Zobacz pełną wersję : Przelew do Polski
Siemka,
Od jakiegoś czasu mieszkam i pracuję w UK/Londyn w branży fotograficznej. Potrzebowałbym od czasu do czasu zapłacić za jakąś usługę/soft/produkt w Polsce - wiecie jak jest. W jaki sposób transferować środki, aby te wpływały na konto z odpowiednim tytułem (np za co płacę, nr faktury itd).
W ferpay będziesz miał dowolny tytuł ale nadawca będą oni.
sokolnik
26-09-2015, 21:00
Potrzebujesz kod swifft/bic banku odbiorcy.
nr konta.
dane odbiorcy.
tytuł normalnie.
najlepiej wysyłać ta sama walutę na konto odbiorcy aby ominąć przewalutowanie i ryzyko z nim związane.
Koszty banków trzecich bierzesz na siebie czyli wybierasz OUR I SPOT jeśli nie zależy Ci na czasie.
kamajama
27-09-2015, 15:40
Mozna portfeli czasem uzyc typu neteller, moneybookers albo paypala
greatadrian
27-09-2015, 15:59
Osobiście nie polecam banków i innych money gramów. Ja używam minutki (minutka.co.uk) i kursy są o wiele lepsze. W dodatku możesz wysłać pieniądze w 10 minut jak trzeba.
Carlos_lo
27-09-2015, 17:18
opaltransfer
RobertMiernik
27-09-2015, 22:15
ciut nie rozumiem...
Od jakiegoś czasu mieszkasz a co wcześniej konta w Polsce nie miałeś?
Przelewy z całego Świata na cały Świat działają tak samo jak te z Polski do Polski, tylko numer konta inaczej wygląda. Mam dziwne wrażenie, że rozmawiamy z jakimś spambotem panowie...
Od 8 lat używam Skrilla (dawnej MoneyBookers), sprzed kompa nie trzeba ruszać 4 liter, warunkiem jest posiadanie konta na to samo nazwisko w UK i w PL (wtedy jest najtaniej). PayPala nie polecam, bo mają chore opłaty (w sumie ok 5%).
Wysyłam środki z konta w UK, na moje konto w PL, a następnie robię płatności z konta z PL na konto w PL.
Transferwise, PayPal, Eeasysend, Western Union, - to chyba te najpopularniejsze sposoby. Oczywiście różnie to wygląda w różnych miejscach pod względem szybkości i kosztów transferu.