PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dunseverick Waterfall

biegly
03-10-2015, 18:44
Irlandia Północna
Co.Antrim

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/10/21889219146_f8fb48f5ed_b-2.jpg
źródło (https://farm1.staticflickr.com/758/21889219146_f8fb48f5ed_b.jpg)

Pozdrawiam
Rafal

jumbox
03-10-2015, 19:07
wspaniałe foto. nie ma do czego się przyczepić

sebastian78
03-10-2015, 19:19
Skąd ta woda się wylewa ?! Niby nic , a leje się z każdej strony :-o Fajne warunki i kolorki :)

sufenta
03-10-2015, 20:44
chyba za gesty filtr.

rawkik30
04-10-2015, 01:57

No... Bo na wszystko można patrzeć... Na chmury... Na zieleń na pagórku... Na skały i świecącą roślinność na nich... I nawet na "żółty " wodospad centralnie...
Nie ma się do czego przyczepić, więc i ja nie będę...

biegly
05-10-2015, 14:36
Dziękuję wszystkim za komentarze.

Dziękuję, ale nie mówmy hop ;)

Skąd ta woda się wylewa ?! Niby nic , a leje się z każdej strony Fajne warunki i kolorki
Rzeka prowadzi od mostka w dół, jak odwiedziliśmy to miejsce z kolegą to poziom wód w rzekach był dość wysoki i rwący.
Dla tego wszędzie się lało gdzie mogło.

chyba za gesty filtr
Cóż, ja jestem zadowolony. Mam krótsze czasy ale nie najlepiej to wyglądało, szczególnie w miejscu gdzie jest ocean.
Słońce świeciło już na niebie i na pagórkach, zaś woda wciąż w cieniu.

No... Bo na wszystko można patrzeć... Na chmury... Na zieleń na pagórku... Na skały i świecącą roślinność na nich... I nawet na "żółty " wodospad centralnie...
Nie ma się do czego przyczepić, więc i ja nie będę...
Skromnie napisane, aczkolwiek pociągnę za język :P skoro powiedziano "A" - chodzi mi o kompozycję, co takiego ciekawego mógł byś zaproponować?
Dodam że chętnie zobaczę, możesz użyć mojego zdjęcia i wykadrować.
Co do kolorów to nie wnikam, każdy ma inny gust i tu na pewno się nie porozumiemy aczkolwiek jak byś rozwinął myśl to oczywiście chętnie wysłucham.

I nawet na "żółty " wodospad
Pisząc to nie obrażając Cię, mało jeszcze widziałeś ;)
Wodę jeśli bym pokazał w oryginale jaka była, nikt by mi nie uwierzył - nawet dla mnie nie pasowała, mało naturalna.

Pozdrawiam
Rafal

bajcy
05-10-2015, 15:07
Rafał, Jak zwykle nie ma się do czego przyczepić, wszystko ładnie poukładane, z resztą jak zawsze u Ciebie;) Co do wody, wystarczy że ktoś podpiął się do rzeczki i już woda będzie w innym kolorze z wiadomych powodów:D, to taki żarcik oczywiście.
A na poważnie, nawet jeśli miało być to nie naturalnie, to mimo wszystko gdyby była biała(jak na dole) to MZ nie byłoby takiego efektu.
I proszę mnie nie "ciągnąć" za język Panie Kolego;)

biegly
05-10-2015, 15:34
Hehe, ok będę milczał ;)
Jak ktoś ma FB, to moze podejrzeć tę herbatkę (https://www.facebook.com/RafalRoseman/videos/1181898195159617/) :)
Pozdrawiam

moshica
05-10-2015, 15:52
Dobra perspektywa i uchwycenie kadru, kolory świetnie oddane i klimacik. Jak zwykle w Twoich rejonach chciałbym być patrząc na Twoje prace ;-)

bajcy
05-10-2015, 15:55
Dobra perspektywa i uchwycenie kadru, kolory świetnie oddane i klimacik. Jak zwykle w Twoich rejonach chciałbym być patrząc na Twoje prace ;-)

Paweł, to w takim razie jest Nas dwóch, trzeba wziąć plecak i się wybrać w Rafała okolice, może akurat wyjdzie nam coś lepiej:D

biegly
05-10-2015, 16:07
Mówcie kiedy, to może Wam coś pokażę ;)

bajcy
05-10-2015, 16:27
Ty lepiej napisz, kiedy by było najlepiej:D

moshica
05-10-2015, 16:30
Dokładnie, ode mnie z katowic wyloty są do Irlandii, Janusz pakujemy się i lecimy do Rafała, nie dość że przygoda to i jeszcze wiele od Rafała się poduczymy w fotografii, same plusy takiej imprezy ;-)

biegly
05-10-2015, 16:38
U mnie pogoda jest zawsze :)

bajcy
05-10-2015, 16:53
Dokładnie, ode mnie z katowic wyloty są do Irlandii, Janusz pakujemy się i lecimy do Rafała, nie dość że przygoda to i jeszcze wiele od Rafała się poduczymy w fotografii, same plusy takiej imprezy ;-)

Paweł, to szukaj tanich połączeń:D i można pomyśleć o jakimś weekendzie:D Rafałowi w ramach wdzięczności weźmiemy jakiś prowiant z PL:D

bhk
05-10-2015, 23:29
Gdyby rzeczywiście miało się odbyć jakieś zgrupowanie to piszcie wcześniej w grupie "wyspiarze" :) Znalazłoby się więcej chętnych. W razie niepogody można zrobić jakiś tour po destylarniach whiskey :P

bajcy
06-10-2015, 07:58
Gdyby rzeczywiście miało się odbyć jakieś zgrupowanie to piszcie wcześniej w grupie "wyspiarze" :) Znalazłoby się więcej chętnych. W razie niepogody można zrobić jakiś tour po destylarniach whiskey :P

O to to to, tyle by było z foto:D