Zobacz pełną wersję : Reklamy po niemiecku
Nagle z dnia na dzień wszędzie mam niemieckie banery, podobnie yt- reklamy niemieckie.
Jakaś niepożądana wtyczka? Nieświadoma zmiana ustawień?
Kolejny wymysł Pani Merkel?
Pomocy
RobertMiernik
08-12-2015, 14:36
Czaplinek powiadasz, to tam chyba zaraz obok są Piekary a jak Piekary to Śląskie a jak Śląskie to jesteś ukryta opcja kryptoniemiecka i właśnie ze śpiocha przeszedłeś w stan aktywnego agenta...
Proste...
Przeglądnął bym wtyczki, ustawienia raczej ciężko zmienić nieświadomie, żeby całe internety przerobić. Może instalowałeś jakieś oprogramowanie niby darmowe, które oprócz siebie instaluje jeszcze tonę pasków do przeglądarek i innych pluginów?
Sprawdź swoje IP (na przykład TUTAJ (http://whatismyipaddress.com/)), i zobacz, czy Twoja lokalizacja się zgadza, bo być może właśnie ktoś Cię zhakował i lecisz na jakimś obcym VPN-ie albo Proxy.
Borat1979
09-12-2015, 23:52
Może jakaś ukryta opcja niemiecka? Sprawdź czy na mapie Gogle nie pojawiły się miasta Breslau i Danzig :)
r.pszczolkowski
10-12-2015, 09:23
Najpierw skan Malwarebytes Antimalware, a potem Adw Cleaner. Pomoże :)
Chyba że źle zrozumiałem, i reklamy jak były, tak są, ale po niemiecku i nie są natarczywe [emoji14]
U mnie kiedyś miałem dzień ... rosyjski.
Ale zaczęło się to od wizyty na aliexpress.
Po wyczyszczeniu przeglądarki wszystko wróciło do normy.
u mnie to sie dosc regularnie zdarza, zwlaszcza na tablecie, ktory woze ze soba po roznych krajach. czasem po wyjezdzie do Niemiec mam jeszcze przez 2 tygodnie ichnie reklamy
Google Maps i inne uslugi Google'a sa raczej niezalezne od ich AdSense'a. w Mapsach mozna w nich osobno ustawic jezyk, ale tez na dzien dobry sama domena determinuje: jesli wchodze przez maps.google.pl to mam Gandawe, maps.google.de jest Gent, w maps.google.com jest Ghent, w maps.google.es jest Gante a maps.google.fr Gand ;) ale mozna w nich przestawic jezyk i wtedy maps.google.nl ma The Hague zamiast Den Haag itp.
wbrew pozorom Google sobie z tym jakos jeszcze daje rade.
za to Apple mnie rozwalil kompletnie, bo na Ipadzie z holenderskiego sklepu nawet po resecie softu do zera i konfiguracji na brytyjski (od samego poczatku) po wywozie do Polski sa trzy jezyki. szczesliwie udalo sie te 3 spodziewane (niderlandzki, angielski i polski)... chociaz jak bym sie uparl, to bym pewnie jakies "organizations" znalazl w firmowym sofcie Apple'a :)