Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Porada w sprawie laptaka...

Mam sprawę a wyczerpałem już chyba sposoby na samodzielne go rozwiązanie...

Potrzebuję nowego laptopa i wymyśliłem sobie, nowe podejście do tematu...

wymagania:

- im dłużej na baterii tym lepiej - minimum 6 godzin, optymalnie 8, najlepiej ponad to (realny czas...)
    - ekran dotykowy, może nawet wychylany dookoła z 'trybem tabletu'
    - jeśli będzie miał opcję obsługi w miarę dokładnym rysikiem - wypas
    - rozdzielczość wyższa niż FullHD byłaby mocno wskazana...
    - 8GB RAM
    - rozmiar, 13 minimum, 14 optimum, 15 absolutny max
    - 3 porty USB (min jeden 3.0)
    - HDMI (ewentualnie może być micro)

Kolejność punktów nie przypadkowa, od najważniejszych do najmniej ważnych, oprócz portów - z tych korzystam, takie muszę mieć.

Cena w sumie niezbyt istotna, optymalnie jakby się zmieścił w 6 netto ale do 7 też będzie ok

Do czego: pakiet biurowy, dużo poczty, power pointa, excela, pulpit zdalny, od czasu do czasu na szybko photoshop.

Do tej pory w wymaganiach znajdował się jeszcze wbudowany modem LTE ale to chyba strzał w kolano, bo o dziwo mało takich sprzętów ma modem wbudowany i dorzucenie go do parametrów powoduje wzrost ceny o minimum 1k netto, więc masakra. Stwierdziłem, że router przenośny na baterie też da radę, więc modem olewam.

Wybadałem w zasadzie dwie maszyny od Lenowo, Yoga i Carbon, niestety Yoga ciut krótko na baterii czy tylko to jest do wyboru?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Nowy Surface Pro 4? LINK
    Trochę mija z Twoimi wymaganiami, ale super spełnia te najważniejsze, te z którymi się mija:
    - nie jest laptopem
    - ma tylko jedno USB (3.0), więc musiałbyś się ratować Hubem
    - cena
    - rozmiar to 12.3'
    A i jeszcze potrzebowałbyś do tego klawiatury LINK

Domyślnie

Miałem podobne wymagania i zastanawiałem się nad Dellem XPS 13 (ale wadą był Windows), jednak wybrałem MacBooka Air 13 - jestem mega zadowolony. Bateria wg. producenta trzyma 12 godzin, ale realnie to nawet więcej. Nie ma dotykowego ekranu i innych tego typu rzeczy, ale obsługa gestami i system El Capitan robi robotę.
    Co do USB to są 2 porty, ale zawsze można sobie z tym poradzić inaczej, co do HDMI to jest przejściówka z Thunderbolt.

Dla Ciebie jednak lepszy byłby MacBook Pro z Retina. Ma 2 USB i jedno HDMI. Bateria około 10 godzin.
    Alternatywnie iPad Pro.

Kiedyś byłem przeciwnikiem Apple, ale teraz nie widzę innej drogi.

Domyślnie

Myślałem nawet przez chwilę o macach ale po pierwsze to byłby jedyny w firmie, nie wiem czy potrzebuję w ten sposób się wyróżniać, druga sprawa nie wiem czy nie miałbym problemu z jakąś pierdołą, VPNem, pulpitem zdalnym czy którymś z naszych sprzętów firmowych (drukarki i inne graty) więc chyba raczej windows...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie Porada w sprawie laptaka...

Pan Robert to taki zgrywus, bierz Pan macka i bedzie Pan zawodolony, pytania powyzsze przestana istniec, gorzej z przekretem - ekranu, dotykac nie wolno
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 03-12-2015 o 01:48
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Drukarki i skanery działają mi przez Wi-Fi lepiej niż na poprzednim Dellu
    Po podłączeniu do sieci automatycznie znajduje sterowniki... bajka...

Można wrzucić Parallels i windowsa - przełączanie jak między okienkami
    Ostatnio edytowane przez M_B ; 03-12-2015 o 08:35

Domyślnie

a z obsługą VPNa też nie ma problemu? To moje główne narzędzie pracy, jeśli można tak napisać...

Domyślnie

nie ma, co wiecej logujesz sie do windowsa, jest remote desktop
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Jako Windziarz wzialem Della XPS 13 9343 (co prawda FHD a nie QHD).... sprzet idealny to nie jest. Permanentne klopoty z gladzikiem - zawiesza sie co jakis czas (sporo osob narzeka), ekran nie odchyla sie o 180 stopni (jak w moim dawnym Elitebooku). Dodatkowo problemem dla mnie (staruszka) jest przesiadka z Win 7 na 8.1.
    Widzac co MS wyprawia z Win 10 zaluje ze nie wzialem MacPro 13.

Na duzy plus - matryca IPS matowa I bacteria, ktora dziala jak w starej Nokii 6310i
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Lenovo X1 carbon a wersja tansza T450s i na koncu Dell 7450. Wszystkie doskonale matryce IPS. Reszta to kwestia konfiguracji i portfela.

Uprawnienia umieszczania postów