Zobacz pełną wersję : dyskusje "TYPER ME 2016"
Archibald6803
26-06-2016, 22:52
Przegrali z kretesem ale przynajmniej ( w odróżnieniu od Słowaków) walczyli.
Eh... Do pewnego momentu jak równy z równym.
Za dużo strat , głupich strat w środku pola. Zresztą, przypominały straty naszych. Mimo braku zdobytych bramek... Wypracowali sobie naprawdę ładne sytuacje. W przeciwieństwie do nas - przebłyski indywidualne pojedynczych graczy, ich akcje w ataku były składne, zgrane. Atakowało kilku.
Nasz bramkarz, nasza obrona, pomocników po kilku z obu drużyn, Lewy i jeden z ich napastników. Wtedy można grać ;)
Szkoda Węgrów. Mimo wszystko, pokazali się naprawdę z bardzo dobrej strony w całym turnieju. Mecze grupowe chyba kosztowały ich zbyt dużo.
Andrzej1974
27-06-2016, 18:05
>> (...) Szwajcarzy byli gorsi w każdym aspekcie.
Ech, i co tu napisać? Polacy byli lepsi jedynie do strzelenia gola. Później to Szwajcaria ich cisnęła nie tylko całą 2. połowę ale i dogrywkę. Stąd też wziął się gol dla nich, poprzeczka, okienko, które Fabiański cudem wyciągnął. A Polska co w tym czasie miała? Rzadko wychodziła ze swojej połowy... Sam Lewy przyznał, że za bardzo skupili sie na obronie wyniku...
Co do Węgrów to mecz z Portugalią ich wykończył fizycznie. Stąd wynik taki a nie inny. Portugalia też była padnięta z Chorwacją ale miała szczęście...
Archibald6803
27-06-2016, 18:08
No to zaczynamy ostatnią serię meczy 1/8;
Spirytus wprawdzie wstawił swoje typy o godz. 18.02 ( wg. naszego forumowego zegara) ale było to 23 sek przed pierwszym gwizdkiem w meczu Włochy - Hiszpania. Będę zatem liczył mu punkty. Jeżeli jakieś zdobędzie.......
Andrzej1974
27-06-2016, 18:14
Jeszcze matomi po nim wystawil swoje typy. Zdaje się 7 po 18.
Esp na razie zszokowana tym, co robią Ita.
spiritus
27-06-2016, 18:27
No to zaczynamy ostatnią serię meczy 1/8;
Spirytus wprawdzie wstawił swoje typy o godz. 18.02 ( wg. naszego forumowego zegara) ale było to 23 sek przed pierwszym gwizdkiem w meczu Włochy - Hiszpania. Będę zatem liczył mu punkty. Jeżeli jakieś zdobędzie.......
Kuuurde zapomniałem o strefie czasowej :D
Dzięki ;)
Archibald6803
27-06-2016, 18:35
co robimy z matomi ? Wystawił swoje typy o godz. 18.18; miał problemy z netem ..... ;
Proponuję wyjątkowo te typy uznać bo nie padła przed ich wystawieniem jeszcze żadna bramka w meczu.
Wprawdzie to wbrew regulaminowi, ale szkoda mi człowieka ....
Jeżeli jednak ktoś jest przeciw proszę mi napisać na PM. Będzie choćby jeden sprzeciw - nie będę liczył matomi punktów.
Oczywiście osobę sprzeciwiającą się zachowam w tajemnicy.
Czas na złożenie sprzeciwu : do godz. 22.45 w dniu dzisiejszym.
Tak, miałem problem z netem, nie chciało mi posta wysłać, potem wysłało, ale nie widziałem i jeszcze raz dodałem, no i .... sami wdzieliście, zdublowało. Oddaję się w tej sprawie pod Wasz sąd.
Edyta: Spokojnie, możecie śmiało pisać kto przeciw. Nikomu za złe nie będę miał. Zasady są znane.
:)
Edyta 2 Wielka ;)
co robimy z matomi ? Wystawił swoje typy o godz. 18.18;
Tak żeby uściślić, to już był drugi post, bo pierwszy, tak jak napisał Andrzej był wcześniej, 18:07.
spiritus
27-06-2016, 18:38
To aby i sprawiedliwie było to ja też po czasie wysłałem i też mnie sądźcie :D
Rano się dowiem :D
Archibald6803
27-06-2016, 18:45
W przyszłości proszę o typowanie z zapasem czasowym przed wyznaczoną godziną.
- - - - kolejny post - - - - - -
Włosi zdominowali Hiszpanów ......... narazie
Andrzej1974
27-06-2016, 18:52
Hehe... rzadko kto postawił na Italię... Ech, kolejny wynik w plecy. Co ta Espania robi to szok. Buffon może się położyć w bramce i spać...
No zobaczymy jak Hiszpanie odpowiedzą w drugiej odsłonie. Muszą coś zrobić, bo inaczej kicha :)
Szkoda, że nie mają w szatni Janka Tomaszewskiego i Jerzego Engela. Wtedy ich gra wyglądałaby na pewno inaczej ;););)
Andrzej1974
27-06-2016, 18:55
Nic nie zrobią. Ita ich rozniesie.
Gra Hiszpanów wygląda dramatycznie. Żałosnie można rzec.
Miałem obstawiać 1:0 dla Włochów. Co mnie podkusiło zmienić na Hiszpanów?? Toż ta drużyna gra żałośnie.
Komentatorzy powiedzieli dobrze - Hiszpanie chodzą, nie biegają. Tak nie da rady wygrać. Ta ich "kiki kaka", dobra była ileś lat temu. Teraz chirurgiczne podania posyła się w pełnym biegu... Nie na stojąco lub leżąco, jak uskuteczniają Hiszpanie.
Niech wygra ten, kto wyślę do domu Niemców XD
A propo zaliczenia punktów - nie gramy o złote kalesony, to zabawa przecież. Nawet Cię nie sprawdzam, czy mi dobrze policzyłeś.
Tom się nie spodziewał :)
Ładny mecz. Wygrał lepszy.
Archibald6803
27-06-2016, 20:01
Byłem o 2 minuty od trafienia w punkt .... ehhhhh ten Pelle....
To teraz, mam nadzieję, będzie Brexit :)
Byłem o 2 minuty od trafienia w punkt .... ehhhhh ten Pelle....
I dobrze Ci tak! Masz za dużo punktów :-P
Archibald6803
27-06-2016, 20:09
Czyli co ? Angole popadną w kałabanię ?
https://youtu.be/oKsmU3sojck
Andrzej1974
27-06-2016, 20:47
>> Niech wygra ten, kto wyślę do domu Niemców
Gorzej jak to Niemcy wszystkich wyślą do domu. Włosi z Niemcami nie zagrają tak dobrze jak ze slabiutką Hiszpanią. Jestem tego pewien...
Coś mi to wygląda, że dziś na zero wyjdę.
Archibald6803
27-06-2016, 22:51
no, ładnie ....... tak ambitnie grającej Islandii się nie spodziewałem ......; sensacja wisi w powietrzu
Angole zagrali popelinę ..... zawiedli na całej linii
Andrzej1974
27-06-2016, 22:54
O co tu kaman? Francuzi już się cieszą, że mają Islandię zamiast Anglii...
Archibald6803
27-06-2016, 22:55
Sprzeciwów nie odnotowałem; matomi ma liczone punkty ( jeżeli je zdobył )
Archibald6803
27-06-2016, 22:56
Wszystko ( jak widać ) może się zdarzyć ......
Najgorszą piłę w tej fazie zagrali dla mnie Słowacy. Najlepszą Włosi. Ale jutro wszystko może się zmienić ......
kto jeszcze dostal pkt za Isl dzis? :)
Archibald6803
27-06-2016, 23:02
FelTom też obstawił tak jak Ty, "odważnie" .......
Większość dziś typowała na zero .... :-(
leighadams
27-06-2016, 23:21
No to angole mają brexit;-) kurde makaroniarze mogły nie strzelać tej drugiej bramy to by mi w końcu dokładny wynik wszedł:/
Niemcy graja z Wlochami teraz? Islandia Niemcy Walia no i mooooze PL. taki widze sklad na 1/2
Serce mówi inaczej, ale rozum zwyciężył. Nie daję naszym szans z Portugalią.
Andrzej1974
28-06-2016, 06:55
Francja przegra z Isl.
Nie przegra. Zawsze sędzia im pomoże bo są siebie. Daję głowę. Jedyna nadzieja to Niemcy, którzy mogą zatrzymać Francję. Pod warunkiem, że wcześniej wyślą Włochów do domu.
Na Niemcow padl blady strach.
Andrzej1974
28-06-2016, 09:05
Niemcy grają coraz lepiej i widzę ich w finale z... Portugalią. Chyba, że sędzia będzie lansował Francję. Innej opcji nie ma. Ktoś z tej trójki będzie mistrzem.
Niemcy graja z Wlochami teraz? Islandia Niemcy Walia no i mooooze PL. taki widze sklad na 1/2
Fajnie pomarzyć (Walia, Islandia, Polska)... może jeszcze Islandia będzie mistrzem?
No, jak to jak będzie? Finał Polska - Islandia :D i dylemat, komu kibicować :D
w takim finale po 15 minutach 1 polowy byloby juz pozamiatane :)
Archibald6803
28-06-2016, 09:53
Taki finał jest jeszcze całkiem możliwy ...... ale Walia -Islandia to sobie już nie wyobrażam ...... ;-)
Jeśli o Niemców chodzi to faktycznie mają cieplutko w gaciach....... pooglądałem sobie wczoraj dyskusję na ZDF i dawno już nie widziałem takiej paniki ....
Tylko, że ............ na wszelkich turniejach mistrzowskich INNI grają pięknie, a Niemcy wygrywają .......
Moje serce widzi finał Polska - Francja, ale rozum się z tym nie zgadza i podpowiada : Polska - Niemcy.
thekrycha
28-06-2016, 09:55
Moje serce widzi finał Polska - Francja, ale rozum się z tym nie zgadza i podpowiada : Polska - Niemcy.
haha, swój chłop ... !!! tak będzie !!! :)
Archibald6803
28-06-2016, 09:59
A w finale wynik : ...................... aż boję się to napisać !
kurcze skad ta Francja... przeciez oni beznadziejnie graja.
thekrycha
28-06-2016, 10:02
A w finale wynik : ...................... aż boję się to napisać !
Taki jak na Narodowym :D
Archibald6803
28-06-2016, 10:06
Naturlich !!! :-)
Skąd Francja ? GOSPODARZ i do tego nie kelner.
Sprzeciwów nie odnotowałem; matomi ma liczone punkty ( jeżeli je zdobył )
Dzięki :)
Ale i tak nigdy nie sprawdzam czy jest dobrze. Pełne zaufanie do prowadzącego:)
Andrzej1974
28-06-2016, 11:23
Ależ z Was optymiści... z tą Polską w finale... Walia czy Islandia na tym poziomie... hmm... nie powinno być już takich ekip...
No są beznadziejni ale są u siebie i sędziowie im sprzyjają.
No są beznadziejni ale są u siebie i sędziowie im sprzyjają.
czarny75
28-06-2016, 16:43
1.Hiszpania nie miała rozgrywającego (A.Iniesta który błyszczał geniuszem na poprzednich turniejach potrzebuje zmiennika)
2.Niemcy na każdym turnieju grają coraz lepiej ...mają szeroką i równą ławkę rezerwową( w efekcie makaroniarze dostaną bęcki)
3.Nie wyobrażam sobie (niestety) naszej reprezentacji żeby przy stanie 1:0 z Portugalią poszła za ciosem i nadal atakowała..Schemat obrony Częstochowy i próby dowiezienia wyniku przez 60 -70 minut, zawsze okazuje się tragiczny w skutkach.Dodatkowo przy indolencji naszych napastnikow nie widze szansy na wygraną w czwartek..
Andrzej1974
28-06-2016, 17:10
Podobno Lewy ma odpalić. Gorzej jak to krycha odpali...
Podobno Lewy ma odpalić.
eee... jeszcze mu sie koszulka pobrudzi... :)
Podobno Lewy ma odpalić.
Kiedyś musi, bo go więcej do reklamy nie wezmą.
Archibald6803
29-06-2016, 23:19
Nie wiem jak Wam, ale mi powoli ciśnienie zaczyna rosnąć .......
Mam nadzieję cichą, że nie zdobędę dziś punktów, a nawet się zgadzam, żeby mi odjąć ;)
Żeby tak w końcu odpaliło i wykorzystali choć dwie te setki, które im nie wchodzą to będzie 3:1 :)
leighadams
30-06-2016, 11:49
Będzie dobrze chłopy;-) 3:1 jak nic w tym dwie Lewego!
czarny75
30-06-2016, 13:12
serce mówi jedno, rozum podpowiada coś innego...to zdecydowanie najtrudniejsze typowanie od poczatku zabawy:)
Mogą być karne. Gorące głowy Portugalczyków... A na końcu rzewne łzy Ronaldo... Uefa na transmisji portugalskiego melodramatu pobija rekordy oglądalności.
mam podobnie. za reszte 1/4 mam komplet pkt ale tu sie waham. bo nie wiem czy dac do zera czy jednak jedna strzela...
No to nadeszła chwila prawdy....
https://youtu.be/0EVbE5Vzfzo
;-)
leighadams
30-06-2016, 20:59
Chipsy są, orzeszki są, piffko jest, to lecimy z nimi;-) a po meczu śpiewamy "przez twe oczy twe oczy zielone oszalałem";-)))
I juz, dwa punkty straciłem :D
leighadams
30-06-2016, 21:48
Na mój też;-)
Sędzia pozostawia sporo do życzenia. 2 spalone nieodgwizdane. Sfaulowany Jędrzejczyk dostał żółtą kartkę. Portugalski strzelec bramki powinien żółtą zarobić za napastliwość na Miliku. Nie było faulu na aktorze Pepe...
Ale na szczęście nie podyktował karnego za faul Pazdana na Ronaldo.
Trzeba było strzelić ze dwie żeby spokojnie grać... A nie puszczać ich do bramki, żeby wprowadzać nerwowość. Teraz się wyrównało.
Archibald6803
30-06-2016, 21:56
Damy radę !
leighadams
30-06-2016, 21:58
Nędza jest sobie sam winien, bo mógł wcześniej podać do grosika, to holował tą piłę, stracił i sfaulował. Karny za faul pazdana na ronaldo też mógł być spokojnie podyktowany. Szkoda, że brama wpadła po ewidentnym rykoszecie:/ nie jest źle, 3:1 cały czas możliwe:-)
Szkoda że od razu tych trzech nie strzelili. Spokojniej by się oglądało. Tak to niepotrzebnie ciśnienie skacze.
spokojnie panowie... bedzie remis... :)
Archibald6803
30-06-2016, 22:29
Mam wrażenie że gramy bardzo mądrą piłkę ...
leighadams
30-06-2016, 22:30
Jest nerwówa, a co będzie między 80 a 90min? Masakra
Archibald6803
30-06-2016, 22:51
Masakra, ale dla portugalców ...... ;-)
dogryweczka
hmm... no nie zebym jakos znal sie na typowaniu wynikow... :D
Archibald6803
30-06-2016, 23:12
walczymy
R, pożyczysz tej szklanej kulki? Oddam po środzie, czy sobocie.
madebyzosiek
30-06-2016, 23:15
Przecież ja zawał zaraz będę miał... POLSKA!!!
na razie nic pewnego, ale jak wytypowalem dobrze, to podam Wam wyniki na pozostale 1/4 :)
Archibald6803
30-06-2016, 23:30
no to co ? rypiemy karniaki ?
Archibald6803
30-06-2016, 23:33
zawał mnie chyba czeka ....
jaki zawal... bedzie 5:4 dla nas :) przeciez napisalem...
Szkoda, następnym razem :)
madebyzosiek
30-06-2016, 23:45
Co za niesprawiedliwość... Czas na mistrzostwa świata...
szkoda, ale za to w wielkim stylu
Archibald6803
30-06-2016, 23:50
Tak jest ! Nie smućmy się bo wstydu nie było ! Karne to loteria.
Najważniejsze, że w końcu mamy fajną ekipę od kopania piły...... ;-)
po dzisiejszym meczu jestem nie mniej dumny niz ze zwyciestwa. dla mnie osobiscie wygrali wszystko bo przyznam sie, ze nie wrozylem wyjscia z grupy. odpasc w 1/4 to naprawde nie jest wstyd. super!
leighadams
30-06-2016, 23:56
Kuzwa szkoda... naprawdę była spora szansa na historyczny wynik:(
Czemu Nawałka tak czeka ze zmianami to pojąć nie sposób...
szkoda, że nie zmieniono bramkarza np. na Boruca.
Fabian ani razu piłki nie poczuł.
10 karnych i w każdym go mylili - jakkolwiek wybronił nam wiele, to karne to nie jest jego najmocniejsza strona...
leighadams
01-07-2016, 00:07
Merde sorry, ale jakbyś miał chociaż troszkę pojęcia o piłce to nie zadawalbyś takich pytań...
leighadams
01-07-2016, 00:09
Ale kogo miał zmieniać? Zaczyna się. Pisanie bzdur.
Po raz pierwszy od 1982 nie wstydzę sie za PL reprezentacje. I po raz pierwszy od dawna widzę piłkarzy, którzy po takim przegranym meczu naprawdę tego żałują (a nie idą na luzie do kasy). I to wykrzesał z nich Nawałka.
100% racji
czarny75
01-07-2016, 00:13
zgadzam sie że Fabiańskiemu obrona karnych nie lezy..zdecydowanie lepszy byłby Szczesny. Portugalia była lepsza i trzeba to przyznać..Zagraliśmy dobrze pierwsze 15 minut meczu a potem dalismy sie zepchnac do defensywy.Przykro mi jezeli obrażam czyjes uczucia patriotyczne:) ale to piłka i Portugalczycy " siedzieli" na nas większa czesc meczu
szkoda, że nie zmieniono bramkarza np. na Boruca.
Fabian ani razu piłki nie poczuł.
10 karnych i w każdym go mylili - jakkolwiek wybronił nam wiele, to karne to nie jest jego najmocniejsza strona...
Też jestem tego zdania. Tyczka byłaby większym problemem niż kładący się Fabiański. W polu super. W karnych - mniejszy problem niż stojąca tyczka.
Zmieniać? Na kogo? Na Peszko? Drewnianego Wawrzyniaka? No chyba, żeby Boruc w pole poszedł... Ale dobry bramkarz to niekoniecznie dobry napastnik.
Milik? Ja nie mogę, niech poćwiczy celność, bo słabo z tym.
Mimo tych żali... Grali lepiej niż Portugalczycy !! Tam tylko tem młody grał super. U nas super wszyscy. Milik celniej mógł strzelać a Fabiański bronić karne. Ale Fabiański grał super w polu, Milik dobrze w każdym aspekcie, poza końcową celnością. Sytuacji mieliśmy więcej i wszystkie lepsze. Graczem meczu był Jędrzejczyk, Błaszczykowski, Fabiański, Krychowiak, Lewandowski... Normalnie każdy nasz zawodnik. U Portugalczyków - tylko strzelec bramki.
Nerwów by nie było, gdyby po strzeleniu bramki strzelili ze dwie kolejne sparaliżowanym Portugalczykom.
sokół wędrowny
01-07-2016, 00:21
Kuzwa szkoda... na prawdę była spora szansa na historyczny wynik:(
Jestem kiepski w te klocki ale to chyba jest absolutnie historyczny wynik ... tym bardziej w kwestii karnych ... :-)
madebyzosiek
01-07-2016, 00:57
To były zdecydowanie NAJLEPSZE WYSTĘPY POLSKIEJ REPREZENTACJI! Szykują się świetne mistrzostwa świata! POLSKA!
Zdecydowanie się przyłączam do gratulacji dla Polaków :) Można narzekać na to czy owo, ale nie można za to zapominać, że pewnie większość z nas zakładała powrót piłkarzy do domu po trzech meczach grupowych ;) Tymczasem doszli do ćwierćfinałów i nie przegrali ani jednego meczu, a dłuższymi momentami było po prostu przyjemnie popatrzeć, jak wymieniają podania lub konstruują akcje :D Jak dla mnie zrobili swoje z dużą nawiązką i nie mają się czego wstydzić :D Oby tak dalej! :D
Polska odpadla po przecietnym meczu z przecietna druzyna. Po szczesliwym awansie po meczu z wyraznie lepsza Szwajcaria http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/matches/round=2000744/match=2017996/statistics/index.html przegrali Polacy z Portugalia w meczu, ktorego styl w niemieckojezycznym obszarze okreslony zostal jako "bieder" http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/matches/round=2000449/match=2017901/statistics/index.html. Postep (w porownaniu z ME w Polsce) jest znaczny, ale "zachwyt" lub "duma" naleza to typowo polskiego "Polacy, nic sie nie stalo!". Oczywiscie mozna zaklinac rzeczywistosc i wmawiac sobie, ze polska druzyna gra na swiatowym poziomie, ale ME we Francji nie moga za dowod posluzyc- wygrali Polacy swoje mecze w regularnym strzelajac jednego gola druzynie skompletowanej z angielskich 2go i 3cio ligowcow oraz skacowanym i zatrutym nikotyna Ukraincom. Polskim kibicom posiadajacym kamery fmy Nikon zycze wielu powodow do "dumy" i "zachwytow".
madebyzosiek
01-07-2016, 07:41
@sufenta nie chcę z Tobą wchodzić w dyskusję, bo nie widzę sensu, nie chcę udowadniać który z nas na czym się zna, a który nie... Powiem tylko tyle, jeżeli na tym etapie mistrzostw nie ma już dawno Hiszpanii, Anglii, a my remisujemy z MŚ Niemcami i nie przegrywamy ani jednego meczu, to ja przynajmniej jestem dumny i z optymizmem patrzę na MŚ, bo będzie tam grała drużyna, która miała się niezakwalifikować na ME... A Tobie, zamiast czytania artykułów w internecie, proponuję uważnie oglądać mecze i wyciągać wnioski ;) Pozdrawiam serdecznie!
Nie musisz mi nieczego udowadniac- na pilce sie nie znam. Wnioski (na moim amatorskim poziomie) wyciagam ogladajac mecze. Nie jest prawda, ze Polska nie przegrala zadnego meczu- wczorajszy przegrala- mecz z pewnoscia mozna gdzies w "internetach" raz jeszcze zobaczyc- patrz uwaznie i licz bramki.
Andrzej1974
01-07-2016, 08:21
Polska odpadla po przecietnym meczu z przprzecietnanecietna druzyna. Po szczesliwym awansie po meczu z wyraznie lepsza Szwajcaria http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/matches/round=2000744/match=2017996/statistics/index.html przegrali Polacy z Portugalia w meczu, ktorego styl w niemieckojezycznym obszarze okreslony zostal jako "bieder" http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/matches/round=2000449/match=2017901/statistics/index.html. Postep (w porownaniu z ME w Polsce) jest znaczny, ale "zachwyt" lub "duma" naleza to typowo polskiego "Polacy, nic sie nie stalo!". Oczywiscie mozna zaklinac rzeczywistosc i wmawiac sobie, ze polska druzyna gra na swiatowym poziomie, ale ME we Francji nie moga za dowod posluzyc- wygrali Polacy swoje mecze w regularnym strzelajac jednego gola druzynie skompletowanej z angielskich 2go i 3cio ligowcow oraz skacowanym i zatrutym nikotyna Ukraincom. Polskim kibicom posiadajacym kamery fmy Nikon zycze wielu powodow do "dumy" i "zachwytow".
Mam niemalże identycznie odczucia...
Dumnym to można być zdobywając mistrzostwo bo tylko takich pamięta historia. Postęp polska ekipa zrobiła (dawniej z grupy nie wychodzili) ale szczerze mówiąc już po meczu ze znacznie lepiej grającą Szwajcarią powinni jechać do domu. I taka jest prawda. Co się odwlecze...
Islandia wyeliminowala Anglie- angielska prasa o swoich wyeliminowanych nie pisala inaczej jak "glupki"- nie dlatego, ze przegrali z Islandia, ktora w eliminacjach do ME zajela 2gie miejsce wgrywajac m.in. 3:0 z Turcja, 2 razy z Hollandia i raz z Czechami o czym Anglicy wiedzieli i nie uwazali Islandii za latwego przeciwnika (takze i o tym mozna w "internetach" poczytac, kolego madebyzosiek) lecz dlatego, ze grali jak "glupki". Polskie "internety" dzisiaj pelne zachwytow, wielkich, pisanych czerwonymi literami tytulow- Polacy maja prawo wierzyc, ze sa tak samo dobrzy jak Niemcy (0:0) i lepsi od Holedrow (ktorych nie ma na ME) i Anglikow (ktorych wczesniej juz wyeliminowano), ale skonczy sie to jak zwykle bo musi sie tak skonczyc- jesli chcemy kogos z czegokolwiek wyleczyc musi ten ktos wiedziec, ze jest chory- w przeciwnym razie do konca zycia bedzie z gilem pod nosem paradowal i nie bedzie mu to przeszkadzalo. Droznych gornych drog oddechowych zycze sobie i polskim kibicom (posiadajacym kamery fmy Nikon). Zakwalifikowanie sie do ME, do grona 24 druzyn europejskich to sukces jest? Odpadly, m.in., Hollandia (blamaz jakich malo), Gibraltar, Wyspy Owcze, Gruzja, Czarnogora i Kazachstan (dosc szeroko rozumiana "Europa")
leighadams
01-07-2016, 08:51
Nie musisz mi nieczego udowadniac- na pilce sie nie znam..
No i na tym należałoby zakończyć swoją wypowiedź.
Ja też żałuję że na karne nie wszedł Boruc albo Szczęsny. A mógł. Fabiański jest ok, ale jest za grzeczny. Potrzebny był wariat, który spojrzy Portugalczykowi głęboko w oczy, szepnie coś do Ronaldo, zrobi z siebie pajaca w bramce. Może by się udało... szkoda.
leighadams
01-07-2016, 10:33
Ja też żałuję że na karne nie wszedł Boruc albo Szczęsny. A mógł. Fabiański jest ok, ale jest za grzeczny. Potrzebny był wariat, który spojrzy Portugalczykowi głęboko w oczy, szepnie coś do Ronaldo, zrobi z siebie pajaca w bramce. Może by się udało... szkoda.
Dokładnie, jedyna rzecz jakiej można żałować to to, że Nawałce zabrakło odwagi i nie wpuścił na karne Borubara ;-) Fabian tak naprawdę z 10 karnych to wyczuł intencje chyba tylko jednego. Z drugiej strony, gdyby nie on to, ze Szwajcarią nie byłoby karnych.
jaki zawal... bedzie 5:4 dla nas :) przeciez napisalem...
Oszukałeś nas! Oddawaj talary! ;)
no kiepsko wyszlo z tym typowaniem... wytypowalem idealnie... tylko pomylilem reprezentacje. powinienem jakies punkty w bonusie dostac :)
leighadams
01-07-2016, 14:02
Było 5:3 a.nie 4;-)
1:1 w meczu i jeden niestrzelony karny tak? a strzelaja po 5?
leighadams
01-07-2016, 14:41
No, ale od nas krycha już nie podchodził bo nie było do czego, także w karnych było 5:3.
no ale jakby strzelił to by bylo 5:4 a mu nie dali... a powinni...
Merde sorry, ale jakbyś miał chociaż troszkę pojęcia o piłce to nie zadawalbyś takich pytań...
Oświeć mnie zatem, znawco :-)
Archibald6803
01-07-2016, 21:56
Panowie spokojnie ..... piłka nas powinna łączyć a nie dzielić .... ;-), w tym wątku szczególnie ....
No i co powiecie o Belgach i Walijczykach ? Ciekawy mecz .....
leighadams
01-07-2016, 22:24
Oświeć mnie zatem, znawco :-)
Przeczytaj post 340 i 344 to będziesz wiedział...
Archibald6803
01-07-2016, 23:08
Obstawił ktoś zwycięstwo Walii ? .... ;-)
thekrycha
01-07-2016, 23:14
No przecież, ja, R, i Ty :-D
(http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=56511)to co? jutro wysylamy Wlochow do domu?
czarny75
02-07-2016, 07:59
zdecydowanie wolę wysłać Niemców.
Finały z Germanami zaczynają byc nudne:)
Panowie spokojnie ..... piłka nas powinna łączyć a nie dzielić .... ;-), w tym wątku szczególnie ....
No i co powiecie o Belgach i Walijczykach ? Ciekawy mecz .....
Walijczycy zagrali świetny mecz..W drugiej połowie wydawało się że bramki dla Belgów to tylko kwestia czasu:)
Jeżeli bedą w takiej dyspozycji fizycznej to w polfinale rozniosą Portugalczyków..czego im życzę
Finał Walia - Islandia i wtedy piłka będzie ciekawa. A Niemców niech dzis Włosi odsyłają.
Walia super. Dla takich meczy warto oglądać erło :-)
Dlaczego nikt nie stawia na Italię? Ja się jeszcze waham....
Archibald6803
02-07-2016, 18:15
Walia super. Dla takich meczy warto oglądać erło :-)
Dlaczego nikt nie stawia na Italię? ...
Kuźwa, przysięgam że chciałem na nich postawić; 2-1 ; ale postawiłem na niemiaszków bo zawsze w tej fazie turnieju wygrywają swoje mecze.
No przecież, ja, R, i Ty :-D
;-) przecież wiem ........
Archibald6803
02-07-2016, 20:28
no to za chwil parę STARCIE GIGANTÓW; hehhhh, aż się nie mogę doczekać .......
Mam nadzieję, że będzie ITA 3 : GER 2
ale obstawiłem inaczej :)
Rafał_Sz
02-07-2016, 22:08
Panowie @tomfoot i @rooner, bardzo Was proszę. ;)
Nudy siakieś. Będą karniaki.
Archibald6803
02-07-2016, 22:12
Niemcy cisną ......; obawiam się, że będzie Włochom ciężko w regularnym czasie meczu ich ukłuć .....
Archibald6803
02-07-2016, 23:04
A jednak się udało; dogryweczka.
I jednych i drugich byśmy w karnych rozjechali ;)
Archibald6803
03-07-2016, 00:00
co prawda to prawda ..... ;-)
Ha ha ha :) (http://www.sport.pl/euro2016/1,136510,20343373,euro-2016-wlochy-niemcy-simone-zaza-zepsul-karnego-i-zostal.html#BoxSpecPrze)
Archibald6803
03-07-2016, 21:24
Jak komuś się wydawało, że francuzi nie potrafią grać w piłę to chyba został już wyprowadzony z błędu ...... ;-)
Już się łudziłem, że jednak Islandczycy dadzą radę namieszać, a tu szykuje się pogrom, jeśli Francuzi nie odpuszczą w drugiej połowie. A jak odpuszczą i odpoczną, to Niemcy mogą mieć nie lada orzech do zgryzienia, zagonieni przez Włochów i pozbawieni Hummelsa. Ale może to i lepiej? ;)
Archibald6803
03-07-2016, 23:02
Brawa dla wikingów za piękną postawę .....
Mecze półfinałowe zapowiadają się fantastycznie; trudno w każdym o faworyta.......; oba mecze będą nieobliczalne.
Dla naszej zabawy to bardzo dobrze; klasyfikacja w jednym momencie może się wywrócić do góry nogami ......
A gdzie punkty za prawidłowe typy w drugiej połowie?? ;>
Miało być 1:2 dla Islandii i było ;)
Pierwszy gol padł po faulu. Ale poprawność polityczna nie pozwoliła "ekspertom" w studio na przyzwoitości i uczciwość. Islandczycy podobnie jak nasi byli zmęczeni. Brak wartościowych zmienników daje się we znaki. Nie ma wstydu, jest piękna gra zespołowa zarówno Polaków jak i Islandczyków.
W normalnym meczu, poza turniejem, Francuzi nie dałoby rady.
Pierwszy gol padł po faulu. Ale poprawność polityczna nie pozwoliła "ekspertom" w studio na przyzwoitości i uczciwość.
Przepraszam, nie pierwszy. Gol z główki Giroud w 59min.
Islandia nie przegrała z Francją, tylko ze zjednoczoną czarną Afryką. Przecież tam było ciemniej niż w nba. Czy we Francji mieszkają jeszcze biali?
Benzema. ;)
Ale on nie pojechał w ramach walki z terr@ryzmem ;)
Islandia nie przegrała z Francją, tylko ze zjednoczoną czarną Afryką. Przecież tam było ciemniej niż w nba. Czy we Francji mieszkają jeszcze biali?
Bez przesady, z polowa jest biala (Loris, Koscielny, Griezemann, Payet, Giroud, Gignac, Cabaye, Benzema...). Dlaczego nikt sie nie oburza, ze w reprezentacji USA lub Wielkiej Brytani/Anglii np. w koszykowce, czy lekkoatletyce tez sa sami czarni...
Bez przesady, z polowa jest biala /... / Benzema
Karim Mostafa Benzema? Serio?
Karim Mostafa Benzema? Serio?A w czym masz problem.... Urodzil sie we Francji wiec jest franzuzem.
Fakt. W większości reprezentacji grają "dziwni", rodowici obywatele z dziada pradziada ;)
Fakt. W większości reprezentacji grają "dziwni", rodowici obywatele z dziada pradziada ;)
Dokladnie ;)
...nie tylko we Francji. W reprezentacjach: Szwajcarii, Portugalii, Anglii czy Niemiec rowniez.
Archibald6803
06-07-2016, 20:37
Wszyscy już wstawili swoje typy na mecze półfinałowe ?
Za chwilę zaczynamy ......
Sinobrody
06-07-2016, 21:16
A w czym masz problem.... Urodzil sie we Francji wiec jest franzuzem.
Tak mi sie przypomniało :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/1459529894_6myr5i_600250x250-2.jpg
źródło (http://memepin.com/wp-content/uploads/2016/04/1459529894_6myr5i_600-250x250.jpg)
Tak mi sie przypomniało :mrgreen:
Slabo z logika... mysz i kon to sa inne gatunki. Tutaj, nie jest wazne czy mysz jest koniem a to, ze rodzac sie w stajni na terenie panstwa X jedno i grugie, jest obywatelem panstwa X ;)
Sinobrody
06-07-2016, 21:54
Oj więcej luzu :) . Nie wrzuciłem tego tutaj aby się z Tobą sprzeczać, tylko dla rozluźnienia atmosfery.
Idźmy lepiej na drugą połowę (nie połówkę :p ). Liczę na Walijczyków.
Archibald6803
06-07-2016, 22:13
2-0 ; no to raczej po ptokach
Oj więcej luzu :) . Nie wrzuciłem tego tutaj aby się z Tobą sprzeczać, tylko dla rozluźnienia atmosfery.
Idźmy lepiej na drugą połowę (nie połówkę :p ). Liczę na Walijczyków.
Emotki na koncu nie zauwazyl :mrgreen:
Juz po meczu. Portugalia wygrywa pierwszy w regulaminowych 90 minutach mecz na tych mistrzostwach i w finale zagra z ...Niemcami
Archibald6803
06-07-2016, 22:56
Gratulacje dla Pawl_s ! Rozbił dzisiaj bank !
Slabo z logika... mysz i kon to sa inne gatunki. Tutaj, nie jest wazne czy mysz jest koniem a to, ze rodzac sie w stajni na terenie panstwa X jedno i grugie, jest obywatelem panstwa X ;)
Nieprawda. Mysz rodząc się w stajni, zostaje obywatelem stajni, a więc koniem ;)
Nie mogę, niewiele brakowało i byli byśmy w finale...
Dzięki :) znowu się udało!
Nieprawda. Mysz rodząc się w stajni, zostaje obywatelem stajni, a więc koniem ;)
Nie mogę, niewiele brakowało i byli byśmy w finale...
Stosujac Twoja logike, to Chrystus bylby ...koniem ;)
To nie moja logika, tylko "proueropejska" XD Takie żarty właśnie obnażają słabość tej logiki.
Archibald6803
07-07-2016, 20:51
Przed nami widowisko "pełną gębą" ......
Ciekawe czy ktoś trafi wynik w punkt.
A w czym masz problem.... Urodzil sie we Francji wiec jest franzuzem.
Przeczytaj jeszcze raz, nie kwestionowałem jego obywatelstwa.
Archibald6803
07-07-2016, 21:38
Panowie .......
Sinobrody
07-07-2016, 21:45
Patrząc na dotychczasową grę, to Francuzi nie zasługują na to, żeby wygrać.
edit: ale prezent dostali :/
Archibald6803
07-07-2016, 21:48
Nie zasługują ale, jak widać, raczej wygrają......
Ten karny, lekko watpliwy,ale cos tam z ta reka chyba bylo...
Mam nadzieję że nie zdobędę nawet punktu, bo nie przepadam za Niemcami jako nacją. Choć są zdecydowanie lepsi. Ale jak widać po Portugalii, niekoniecznie wygrywa lepszy na boisku.
Widzę, że Niemcy lubią rozdawać prezenty.
Ten karny, lekko watpliwy,ale cos tam z ta reka chyba bylo...
Ruch ręki w kierunku piłki, karny jak najbardziej słuszny...
Andrzej1974
07-07-2016, 22:02
W polu karnym Francji też sędzia mógł gwizdnąć... i to przynajmniej raz. No ale - jak już kiedyś pisałem - pomogą Francji wygrać Euro. I jak widać to robią...
Z meczu Niemcy są lepsi. I to zdecydowanie. Można ich nie lubić ale tak to wygląda.
Archibald6803
07-07-2016, 22:20
Jak Boateng będzie musiał zejść z boiska to już na Niemcach stawiam definitywny krzyżyk .....
Sinobrody
07-07-2016, 22:31
No i pozamiatane. Niemcy się już raczej nie podniosą.
Andrzej1974
07-07-2016, 22:35
No i pozamiatane. Niemcy się już raczej nie podniosą.
No nie. Fra mogą już dziś dość puchar. Nie ma sensu rozgrywać finału...
Archibald6803
07-07-2016, 22:47
Starzy górale by powiedzieli, że Niemcy zostali "wyłonaceni" .........
No i ktoś dzisiaj zgarnął pełną pulę ? czy nie
Leighadams !!! 10pkt ; gratki !
Cieszę się że nie zarobilem nawet punktu :)
Zgadzam się z Andrzejem. Niemcy lepsi. Choć nie w ataku. Rażąca nieskuteczność.
Mimo stekania w studio, wszystkie sytuacje były dość dwuznaczne. Trudno mieć więc do sędziego jakieś większe pretensje.
leighadams
07-07-2016, 23:15
Bójcie się chopy, długi finisz z peletonu rozpoczęty;-)
Sinobrody
07-07-2016, 23:21
Trochę za późno dla mnie na ligę typerów, ale mam nadzieję, że Portugalia wygra. Będziemy mogli wtedy powiedzieć, że odpadliśmy w karnych z mistrzami :)
Archibald6803
07-07-2016, 23:21
;-) leighadams ===>
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/ulan-2.gif
źródło (http://emotikona.pl/emotikony/)
Andrzej1974
08-07-2016, 05:54
Życzę Portugalii mistrza bo żaby są od początku lansowane (i przepychane) na mistrza przez sędziów. Bo jak np wytłumaczyć sędziego z Włoch w takim meczu?? Niemcy pokonali Włochów to za karę dostali w następnym meczu do sędziowania... Włocha, który załatwił im (każdy ślepy to zauważy) wyjazd do domu...
Andrzej1974
08-07-2016, 06:01
Na pewno wygrasz. Wystarczy postawić na Francję w finale. Nic więcej.
leighadams
08-07-2016, 06:14
Na pewno wygrasz. Wystarczy postawić na Francję w finale. Nic więcej.
Tyle, że na Francję pewnie 99% postawi i nici z nadrobienia pkt;-)
W sumie to się zastanawiam, bo Francja wiadomo gospodarz a dwa, że w fazie pucharowej to coś tam mimo wszystko gra, ale Portugalia ma żelka, a ten co by o nim nie mówić, może zrobić 1,2 akcje i będzie po meczu.
Andrzej1974
08-07-2016, 07:18
I oby ten zelek zalatwil te nadete zaby. Choc go nie trawie to zycze mu aby załatwił zaby, ktore MZ nie zasłużyły na final. M.in. przez sedziow.
ppfalcon
08-07-2016, 10:00
A według mnie z dwojga finalistów to właśnie Portugalia nie zasługuje na finał. Rozegrała jeden dobry mecz na mistrzostwach - w ćwierćfinale. Niemcy po tym co pokazali w karnych z Włochami również nie zasługiwali by przejść dalej.
Każdy może mieć słabszy mecz. Niemcy średnie lub słabe mieli z Polską i Włochami. Słaby bez wątpienia był z Francją.
Z przodu rażąca nieskuteczność. O karnym można trochę podyskutować... Ale o tym, że żadna ich akcja nie zakończyła się piłką w bramce... Podyskutować się nie da bo nie ma o czym.
Zgadzam się z przedmowcą, Portugalia zasłużyła jeszcze mniej nawet na półfinał, niż Niemcy czy Francja na finał. Awans z trzeciego miejsca w grupie?? Żenada... I taka drużyna mistrzem Europy??
Archibald6803
08-07-2016, 11:21
Zobaczcie jak niewiele nam brakło aby (przypadkowo) znaleźć się w finale ....... żal.
Zobaczcie jak niewiele nam brakło aby (przypadkowo) znaleźć się w finale ....... żal.
I też byłyby głosy, że nie zasłużyliśmy ;) Zasłużyły pewnie tylko Islandia albo Walia (bo np. Belgia już nie, bo co to za "czarny koń" imprezy, skoro są na 2-gim miejscu FIFA) :D Włochy przecież też nie, bo mecz z Niemcami był nijaki i zakończył się karnymi, a i wcześniej rewelacji żadnej nie było. Anglia? Irlandie? No to kto niby zasługuje na tytuł mistrza? :D Hiszpania? A pokazali coś? :D Jakie mistrzostwa, taki mistrz ;)
Dla mnie rewelacją były Polska, Walia i przede wszystkim Islandia.
Na mistrza... Najlepiej, najrówniej, grali Niemcy. To był murowany faworyt. Jednak Müller fatalnie trafił z formą. No nie mieli siły w ataku. Zupełnie jak dawniej Barcelona. Posiadanie piłki, pełno akcji, pełno sytuacji... Ale kto ma strzelić bramkę? Chętnych brak ;)
Francja te mistrzostwa ma dobre. W grupie może średnio... Ale atak mają chyba najlepszy.
Zresztą, Milik i Müller - najwyżej w klasyfikacji zmarnowanych okazji. Jaki wniosek? Nie trzeba było wystawiać napastnika o nazwisku na "M" ;)
leighadams
08-07-2016, 14:02
Panowie, panowie, ale co chodzi? Czy piłka albo jakikolwiek sport był/jest/będzie sprawiedliwy?? Nie, zawsze zdarzają się niespodzianki, porażki mistrzów itp. itd. I tak na prawdę za to kochamy sport i tak się tym wszystkim emocjonujemy:-)
Nie zawsze wygrywa najlepszy i o to chodzi. Pamiętam ME 2008 jak Holandia w grupie tłukła bodajże Hiszpanię, Francję i co? Wpadli w 1/8 na cienkich Ruskich i odpadli. Taki sport. Na takich turniejach zazwyczaj wygrywają drużyny, które na początku nie zachwycają, ślizgają się z meczu na mecz, i małym nakładem sił dochodzą do finału. Jest w finale Francja i Portugalia i widocznie skoro tam są to na to sobie zasłużyli.
A tego to jest mega żal. Bo faktycznie uważam, że nasi byli przygotowani do tych mistrzostw jak nigdy. Był plan, była taktyka, były umiejętności, było szczęście (to jak się ułożyła drabinka turniejowa) i należało to TU i TERAZ bezwzględnie wykorzystać, bo druga taka okazja może się nie powtórzyć:/// Trzeba było przydusić Portugalczyków po I bramie, pyknąć drugą i teraz my byśmy się cieszyli z finału. Szkoda, wielka szkoda:/
Andrzej1974
08-07-2016, 15:08
A według mnie z dwojga finalistów to właśnie Portugalia nie zasługuje na finał. Rozegrała jeden dobry mecz na mistrzostwach - w ćwierćfinale. Niemcy po tym co pokazali w karnych z Włochami również nie zasługiwali by przejść dalej.
Niemcy w karnych może i nie zachwycili ale Włosi nie zachwycili ani w karnych ani w meczu z Niemcami. Gdyby Włosi przeszli dalej to byłaby mega niesprawiedliwość.
Przestańcie już z tą niesprawiedliwością.... Całe życie jest niesprawiedliwe, tak było, jest i będzie :)
Panowie, panowie, ale co chodzi? Czy piłka albo jakikolwiek sport był/jest/będzie sprawiedliwy?? Nie, zawsze zdarzają się niespodzianki, porażki mistrzów itp. itd. I tak na prawdę za to kochamy sport i tak się tym wszystkim emocjonujemy:-)
Nie zawsze wygrywa najlepszy i o to chodzi. Pamiętam ME 2008 jak Holandia w grupie tłukła bodajże Hiszpanię, Francję i co? Wpadli w 1/8 na cienkich Ruskich i odpadli. Taki sport. Na takich turniejach zazwyczaj wygrywają drużyny, które na początku nie zachwycają, ślizgają się z meczu na mecz, i małym nakładem sił dochodzą do finału. Jest w finale Francja i Portugalia i widocznie skoro tam są to na to sobie zasłużyli.
A tego to jest mega żal. Bo faktycznie uważam, że nasi byli przygotowani do tych mistrzostw jak nigdy. Był plan, była taktyka, były umiejętności, było szczęście (to jak się ułożyła drabinka turniejowa) i należało to TU i TERAZ bezwzględnie wykorzystać, bo druga taka okazja może się nie powtórzyć:/// Trzeba było przydusić Portugalczyków po I bramie, pyknąć drugą i teraz my byśmy się cieszyli z finału. Szkoda, wielka szkoda:/
Pamiętam ten mecz Holandii z Rosją... Jak Arszawin schodził z boiska... Zostawił tam serce i płuca... Ledwo szedł do szatni. Jako trener ówczesnej Polskiej reprezentacji puszczał bym to naszym co godzinę.
Właśnie, trzeba było przycisnąć Portugalię, gdy ledwo łaziła i była w szoku... Najpewniej sił już nie było na taki styl gry. Niemcy pocisnęli by Portugalię tak, że żelek schował by się do szatni popłakać w samotności...
Widziałem dziś fajną grafikę na wykopie:
Mapa świata, kto się cieszy z Portugalii w finale?
1. Na czerwono cieszą się. Zaznaczona Portugalia.
2. Na żółto nie cieszą się. Reszta świata.
3. Ego Ronaldo. Oceany XD
Archibald6803
10-07-2016, 00:06
Już za niecałe 24 godziny będziemy znali nowego mistrza Europy w piłce kopanej oraz zwycięzcę w naszej zabawie .....
Jak ten czas zleciał.
Chyba jeszcze nie wszyscy zatypowali finał.......
leighadams
10-07-2016, 21:05
Chipsy są, browarek jest, lecim panowie;-)
Archibald6803
10-07-2016, 21:08
Chipsy są, browarek jest, lecim panowie;-)
browarka już nie ma .... wypity :-(
leighadams
10-07-2016, 21:17
Ktoś tu jest nieprzygotowany na finał;-)
Archibald6803
10-07-2016, 21:40
spoko; Chivas jest w zapasie.......
Żelek został wykończony ..... dwa wejścia w ten sam punkt nogi załatwiły sprawę; szprytne te francuzy.....
madebyzosiek
10-07-2016, 21:51
Ale wieje nudą...
Archibald6803
10-07-2016, 21:53
Szachy....; wydaje mi się, że wszystko idzie zgodnie z planem.
W drugiej połowie zacznie się mocniejsze ciśnięcie; a ostatnie 15 minut to już będzie jazda bez trzymanki ( jeżeli wcześniej portugalczycy nie pękną)
Szkoda, że kontuzja wykluczyła Krystynę. Wjazd dostał konkretny, trzeba przyznać.
Wolałbym żeby płakał po meczu.
:)
Archibald6803
10-07-2016, 22:18
Wbrew pozorom Portugalia bez Ronaldo może być groźniejsza niż z nim.
Teraz piłka w ofensywie może iść w dowolne (nieprzewidywalne) miejsce ........
Przyznać muszę również, że jestem pod sporym wrażeniem defensywy portugalskiej. Pięknie trzymają linię obrony....
leighadams
10-07-2016, 22:21
Dzięki tej obronie doszli do finału. Bo poza tym to cały turniej nic nie grali.
leighadams
10-07-2016, 22:30
Ja pierdziu, jak tak będą jedni i drudzy przynudzać to do karnych nie dotrwam...
Sinobrody
10-07-2016, 22:33
Emocje prawie jak w curlingu :)
No niestety, Portugalia bez Krystyny ma większe szanse na wygraną. Choć za tą drużyną z Afryki, ups sorry - Francji, również nie przepadam.
Archibald6803
10-07-2016, 22:55
Może dojść do karniaków.
Obrona portugalska uwija się jak w ukropie; podwajają, a nawet potrajają krycie; mają chłopaki płuca.......
Coraz nudniejsze te mecze. Chyba rzucę ten sport.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://pbs.twimg.com/media/ClEeNPCWMAACD7g.jpg)
Archibald6803
10-07-2016, 23:32
Chyba wszystko zmierza do szczęśliwego dla Portugalii finału .......
tak !
PORTUGALIA MISTRZEM EUROPY !
Masakra, mistrzem takie patałachy!! Z trzeciego miejsca z grupy. Same remisy po drodze... Najgorszy mistrz Europy od czasów Grecji.
Krystynę mogli zostawić w szatni już dawno.
Przynajmniej Szpakowski wymiata ;)
Coraz częściej wygrywa antyfutbol. Niestety, piłka kopana schodzi na psy.
"Niestety nie było już Krystiano Ronaldo, ale natchnął ich gdzieś swoim duchem do gry..." Dariusz Sz.
Krystyna by się wzruszyła... I "Jej duch" też ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/07/footballis90minutespretendingyourehurt-1.jpg
źródło (http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2014/06/football-is-90-minutes-pretending-youre-hurt.jpg)
foto4deg
11-07-2016, 00:14
Panowie, ani jedni, ani drudzy na finał nie zasłużyli. Francuzi byli faworyzowani przez sędziów i gdyby nie oni, to Żabojady by nawet z grupy nie wyszły. Karma wraca. Chamski faul na Ronaldo, który był przeznaczony typowo na eliminację zawodnika, się zemścił.
Ronaldo nie dzierżę, ale lepiej on, niż francuskie pieseczki, co w 39-tym za Linią Maginota siedziały ;)
Andrzej1974
11-07-2016, 05:04
Portugalia mistrzem wbrew sędziom lansujacym żaby. Dobrze, że utarli wszystkim nosa. Lepiej, że to oni aniżeli żaby...
leighadams
11-07-2016, 06:19
Zasłużenie czy nie zasłużenie, tego za kilka lat nikt nie będzie pamiętał, a tytuł zostanie. Dzięki wszystkim za wspólną zabawę i gratulacje dla Archibald683 i pawl_s za wygraną! A ja cholera na najgorszym 4 miejscu;-) jak żyć?;-D
thekrycha
11-07-2016, 10:27
A ja cholera na najgorszym 4 miejscu;-) jak żyć?;-D
Jak na czwartym? ... na trzecim ... ;) Jest pudło !!!
Archi, pawl_s ... GRATULACJE !!!
Dzięki wszystkim za świetną zabawę ... Jaka impreza następna w kolejce? :D
Panowie @tomfoot i @rooner, bardzo Was proszę. ;)
trochę mnie na forum nie było więc nie wiem co się dzieje?
Co napisałał ten Janusz tomefoott czy jak mu tam było?
Proszę o piriva od moda to zapodam odpowiednią wiadomość:)
Moje zdanie się nie zmieniło. Nawałka super. Fabian super.
Wybronił nam zresztą ten ćwierćfinał.
Na karne dało się wstawić kogoś innego.
Pisałem to na "świeżo" i moje zdanie się nie zmieniło.
Tylko jakiś wsiowy wąsaty Marian mógł to wziąć za "obrazoburczom krytykem repreznetacjii poliski"
Na urlopie bezinternetowym jestem a tu taka niespodzianka. brawo Archi i ja :)
megasnajper
15-07-2016, 11:34
Gratulacje dla zwycięzców