzie wyglądał Giewont za kilkaset lat kiedy jeszcze bardziej podchrupie go erozja i czy Mnich będzie jeszcze stał.

OjTam
30-10-2016, 21:00
Doniosłem na zdjęcie tam gdzie trzeba. :-) Że też nikt na to wcześniej nie wpadł. Aż dziw...