RobertMiernik
02-12-2015, 20:16
Mam sprawę a wyczerpałem już chyba sposoby na samodzielne go rozwiązanie...
Potrzebuję nowego laptopa i wymyśliłem sobie, nowe podejście do tematu...
wymagania:
- im dłużej na baterii tym lepiej - minimum 6 godzin, optymalnie 8, najlepiej ponad to (realny czas...)
- ekran dotykowy, może nawet wychylany dookoła z 'trybem tabletu'
- jeśli będzie miał opcję obsługi w miarę dokładnym rysikiem - wypas
- rozdzielczość wyższa niż FullHD byłaby mocno wskazana...
- 8GB RAM
- rozmiar, 13 minimum, 14 optimum, 15 absolutny max
- 3 porty USB (min jeden 3.0)
- HDMI (ewentualnie może być micro)
Kolejność punktów nie przypadkowa, od najważniejszych do najmniej ważnych, oprócz portów - z tych korzystam, takie muszę mieć.
Cena w sumie niezbyt istotna, optymalnie jakby się zmieścił w 6 netto ale do 7 też będzie ok
Do czego: pakiet biurowy, dużo poczty, power pointa, excela, pulpit zdalny, od czasu do czasu na szybko photoshop.
Do tej pory w wymaganiach znajdował się jeszcze wbudowany modem LTE ale to chyba strzał w kolano, bo o dziwo mało takich sprzętów ma modem wbudowany i dorzucenie go do parametrów powoduje wzrost ceny o minimum 1k netto, więc masakra. Stwierdziłem, że router przenośny na baterie też da radę, więc modem olewam.
Wybadałem w zasadzie dwie maszyny od Lenowo, Yoga i Carbon, niestety Yoga ciut krótko na baterii czy tylko to jest do wyboru?
Potrzebuję nowego laptopa i wymyśliłem sobie, nowe podejście do tematu...
wymagania:
- im dłużej na baterii tym lepiej - minimum 6 godzin, optymalnie 8, najlepiej ponad to (realny czas...)
- ekran dotykowy, może nawet wychylany dookoła z 'trybem tabletu'
- jeśli będzie miał opcję obsługi w miarę dokładnym rysikiem - wypas
- rozdzielczość wyższa niż FullHD byłaby mocno wskazana...
- 8GB RAM
- rozmiar, 13 minimum, 14 optimum, 15 absolutny max
- 3 porty USB (min jeden 3.0)
- HDMI (ewentualnie może być micro)
Kolejność punktów nie przypadkowa, od najważniejszych do najmniej ważnych, oprócz portów - z tych korzystam, takie muszę mieć.
Cena w sumie niezbyt istotna, optymalnie jakby się zmieścił w 6 netto ale do 7 też będzie ok
Do czego: pakiet biurowy, dużo poczty, power pointa, excela, pulpit zdalny, od czasu do czasu na szybko photoshop.
Do tej pory w wymaganiach znajdował się jeszcze wbudowany modem LTE ale to chyba strzał w kolano, bo o dziwo mało takich sprzętów ma modem wbudowany i dorzucenie go do parametrów powoduje wzrost ceny o minimum 1k netto, więc masakra. Stwierdziłem, że router przenośny na baterie też da radę, więc modem olewam.
Wybadałem w zasadzie dwie maszyny od Lenowo, Yoga i Carbon, niestety Yoga ciut krótko na baterii czy tylko to jest do wyboru?