Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Przelew do Polski

Siemka,
    Od jakiegoś czasu mieszkam i pracuję w UK/Londyn w branży fotograficznej. Potrzebowałbym od czasu do czasu zapłacić za jakąś usługę/soft/produkt w Polsce - wiecie jak jest. W jaki sposób transferować środki, aby te wpływały na konto z odpowiednim tytułem (np za co płacę, nr faktury itd).

Domyślnie

W ferpay będziesz miał dowolny tytuł ale nadawca będą oni.
    D5100/ N35/1.8

Domyślnie

Potrzebujesz kod swifft/bic banku odbiorcy.
    nr konta.
    dane odbiorcy.
    tytuł normalnie.
    najlepiej wysyłać ta sama walutę na konto odbiorcy aby ominąć przewalutowanie i ryzyko z nim związane.
    Koszty banków trzecich bierzesz na siebie czyli wybierasz OUR I SPOT jeśli nie zależy Ci na czasie.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

kamajama
    Gość

Domyślnie

Mozna portfeli czasem uzyc typu neteller, moneybookers albo paypala

Domyślnie

Osobiście nie polecam banków i innych money gramów. Ja używam minutki (minutka.co.uk) i kursy są o wiele lepsze. W dodatku możesz wysłać pieniądze w 10 minut jak trzeba.
    D750, N24-70 2.8, N70-200 2.8, N50 1.8, N35 1.8, SB-910

Domyślnie

opaltransfer
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

ciut nie rozumiem...
    Od jakiegoś czasu mieszkasz a co wcześniej konta w Polsce nie miałeś?
    Przelewy z całego Świata na cały Świat działają tak samo jak te z Polski do Polski, tylko numer konta inaczej wygląda. Mam dziwne wrażenie, że rozmawiamy z jakimś spambotem panowie...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Od 8 lat używam Skrilla (dawnej MoneyBookers), sprzed kompa nie trzeba ruszać 4 liter, warunkiem jest posiadanie konta na to samo nazwisko w UK i w PL (wtedy jest najtaniej). PayPala nie polecam, bo mają chore opłaty (w sumie ok 5%).

Wysyłam środki z konta w UK, na moje konto w PL, a następnie robię płatności z konta z PL na konto w PL.

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Transferwise, PayPal, Eeasysend, Western Union, - to chyba te najpopularniejsze sposoby. Oczywiście różnie to wygląda w różnych miejscach pod względem szybkości i kosztów transferu.

Uprawnienia umieszczania postów