Witam,
Uczę się. Przedstawiam fotografię do oceny/krytyki szanownych użytkowników. Pola były czarne, zaorane, śnieg łapał kolory nieba, ale nie było go zbyt wiele. Nie wiem, czy udało mi się to oddać. Proszę o opinie.
Szukaj
Witam,
Uczę się. Przedstawiam fotografię do oceny/krytyki szanownych użytkowników. Pola były czarne, zaorane, śnieg łapał kolory nieba, ale nie było go zbyt wiele. Nie wiem, czy udało mi się to oddać. Proszę o opinie.
Ładne kolory, trochę mi przeszkadza ten wspinający się horyzont po lewej. Można by wykadrować. Z drugiej strony kadrowanie przytnie ciekawe chmury po lewej. Przydało by się trochę inaczej skomponować kadr. Ale ogólnie mi się podoba.
D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.
bardzo ladnie. napisalbym to, co juz kolega creep napisal- troche jasniej na linii horyzontu, ale po co- kolega creep juz to napisal. congrats!
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Niby nic wielkiego pola, trzy drzewa i troszkę śniegu.
Zrobić coś z niczego to jest TO![]()
Bardzo mi się podoba kadr i obróbka dobra![]()
ładne, nie przekombinowane,
często w tego typu fotach ludzie za bardzo lecą w kierunku hdr, albo mocno kontrastuja niebo.
tutaj jest to ze smakiem. może ciut jaśniej by nie zaszkodziło, ale i tak jest fajnie
D600 + D5300 + Nikkor AI 28/2 + Nikkor 50/1.8G + Voigtländer 58mm/1.4SL II + Nikkor AI 105/2.5 + Nikkor AI 105/4 Micro + Nikkor AI 200/4 + Nikkor 70-210/4 Do tego trochę kilogramów: Tamron 15-30/2.8 VC + Nikkor 24-70/2.8 + Tamron 70-200/2.8 VC G2 + Tamron 100-400 4.5-.6.3 VC + SB-910
Bardzo ładne kolory, wszystko było by super gdyby nie to że wzrok strasznie błądzi, nie ma punktu zaczepienia. Wg mnie ciekawie by wyglądało w pionie, bez tych boków, osnieżone pole, na górze niebo i drzewa w mocnym punkcie i jest świetnie.
D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8
Solidna, ciekawa zarazem odsłona, w której udało Ci się oddać klimat.
Myślę, że taka ilość prawej strony jest zbędna, a warto by rozważyć cięcie w kwadrat, umiejscawiając słońce w centrum kadru.
Zerknij z ciekawości, czy tak nie byłoby lepiej?
Skontaktuj się z nami