Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : lampy 1/128???

fk4
14-03-2016, 13:55
Hej, próbuję kupić pierwszą lampę i poległam.
proszę o pomoc, studio domowe, dość jasno białe ściany, chciałam lampę o dużej mocy do beauty disha z gridem, ale z uwago na gabaryty stusia wiem że muszę mieć możliwość uzyskiwania niskim mocy.
Już bym kupiła msn jinbeia tylko nawigacja tam wydaje się być porażką, dużo lepiej jest w dpsIII, ale tam tylko 1/32. Już zaczynam się zastanawiać nad yn 560...

ksh
14-03-2016, 14:36
Strasznie dużo błędów i trudno się to czyta i nie wiem dokładnie co chcesz, ma być mocna lampa z regulacją 1/128 ale na koniec wymieniasz słabiznę yn560 ?
Jeśli małe pomieszczenie to może wystarczy ci 300-400Ws i tak jak tu już polecano wiele razy, podniesienie ISO na 200 nie boli w razie braku mocy, a regulacja 1/64 pozwala już przy takiej lampie na przysłony w okolicach f/2.

fk4
14-03-2016, 14:54
Chyba jedynie quantuum pulse pro ma również 1/128 i nawigacja jest ok, ale to ponoć gorsze lampy od jinbei, a droższe i modelująca tylko 150W.
Czy dps 600 lub 800 przy 1/64 to duża moc w niedużym studiu? wiem, przysłona odległości, temat, modyfikatory...dużo zależności, ale coś muszę wybrać, i nie chcę wtopić z mocą.

Przepraszam za błędy w pierwszym poście, niestety już nie mogę tego edytować bez zawracania głowy administratorowi.
Boję się za małej mocy przy beauty dishu z gridem.
Wynalazłam jeszcze jinbei pilot II 1/64 prawdopodobnie wygodna nawigacja, modelująca 300W ale moce jedynie 600,800, 1200.
Czy nawigacja nie będzie problemowa gdy kiedyś dokupię słabsze lampy z innych serii?

- - - - kolejny post - - - - - -

Koesh, dziękuję i przepraszam jeszcze raz za błędy. Faktycznie ISO to ratunek.
Czy możesz polecić ciekawą lampę 400W 1/64 z mocną modelującą, najlepiej również regulowaną do tego wszystko najlepiej sterowane z nawigatora?

fk4
14-03-2016, 23:10
No właśnie...
raczej nie można znaleźć takich lamp 1/64, biały kruk..

Czy ktoś używał 400Ws do beauty disha z gridem?

Chyba jedynie quantuum pulse pro ma również 1/128 i nawigacja jest ok, ale to ponoć gorsze lampy od jinbei, a droższe i modelująca tylko 150W.
Czy dps 600 lub 800 przy 1/64 to duża moc w niedużym studiu? wiem, przysłona odległości, temat, modyfikatory...dużo zależności, ale coś muszę wybrać, i nie chcę wtopić z mocą.

Przepraszam za błędy w pierwszym poście, niestety już nie mogę tego edytować bez zawracania głowy administratorowi.
Boję się za małej mocy przy beauty dishu z gridem.
Wynalazłam jeszcze jinbei pilot II 1/64 prawdopodobnie wygodna nawigacja, modelująca 300W ale moce jedynie 600,800, 1200.
Czy nawigacja nie będzie problemowa gdy kiedyś dokupię słabsze lampy z innych serii?

- - - - kolejny post - - - - - -

Koesh, dziękuję i przepraszam jeszcze raz za błędy. Faktycznie ISO to ratunek.
Czy możesz polecić ciekawą lampę 400W 1/64 z mocną modelującą, najlepiej również regulowaną do tego wszystko najlepiej sterowane z nawigatora?

Evanduril
14-03-2016, 23:17
Czy ktoś używał 400Ws do beauty disha z gridem?

Ja używałem przez krótki czas (70 cm). Tylko, że do portretu. Nie musiałem dawać na full mocy.

ksh
14-03-2016, 23:19
Musisz poczekać na info od bardziej zaawansowanych, tanie lampy nie mają kontroli zdalnej, a jak to dojdzie plus twoje wymagania to ceny kosmiczne się zaczynają.
Ale jak wiesz co potrzebujesz to więcej się dowiesz już w sklepie, ewentualnie test tego w studio co często jest polecane dla nie zdecydowanych.

Jacek_Z
15-03-2016, 02:43
..Wynalazłam jeszcze jinbei pilot II 1/64 prawdopodobnie wygodna nawigacja, modelująca 300W ale moce jedynie 600,800, 1200.
..
Czy możesz polecić ciekawą lampę 400W 1/64 z mocną modelującą, najlepiej również regulowaną do tego wszystko najlepiej sterowane z nawigatora?1. Co ty z tą nawigacją? To nowość, ludzie od dziesięcioleci robią bez nawigacji i nie jest to żadnym problemem. Nawigacja = zmiana mocy. Moc się ustawia na poczatku sesji, podejść 3x do lampy to nie jest męcząca czynność.
2. Nawigacja dział tylko na lampach tego samego producenta i to tylko w przypadku gdy one maja wmontowany tego samego rodzaju odbiornik radiowy.
3. Małe studio, martwisz się o to czy uzyskasz małą moc, a piszesz o zakupie lamp 800 czy 1200 Ws??? Tzn chcesz przysłon 16 i 22?