Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nocna samotność
Już zeszłoroczny kadr, z minionej środy :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/71857066847485876673.jpg)
Rewelacja! Naprawdę pokłony!
Zdjęcie na pewno bardzo ładne, ale jest jedna rzecz która mi tutaj nie pasuje, a mianowicie ta postać w tym konkretnym miejscu. Chodzi mi o to, że tytuł mógłby równie dobrze brzmieć "Wisielec"
Pomysł był świetny, wykonanie również dobre.
Od siebie, takie fanaberie:
Można by się*faktycznie zastanowić nad człowieczkiem czy ;) ( usunąć lub przesunąć?)
Nie wiele miałem możliwości fotografować "drogi mlecznej", jednak tu troszkę wyszło jak rozsypany proszek.
Widać w niektórych miejscach za duże krycie pędzla, co daje jaśniejsze poświaty na niebie.
Elegancko :)
Zdradzisz parametry? ;)
Dzięki wszystkim za komentarze :)
Szczerze mówiąc nie wpadłem na pomysł, że postać może być odebrana jako niezbyt żywa, ale faktycznie miejsce umieszczenia może trochę niefortunne :)
Efekt "rozsypanego proszku" całkowicie zamierzony. Podoba mi się taka odsłona drogi mlecznej mimo, że nie jest do końca rzeczywista.
Parametry: Pionowa panorama, poskładana z czterech poziomych ujęć 18mm, f/4, 20s, ISO3200, Nikon D7000.
Faktycznie "wisielec" przyciąga uwagę :)
Miejsce doskonale znane i lubiane. Jednak ta odsłona nie bardzo mi się podoba. Zbyt na siłę powyciągane to wszystko. Równie dobrze można wygenerować taką grafikę w jakimś programie.
Dzięki za opinię :)
Rozumiem, że się nie podoba przez specyficzną obróbkę. Mi właśnie taka odpowiada, więc zapewne niedługo pomęczę was podobnymi "powyciąganymi" :)
Rewelacja. Ten domek jest tam naprawdę, czy doklejany? :P Postać początkowo nie kojarzyła mi się z wisielcem, ale niestety, co zostało raz przeczytane...
Ciekawie przedstawione- gratulacje.
Dzięki za opinie :)
Ten "domek" stoi tam naprawdę, to niewielka kapliczka :)
Nikonozaur
03-01-2016, 21:52
Wiem, że gwiazd jest od groma, ale żeby je pokazywać wszystkie w jednym kadrze? :) Dół foty spoko, na górze wolałbym widzieć Drogę Mleczną w bardziej tradycyjnym wydaniu.
Na pewno praca, która zatrzymuje widza na dłużej i zmusza do głębszej analizy ;).
Jak widać, wizja Autora to jedno, a upodobania oglądających to drugie - oba należy uszanować ;).
Osobiście podoba mi się miejsce, pomysł i realizacja także mocno trafione, natomiast co do obróbki nieba to tutaj uszanuję Twoją wizję :).
piotrekcoleman
03-01-2016, 23:15
Zdjęcie posiada fajne kolory, ale ta droga mleczna jest zbyt sztuczna, moim zdaniem przesadziłeś. Ale jak mowie to jest moje zdanie :)