PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dagmara

emet_b
31-12-2015, 12:02
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/12/34pcmtc-1.jpg
źródło (http://i67.tinypic.com/34pcmtc.jpg)

Tmxd
31-12-2015, 14:48
Kadr, model i kontrast bardzo mi podchodza, ale retusz skory jak dla mnie jest too much zwlaszcza od dekoltu w gore..

sruba
31-12-2015, 19:19
Za przedmówcą, kadr, konwersja do BW bardzo fajne, ale skóra jakaś bardzo dziwna...

barracuda
31-12-2015, 19:23
Dołączę do narzekań :) Super portret, ale obróbka poszła trochę w złą stronę.

UFI
31-12-2015, 20:38
Bardzo ładne zdjęcie z bardzo nieładną skórą, a właściwie jej brakiem. W mojej prywatnej skali ocen, zdjęcie zbliżyło się do poziomu "lewitujące usta" i to nie jest dobrze... Gdyby jednak nie obróbka skóry i może częściowo włosów, to właściwie mógłbym nie odrywać od niego wzroku. Chciałbym mieć takie zdjęcie wydrukowane :D

RomanZWrocławia
01-01-2016, 15:29
Z dłońmi blisko twarzy jest ten kłopot, że wymagają większej często uwagi podczas retuszu niż sama twarz. I potem trzeba się nagłówkować, żeby obie faktury skóry ze sobą współgrały, obie wyglądały dobrze i wiarygodnie. Dodatkowo moim zdaniem w tym kadrze dłoń przeszkadza. Spadające fale połyskujących włosów dodatkowo wydłużyłyby kadr, odbiór kształtu twarzy. Światło i obiektyw kochają modelkę - nic tylko ją fotografować. Ale za przedmówcami - nieporadna obróbka zamiast pomóc popsuła zdjęcie.
Przypomniało mi się, że prowadzący kursy z retuszu nasz kolega z forum, Tomasz Pluszczyk prosił o wysyłanie do niego surowych zdjęć, na których przykładzie on pokazywał jaki potencjał uwalnia odpowiednio przeprowadzony retusz. Chętnie zobaczyłbym je obrobione doświadczoną ręką.
Wolałbym bluzkę z innego materiału, czegoś ciekawszego, z fakturą, Dokładniej ułożone, bardziej symetryczne, podłużne wycięcie dekoltu, Jeśli się nie mylę było jednak raczej spontaniczne, okołoświąteczne foto, niż zaplanowana sesja.
Modelka do pozazdroszczenia

sowart
04-01-2016, 19:24
Straszny plastik wyszedł, Retusz skóry fatalny

Mathis
04-01-2016, 20:19
Można się czepiać plastiku, ale pierwsze co mi przyszło do głowy jak zobaczyłem zdjęcie to: Sin City - Damulka warta grzechu, świetny klimat!