Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] MARTA
Proszę o ocenę
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/11313062_1044272422295555_4371814068120661879_o.jp g?efg=eyJpIjoidCJ9)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/12819301_1044281762294621_1215970352201616096_o.jp g?efg=eyJpIjoidCJ9)
Evanduril
08-03-2016, 16:26
1 i 2 mi się podobają, choć nie jestem przekonany do obróbki 2-ki. Nie lubię aż tak żółtego odcienia skóry :)
JacquesChacko
08-03-2016, 20:02
Jedynka byłaby super gdyby zdjęcie było ostrzejsze, czarno-białe i Marta nie miała koszuli :)
Na dwójce obróbka wcale mi nie leży, przeszkadza również nos zasłaniający oko.
GaijinPawel
09-03-2016, 09:24
Jedynka fajniejsza. Tylko trochę za ciemno i ten kosmyk na oku przeszkadza.
Andrzej1974
09-03-2016, 10:13
Z dwójki "złego" jedynka. Nie tylko lepszy balans ale i kadr. Oczywiście jest jeszcze trochę do poprawki ale o tym pisali moi przedmówcy.
Przepraszam, że zapytam. A co przedstawia to zdjęcie? Nie wiem po prostu na co mam zwrócić uwagę.
Szkole się :) I próbuje coś kombinować :)
Ogryzek zdjęcię ukazuje Marte :)
Owszem widzę kobietę, domyślam się, że ma na imię Marta. Ale napisz mi proszę o co chodzi w tym zdjęciu? Co Cię w nim szczególnie zaintrygowało do tego stopnia, że możemy je tutaj oglądać?
tuturutu
09-03-2016, 15:17
Jakos nie moge przekonac sie do ORWO'wskiej kolorystyki... ale dla mlodych to pewnie odkrycie!?
Owszem widzę kobietę, domyślam się, że ma na imię Marta. Ale napisz mi proszę o co chodzi w tym zdjęciu? Co Cię w nim szczególnie zaintrygowało do tego stopnia, że możemy je tutaj oglądać?
Owszem widzę w całkiem ostre i fajne zdjecię w ruchu jak na szkolącego się i nie rozmazane zbytnio prawda ? ale nie widze zadnych tematów Ogryzka z jego sensowanymi mającymi jakiś przekaz fotkami... ( chyba ze zle szukam i widze zalozony az jeden temat) to tak wnoszac wiele do tematu ;D
Powiem tak, szukałem w domu jakiś inspiracji żeby poćwiczyć
Sweet :-) ale następnym razem poproś Martę aby kręciła głową lewo/prawo a nie góra dół, unikniesz zgarbionej sylwetki, dasz sobie szansę na utrzymanie ostrości na twarzy i zdjęcie będzie miało więcej sensu w sensie.
Dwójka jest dla mnie kompletnie niezrozumiała kolorystycznie. Co to za profil kolorystyczny C2, którego używasz?
Zdjecie przedstawia kobiete w milosnym uniesieniu przezywajaca najpiekniejsze chwile swojego zycia, oswietlona jedynie blaskiem zapalonych w studenckim pokoju swiec. Swiatlo swiec poteguje nastroj chwili i przypomina o trudnej sytuacji studentow w akademiku. To skutek ostatnich ciec budzetowych i pogarszajacej sie sytuacji ekonomicznej kraju.
Jak widzisz - wystarczy odrobina wyobrazni nawet do nijakiego foto
Gorzej, profil z color checkera. Tylko filtr jakiś nałożony zostal
Ja się dziwię Sailor, że nie napisałeś nic wcześniej. Ale nie musisz być zgryźliwy. Mnie naprawdę ciekawiło czy tematem zdjęcia są włosy, dziurki w nosie czy szyja. Patrząc na zdjęcia myślę, że autor bardzo dobrze się zna z Martą. I jak już będzie wiedział jak chcę ją ukazać lub co w niej go szczególnie zaintrygowało to podrzuci naprawdę fajne zdjęcia. I teraz jeszcze jedno, tylko zgaduję ale patrząc na smołę z jakiej wynurza się modelka mam wrażenie, że autor ma nieprawidłowo ustawioną składową Gamma monitora. Ale mogę się mylić, może tak miało być.
Ja się dziwię Sailor, że nie napisałeś nic wcześniej. Ale nie musisz być zgryźliwy..
Bo ja coraz rzadziej komentuje zdjecia na forum. Wole spedzic czas na czyms konstruktywnym niz na przerzucaniu sie brakiem argumentow. A w wiekszosci przypadkow po prostu nie ma sensu cokolwiek pisac. Co zas do zgryzliwosci to nie bylo zadnej - duzo gorsze foty do ktorych dorabia sie 2 strony eleboratu wygrywaja swiatowe konkursy. Cos w tej fotograficznej ewolucji stanowczo poszlo nie tak. Przykladem jest chocby zeszloroczny zwyciezca WPP gdzie zdjecie zaslon i ledwo widoczne postaci przedstawia trudna sytuacje homoseksualistow w rosji.
No proszę, od paru lat nie oglądam WPP. Biedni pederaści, nic do nich nie mam, oczywiście pod warunkiem, że siedzą w domach spoglądając ze strachem zza zasłony :D. A ja staram się o rosyjski paszport tak mi się ten kraj podłego Putina spodobał.
Andrzej1974
11-03-2016, 09:58
[...] staram się o rosyjski paszport tak mi się ten kraj podłego Putina spodobał.
Poczekaj chwilkę to może sami wpadniemy mu w ramiona i wtedy żadne papiery nie będą potrzebne. ;-) Co do samej Marty to z chęcią zobaczyłbym ją na innych zdjęciach i w ciut bardziej naturalnych pozach. No i bez tej "obróbki".