Zobacz pełną wersję : N500 + TC1.4
Witam,
używał ktoś takiego zestawu? Najlepiej z puszkami serii D8xx. Interesuje
mnie jakość obrazka, AF i podatność na poruszenie. Cel - statyka w przyrodzie.
Dzięki z góry za rady.
Pozdr.
Witam,
używał ktoś takiego zestawu? Najlepiej z puszkami serii D8xx. Interesuje
mnie jakość obrazka, AF i podatność na poruszenie. Cel - statyka w przyrodzie.
Dzięki z góry za rady.
Pozdr.
Mogę Ci coś sfocić tylko:
1. 500 mam wersję FL,
2. Tc 1.4 w wersji II; nie mam wersji III
3. do kompletu D810;
problem może stanowić obiekt; a jak sam chcesz to do Bydgoszczy masz nie daleko; możemy się umówić na testy.
Dzięki wilk325 za propozycję. Niebawem odezwę się do "ziomala" kol. frotki. Ma na składzie TC14 II więc będzie okazja do testów
(znacznie bliżej, bo dwa bloki obok :) ).Rzuciłem hasło z myślą że ktoś z ptasiarzy/lotników już ma jakieś doświadczenia/wnioski.
Dotychczas używałem TC14 z N300/2.8 VR z dużym zadowoleniem więc może i tym razem będzie podobnie.
Ja używam TC z 600-tką i praktycznie go nie odpinam. Mam TC14 II i III i w zasadzie jakichś różnic nie widzę. AF śmiga bez zarzutu. Fociliśmy z kolegą samoloty w Radomiu o zmierzchu i mój AF działał bez zarzutu, podczas gdy Sigma 150-600 Sport miała już problemy.
Z d3 i d700 jest dość dobrze , troszkę wkurzający jest luz na połączeniach .
Chłopaki, pomijając wszelkie walory użytkowe, ciężar, wyważenie itd - co da lepszy obrazek "stara" 500 f4vr na f5.6 czy "stara" 400 f2.8vr + TC 1.4 III na f5.6?
Drugie pytanie o af - w którym przypadku będzie szybszy, pewniejszy?
Dzięki bardzo za odpowiedzi.
Obstawiam pierwszy wariant
Niestety, ale krótko się bawiłem 400/2.8 tą pierwszą. Drugą miałem 15min i bez TC. Stara 500/4 na 5.6 to jest suuuper szkło; a AF ( co prawda z puszkami jednocyfrowymi i z D810 ) to błyskawica :)
Dzięki za info. Sławek pewnie będzie wiedział - zapytam lotników.