Zobacz pełną wersję : dyskusje "TYPER ME 2016"
Archibald6803
10-06-2016, 12:00
tu dyskutujemy o ME 2016 oraz o zabawie ==> http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=273092&p=3706808#post3706808
spiritus
10-06-2016, 12:06
a nie fani piłki nożnej też mogą brać udział? :D
Archibald6803
10-06-2016, 12:08
oczywizda .......; kobiety w ciąży i dziadkowie o lasce - też !
Andrzej1974
10-06-2016, 13:04
Dobra, czyli żabki dziś rozjadą romanów. Stawiam na 3-1 ale coś 4 mi chodzi po czuprynie. Obstawilem jednak 3.
Archibald6803
10-06-2016, 14:07
Chłopy; na wszelki wypadek ( gdyby zaistniała mi jakaś sytuacja losowa ) potrzebuję zdeklarowanego POMOCNIKA lub dwóch;
jakby co, trzeba będzie awaryjnie w moim zastępstwie, zliczyć zdobyte w poprzednim dniu punkty, dodać do punktów z przedostatniej serii i listę z uaktualnioną punktacją wsadzić do godz. 12.00 w wątek zabawy wraz z podaniem meczów do typowania na bieżący dzień ; 10 minut roboty; na kogo awaryjnie mogę liczyć ? - proszę o PM
uważaj tylko żeby się to nie przerodziło w coś poważniejszego, bo wtedy http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Zakladasz-sie-w-pracy-ze-Polska-wygra-mecz-na-Euro-2016-To-moze-cie-kosztowac-nawet-37-tys-zl,wid,18373942,wiadomosc.html?ticaid=1172ab
Archibald6803
10-06-2016, 22:00
heheee ; u nas nie ma nagród finansowych; wszystko jest napisane w regulaminie ......
no po dzisiejszym meczu to chyba najciekasze byly pulchne kankanianki :)
Archibald6803
10-06-2016, 23:14
Rumuni mocno mnie zaskoczyli in +; ciekawe czy to jednorazowy wyskok
Kontrolujcie moje podliczenia; pomyłki mogą czasem się przydarzyć; jakby co kto zauważył - piszcie tu albo na PM ;
artur0372
10-06-2016, 23:57
Punkty za strzelca bramki to chyba nie trafiony pomysł.
Wytypuję np. Anglia - Rosja 14 - 13 albo 14-14 i podam całe składy + po trzech rezerwowych. Na bank będę miał punkty.
punty za strzelca sa ok, ale powinny byc liczony tylko w przypadku poprawnego wskazania wyniku. nie trafiasz kto wygra/remis to strzelcy sie nie licza.
artur0372
11-06-2016, 00:08
Chyba że tak.
spiritus
11-06-2016, 00:19
punty za strzelca sa ok, ale powinny byc liczony tylko w przypadku poprawnego wskazania wyniku. nie trafiasz kto wygra/remis to strzelcy sie nie licza.
otóż to
obstawisz niedokłady wynik + strzelców i masz tyle samo pkt co ktoś kto dał idealny wynik
nie żebym się rzucał specjalnie aaale mniejsze prawdopodobieństwo jest wytypować dokładny wynik niż kto wygra i przypadkowych strzelców ;)
Andrzej1974
11-06-2016, 04:30
Punkty powinny byc tylko za poprawny wynik. Nie za strzelców bramek.
Archibald6803
11-06-2016, 09:33
Wytypowanie strzelca bramki w danym meczu uatrakcyjnia zabawę; świadczy też o jakiejś tam znajomości tematu
ale ok; jeżeli są zastrzeżenia, a przecież zabawa jest dla nas wszystkich, to póki jeszcze jesteśmy w jej początkowym stadium doprecyzujmy ten element regulaminu;
Chcemy aby zapis w regulaminie o dodatkowych punktach za strzelca bramki w meczu zniknął od dzisiaj ?
Jest nas obecnie 15tu w zabawie; jeżeli do godz. 15.00 w dniu dzisiejszym OSIEM osób (bezwzględna większość) napisze tu w wątku : "nie typujemy strzelców bramek" to od dzisiejszych meczów nie będziemy tego punktu regulaminowego brali pod uwagę; wstecznie nic nie zmieniamy.
Jeżeli mniej niż osiem osób zadeklaruje taką chęć to zapis regulaminowy pozostaje w mocy tzn.
- można wytypować tylu strzelców danej drużyny ile bramek się obstawia, że dana drużyna strzeli w danym meczu
- nieistotne jest czy drużyna przegrała, wygrała czy zremisowała; jeżeli wytypowany strzelec strzeli bramkę w meczu - jest przyznawany punkt
startujemy;
wpis #14 Andrzej1974 jednoznacznie traktujemy jako pierwszy wpis że "nie typujemy strzelców bramek"
typowanie strzelcow jest dobre dla osob znajacych pilkarzy. ja rozrozniam dwie druzyny wylacznie po kolorach. gdyby wszyscy nazywali sie "kowalski" to nie mialoby wiekszego znaczenia. zatem ja na pewno nie bede typowal strzelcow bramek. :)
artur0372
11-06-2016, 09:55
Ja zostawiam głos innym. Nie chcę nikomu zabierać szansy na sprawdzenie swojej intuicji w typowaniu strzelców. Jak zostanie tak jak jest to będę typował tak jak napisałem np. 14:14 :-)
Archibald6803
11-06-2016, 10:02
artur0372; jestem bardzo ciekaw czy TAKA strategia jak podałeś w końcowym rozrachunku się opłaci ...... :-)
wiadomo bowiem na 99,99% że nigdy nie dostaniesz pełnej puli punktów za prawidłowo wytypowany wynik ; wprawdzie ( jeżeli padną bramki w meczu) dostaniesz punkty bonusowe, po 1 za każdego strzelca, ale czy te punkty wystarczą by nadrobić straty ?
Jeżeli jeszcze na etapie meczy grupowych Twoja strategia może przynieść w miarę dobry rezultat to MZ już w meczach 1/8 i 1/4 - nie , nie mówiąc o półfinałach i finale gdzie za prawidłowe wytypowanie wyniku jest coraz więcej punktów.
-----------------------------------------------------------------------
tak sobie teraz na spokojnie myślę; ....... to ma być zabawa a nie cyrk
gdyby tylko jedna osoba planowała typować 13:13 to pół biedy - byłoby ciekawie, ale obawiam się że osób takich będzie więcej i zabawa przestanie mieć cokolwiek wspólnego z realiami i ideą;
dlatego ja oddaję swój głos na to aby nie typować strzelców; drugi z wymaganych ośmiu
niniejszym jednocześnie przyznaję, że regulaminowy zapis przyznający bonusowe punkty za wytypowanie strzelców bramek w formie w jakiej został przedstawiony był sformułowany niefortunnie; w obecnej formie stanowić może pole do nadużyć, a tym samym możliwość do wypaczenia idei zabawy
artur0372
11-06-2016, 10:28
No dobra, to ja też jestem za tym żeby nie typować strzelców :-)
ps.
Myślę, że punktów miałbym sporo. Mecze, które mają faworyta (wg mnie) obstawiałbym 14:13.
Archibald6803
11-06-2016, 10:34
..........3/8
leighadams
11-06-2016, 11:47
Nie typujemy strzelców bramek
3. punktacja:
-punktacja na etapie meczy grupowych :
a. za wytypowanie dokładnego końcowego wyniku danego meczu - 3p ( i nie dolicza się już punktów z pkt. b)
b. za prawidłowe wytypowanie zwycięzcy/remisu , ale z nietrafionym dokładnie wynikiem - 1pkt
Franc(j)a 2
Rumunia 1
Palec mi się omsknął na wyniku. Musiałem poprawić.
Francja - Rumunia 3-0
bramki: Giroud, Pogba, Payet
Chyba źle policzyłeś punkty XD
artur0372
11-06-2016, 12:27
Wszyscy stawiają na angoli. Chyba trzeba u buka postawić ruskich :-)
Zapomniałem dodać, że euro wygra Słowacja - zanotujcie sobie :-)
Andrzej1974
11-06-2016, 12:38
dlatego ja oddaję swój głos na to aby nie typować strzelców; drugi z wymaganych ośmiu
Wcześniej @R też był za tym aby nie typować strzelców (?) to byłoby 3 osoby.
Można typować jeszcze minuty strzelenia gola, ilość żółtych i czerwonych kartek, ilość kibiców na stadionie...
Dla mnie trochę za dużo.
Obstawiam tylko wyniki. Nie nadążam już za składami. Wy bawcie się jak chcecie.
spiritus
11-06-2016, 13:02
Bez strzelców
4/8
leighadams
11-06-2016, 13:22
Moj głos umknął, bez strzelców 5/8
Archibald6803
11-06-2016, 14:37
FelTom;
policzyłem raczej dobrze :
1pkt za wskazanie zwycięskiej drużyny + 2x 1pkt (czyli 2pkt bonusowe) za strzelców bramek (Giroud, Payet) ; razem 3 pkt :-)
Widzę że przystąpiłeś do naszej zabawy; extra ! ; oddaj swój głos zatem na to czy typować strzelców bramek czy nie
- - - - kolejny post - - - - - -
Wcześniej @R też był za tym aby nie typować strzelców (?) to byłoby 3 osoby.
Tak , zatem z głosem R mamy 6/8 żeby nie typować strzelców; jeszcze 2 osoby i ten punkt regulaminu przestanie obowiązywać; może do 15.00 jeszcze takie osoby się znajdą ....
tak, tak. ja jestem na nie... jak zawsze :)
Archibald6803
11-06-2016, 15:24
Zgodnie z brakiem sprzeciwu (na obecną chwilę) większości uczestników zabawy nadal w mocy pozostaje zapis regulaminowy, że można typować strzelców (jak ktoś chce) i za prawidłowe wytypowanie każdego będzie przyznany bonusowy 1pkt ........
Sprzeciw bezwzględnej większości uczestników zabawy, wyrażony pisemnie, przerwie możliwość zdobywania punktów z tego tytułu od kolejnego dnia meczowego
Andrzej1974
11-06-2016, 18:44
Jeszcze dwóch niech wyrazi zgodę na zabawę bez strzelców...
"typer" to angielskie slowo?
Dobrze - bez strzelców - przeciwnicy - macie mój głos. To gra zespołowa. Dodatkowo za tym przemawia fakt punktacji:
Typując 10:10 zyskuje się prawie za każdego strzelca po punkcie, wymieniając wszystkich zawodników z pola, przy wyniku 4:3 ma się 7 punktów za samych strzelców - więc więcej niż za poprawny wynik. Im wyższe wyniki tym więcej punktów dla obstawiającego. Uprościłem, ale chyba wiadomo o co chodzi.
Andrzej1974
11-06-2016, 20:28
Czyli jest już 7/8. Jeszcze tylko jedna osoba i będzie ok. Choć pewnie podający strzelców nam odjadą... :-(
megasnajper
11-06-2016, 20:36
Można typować jeszcze minuty strzelenia gola, ilość żółtych i czerwonych kartek, ilość kibiców na stadionie...
.
Bez przesady, typowanie strzelców, a wróżenie jak potoczy się cały mecz to co innego, ja bym zostawił strzelców, ale widzę, że sporo przeciwko jest, no trudno.
Schematy jak oszukać system są bez sensu jak to tylko forumowa zabawa bez materialnych nagród, kto by się chciał w coś takiego bawić, co najwyżej podbić punkty za dokładny wynik
Archibald6803
11-06-2016, 20:45
gratki >>megasnajper<< za typowanie meczu Walia-Słowacja; prawie rozbiłeś bank ......
megasnajper
11-06-2016, 21:05
Ale to nawet nie o to chodzi, że teraz jak dobrze wytypowałem to jestem za, a jakbym był do tyłu to przeciw, jak mówiłem, można podbić punkty za sam dobry wynik na tyle by strzelcy goli (pewnie średnio nie więcej niż 3 na mecz będzie) nie mieli aż takiego wpływu. Przecież to i tak tylko zabawa
Schematy jak oszukać system są bez sensu jak to tylko forumowa zabawa bez materialnych nagród, kto by się chciał w coś takiego bawić, co najwyżej podbić punkty za dokładny wynik
Dokładnie.
Specjalnie czy niechcący - lepiej żeby niedoskonałość systemu punktowego nie wpływała na końcowy rezultat.
Słabość systemu dodawania punktów za strzelców wyszła mi mimochodem.
Proponował bym przyznawać duże punkty za wyniki:
3pkt za dokładny rezultat bramkowy
1pkt za niedokladny rezultat - wytypowanie zwycięzcy, lub remisu.
Oraz małe punkty - za strzelców.
Prowadzenie dwóch klasyfikacji : małych i dużych punktow oddzielnie.
Ktoś kto zbierze dużo dużych pkt wygra. Jeśli dodatkowo zdobędzie dużo małych punktów - połączenie dokładnych wyników i strzelców - czapki z głów !!
Przy zbliżonych dużych wynikach w dużych punktach - małe mogłyby być decydujące.
megasnajper
11-06-2016, 22:23
Nie sądzę by komplikowanie klasyfikacji miało jakikolwiek sens, ja bym jeżeli już mamy coś zmieniać przemnożył ilość punktów za doby typ razy dwa albo i trzy i tyle. Wtedy za dobry wynik dostaje się 6/9 a za piłkarzy te parę już aż takiej różnicy nie zrobi
Archibald6803
11-06-2016, 23:35
Niech każdy kontroluje swoje punkty;
mz mam dopisane o 4 pkt za malo.
Andrzej1974
12-06-2016, 06:18
Mi teżby się przydało jakieś +10 pkt, żebym wyszedł na prowadzenie... ;-)
tyl, ze mi sie nalezy... mam obecnie 1pkt za sobotnie mecze... a chocby za wytypowanie meczu Anglia Rosja powinienem miec 3. pozostale mecze trafilem zwyciezce, zatem po 1 pkt. razem 5.
Archibald6803
12-06-2016, 10:31
tak >> R<< , to prawda; masz sumarycznie 5 pkt w kolejnym podsumowaniu poprawię ; .....wpisałem Ci do arkusza kalkulacyjnego dwa mecze w odwrotnej kolejności - stąd błąd .... muszę sobie stworzyć procedurę, która wykluczy w przyszłości możliwość takie sytuacje ......
jeszcze się komuś punkty nie zgadzają ?
Przypominam, że mamy obecnie 7 głosów przeciw uwzględnianiu bonusowych punktów za strzelców bramek; brakuje jeszcze tylko JEDNEGO, aby te punkty przestać liczyć ; do 15.00, dzisiaj, jest kolejna możliwość zablokowania tej opcji.......
Andrzej1974
12-06-2016, 11:26
Przypominam, że mamy obecnie 7 głosów przeciw uwzględnianiu bonusowych punktów za strzelców bramek; brakuje jeszcze tylko JEDNEGO, aby te punkty przestać liczyć ; do 15.00, dzisiaj, jest kolejna możliwość zablokowania tej opcji.......
Do działa ludziska. Choć jedna osoba niech powie TAK. ;-)
Archibald6803
12-06-2016, 22:53
no , dzisiaj >>pawl_s<< miał dzień konia ....... wszystkie wyniki w punkt ! gratulacje !
ładny start zaliczył też >>czarny75<<; 4 p-kty
ja dzis kiepsko, tylko 1.
Archibald6803
12-06-2016, 23:20
niezwykle rzadko się to zdarza ......
nie ma jeszcze dzisiaj jakiegoś totolotka on-line ? na bank trafiłbyś "6"
--------------------------------
sprawdźcie swoje punkty;
Śmieszne jest to, że się w ogóle nie znam :)
megasnajper
13-06-2016, 07:54
No wlasnie, trzeba iść za ciosem i zagrać w totka, gratulacje ;)
thekrycha
13-06-2016, 09:18
Krycha do Bazy :D
Z moich wyliczeń wynika, że brakuje mi jednego punktu :) Mam 8, a mi wyszło 9, chyba ten z pierwszego meczu gdzieś się zapodział ;)
P.S. Dorzucam swój głos na "nie" jeśli chodzi o typowanie strzelców ... :)
Brakowało nam Ciebie, dosłownie i w przenośni. :)
Chciałem przy okazji podziękować autorowi zabawy. Jest świetna.
Archibald6803
13-06-2016, 10:38
Mamy wymagany 8 głos przeciwko przyznawaniu bonusowych punktów za wytypowanie strzelca bramki.
Niniejszym, od dnia dzisiejszego
NIE UWZGLĘDNIAM w tabeli punktowej bonusowych punktów
za prawidłowe WYTYPOWANIE STRZELCÓW BRAMEK
zapis regulaminu mówiący o przyznawaniu tych punktów przestaje obowiązywać
------
>>thekrycha<< ; reklamacja rozpatrzona pozytywnie ; masz faktycznie 9 pkt; uwzględnię w następnym podsumowaniu
thekrycha
13-06-2016, 16:08
Dzięki Kierowniku ;)
Przyłączam się do podziękowań za świetną zabawę !!! :D
Andrzej1974
13-06-2016, 17:33
Mamy wymagany 8 głos przeciwko przyznawaniu bonusowych punktów za wytypowanie strzelca bramki.
Niniejszym, od dnia dzisiejszego
NIE UWZGLĘDNIAM w tabeli punktowej bonusowych punktów
za prawidłowe WYTYPOWANIE STRZELCÓW BRAMEK
Dzisiaj postawiłem na wygraną Hiszpanów (co prawa 2:0 a było 1:0) ale miałem już wpisanego strzelca... Pique. Byłyby 2 pkt a tak jest tylko 1 bo zmieniły się reguły... I weź się tu nie (...)... :-(
thekrycha
13-06-2016, 18:18
Jak dla mnie, jako tego, który przeważył szale [emoji6] głosy oddane po przed zmianą zasad powinny być jeszcze zaliczone, tak chyba byłoby uczciwie [emoji2]
P.S. Gratki za celny traf [emoji2]
Andrzej1974
13-06-2016, 18:35
Jak dla mnie, jako tego, który przeważył szale [emoji6] głosy oddane po przed zmianą zasad powinny być jeszcze zaliczone, tak chyba byłoby uczciwie
Danke, jak to mówią ruskie ale - widząc info od Archiego - wykreśliłem strzelców. Zresztą i tak pkt nie zostałby dodany. Życie.
Archibald6803
14-06-2016, 10:01
Wczoraj coś kiepsko ogólnie poszło ...... Jedynie R i Arczi łyknęli jako takie punkciory ....... ;-)
bo my sie znamy na pilce hmmm... :)
Archibald6803
14-06-2016, 10:16
Ja dość średnio, a nawet mniej niż dość .....
Wiem tylko że piłek jest kilka, bramki dwie, a sędziów ...... 6 ......;-)
prawde mowiac to ja tez nie mam za bardzo pojecia. ;) wiem tylko ze jakos na tych ME brakuje emocji. mecze srednie, kibice spiacy... jakos takie plastikowe to wszystko... jakby troche na sile.
Archibald6803
14-06-2016, 10:51
nie przesadzajmy .... wszystko jest (chyba) w normie ......
Ciekawie to się zrobi w 3 kolejce grupowej ........
no moze i tak... teraz to jeszcze takie mecze o zlote kalesony :)
megasnajper
14-06-2016, 10:54
Ja liczyłem, że Belgia w końcu zagra na miarę oczekiwań, ale dalej wygląda jak zlepek gwiazd, a nie drużyna.
Co do śpiących kibiców, niektórzy bawią się aż za dobrze (Anglicy i Rosjanie), tylko niestety poza stadionami...
Archibald6803
14-06-2016, 11:00
U nas Ruscy też zostali wyłomotani na moście przed stadionem ....... widać tak już być musi ...... ;-)
megasnajper
14-06-2016, 11:02
To ich dodatkowy (a może i główny) sport narodowy działający w symbiozie z piłką kopaną ;)
Ale jednak to co było w wawie na euro a to co widzę na filmikach z Francji to podnieśli poprzeczkę w tym roku....
thekrycha
14-06-2016, 11:04
Zobaczcie starcie naszych i irlandzkich 'kiboli' ... aleśmy im łomot spuścili ;)
https://www.youtube.com/watch?v=xHEocIoCqUs
Andrzej1974
14-06-2016, 11:37
Wczoraj coś kiepsko ogólnie poszło ...... Jedynie R i Arczi łyknęli jako takie punkciory ....... ;-)
Tak to bywa jak faworyci zawodzą...
Tak to bywa jak faworyci zawodzą...
no wlasnie... i za typowanie meczu z nasza reprezentacja stracilem 3 pkt przez to...
Archibald6803
14-06-2016, 22:11
Tylko HYPER ma już szanse na zgarnięcie 3 pkt za mecz Portugalia - Islandia .....
spiritus
14-06-2016, 22:16
Cholera aż się o typowaniu zapomniałem :/
Ehhh, to już szans na wygraną nie ma :D
megasnajper
14-06-2016, 22:20
a tak głośno wiwatowali portugalczycy u mnie, ale jak islandczycy dobrze zamurują bramkę to może być kolejny faworyt odprawiony z kwitkiem
Archibald6803
14-06-2016, 22:46
Cholera aż się o typowaniu zapomniałem :/
Ehhh, to już szans na wygraną nie ma :D
Jak to nie ? Jeszcze w cholerę meczy przed nami .... Na moje oko zwycięzca naszej zabawy będzie miał ok 100 pkt
Ale jaja ; jeszcze 3 min i wszyscy obejdziemy się smakiem .....
Jedynie R zgarnie dziś 1 pkt ! ( za pierwszy mecz)
megasnajper
14-06-2016, 22:48
Nikt nie obstawił zwycięstwa Islandii? Jakbyśmy jeszcze dodawali mnożniki od bukmacherów to ktoś by jackpota zgarnął ;)
Koledzy, musicie zaczac typowac tak jak ja :)
megasnajper
14-06-2016, 22:53
Chyba jako jedyny zdobyłeś dziś punkty, brawo!
Widzę, że im dalej tym gorzej, moi faworyci zawodzą, ale to i ciekawiej
Archibald6803
14-06-2016, 22:56
sprawdźcie swoje punkty ...... bo mogłem się pomylić ;-) ( dziś tylko R dostał 1 pkt; reszta ZERO )
Islandia zagrala bardzo dobry mecz. kazdy mial ich za chlopca do bicia a pokazali cojones... z grupy raczej wyjda bo Wegry i Austria raczej o klase nizej.
1 pkt... a bardzo niewiele brakowalo, zeby byly 3 :) popisali sie Wegrzy, ale przeciwnika mieli marnego.
Andrzej1974
15-06-2016, 06:28
sprawdźcie swoje punkty ...... bo mogłem się pomylić ;-) ( dziś tylko R dostał 1 pkt; reszta ZERO )
To byl czarny dzien Euro2016. Zelus zawiodl i wszyscy bez punktów (poza R).
czarny75
15-06-2016, 08:03
Bracia Madziarzy zrobili niezła niespodziankę:)
Dokładnie. Mimo że kompletnie nie trafiłem ich wyniku - gratuluję im i bardzo się cieszę.
Andrzej1974
15-06-2016, 09:15
Typowa wypowiedź maluczkiego po tym jak coś mu nie wyjdzie:
- Cieszyli się jakby wygrali całe Euro. Niesamowite. Kiedy nie starasz się grać i tylko się bronisz, to masz mentalność malutkiego. Nic nie zdziałają na tym Euro - powiedział po meczu z Islandczykami gwiazdor reprezentacji Portugalii Cristiano Ronaldo.
I dobra riposta:
- Nie umie przegrywać. Czego on oczekuje? Że zagramy jak Barcelona przeciwko niemu? Wciąż tylko szuka fauli i narzeka. Przecież my nie jesteśmy faworytami, więc nie będziemy grać jak ktoś taki. My też mieliśmy pecha, że nie wygraliśmy - powiedział Kari Arnason. - Nie zwracaliśmy na niego specjalnej uwagi. Każdy wie jak on jest dobry, więc trzeba wiedzieć, gdzie akurat jest, ale nie mieliśmy specjalnego planu, by go zneutralizować - wytłumaczył.
Archibald6803
15-06-2016, 09:21
Po pierwszej kolejce widać, że nie ma na tych mistrzostwach zbyt wielu chłopców do bicia ...... Dwie, trzy drużyny są bardzo mocne a reszta stara się (skutecznie) nadrabiać dystans ambicją. Rozczarowaniem całej kolejki jest dla mnie Austria.
megasnajper
15-06-2016, 09:29
Dla mnie jednak największym rozczarowaniem jest Belgia, Austria tuż za nią ;)
Islandczycy zagrali bez presji i dobrze im wyszło, gratulacje, ale też "nie zwracaliśmy na niego specjalnej uwagi. (...)trzeba wiedzieć gdzie akurat jest(...)" coś mi się tu nie zgadza, no ale. Fakt, że nie uścisnął przeciwnikom ręki pokazuje, że nadal nie umie przyjąć niepowodzenia...
Aż dziw, że Pepe nie zarobił kartki patrząc na to co wyczyniał w czasie meczu
Archibald6803
15-06-2016, 09:56
Belgowie zagrali bardzo dobrze; po swojemu. Grając tak z każda inną drużyną- wygrali by. Na Włochów to było jednak za mało .......
Organizacja i jakość obrony, mocna i kreatywna pomoc oraz wyśmienity atak - Włosi, jak zawsze, będą trudni do pokonania. Ale też, jak na każdym turnieju, mają jeden mecz słaby/pechowy; jeżeli trafi się on w grupie to na nic nie rzutuje i wówczas Włosi dochodzą na szczyt.......
megasnajper
15-06-2016, 10:05
Wyśmienity atak? z tym jednym nie wiem czy się zgadzam, brakuje im imho łowcy bramek, który sam wypracuje i zdobędzie bramkę, przeciwko lepiej zorganizowanej obronie mogą nie dać rady
Andrzej1974
15-06-2016, 10:05
MZ rozczarowali ci, na których stawiłem wygraną a oni przegrali lub zremisowali. ;-)
Co do Portugalii to nikt po losowaniu grup (przynajmniej tak to wyglądało na papierze) nie miał lepszej (łatwiejszej) grupy. Właściwie to w ciemno można było im dawać 9pkt. A jak tak dalej pójdzie to może i z grupy nie wyjdą. Oby... tak się stało...
Archibald6803
15-06-2016, 10:45
Wyśmienity atak? z tym jednym nie wiem czy się zgadzam, brakuje im imho łowcy bramek, który sam wypracuje i zdobędzie bramkę, przeciwko lepiej zorganizowanej obronie mogą nie dać rady
Pelle
MZ rozczarowali ci, na których stawiłem wygraną a oni przegrali lub zremisowali. ;-)
Co do Portugalii to nikt po losowaniu grup (przynajmniej tak to wyglądało na papierze) nie miał lepszej (łatwiejszej) grupy. Właściwie to w ciemno można było im dawać 9pkt. A jak tak dalej pójdzie to może i z grupy nie wyjdą. Oby... tak się stało...
Portugalczycy są niebezpieczniejsi gdy grają bez Ronaldo; od dawna o tym wiadomo. Gdybym był trenerem tej drużyny, a miałbym mocne i bezwarunkowe poparcie związku, to pierwszą moją decyzją byłoby posadzenie Krystiana na ławce, na mecz albo dwa. Jakby mu to nie dało do myślenia to w kolejnym pociągnięciu bym go wykasował całkowicie z drużyny. Facet nie potrafi grać zespołowo; to że ma (czasami) przebłyski geniuszu należy doceniać (i docenia się), ale drużyna to -nastu zawodników, a nie jeden + iluś tam stłamszonych pomagierów, co boją się podać piłę komuś innemu niż tylko liderowi.
[QUOTE=Archibald6803;3708759]Pelle
ale ten to chyba nie gra juz ze 30 lat...
Archibald6803
15-06-2016, 10:53
Jak nie jak tak ? ...... ;-)
Ma chyba ze 31, więc w sumie może być i tak, że kopie od 30 lat :)
Jak żyć? Już 2:0 :) nikt tego nie przewidział.
Andrzej1974
15-06-2016, 16:47
Jak żyć? Już 2:0 :) nikt tego nie przewidział.
1-2 i kolejny raz bez punktu będę... :-(
Archibald6803
15-06-2016, 17:52
1-2 i kolejny raz bez punktu będę... :-(
co się odwlecze to nie uciecze ......
ppfalcon ustrzelił wynik (gratulejszyn), a ja i matomi dostajemy nagrodę pocieszenia ....
No nie mogę, 1:1.... ppfalcon to chyba jest z filmu back to the future ;)
Jak na razie 100% trafień dzisiaj. Jak jeszcze trafi z tą Francją, to trzeba będzie powołać komisję śledzczą!
Chłopie zakładaj konto w zakładach bukmacherskich, będziesz obrzydliwie bogaty! :)
Archibald6803
15-06-2016, 20:03
No i się Andrzej1974 doczekał ......
czarny75, Andrzej1974 i ppfalcon zgarniają pełną pulę ; reszta obchodzi się smakiem.........
czyżby ppfalcon ma dziś "dzień konia" ?
Andrzej1974
15-06-2016, 20:05
Ni i się Andrzej1974 doczekał ......
czarny75, Andrzej1974 i ppfalcon zgarniają pełną pulę ; reszta obchodzi się smakiem.........
Kiedyś musiało to nastąpić. Uff... ;-)
ja dzis przecudne ZERO jak do tej pory
Archibald6803
15-06-2016, 20:09
musisz zainwestować parę groszy we wróźkę ....
musisz zainwestować parę groszy we wróźkę ....
moze sie zlozymy? :) bo widzialem ze tez u Ciebie szalu nima :)
Archibald6803
15-06-2016, 20:25
jak to nie ma ? jeden punkcik chapnąłem dzisiaj ........ :-)
z utęsknieniem czekam na piątek; będzie mi żarło przez łikend - czuję to ......
No to rzeczywiście żeś się nachapał ;)
Mnie ucieszyła niemiłosiernie Słowacja. Mimo, że nie wierzyłem w nich i obstawiałem inaczej, bardzo się cieszę, że nie trafiłem.
Andrzej1974
15-06-2016, 20:28
ja dzis przecudne ZERO jak do tej pory
To też wielu dosięgnie. Mnie bodajże wczoraj...
FelTom:
Mnie cieszy jak słaby, skazany na pożarcie, remisuje lub wygrywa (np Węgry, Islandia).
Archibald6803
15-06-2016, 20:31
No to rzeczywiście żeś się nachapał ;)
................
Ty się nie śmiej ...... ; to może być kluczowy punkt ..... ;-)
Słowaków nie lubię; fałszywi są; udają że nie umią grać, a potem znienacka ogrywają faworyta ......
Andrzej1974
15-06-2016, 20:33
(...) Słowaków nie lubię; fałszywi są; udają że nie umią grać, a potem znienacka ogrywają faworyta ......
Na tych niby faworytach to można się tylko przejechać.
Archibald6803
15-06-2016, 21:38
z tego co widzę to za chwilę wszyscy się przejedziemy na Francuzach ..... nic sobie biedaki nie mogą pograć; Albańczycy grają bez kompleksów, jak równy z równym .... szok
Archibald6803
15-06-2016, 23:01
Andrzej1974; WSPÓŁCZUJĘ ........ ostatnia sekunda meczu .......
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/02/0dash2-1.gif
źródło (http://emotikona.pl/emotikony/)
ppfalcon - DZIEŃ KONIA !!! - 9 pkt
R, thekrycha, megasnajper, FelTom, matomi, ppfalcon, leightadams - po 3 pkt; reszta po 1 .......
ja wyszarpalem 3... w ostatnich sekundach... ehh. chociaz troche mi szkoda Albanczykow. bronili sie wsciekle :)
leighadams
15-06-2016, 23:18
W końcu pierwszy dokładny wynik trafiony:) teraz już z górki;-)
Archibald6803
15-06-2016, 23:19
sprawdźcie swoje punkty bo zliczałem na szybciora ......
Wydaje mi sie, ze za dużo mi policzyłeś. Wyniki miałem luksusowe, tylko nie dla tych meczów :)
A na jutro zapodałem dopiero! ;)
Archibald6803
15-06-2016, 23:38
zdążyłem poprawić , dzięki za zwrócenie uwagi ;
ktoś jeszcze widzi jakiś błąd ?
Andrzej1974
16-06-2016, 06:55
Andrzej1974; WSPÓŁCZUJĘ ........ ostatnia sekunda meczu .......
Nic dodać... Mogłoby być pięknie a wyszło jak zawsze...
BTW mam nadzieję, że zabojady nie dojdą do finału.
thekrycha
16-06-2016, 07:22
sprawdźcie swoje punkty bo zliczałem na szybciora ......
Nie to żebym narzekał, ale za wczoraj należał mi się 1 punkt a dostałem aż 3 [emoji6] Także tego ...
Andrzej1974
16-06-2016, 07:55
Nie to żebym narzekał, ale za wczoraj należał mi się 1 punkt a dostałem aż 3 [emoji6] Także tego ...
Ja też tak poproszę. Za Francje, która mi rozwaliła dzionek. ;-)
Archibald6803
16-06-2016, 08:36
Reklamacja ODRZUCONA; zdobyłeś 3pkt za dokładne wytypowanie wyniku w meczu Francja - Albania ( 2-0 )
Andrzej1974
16-06-2016, 09:29
Reklamacja ODRZUCONA; zdobyłeś 3pkt za dokładne wytypowanie wyniku w meczu Francja - Albania ( 2-0 )
Może chodziło o inny mecz?
thekrycha
16-06-2016, 09:38
Nosz masz, z rana na tapie sobie przeglądałem i miałem przed oczami wynik 3:0, i chciałem 1 pkt za ten mecz właśnie, ale faktycznie 2:0 jest jak byk, sorry za zamieszanie :)
Andrzej1974
16-06-2016, 16:57
Ang - Wal 2-1... rzutem na taśmę. Przez taki wynik sppro osób straciło punkty... jak ja wczoraj. ;-)
Archibald6803
16-06-2016, 17:04
ppfalcon, Andrzej1974, leightadams i matomi ==> po 1p za pierwszy mecz; reszta zero
kur...a tak to jest stracic punkty w 95 minucie... ehhh
Andrzej1974
16-06-2016, 18:01
kur...a tak to jest stracic punkty w 95 minucie... ehhh
Mi tak wczoraj Francuzy załatwiły punkty. Z drugiej strony Angolom się należała wygrana. Meczu nie oglądałem ale mieli podobno 4x więcej sytuacji strzeleckich od przeciwników...
Archibald6803
16-06-2016, 19:11
Na obecną chwilę tylko thekrycha pozostał w grze o pełną pulę w 2 meczu. Reszta straciła szansę.
Andrzej1974
16-06-2016, 20:09
Wszyscy postawili na wygraną Ukrainy a tu taka lipa...
Archibald6803
16-06-2016, 20:35
wszyscy za 2 mecz : 0pkt
Andrzej1974
16-06-2016, 20:37
wszyscy za 2 mecz : 0pkt
Tego jeszcze nie grali... wszyscy wy... tj polegli na tym meczu Ukrainy.
:) wesoło jest. Ciekawe jak naszym pójdzie.
Archibald6803
16-06-2016, 21:49
trzeba zmienić grę bo w końcu nam Niemcy coś wcisną ......
trzeba zmienić grę bo w końcu nam Niemcy coś wcisną ......
Ale dopiero jak wejdzie Poldi.... :/
leighadams
16-06-2016, 22:54
Cud, że nic nie straciliśmy w 90min. Milik 2 patelnie i najpierw głową nie.może trafić w piłkę, później swoją lepszą nogą:/ A co peszko robi w repie to już w ogóle nie wiem, taki glupkowaty faul w 93min i od razu smierdzialo golem:/ Bezmózg totalny. Z resztą on miał tylko 1 dobry sezon w karierze, a wszystkie umiejętności to się kończą na szybkim bieganiu i imprezowaniu:]
Archibald6803
16-06-2016, 22:55
uffffff ; udało się ; dobra taktyka obronna - nie atakować przeciwnika do 20m przed swoja bramką ;-) - zdała egzamin
Chciałem odszczekać jedną rzecz. Największy drewniak repreztacji - Pazdan - zagrał mecz życia! Był najlepszym zawodnikiem na boisku. Miał dużo odbiorów i w najgorszych momentach to on uniemożliwiał Niemcom strzelenie bramki. Dla mnie gracz meczu zdecydowanie.
Druga rzecz - lepsze sytuacje mieli Polacy! Niemcy powinni być szczęśliwi z remisu.
Archibald6803
16-06-2016, 22:59
czarny75, thekrycha, pawl_s, leighadams ==> po 1pkt za ostatni dzisiejszy mecz;
reszta bez punktów
czarny75
16-06-2016, 23:04
Dokładnie ..Staropolskim zwyczajem wchodzę pod stół i szczekam...Pazdan rozegrał mecz życia a ja w niego nie wierzyłem...MEA CULPA
Archibald6803
16-06-2016, 23:21
Gdyby tylko Milik RAZ ( spośród DWÓCH szans) trafił w piłę ......
Heh 1:1 wyglądałoby jednak ciekawiej ;) fajny mecz, podobał mi sie jako całość.
1. Włochy : Szwecja 1:0
2. Czechy : Chorwacja 0:1
3. Hiszpania : Turcja 2:0
Postawić 1:0 na Włochów i wygrać... To jak postawić na zwycięstwo Niemców - prawie pewniak. ;)
Andrzej1974
17-06-2016, 17:28
Postawić 1:0 na Włochów i wygrać... To jak postawić na zwycięstwo Niemców - prawie pewniak. ;)
Ja postawiłem 1-0 na Włochów i mam 3 pkt. :-) A Niemcy mnie zawiedli bo obstawiałem, że wygrają.
thekrycha
17-06-2016, 17:44
I ja mam 3 za Włochów :-D
Włosi zawsze w swoim stylu 1:0 i ani grama więcej XD
Niemcy z kolei wygrywają... Tylko nigdy nie wiadomo ile strzelają ;)
Nasi postawili im jednak mur nie do przeskoczenia. Niemcy wcale nie byli słabi. Zagrali jak zwykle na wysokim poziomie. Tym razem trafili jednak na bardzo dobrze przygotowaną Polską obronę. Pazdan przeszedł sam siebie.
Niech tylko Milik się ogarnie... Bo z atakiem u nas słabo. Lewy ściąga dwóch obrońców, odbiera piłkę, rozgrywa... Milik naprawdę ma ułatwione zadanie. Powinien pogadać z Pazdanem - jak wsiąść się w garść.
Będą jaja, jak nasi zajdą wysoko.
Ps Irlandczyków PN wcale nie spisałbym na straty w walce z Niemcami...
Archibald6803
17-06-2016, 18:43
o, jakimś cudem mi też się udało złapać 3pkt za pierwszy dzisiejszy mecz ......
ja tylko 1 za remis :( Szwedzi mnie zawiedli... bo ze Wlosi graja lipnie to wiadomo, ale ze Sz nie strzela ani jedenj bramki to bym nie przypuszczal... no dobra, czekamy na 21.
Zapomniałem dzisiaj obstawić... :(
Durna robota. Przez nią człowiek zapomina o najważniejszych rzeczach ;)
Archibald6803
17-06-2016, 22:52
no właśnie ......
Ani jednej Turcy nie strzelili, a tak ładnie punkty zebralbym
Archibald6803
17-06-2016, 23:12
kontrolujcie punkty;
OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;
ponieważ od jutrzejszego wieczora do popołudnia w niedzielę niechybnie znajdował będę się w innym wymiarze ;-) to:
1/ podliczenia za jutrzejsze typowania nie będzie; podsumowanie niedzielne będzie zawierało w sobie też punkty za mecze sobotnie
2/ wyjątkowo już jutro po 15.00 wrzucę listę meczy do typowania na niedzielę;
Archibald6803
19-06-2016, 23:11
Oj, coś słabo typowaliśmy w tych dwóch kolejkach ......
Zmiana lidera.
dzis zero... ehh... Rumuni zawiedli. w drugim meczu naprawde wcale nie jest mi szkoda ze zle wytypowalem. Fr byli beznadziejni.
Rumuni zawiedli aż przykro się ich oglądało. Za to Albania tak pozytywnie zaskoczyła!!
Komentatorzy na stacji krwiopijców... Oni oglądali inny mecz niż ja XD
Coś tam z początku bredzili o przewadze Rumunii, podczas gdy tylko Albania stwarzała klarowne sytuacje do zdobycia bramki. W końcu im się udało, aż dziwne, że tylko raz. Rumunia poza jedną chyba sytuacją nie wypracowała sobie chyba nic.
Stare, solidne firmy - dawniejsi sprawcy wielu niespodzianek, jak Ukraina i Rumunia... Zatraciły swój potencjał.
To miejsce zajmą inni, mam nadzieję, że Węgrzy i nasi.
Tak grają, że się nie da typować :D
Dopóki typowałem na oślep, to mi szło. Jak ostatnio zacząłem sprawdzać jak drużyny radziły sobie wcześniej i kombinować na tej podstawie, to nic nie mogę trafić. Może w 1/8 będzie lepiej.
megasnajper
20-06-2016, 14:24
To chyba najlepsze rozwiązanie, im mniej się zastanawiam tym lepiej mi idzie, jak w weekend cośtam czytałem o drużynach to kompletnie nic nie ustrzeliłem ;)
Archibald6803
20-06-2016, 14:30
hehehe ......
w domu też sobie robimy takie mini typowanie ..... wygrywa córka, która delikatnie mówiąc, ma bardzo nikłe pojęcie o piłce; i to żeby jeszcze wygrywała nieznacznie ..... nie ! ma prawie dwa razy tyle punktów co pozostali domownicy; wczoraj np. ustrzeliła maxa ........
Tak to już jest .......
heh... widze ze moje typy sa... popularne :D
Archi - na co czekasz? Poproś córkę o typy i biegiem do kolektur obstawiać zakłady ;)
Biegiem to może nie, ale jednak bym się przeszedł. Nie ze swoimi typami lecz córki. Jakbym posiadał córkę z takimi zdolnościami rzecz jasna :)
Archibald6803
20-06-2016, 23:11
Zastanowię się .... ;-)
No to dzisiaj Ruscy dostali srogie baty ......, a dla Słowaków szacun za wywalczenie punktu.
Archibald6803
21-06-2016, 17:45
Piwko schłodzone ? Szalik na szyji ? Wuwuzela przygotowana ? Za chwilę startujemy !
Liczę, że Lewandowski wsadzi dziś dwie brameczki .......
leighadams
21-06-2016, 18:52
Czuję, ze w II połowie Lewy się odblokuje:-)
Andrzej1974
21-06-2016, 18:54
(...) Liczę, że Lewandowski wsadzi dziś dwie brameczki .......
No ja bym akurat na niego nie liczył. Miał pustą i zamiast setki nędza. Ukraina lepiej się prezentuje. No i ten karny, który im się należał jak psu micha, ale sędzia chyba przekupiony. Za to Niemcy robią mi 3 pkt.
Może bede miał punkcik :)
Andrzej1974
21-06-2016, 19:18
Może bede miał punkcik :)
No ja liczę na minimum 2 pkt.
I 2pkt wpadną :) szkoda ze jeszcze jednej nie wbili
Andrzej1974
21-06-2016, 19:56
I 2pkt wpadną :) szkoda ze jeszcze jednej nie wbili
A u mnie 4. :-)
Archibald6803
21-06-2016, 19:58
Andrzej1974, R i thekrycha po 4 punkciory po pierwszej odsłonie ...... FelTom - 3; reszta złapała po 2 albo po jednym ....
A Lewy ? Lewy puknie Szwajcarom te brameczki co miał je dzisiaj strzelić ...... (miejmy nadzieję)
Brawo wy ;) ani DE ani PL nie "zadziwili" mnie, niestety. Liczyłem na trochę więcej.
ehh... tylko 4 :( a umawialem sie z Niemcami... zawiedli...
Andrzej1974
21-06-2016, 20:27
ehh... tylko 4 :( a umawialem sie z Niemcami... zawiedli...
Dobrze, że Niemcy "zawiedli" bo tak bym miał 2 a nie 4 pkt.
Cóż... Niemcy jednak strzelili. Niewiele brakowało. Obrona Irlandzka pn bardzo dobra! Albo Nasi i Niemcy tak słabi w ataku ;)
ja teraz poczekam kto trafi na Islandie, Wegry... tego typu zespoly. moze byc jeszcze sporo niespodzianek :)
Statystyka spotkania Polska : Ukraina- kliknac w "Statistik"- inaczej nie chce sie wkleic http://www.welt.de/sport/fussball/em-2016/article156029326/Polen-will-kein-Schlussspurt-gegen-die-Ukraine-gelingen.html
Interesujące są faule i podania... Jeśli dobrze rozkminiam niemiecki.
od gory: wygrane pojedynki, kontakty z pilka, strzaly na bramke, podania, celne podania, rogi, fouls, off-sides, kartki
Dzięki.
Dużo niecelnych podań, niewiele przy piłce...
Najważniejsze że bramkarz i obrona na 0.
Szkoda, że Lewy nie za bardzo ma z kim grać.
Cofa się pod bramkę. Ściąga na siebie po dwóch obrońców. Po kilka razy sfaulowany. Ze 2 żółte kartki na nim.
Strat pewnie ma tyle co inni. Za mało nasi wychodzą na pozycje - żeby posiadający piłkę miał gdzie podać.
Za mało wykorzystują pracę Lewego inni zawodnicy w ofensywie. Na szczęście Błaszczykowski i Milik mieli swoje 5min.
No nie wiem, takie mam wrażenia po tych trzech meczach. Chciałoby się oglądać częściej naszych zawodników strzelających bramki przeciwnikom.
Nareszcie reprezentacja na światowym poziomie. To cieszy najbardziej.
Archibald6803
21-06-2016, 21:54
co tam statystyki ........; zwycięzców się nie sądzi
Liczę na to, że w końcu "odpalimy". Póki co bardzo cieszy zero z tyłu (w trzech meczach). Tego się nie spodziewałem ....
Andrzej1974
21-06-2016, 22:38
Liczę na to, że w końcu "odpalimy". Póki co bardzo cieszy zero z tyłu (w trzech meczach). Tego się nie spodziewałem ....
Teraz się zaczną dopiero schody. Z każdym meczem wyższe.
Archibald6803
21-06-2016, 22:52
Ale jak nam się pięknie drabinka wyczyściła ...........; wystarczy pokonać Szwajcarię potem Chorwację a na koniec Belgię i jesteśmy w finale !
W drugiej serii tylko ja zaliczyłem punkcik .......
leighadams
21-06-2016, 23:42
Tyle, że Chorwaci gdyby nie glupkowate zachowanie ich kiboli w meczu z czechami to mieliby komplecik pkt - wychodzi na to, że cos tam grają. Belgia to już też wysokie progi, ale nie ma co za daleko wybiegać w przyszłość, najpierw trzeba pokonać szwajcarów, a wydaje mi się, że wcale nie będzie tak łatwo. No chyba, że Robert odpali.
Andrzej1974
22-06-2016, 05:19
Ale jak nam się pięknie drabinka wyczyściła ...........; wystarczy pokonać Szwajcarię potem Chorwację a na koniec Belgię i jesteśmy w finale !
To mają łatwiznę skoro tak to wygląda.
Andrzej1974
22-06-2016, 18:21
Islandia prowadzi z Austria. I kolejne 3 punkty poszly się....
Archibald6803
22-06-2016, 19:18
Ale meczyk Węgry - Portugalia ...... Portugalia nie dba o obronę, a Węgrzy jej w ogóle nie mają .....
Ciekawe jak się ta "wolna amerykanka" skończy ......
---------------
hehhh, ledwo napisałem, a parę sekund potem padła czwarta bramka w ciągu 15 minut ......
------------------
ooooo, Austria wyrównała ......
Archibald6803
22-06-2016, 19:25
obie drużyny chyba się dopiero rozkręcają ......
........................
jednak się wszystko uspokoiło...... Portugalii ten wynik wystarcza do 2 miejsca w grupie .......
megasnajper
22-06-2016, 19:55
Wyrabiają liczbę bramek w grupach po poprzednich niskich remisach bądź wygranych ;)
Archibald6803
22-06-2016, 19:58
Ronaldo w końcu błysnął ......
Andrzej1974
22-06-2016, 20:02
Ale nędza z trafianiem punktów. Na razie 0 u mnie. Islandii należały się 3 pkty za niepodyktowango przez Marciniaka karnego. Prawie wypaczylby wynik...
Andrzej1974
22-06-2016, 22:53
Ło matko co oni wyprawiają na tych mistrzostwach... dziś mi żaden wynik nie wlazł... :-(
Coś mi się wydaje, że przed meczami sprawdzają nasze forum i moje typy i grają tak, żebym nie wygrał. Nie widzę inaczej ;)
Archibald6803
22-06-2016, 23:36
Fakt...... sporo niespodzianek, jak do tej pory.....
Sprawdźcie swoje wyniki.
Małe podsumowanie dotychczasowych typowań :
można było zdobyć circa 108pkt; najlepszy dotychczasowy typer - R - zdobył 27pkt
czyli miał skuteczność 25%
Nieźle! Gratulacje !
i chyba na tym koniec moich sukcesow... dalej juz jest za trudne.
thekrycha
23-06-2016, 00:27
Gratki R :)
Dla pozostałych również, bo na przodzie ciasno jak nie wiem co :) Albo same Asy, albo tak jak ja '(wy)czuj czuj czuwaj' ;) Tak czy siak, zabawa jest przednia ... :D
Archi, senkju !!!
czarny75
23-06-2016, 06:48
Dokładam się do podziekowań Archi..pomysł na zabawę genialny.A prawdziwy szał i zmiany liderów przed nami.
Andrzej1974
23-06-2016, 07:58
i chyba na tym koniec moich sukcesow... dalej juz jest za trudne.
Nie byłbym takim optymistą. Choćby SUI-PL 50/50. Podobnie z CRO-POR czy ESP-ITA. I pewnie wiele innych meczy... Tu można rzucać jedynie monetą... orzeł... reszka... nic więcej. Jedna akcja i po meczu.
ale przeczytales dokladnie co napisalem?
Andrzej1974
23-06-2016, 09:55
Jestes liderem wiec dasz radę. ;-)
thekrycha
24-06-2016, 13:28
Taka ciekawostka :)
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Obstawil-15-meczow-trafil-wszystkie-wyniki-Wygral-370-tys-zl-i-porsche,wid,18393256,wiadomosc.html
Archibald6803
25-06-2016, 12:07
........... zabawa jest przednia ... :D
Archi, senkju !!!
Dokładam się do podziekowań Archi..pomysł na zabawę genialny...........
dzięki Panowie :-) .....; każda zabawa jest fajna jak są w niej fajni ludzie
--------------------
Jak tam chłopy ? Ciśnienie się już podnosi ? czy pełen luzik ?
Bo ja już sobie nie umiem miejsca znaleźć, a jeszcze 3 godziny zostały......
czarny75
25-06-2016, 12:18
Mnie juz niesie fala Optymizmu:) i to że wygramy, jest pewne jak depozyt w Szwajcarskim banku:)
Archibald6803
25-06-2016, 12:53
I to mi się podoba ....... Polska !!!
Dla zabicia tego nerwowego czasu oczekiwania na mecz ;-) idę smażyć grilla; argentyńskie steki od dwóch dni się przegryzały w specjalnej autorskiej marynacie, a zgrzewka pilsnerów z Namysłowa właśnie złapała właściwą temperaturę .....
Archibald6803
25-06-2016, 15:09
Polska !
Damy radę .....
Archibald6803
25-06-2016, 15:40
G O L !!!!!!!
Brawo Błaszczu !!!
Do boju Polsko !!!
Genialne!!
Zobaczcie - jeden cieniem Lewandowskiego, drugi blisko... Milik się uchylił, Błaszczykowski sam na sam!!!
Błaszczykowski zachował się wzorcowo!!! Milik zresztą też.
Niech ktoś powie, że Lewy nie gra?? Sam na sam Błaszczykowskiego, to jego zasługa. Przy nim byli obrońcy, pozostały przy Miliku...
Gooooool !!!!
Archibald6803
25-06-2016, 16:02
Teraz Szwajcarzy rusza do frontalnego ataku. Jak uda się ich zgasić drugą brameczką to ..... posprzątane.
Lewy nie musi trafiać; od tego są (jak widać) inni. Wystarczy ze absorbuje dwóch obrońców ......
Widzę że to taka nasza pokrętna i skuteczna, póki co, strategia na te mistrzostwa ......
Jest dobrze Panowie. Chwilo trwaj! ;)
Szwajcarzy teraz tylko faulują. Nie wiem który tak w Lewego wjechał... Ale na pograniczu czerwonej moim zdaniem. Te wszystkie ostre zagrania Szwajcarów powinny kończyć się żółtymi, w tym faul na Fabiańskim.
Szwajcar sam się przewrócił a sędzia wolnego podyktował. No comments.
Fabiański !! Cudowna parada !!!!
Ale faaaaart. Poprzeczka nas ratuje. Jak to oglądać? Ma ktoś coś na nerwy?
:( Gra na swoim polu karnym... To się musiało tak skończyć.
Archibald6803
25-06-2016, 16:42
Gramy dalej !!! Nic się nie stało, ale trzeba przyznać,że brameczka Shakieriego pierwszorzędna ........
Andrzej1974
25-06-2016, 17:00
Shaqiri... klasa światowa. Tak musiało się to skończyć kiedy tylko się wykopuje piłkę jak najdalej od bramki po strzeleniu bramki. BTW odnoszę wrażenie, że Szwajcarzy bardziej chcą ten mecz wygrać...
Wszyscy żyją, nikogo w klacie nie boli?
Archibald6803
25-06-2016, 17:01
Dogrywka;
jestem dobrej myśli..., ale ciężko idzie ....
Sędzia ma konto w szwajcarskim banku. Gdybym był sędzia tego spotkania graliby już w 10tke.
W końcu zmienił Milika. Rany... Tylko nie Peszko!!
Niech strzelą nasi. Oni na karne się nie nadają przecież.
Edit. Peszko do naszych, pech do Szwajcarów... Taką mam nadzieję.
Archibald6803
25-06-2016, 17:13
Peszko bosssze... :-( ; trudno! ....dajmy szansę Peszce ......
---------------
Kuźwa ! Peszko nic nie gra !!!
Szacun dla Fabiana !!!
Kto obstawiał karne ?
Andrzej1974
25-06-2016, 17:28
Sędzia ma konto w szwajcarskim banku. Gdybym był sędzia tego spotkania graliby już w 10tke.
Będąc obiektywnym... chyba oglądamy inne mecze bo MZ sędzia pomaga Polsce.
Polacy widać czekają na karne.
Inne mecze Andrzej :)
Nawet komentator powiedział, że sędzia pod dyktando Szwajcarów...
Jeeeeeeeest !!!!!!
Ale nerwy !!!!
Archibald6803
25-06-2016, 17:54
Dopiero przed chwilą mnie żona ocuciła ..... POLSKA !!!
Teraz tylko się modlić żeby Portugalia wygrała z Chorwacją .....
Andrzej1974
25-06-2016, 18:12
Inne mecze Andrzej :)
Nawet komentator powiedział, że sędzia pod dyktando Szwajcarów...
Emocje... emocje... nic więcej...
Dopiero przed chwilą mnie żona ocuciła ..... POLSKA !!!
Teraz tylko się modlić żeby Portugalia wygrała z Chorwacją .....
To co Twoja żona piła? ;-)
Czy CRO czy POR to już mało ważne...
spiritus
25-06-2016, 19:21
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/06/0_1_58607_Nic_sie_nie_stalo_przez_abando-2.jpg
źródło (http://www.chamsko.pl/demot/0_1_58607_Nic_sie_nie_stalo_przez_abando.jpg)
madebyzosiek
25-06-2016, 19:43
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/06/0_1_58607_Nic_sie_nie_stalo_przez_abando-2.jpg
źródło (http://www.chamsko.pl/demot/0_1_58607_Nic_sie_nie_stalo_przez_abando.jpg)
Dobre :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/06/DSC_8034-1.jpg
źródło (https://dl.dropboxusercontent.com/s/c708bsdvvr2fjwp/DSC_8034.jpg)
POLSKA!!! BIAŁO-CZERWONI!!!
leighadams
25-06-2016, 19:44
Yes yes yes!!!! ale niestety trzeba sobie powiedzieć, że zmiennikow to my nie mamy, praktycznie tylko kapustka, reszta to zapchaj dziury;-) dzisiaj nie było kogo wstawić, taki peszko to II liga, a nie repra. Gościowi wyszedł w życiu tylko 1 sezon w kolejorzu, gdzie cała jego gra opierała się na szybkim bieganiu i robieniu wiatru, także nie wiem co on robi w reprezentacji. Do tego mimo sympatii, to muszę powiedzieć, że milik zaczyna mnie wku....., tyle setek ile zmarnował na tych mistrzostwach, masakra. Lewy szarpie za trzech i myślę, że w końcu się przełamie i pyknie brameczkę. Zobaczymy kto następny, oby portugalia z panem fochunio na czele, to będzie dobrze:-)
Andrzej1974
25-06-2016, 19:50
Nie chciej Portugali bo nasi pojadą do domciu (zresztą po Chorwacji też). Zelus ich załatwi bez dwóch zdań. Nasi dzisiaj przeszli dalej ale z gry Helweci byli lepsi. Myślę, że nasi i tak już za daleko doszli. A w dogrywce - jak to powiedział Jan Tomaszewski - niektórym polskim piłkarzom zgasło światło.
Emocje... emocje... nic więcej...
Fakt - emocje.
Ale obiektywnie muszę powiedzieć - bardzo nie lubię taktyki "koszenia przeciwnika".
Po strzeleniu bramki Polacy dominowali. Szwajcarzy w pewnym momencie zaczęli się skupiać na nogach Polaków. Oprócz kilku ataków na Lewego, żółta dostała się chyba tylko jedna. Jedna była na pograniczu czerwonej, poza tym 1-2 żółte powinny być dodatkowo. Był ostry atak na Fabiańskiego w wyskoku (powinna być kartka jak nic). To był okres słabości Szwajcarów i polowania na nogi Polaków. Ten okres podsumował komentator, że sędzia sędziuje dla Szwajcarów.
Przez to szwajcarzy odzyskali inicjatywę. Była poprzeczka i w końcu bramka.
Podsumowując - nie lubię takiej taktyki. Jest nie fair i zabija grę. Dodatkowo, jeśli sędzia pozwala na takie "widowisko" to wygląda to, jak wyglądało w tym meczu. Polowanie na nogi. Mączyński chyba się odgryzł zaraz po tym brutalnym faulu na Lewym. I bardzo dobrze.
Kiedyś w reprezentacji taką rolę pełnił Hajto. Jak jakiś przeciwnik "fikał", grał ostro, on go uspokajał :)
@Leighadams - mam dokładnie takie same odczucia. Chyba tylko Kapustka na ławce jest wartościowym zmiennikiem. Może jeszcze jeden.
Pocieszające jest to, że Polaków zaczynają doceniać. Może pójdą do lepszych klubów? Może Kapustka będzie miał szansę się pokazać w kolejnym meczu? Grosicki odwala tytaniczną pracę, biega szybciej z piłką niż reszta bez... Ma prawo zmęczyć się przed końcem spotkania.
Może nawet Kapustka lepszy byłby w wyjściowym składzie, zaś szybki i przebojowy Grosicki na podmęczonego przeciwnika?
Andrzej1974
25-06-2016, 20:22
Sędzia na dość dużo pozwalał ale to było do przewidzenia bo to "Brexitowiec z Anglii" a tam się gra twardo. Co do cięcia przeciwnika równo z trawą czy brutalnych fauli to też tego nie lubię. Podobnie taktyki typu strzelmy gola i ustawmy 2 autobusy - jeden na 16tce a drugi na 30. metrze aby dowieźć 1-0 do końca meczu. Taka dzisiaj była taktyka naszych. Gdyby Szwajcarzy mieli wiecej szczęścia to wynik byłby inny. Zresztą oni bardziej chcieli wygrać. Dogrywka zaś pokazała, że nasi nie mieli siły biegać i czekali na karne. Dziś im się udało ale co będzie w następnym meczu?
leighadams
25-06-2016, 20:34
...tego nie lubię. Podobnie taktyki typu strzelmy gola i ustawmy 2 autobusy - jeden na 16tce a drugi na 30. metrze aby dowieźć 1-0 do końca meczu. Taka dzisiaj była taktyka naszych.
Niestety nie tylko dzisiaj, ale my zawsze mamy taką taktykę i bardzo mnie to wk....., bo taka gra nie może się dobrze skończyć:-/ a nie łatwiej by było po 1 bramce jeszcze trochę przydusić, pyknąć drugą i po meczu. Nawet takiej irl.pn daliśmy się zepchnąć w ostatnich 10min. Ale nie marudzimy jest pierwsza 8 i kolejne nadzieje i emocje:-) DO PRZODU POLSKO!
Andrzej1974
25-06-2016, 20:40
No to teraz zobaczymy co pokaże krycha ale nie nasza tylko portugalska. Ciekawi mnie też co Croatia zagra.
leighadams
25-06-2016, 20:56
Croatia póki co gra elegancko, ale w turnieju zawsze musi być ten jeden słabszy mecz, ale to nie dzisiaj, tylko w czwartek z nami:-)
leighadams
25-06-2016, 23:50
No i pasuje, w czwartek żelek będzie beczał;-)
Archibald6803
25-06-2016, 23:59
też tak myślę ...... :-)
póki co - u nas chwilowa zmiana lidera;
sprawdźcie czy aby komuś za mało punkciorów nie dodałem ( a sobie za dużo ) ;-)
Andrzej1974
26-06-2016, 00:03
No i pasuje, w czwartek żelek będzie beczał;-)
Oby żelek się nie odblokował w czwartek i nie wyskoczył z jakimś trikiem. Po słabszym meczu ma lepszy... ;-)
spiritus
26-06-2016, 00:09
też tak myślę ...... :-)
póki co - u nas chwilowa zmiana lidera;
sprawdźcie czy aby komuś za mało punkciorów nie dodałem ( a sobie za dużo ) ;-)
mi za mało
powinoo być tak +20
bo tak :D
Andrzej1974
26-06-2016, 15:37
I pierwszy wynik deczko w plecy bo Irlandia prowadzi z żabkami a ja postawiłem 1-0 dla żabek...
hmm trafilem... zapomnialem dzis obstawic... 3 min przed 15 obstawialem :) i sie udalo. ale z tego co widze to pierwszy mecz dzis wszyscy obstawiali podobnie :)
Andrzej1974
26-06-2016, 17:31
Ja tylko 2 pkt. W kolejnym meczu będą 4.
Nie dasz rady, ja mam jeszcze szansę ;)
Andrzej1974
26-06-2016, 18:58
No lipa. Niemcy dadzą mi tylko 2 pkt. Wczoraj wszyscy się męczyli żeby strzelić jedną bramkkę a dzisiaj tak się rozstrzelali. Ech, zycie.
BTW W takim ukladzie niech Niemcy rozjadą Słowację z 5-0 żeby było sprawiedliwiej... ;-)
Nie może być, trzy im starcza, teraz tylko Słowacy niech strzela i będzie w porządku :)
Andrzej1974
26-06-2016, 19:28
3-0 i po meczu już...
Niemcy się rozkręcili. Gdyby dziś zagrali z Polską to myślę, że ze 2-0 by było. Jak nie więcej. Oczywiście dla Niemiec.
Archibald6803
26-06-2016, 19:52
Nie chcę nic mówić ale Słowacy wyszli totalnie zes..ni na ten mecz; przegrali w głowach zanim wybrzmiał pierwszy gwizdek.....
A Niemcy?- nie grają niczego innego niż dotychczas ....... tyle tylko, że Słowacy w ogóle nic nie grają (nie sądziłem, że okażą się aż takimi "kelnerami")
Dobra chłopy ......; przed nami ostatni dzisiejszy mecz. Albo będzie się działo albo będzie powtórka Słowaków .....
Andrzej1974
26-06-2016, 19:58
Belgia powinna skromnie wygrać tj 1-0 jak postawiłem. ;-) Nie sądzę aby Węgrzy tak grali i strzelali jak z Portugalią. Portugalia po tym meczu była wypompowana i Wegrzy też tacy będą w dzisiejszym meczu. Sporo ich kosztował mecz z żelkiem.
Belgowie to jacys amatorzy... przegraja dzis :)
Andrzej1974
26-06-2016, 20:40
Nie sądzę. Wegrzy będą zmeczeni po zrywie z Portugalią. To, że Belgowie grali poniżej oczekiwań w grupie, nie znaczy że tak będą grali i dzisiaj. A poza tym mają u siebie sporo dobrych piłkarzy.
Muszę wrócić do jednej rzeczy.
...Podobnie taktyki typu strzelmy gola i ustawmy 2 autobusy - jeden na 16tce a drugi na 30. metrze aby dowieźć 1-0 do końca meczu. Taka dzisiaj była taktyka naszych. ...
Andrzej, z moich obserwacji meczu Polska : Szwajcaria... Polska po strzeleniu gola, nie ustawiła autobusu. Wręcz przeciwnie. Dostali skrzydeł, nie opuszczali polowy przeciwnika. Szło wszystko. Strzelili gola, dostali skrzydeł i cały czas w natarciu. Szwajcarzy byli gorsi w każdym aspekcie. Wtedy, jak na zamówienie, podejrzewam, że to była uzgodniona taktyka. Kilka wjazdów w Lewego, nawet w Fabiańskiego... I co dziś przypomnieli komentatorzy, także w Milika. W tego ostatniego może niepotrzebnie, bo jego celownik ostatnio szwankuje. Tak naszych przekosili, że nie byli wstanie dłużej utrzymać się przy piłce. Wtedy powstał autobus, bardziej z konieczności i brutalnej taktyki przeciwnika, niż z naszych założeń. Ten chronologiczny spis wydarzeń trzeba przedstawić. Naszą taktyką nie było ustawienie autobusu. On został ustawiony, gdy nasi zostali przenoszeni tak, że nie byli w stanie długo utrzymać się przy piłce, bo od razu zostali koszeni. Takie zachowanie Szwajcarów wyglądało na uzgodnioną taktykę, którą sędzia powinien wychwycić.
Akurat ja wychwycam i jestem uczulony. Nawet komentator to wychwycił. Z takim sędzią jak ja, pierwsze ostre wejście na kluczowego zawodnika - to żółta bez dyskusji. Drugie ostre w tego samego - to czerwona. Na uspokojenie. Wtedy brutalna taktyka, zamiast spodziewanych korzyści, wychodzi bokiem... Szwajcarzy ewidentnie polowali na nogi naszych.
To już historia, zaś nasi muszą leczyć rany. Szkoda, że zmienników brak...
Teraz czas kibicować Węgrom. Drużyna kontra gwiazdorzy.
Ehh Wegrzy oddali pierwsza polowe :(