PDA

Zobacz pełną wersję : P610 - osprzęt

Tomasz88
22-09-2015, 10:32
Witam,
Kupiłem niedawno aparat Nikon Coolpix P610, i jaki osprzęt do tego aparatu byście polecili ? Jestem początkujący w fotografii i nieobeznany za bardzo w tym kupiłem ten aparat na raty z platformy ratalnej po radach znajomego fotografa, natomiast słyszałem od kilku osób że jak dla początkujących to nie jest to zbyt dobry wybór, lecz póki co radzę sobie i moim zdaniem aparat jest świetny, szczególnie że nie ryzykowałem wydawania dużej gotówki bo aparat kosztował prawie 1500zł, tylko kupiłem w ratach także straty dużej nie odczuje w razie gdy sprzęt nie spełni w pełni moich wymagań. Zastanawiam się nad doborem akcesorii do niego, i chciałbym się poradzić :)

Jacek_Z
22-09-2015, 15:08
Obawiam się ;) że piszesz zupełnie nie w tym dziale co trzeba.
Tu jest dział dotyczący aparatów analogowych, a ty piszesz o cyfrowym kompakcie.
Przenoszę do działu kompaktów.

PS - to nie lustrzanka, o obiektywach nie pogadamy, bo ich nie wymienisz. Osprzęt - co masz na myśli?
Statyw, lampa błyskowa, pokrowiec? Co potrzebujesz.

Tomasz88
22-09-2015, 15:57
Miałem na myśli jakiś dobry statyw i pokrowiec :)

Teles
23-09-2015, 14:02
Też kupowałem raz na raty z platformy ratalnej, ale jak nie było już w asortymencie sklepu aparatu który zamawiałem to ci z platformy ratalnej znaleźli mi sami taki sam aparat w innym sklepie i nawet w lepsze cenie :D Raty też na duży plus. Ale nie chcę nikomu tutaj robić darmowej reklamy, także do rzeczy.

Podaj do jakiej kwoty chcesz zakupić sprzęt to coś dobierzemy odpowiedniego :) A co do aparatu to dlaczego nie jest dobry na początek ? Moim zdaniem nadaje się dla początkujących.

Tomasz88
24-09-2015, 13:27
Kwota w sumie bez znaczenia, ale nie chcę z kolei przepłacać a jako że jeszcze nie znam się zbyt dobrze na tym to nie chcę zapłacić dużo pieniędzy za kiepski statyw. Pokrowiec już mam także do pełni szczęścia potrzebny jeszcze statyw :D