Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadciąga.
Pablo 77
21-11-2015, 23:49
Witam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://postimage.org/)
image upload with preview (http://postimage.org/)
maniak666
22-11-2015, 08:00
Fajne to, aczkolwiek obrazek z gatunku raczej wygenerowanych a nie zarejestrowanych. Nie żebym miał cos przeciw obróbce, samemu czasem zdarza się głęboko gmerać, ale ostatnio staram się okiełznać swe zapędy.
Nie podoba mi się różnica w naświetleniu drzewa po prawej vs tego po lewej.
Pablo 77
22-11-2015, 13:11
Dziwi mnie,że tak doświadczony fotograf używa słów niezgodnych z rzeczywistością :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Nie podoba mi się różnica w naświetleniu drzewa po prawej vs tego po lewej.
To nie jest różnica w naświetleniu,lecz chyba zauważyłeś,że to po prawej posiada kwiaty a to drugie nie :)
Michał M
22-11-2015, 14:34
Biorąc pod uwagę umiejscowienie źródła światła, przygasiłbym trochę te drzewa, bo wyglądają jakby były doświetlane. A może były?
Pablo 77
22-11-2015, 16:39
Żeby Wam uświadomić,że jesteście w błędzie pokazuję oryginał .
Maniak 666 napisał "obrazek z gatunku raczej wygenerowanych a nie zarejestrowanych"
Nie wypada mi się z tym zgodzić a wypowiedź traktuję jako zgryźliwość :)
Z resztą nie pierwsza i zapewne nie ostatnia ze strony tego użytkownika...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://postimage.org/)
images (http://postimage.org/)
maniak666
22-11-2015, 16:59
[QUOTE
Z resztą nie pierwsza i zapewne nie ostatnia ze strony tego użytkownika...
[/QUOTE]
Paweł-a skąd takowe radykalne stwierdzenia?
Wspominając o "wygenerowanym" obrazku zakładałem że wiesz o czym mowa.
Mając na mysli nie "wygenerowane" przypomnę Ci o focię, o którą w innym miejscu w sieci nieco się wykłócałem, a własciwie o jej status.:) Tamtej dużo bliżej do naturalnosci. I tylko o to się rozchodzi.
Fakt-bywam i potrafię być zgryzliwy.
Natomiast nie pamiętam abym kiedykolwiek w stosunku do Twojej osoby taki był-toteż zdziwionym z lekka ostatnimi uwagami pozostaję...
Tak się zastanawiałem, co to za plama na prawo od drzewa. Okazało się po wstawieniu oryginału, ze to pozostałości po złe wystemplowanym slupie.
Chmury na niebie się świetnie ułożyły, co podkreśliłeś nienachalną obróbką - wyglądała na mocną, ale to jednak natura okazała się być potężniejsza niż photoshop ;) Też zastanawiałem się nad jasnością drzewa z prawej strony, ale jak widać - "tak tam było"!
Usilnie próbuję zobaczyć te pozostałości po słupie, wspomniane przez poprzednika, ale chyba się poddam bo nie widzę...
Jedyne co mi nie pasuje na tym zdjęciu to ta połatana droga - jakby dodatkowy mocny akcent, którego zdjęcie nie potrzebuje. No ale na to akurat wpływu nie miałeś.
Podobają mi się obje fotki. Pierwsza, bo lubię obróbkę. Właściwie zawsze surowe zdjęcie nie odzwierciedla emocji. Przynajmniej moich :-P Oryginał też jest bardzo fajny. W sumie jak chyba nie usuwał bym słupów, bo wyglądają fajnie.
barracuda
22-11-2015, 19:33
Podobają mi się obje fotki. Pierwsza, bo lubię obróbkę. Właściwie zawsze surowe zdjęcie nie odzwierciedla emocji. Przynajmniej moich :-P Oryginał też jest bardzo fajny. W sumie jak chyba nie usuwał bym słupów, bo wyglądają fajnie.
O tym samym pomyślałem, że słupy wcale nie były tu takie złe. Chętnie bym zobaczył jedynkę ze słupami :)
O tym samym pomyślałem, że słupy wcale nie były tu takie złe. Chętnie bym zobaczył jedynkę ze słupami :)tylko prostymi a nie przewracającymi się :D
Kurczę... jak zobaczyłem oryginał to deczko zwątpiłem... Różnica powala. Coraz trudniej komentować "fotografie" w sieci... Te usunięte słupy mnie dobiły...
Pablo 77
23-11-2015, 14:07
[QUOTE
Z resztą nie pierwsza i zapewne nie ostatnia ze strony
tegooPużytkownika...
Paweł-a skąd takowe radykalne stwierdzenia?
Wspominając o "wygenerowanym" obrazku zakładałem że wiesz o czym mowa.
Mając na mysli nie "wygenerowane" przypomnę Ci o focię, o którą w innym miejscu w sieci nieco się wykłócałem, a własciwie o jej status.:) Tamtej dużo bliżej do naturalnosci. I tylko o to się rozchodzi.
Fakt-bywam i potrafię być zgryzliwy.
Natomiast nie pamiętam abym kiedykolwiek w stosunku do Twojej osoby taki był-toteż zdziwionym z lekka ostatnimi uwagami pozostaję...[/QUOTE]
Widzisz doskonale,że oryginał niewiele różni się od wstawionego zdjecia wiec po co to stwierdzenie "obraz bardziej wygenerowany niz zarejestrowany".
Wypada się pochylic i przyznać rację.
sebastian78
23-11-2015, 14:45
Mega dobra fota!!! Wszystko gra :) Bardzo dobrze, że słup zniknął...
pozdro!
jarekf34
23-11-2015, 15:01
Mega dobra fota!!! Wszystko gra :) Bardzo dobrze, że słup zniknął...
W pełni się zgodzę... :)
Kurcze nie rozumiem tutaj krytyki tego zdjęcia. Ta praca ma potencjał w formie, treści i obróbce. Nie chcę być arbitrem, ale nie widzę zasadności sprzeciwu, też uważam że nic w obróbce nie ma nachalnego i i słup dobrze że został występlowany.
Świetne zdjęcie. Czuć moc przyrody.
A fotka sprzed obróbki w ogóle mi się nie podoba ;) Co zostało zobaczone, nie zostanie odzobaczone.
maniak666
23-11-2015, 15:46
Ok-zwracam honor jeslis urażony. Niemniej piszę o odczuciu-a ono ciągle takie samo, pomimo zamieszczonego oryginału.
Natomiast ciągle nie rozumiem Twojej uwagi o mojej zgryzliwosci. A własciwie czy ona ostatnia czy nie...
W trakcie mojego ostatniego wspólnego z jednym z Forumowiczów plenerem, dużo dyskutowalismy nt. obecnosci w sieci. nie tylko na tym Forum, na wszelkich innych również.
Chyba pora odpuscic sobie wiele z tych miejsc...
Świetne zdjęcie. Czuć moc przyrody.
A fotka sprzed obróbki w ogóle mi się nie podoba ;) Co zostało zobaczone, nie zostanie odzobaczone.
Dokładnie. Świetne zdjęcie.
Poza tym trzeba chłonąć całe zdjęcie a nie rozdzielać na drobne każdy detal po to tylko by coś wytknąć. W końcu to autor świadomy więc i zdjęcie mało przypadkowe.
Ja również nie mam nic do zarzucenia autorowi. Chłop miał taką wizję i tak ją przedstawił:D poza tym, fajnie wygląda ta różnica między drzewami.
Dla mnie bez zarzuty, a i plamy po słupie próbuję się doszukać-niestety, bez rezultatu:D
Pozdrawiam
Janusz
Bardzo dobre foto Pawle, jest moc tego co się działo.
Z mojego małego doświadczenia wiem, mając zachód np. po prawej jak i ciemne chmury na niebie bywa tek że masz odbicie światła z lewej.
Ale kto w to uwierzy? :)
Nie wiem czy nie namieszałem z tymi lewymi i prawymi :P