Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwszy Opad
FotoTraper
08-01-2016, 15:05
Witam,
Uczę się. Przedstawiam fotografię do oceny/krytyki szanownych użytkowników. Pola były czarne, zaorane, śnieg łapał kolory nieba, ale nie było go zbyt wiele. Nie wiem, czy udało mi się to oddać. Proszę o opinie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/01/yA8AiX-1.jpg
źródło (http://imagizer.imageshack.us/a/img903/229/yA8AiX.jpg)
GaijinPawel
08-01-2016, 18:34
Ładne kolory, trochę mi przeszkadza ten wspinający się horyzont po lewej. Można by wykadrować. Z drugiej strony kadrowanie przytnie ciekawe chmury po lewej. Przydało by się trochę inaczej skomponować kadr. Ale ogólnie mi się podoba.
Jak dla mnie świetne foto, ułożenie w kadrze również mi się podoba.
Jedynie w kadrowaniu zrezygnował bym z 2cm od lewej, tam gdzie zaczyna się nowa górka - takie moje gdybanie i ty nie musimy sie zgadzać ;)
Pozdrawiam
Rafal
Nieźle zagospodarowany dół zdjęcia i pokazane to "łapanie" kolorów przez połać śniegu. MZ można by całość podać minimalnie jaśniej, wyciągnąć z cienia te najciemniejsze fragmenty zwłaszcza w okolicy horyzontu. Ogólnie - dobry kierunek.
bardzo ladnie. napisalbym to, co juz kolega creep napisal- troche jasniej na linii horyzontu, ale po co- kolega creep juz to napisal. congrats!
Niby nic wielkiego pola, trzy drzewa i troszkę śniegu.
Zrobić coś z niczego to jest TO :)
Bardzo mi się podoba kadr i obróbka dobra :)
ładne, nie przekombinowane,
często w tego typu fotach ludzie za bardzo lecą w kierunku hdr, albo mocno kontrastuja niebo.
tutaj jest to ze smakiem. może ciut jaśniej by nie zaszkodziło, ale i tak jest fajnie
Bardzo ładne kolory, wszystko było by super gdyby nie to że wzrok strasznie błądzi, nie ma punktu zaczepienia. Wg mnie ciekawie by wyglądało w pionie, bez tych boków, osnieżone pole, na górze niebo i drzewa w mocnym punkcie i jest świetnie.
Solidna, ciekawa zarazem odsłona, w której udało Ci się oddać klimat.
Myślę, że taka ilość prawej strony jest zbędna, a warto by rozważyć cięcie w kwadrat, umiejscawiając słońce w centrum kadru.
Zerknij z ciekawości, czy tak nie byłoby lepiej ;)?