Zobacz pełną wersję : D3200, Picture Control
Witam,
Mam maly problem z ustawieniami w Picture Control przy moim D3200. Niby zdjecia sa ok, ale jakos kolory mnie nie do konca zadowalaja. Moglby mi ktos podac jakies sensowne ustawienia Picture Control dla tego akurat aparatu? Probowalem sam sie tym bawic, ale ilosc mozliwych kombinacji mnie przerasta. Z gory dziekuje!:lol:
Tu masz gotowe profile do Nikona, możesz załadować swoje zdjęcię i wybrac profil, który Ci pasuje. Jest też podgląd ustawień - http://nikonpc.com
Najlepszym sposobem jest zapomnieć o PC i robić w RAWach, a kolorami zająć się na komputerze.
Dzieki, moze rzeczywiscie cos z tego skorzystam.
- - - - kolejny post - - - - - -
Duzo zdjec robie wlasnie w RAWach, ale obrabiam je tylko w ViewNX. Photoshop mam, ale mam zbyt malo czasu zeby go poznac i nauczyc sie nim poslugiwac.
Witam ponownie. Od ostatniej wizyty tutaj zmienilem aparat, kupilem D7100. Poprzedni uzytkownik pousuwal wszelakie ustawienia, lacznie z PC. Probowalem wgrac profile ze strony podanej przez kolege joterem, ale nie daje rady! Jak probuje z PC Utility 2 bezposrednio na aparat, to mi wyskakuje powiadomienie, ze jest to niemozliwe. Gdy probuje z karty (wgrywam dany profil na karte, karte wkladam do aparatu), to aparat mi mowi ze na karcie nie ma ustawien PC. Co robie zle? Moze mi ktos cos poradzic?
W jaki sposób wgrywasz ustawienia na kartę? Powinno je eksportować bezpośrednio z programu PC Utility.
Nie da się usunąć wszystkich ustawień PC. Te standardowe są na sztywno wpisane w oprogramowaniu aparatu.
A do tego, aby wgrać profile do aparatu, to muszą być one odpowiednio zapisane na karcie - oprócz folderu, to jeszcze nazwa i numer w profilu.
Najlepiej to wyeksportuj sobie jakiś profil z aparatu na kartę i tak wgraj kolejne.
W jaki sposób wgrywasz ustawienia na kartę? Powinno je eksportować bezpośrednio z programu PC Utility.
I tak tez wgrywalem, ale nie wiedzialem o folderze i podpisie. Teraz juz jest ok.
- - - - kolejny post - - - - - -
Nie da się usunąć wszystkich ustawień PC. Te standardowe są na sztywno wpisane w oprogramowaniu aparatu.
A do tego, aby wgrać profile do aparatu, to muszą być one odpowiednio zapisane na karcie - oprócz folderu, to jeszcze nazwa i numer w profilu.
Najlepiej to wyeksportuj sobie jakiś profil z aparatu na kartę i tak wgraj kolejne.
Dzieki! Nie wiedzialem o tym folderze i nazwie z numerem, teraz juz jest w porzadku. Jeszcze raz dzieki za rade!