Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dagmara

Domyślnie Dagmara

"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Kadr, model i kontrast bardzo mi podchodza, ale retusz skory jak dla mnie jest too much zwlaszcza od dekoltu w gore..
    Kilka Nikonuf, kilka Leikuf oraz sporo szkla..

Domyślnie

Za przedmówcą, kadr, konwersja do BW bardzo fajne, ale skóra jakaś bardzo dziwna...

Domyślnie

Dołączę do narzekań Super portret, ale obróbka poszła trochę w złą stronę.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcie z bardzo nieładną skórą, a właściwie jej brakiem. W mojej prywatnej skali ocen, zdjęcie zbliżyło się do poziomu "lewitujące usta" i to nie jest dobrze... Gdyby jednak nie obróbka skóry i może częściowo włosów, to właściwie mógłbym nie odrywać od niego wzroku. Chciałbym mieć takie zdjęcie wydrukowane

Domyślnie

Z dłońmi blisko twarzy jest ten kłopot, że wymagają większej często uwagi podczas retuszu niż sama twarz. I potem trzeba się nagłówkować, żeby obie faktury skóry ze sobą współgrały, obie wyglądały dobrze i wiarygodnie. Dodatkowo moim zdaniem w tym kadrze dłoń przeszkadza. Spadające fale połyskujących włosów dodatkowo wydłużyłyby kadr, odbiór kształtu twarzy. Światło i obiektyw kochają modelkę - nic tylko ją fotografować. Ale za przedmówcami - nieporadna obróbka zamiast pomóc popsuła zdjęcie.
    Przypomniało mi się, że prowadzący kursy z retuszu nasz kolega z forum, Tomasz Pluszczyk prosił o wysyłanie do niego surowych zdjęć, na których przykładzie on pokazywał jaki potencjał uwalnia odpowiednio przeprowadzony retusz. Chętnie zobaczyłbym je obrobione doświadczoną ręką.
    Wolałbym bluzkę z innego materiału, czegoś ciekawszego, z fakturą, Dokładniej ułożone, bardziej symetryczne, podłużne wycięcie dekoltu, Jeśli się nie mylę było jednak raczej spontaniczne, okołoświąteczne foto, niż zaplanowana sesja.
    Modelka do pozazdroszczenia
    myślę co piszę

Domyślnie

Straszny plastik wyszedł, Retusz skóry fatalny

Domyślnie

Można się czepiać plastiku, ale pierwsze co mi przyszło do głowy jak zobaczyłem zdjęcie to: Sin City - Damulka warta grzechu, świetny klimat!

Uprawnienia umieszczania postów