PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] ECM kolejna wizyta...

Radek_1
03-08-2016, 18:32
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/08/itemJPG-1.jpg
źródło (https://img.nikonsrc.com/image/s457e01CcvoYh8bYPhXciMRKWSBtCb4y2K4t-VkJqS84n58IfEH1jk-cZqK6FRuk7Hqg0Ht7A24/item.JPG)

Dune
03-08-2016, 22:31
Pamiętam to miejsce z Twojego wątku z 2014 r. Szkoda , że nie dbają o zachowanie formy drzewa z tamtej okresu. Kadrowo jest dobrze, zabrakło moim zdaniem jedynie nieco lepszego światła.

notdot
04-08-2016, 13:46
Europejskie centrum muzyki? tam się da jakoś wejść na teren i do środka i porobić zdjęcia?
a co do zdjęcia - kadr ok, kolory też poprawne więc podoba się, choć niczego nie urywa

Radek_1
04-08-2016, 17:18
Pamiętam to miejsce z Twojego wątku z 2014 r. Szkoda , że nie dbają o zachowanie formy drzewa z tamtej okresu. Kadrowo jest dobrze, zabrakło moim zdaniem jedynie nieco lepszego światła.

Istotnie, drzewko się "zapuściło" i mnie też to martwi. Poczekamy, może ktoś, kto dba o wizerunek obiektu też to zauważy...?

Europejskie centrum muzyki? tam się da jakoś wejść na teren i do środka i porobić zdjęcia?
a co do zdjęcia - kadr ok, kolory też poprawne więc podoba się, choć niczego nie urywa

Nie wiem jakie są szanse. Obiekt jest dość mocno wykorzystywany. Odbywa się tam mnóstwo muzycznych spotkań, szkoleń dla młodzieży itp. Kiedyś (tuż po otwarciu obiektu) udało mi się spędzić tam sporo czasu samemu, ale wokół nie było jeszcze takiego otoczenia jak obecnie (trawa, niewielkie drzewa, krzewy itp).
No ale, kto nie ryzykuje ...?

notdot
04-08-2016, 17:28
Dzięki, czyli, żeby tam zrobić zdjęcie, to muszę iść na koncert i przy okazji pstryknąć fotę lub dwie spod pachy? :D

Radek_1
04-08-2016, 17:35
Niekoniecznie spod pachy, można spokojnie sobie tu i ówdzie kadrować, ale mieć świadomość, że w kadrze prócz martwej architektury trafić się może żywa, poruszająca się istota... Jeszcze jedno. Wydaje mi się, ale nie mam stuprocentowej pewności, że gdy nie ma imprez otwartych dla publiczności to obiekt (w sensie posesji) jest zamknięty :(

notdot
04-08-2016, 19:48
No właśnie, o to pytałem, czy tam sobie można wejść nie na koncert, ale pozwiedzać i sfotografować. Ale coś czuję, że nie.