Zobacz pełną wersję : Rejestrator samochodowy do 200 pln
PiotrekW
26-08-2015, 10:17
Witajcie,
Jak w temacie, szukam nowego rejestratora w cenie do 200 pln.
Jeszcze do zeszłego tygodnia miałem Prestigio Roadrunner 310, ale się chyba biedny ugotował w samochodzie w te upały, bo w pewnym momencie zaczął klatkować i wydawać przerywane dźwięki. Przyszedł czas na zmianę. Pytanie tylko, co można fajnego dostać w tej cenie, poza takim samym modelem, który w tej chwili kosztuje coś koło 140 zeta. Aha, 2-letnia gwarancja skończyła mi się dokładnie 20 sierpnia 2015 :)
Ja po baaardzo długich poszukiwaniach zdecydowałem się na PRESTIGIO RoadRunner 310 taki jak miałeś. Miałem też G1WH(klik (http://vat19.pl/pl/rejestratory-i-nawigacje/197-rejestrator-g1wh.html)), ale Prestigio bardziej mi pasuje, bo ma chowany wyświetlacz. Uratował mi już kiedyś du*ę jak dostałem w tył samochodu i likwidator szkody miał wątpliwości czy takie zdarzenie miało miejsce. Funkcja G-Shock w Prestigio zadziałała poprawnie i w chwili uderzenia zarejestrowany obraz został zabezpieczony przed skasowaniem. Wszystkie te funkcje ma też G1WH, ale musisz uważać na podróby. W sieci znajdziesz info jak odróżnić oryginał od plepsu.
Nie kupuj najtańszych zamienników, bo jak zobaczysz jakość nagrania to się popłaczesz ze złości.
PiotrekW
26-08-2015, 11:40
Dzięki za odpowiedź.
Nie kupuj najtańszych zamienników, bo jak zobaczysz jakość nagrania to się popłaczesz ze złości.
No właśnie z jakości obrazu jestem/byłem średnio zadowolony. Coś tam było widać, ale bez szału. Aha, i jeszcze brakowało mi w nim jakiejś wewnętrznej baterii. Akumulator bardzo szybko się w nim rozwalił, tak że trzymał kilka minut. Cały czas używałem kamerki podpiętej pod zapalniczkę. Ale przy dłuższym nieużywaniu kasowały się ustawienia daty i czasu.
Faktycznie akumulator jest slaby, ale ja i tak mam kamerę podlaczona na stale. Z G1WH obraz będziesz miał lepszy.