PDA

Zobacz pełną wersję : problem z kontem na flickr

michl
25-09-2015, 23:20
Hej hej,
Wie ktoś, jak można odzyskać konto jeżeli zapomniałem ID i hasło na flickr?;) Próbowałem znaleźć jakiś kontakt do tego serwisu w pomocy ale nie mogę nic znaleźć. Jakiś czas temu znalazłem formularz z opinia czy coś takiego (dokładnie nie pamiętam co to było) i napisałem swój problem i bez odzewu. Miał ktoś taki problem? Albo czy ktoś wie gdzie znaleźć jakiegoś konkretnego maila do nich aby mi przypomnieli ID i zresetowali hasło? Albo podpięli do mojego nowego maila na yahoo?

Kiedyś tam nawrzucałem sporo zdjęć, później nie logowałem się i zapomniałem tego maila i hasło...

Z góry dzięki za pomoc.

zoom2
25-09-2015, 23:50
Miałem identyczną sytuację. Podobnie jak ty próbowałem. Efekt to stracone konto i założenie nowego. Ani nie potrafiłem odzyskać ani nie potrafiłem zrozumieć dlaczego nie potrafię.
Trochę to było frustrujące i vqrviające.

Carlos_lo
26-09-2015, 10:11
co ja bym zrobil... sprawdzil wszystkie znane sobie maile, poszukal po tagach, datach, exifach fotek na flickru, jak ujrzalbym swoja fotke, wszedlbym na profil, troche dlubania ale wykonalne

Borat1979
26-09-2015, 10:35
Jak wpisuję w Google swoje nazwisko to mam foty z Flickr w pierwszych wynikach wyszukiwania. Jak zamiast imienia i nazwiska wymyśliłeś coś innego to wrzucić do wyszukiwarki grafiki Google jedno ze zdjęć, które tam opublikowałeś i odnajdziesz swoje konto. Później tylko odzyskiwanie hasła i po problemie.

michl
26-09-2015, 14:19
Konto mam z moim imieniem i nazwiskiem i nie mam problemu go odnaleźć. W tym problem, że nie pamiętam swojego maila na yahoo, które było "spięte" z tym kontem na flickr.

Ogólnie to założyłem nowe konto, ale trochę mnie to denerwuję że to stare jest wysoko pozycjonowane w google, a tego nowego w ogóle nie widać.

Carlos_lo
26-09-2015, 15:53
czyli masz nazwe konta na yahoo? moze w prywatnych kluczach masz zapisane na kompie, przekopac trzeba

michl
26-09-2015, 16:30
Mam ustawione że nazwa konta się nie pokazuje, jest tylko moje imię i nazwisko (napisane osobno z polskimi znakami). Gdybym miał nazwę to pewnie dałbym rade odzyskać konto

skippy
26-09-2015, 16:48
A czy jak wejdziesz na strone profilu to w adresie nie ma nazwy konta?

michl
26-09-2015, 16:55
no właśnie nie ma ;) nawet jak wysyłam wiadomość do siebie z nowego konta to w skrzynce też się nie pokazuje. Chyba miałem jakieś beznadziejny nick i chciałem go ukryć ;) i teraz mam problem żeby się zalogować

6868
26-09-2015, 17:02
A czy jak wejdziesz na strone profilu to w adresie nie ma nazwy konta?

Normalnie powinna byc.

Borat1979
26-09-2015, 17:21
no właśnie nie ma ;)
Daj link do tego profilu bo nie wierzę ;) Końcówka adresu to login. W ustawianiach prywatności można ukryć imię i nazwisko ale nie nazwę profilu.

michl
26-09-2015, 17:24
proszę bardzo:
https://www.flickr.com/photos/110624744@N04/

2pompony
26-09-2015, 17:33
Daj link do tego profilu bo nie wierzę ;) Końcówka adresu to login. W ustawianiach prywatności można ukryć imię i nazwisko ale nie nazwę profilu.

No właśnie - link do mojego konta też jest bez loginu na końcu, kończy się podobnie jak ten link powyżej, numerkiem, małpą, literą i dwoma cyframi... Aż zajrzałem z ciekawości.

SerU
26-09-2015, 17:35
Dwa tygodnie temu miałem to samo. Założyłem nowe konto na yahoo, napisałem do pomocy, że w związku z nowym kontem nie mam dostępu do swojego starego flickr'a. Podałem nazwę konta na flickr, odpisali mi, na jakiego maila założyłem konto. Oczywiście hasła nie pamiętałem, więc wysłali mi zestaw dwóch "tajnych" pytań, na które się odpowiadało zakładając konto. Całe szczęście przypomniałem sobie odpowiedzi i w ten sposób odzyskałem dostęp do flickr. Później dodałem opcję telefonicznej weryfikacji konta, przysłali kod i teraz mój telefon w razie czego pomoże mi odzyskać dostęp.

michl
26-09-2015, 17:50
no właśnie znalazłem forum z pomocą:
https://www.flickr.com/help/forum/en-us/72157649608502474/page8/

napisałem, zobaczymy co będzie.

2pompony
26-09-2015, 18:00
Właśnie się zorientowałem, że też zapomniałem swojego hasła. Dobrze, że jeszcze przeglądarka ja pamięta (więć na razie jeszcze mogę sprawdzić), ale jak zapomni, będzie podobna kicha. :|

michl
26-09-2015, 18:11
możesz połączyć sobie z telefonem albo dodać alternatywny mail (najlepiej taki którego często używasz). Ja niestety tak nie zrobiłem.

Borat1979
26-09-2015, 18:37
A nie proście zapisać sobie hasło? :mrgreen:

2pompony
26-09-2015, 18:39
możesz połączyć sobie z telefonem albo dodać alternatywny mail (najlepiej taki którego często używasz). Ja niestety tak nie zrobiłem.

Tak, wiem... Problem z tym, że uciekając przed śledzącym mnie zewsząd Wielkim Bratem ja mam tyle alternatywnych kont, że powoli straciłem z oczu, które jest to niealternatywne. A jakbym dobrowolnie miał im dać im swój numer telefonu, to by mi prędzej słuchawka uschła.

Na razie jakoś sobie radzę, ale widzę, ze powoli trza się zająć robieniem porządków w tych wszystkich hasłach, loginach, i tak dalej... Czasem tęsknię do czasów, kiedy jedynym ważnym hasłem było PPP, z tym, że wtedy niestety prędkości przesłu nie porażały. :)

Zawoj
08-11-2015, 19:51
Nic z tego panowie. Jeżeli przez długi czas do konta się nie zagląda-traci się je !

SerU
08-11-2015, 23:32
Nic z tego panowie. Jeżeli przez długi czas do konta się nie zagląda-traci się je !

Ale tutaj mamy w wielu przypadkach do czynienia z sytuacją, gdy np. przeglądarka pamiętała hasło i użytkownicy używali konta flickr (wystarczy raz na jakiś czas tam po prostu wejść), ale po przeinstalowaniu systemu nagle się okazuje, że z flickra nie pamiętamy nic...ani maila (bo trzeba mieć yahoo mail żeby konto założyć), ani nazwy konta ani hasła... Problem jest tym większy, że konta yahoo są niekonfigurowalne w programach pocztowych, więc wiszą sobie tylko na yahoo jako wydmuszki poczty.