Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: P610 - osprzęt

Post P610 - osprzęt

Witam,
    Kupiłem niedawno aparat Nikon Coolpix P610, i jaki osprzęt do tego aparatu byście polecili ? Jestem początkujący w fotografii i nieobeznany za bardzo w tym kupiłem ten aparat na raty z platformy ratalnej po radach znajomego fotografa, natomiast słyszałem od kilku osób że jak dla początkujących to nie jest to zbyt dobry wybór, lecz póki co radzę sobie i moim zdaniem aparat jest świetny, szczególnie że nie ryzykowałem wydawania dużej gotówki bo aparat kosztował prawie 1500zł, tylko kupiłem w ratach także straty dużej nie odczuje w razie gdy sprzęt nie spełni w pełni moich wymagań. Zastanawiam się nad doborem akcesorii do niego, i chciałbym się poradzić

Domyślnie

Obawiam się że piszesz zupełnie nie w tym dziale co trzeba.
    Tu jest dział dotyczący aparatów analogowych, a ty piszesz o cyfrowym kompakcie.
    Przenoszę do działu kompaktów.

PS - to nie lustrzanka, o obiektywach nie pogadamy, bo ich nie wymienisz. Osprzęt - co masz na myśli?
    Statyw, lampa błyskowa, pokrowiec? Co potrzebujesz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Miałem na myśli jakiś dobry statyw i pokrowiec

Domyślnie

Też kupowałem raz na raty z platformy ratalnej, ale jak nie było już w asortymencie sklepu aparatu który zamawiałem to ci z platformy ratalnej znaleźli mi sami taki sam aparat w innym sklepie i nawet w lepsze cenie Raty też na duży plus. Ale nie chcę nikomu tutaj robić darmowej reklamy, także do rzeczy.

Podaj do jakiej kwoty chcesz zakupić sprzęt to coś dobierzemy odpowiedniego A co do aparatu to dlaczego nie jest dobry na początek ? Moim zdaniem nadaje się dla początkujących.

Domyślnie

Kwota w sumie bez znaczenia, ale nie chcę z kolei przepłacać a jako że jeszcze nie znam się zbyt dobrze na tym to nie chcę zapłacić dużo pieniędzy za kiepski statyw. Pokrowiec już mam także do pełni szczęścia potrzebny jeszcze statyw

Uprawnienia umieszczania postów