Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] Moonwalker i Perseidy
cześć, poddaję ocenie
pełnia księżyca
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11781614_905603596142861_5554181322267705348_n.jpg ?oh=452a04276d95e770c3939b6cecab41d8&oe=56406DF0)
dzień po
źródło (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1898200_906802756022945_2414965778138574996_n.jpg? oh=96ed978996011a060bd1e3da1f5f6ad9&oe=5644B1D5)
noc perseidów
źródło (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11887979_911130442256843_5333847822297382141_n.jpg ?oh=0702a0a8f8fffa86ec197aa19ee7409b&oe=563ED8A7)
pozdrawiam
2pompony
13-08-2015, 14:16
Logo za ciemne w porównaniu do księżyca. Przy perseidach w ogóle niknie, popraw to.
Logo za ciemne w porównaniu do księżyca. Przy perseidach w ogóle niknie, popraw to.
cześć, dziękuję za wskazówkę, proszę o poprawienie i pokazanie jak powinno być prawidłowo
pozdrawiam
2pompony
13-08-2015, 18:15
Widzę, że logiem starałeś się stworzyć kontrapunkt dla księżyca, bo nie potrafię sobie wyobrazić po co innego pakowałbyś tak ciężkie i bryłowate, w dodatku białe logo na zdjęcie nocnego nieba (rozumiesz: białe logo - nocne niebo).
I widzę też, że nie do końca to wyszło, bo logo jest za bardzo w rogu i za małe, księżyc nad nim góruje. Dlatego powinieneś je powiększyć i odsuwając od rogów zdjęcia należycie wyeksponować, żeby mogło zaświecić w końcu należytym blaskiem.
Ja sam oczywiście nie będę poprawiać cudzego logotypu, ale mam nadzieję, że masz gdzieś oryginał i będziesz mógł sam je odpowiednio powiększyć bez utraty jakości.
Widzę, że logiem starałeś się stworzyć kontrapunkt dla księżyca, bo nie potrafię sobie wyobrazić po co innego pakowałbyś tak ciężkie i bryłowate, w dodatku białe logo na zdjęcie nocnego nieba (rozumiesz: białe logo - nocne niebo).
I widzę też, że nie do końca to wyszło, bo logo jest za bardzo w rogu i za małe, księżyc nad nim góruje. Dlatego powinieneś je powiększyć i odsuwając od rogów zdjęcia należycie wyeksponować, żeby mogło zaświecić w końcu należytym blaskiem.
Ja sam oczywiście nie będę poprawiać cudzego logotypu, ale mam nadzieję, że masz gdzieś oryginał i będziesz mógł sam je odpowiednio powiększyć bez utraty jakości.
Dziękuję za uwagi. Oczywiście, że mam logo w odpowiedniej jakości. Postaram się to poprawić należycie aby nie zawracać Ci więcej głowy oczekując Twoich złotych myśli.
Tymczasem warto abyś poświęcił chwilę czasu na zorientowanie się, czy w okolicy są jeszcze wolne miejsca w przedszkolach. Może akurat uda Ci się jeszcze dostać i nie okaże się dla Ciebie zbyt późno aby nauczyć się trochę kultury i szacunku. Trzymam za Ciebie kciuki.
2pompony
13-08-2015, 18:52
Proszę - oto dzisiejsza wdzięczność... Człowiek odpowiada na zadane pytania jak umie najlepiej, to go jeszcze poślą do przedszkola. Wypraszam sobie! Już niedługo będę w gimnazjum!
Acha, już chyba rozumiem... No przecież żartowałem tak naprawdę, poważnie. Twoje logo wcale nei jest bryłowate, jest subtelne i finezyjne.
Proszę - oto dzisiejsza wdzięczność... Człowiek odpowiada na zadane pytania jak umie najlepiej, to go jeszcze poślą do przedszkola. Wypraszam sobie! Już niedługo będę w gimnazjum!
Acha, już chyba rozumiem... No przecież żartowałem tak naprawdę, poważnie. Twoje logo wcale nei jest bryłowate, jest subtelne.
Kolego pozbieraj zabawki i przenieś się do swojej piaskownicy. Na forum oczekuje się rzeczowej pomocy a nie ironicznych wycieczek w szczenięcym wykonaniu.
Kolego pozbieraj zabawki i przenieś się do swojej piaskownicy. Na forum oczekuje się rzeczowej pomocy a nie ironicznych wycieczek w szczenięcym wykonaniu.
Mimo że ironicznie, to rzeczowo Ci napisał co ze zdjęciem jest nie tak. I podzielam zdanie 2pompona, logo które jest jaśniejsze i niewiele mniejsze niż fotografowany obiekt po prostu źle wygląda.
zbyszekD7000
13-08-2015, 19:24
To logo zabija całkiem fajne zdjęcia i tyle i aż tyle :)
A wyjazdy z przedszkolem do kogoś kto Ci dobrze radzi raczej źle świadczą wyłącznie o Twojej kulturze ;)
To logo zabija całkiem fajne zdjęcia i tyle i aż tyle :)
Dziękuję. Czyli da się ocenić bez kpiny.
Wnioskuję z tego, że na nocnych zdjęciach tego typu należy zmniejszać standardowe logo? Dopasowywać pod kątem jasności czy też kolorystyki z zachowaniem uwagi aby nie odwracało uwagi od fotografowanych obiektów? Logo właściwie jest tylko w celu informacji o autorze i nie jest górnych lotów a wręcz zwykłe więc nie nadaje się do poddawania ocenie w odpowiednim dziale forum.
zbyszekD7000
13-08-2015, 19:37
Nikt nie ocenia Twojego loga, tylko to jak ono źle wpływa na zdjęcie, nie widzisz tego?
Każdy ma logo jakie chce, ale chyba przyznasz że to tutaj to trochę nie pasuje, staje się motywem przewodnim zdjęcia, a chyba powinno być odwrotnie, nie sądzisz?
(może fajnie by wyglądało na FB i pewnie byś dostał dużo lajków, ale nie na forum fotograficznym)
(niestety to jest pierwsze co zwraca uwagę na zdjęciu, niestety)
Mimo że ironicznie, to rzeczowo Ci napisał co ze zdjęciem jest nie tak. I podzielam zdanie 2pompona, logo które jest jaśniejsze i niewiele mniejsze niż fotografowany obiekt po prostu źle wygląda.
"logo które jest jaśniejsze i niewiele mniejsze niż fotografowany obiekt po prostu źle wygląda" - tyle w zupełności wystarcza, ale to wciąż tylko i wyłącznie ocena wpływu loga na zdjęcie a nie fotografowanej sceny...
chyba zrozumiałym jest, że oczekiwałem wskazówek doświadczonych kolegów odnośnie kadru, kolorów czegokolwiek co pomoże mi w przyszłości popełnić lepsze zdjęcie nocnego nieba
- - - - kolejny post - - - - - -
Nikt nie ocenia Twojego loga, tylko to jak ono źle wpływa na zdjęcie, nie widzisz tego?
Każdy ma logo jakie chce, ale chyba przyznasz że to tutaj to trochę nie pasuje, staje się motywem przewodnim zdjęcia, a chyba powinno być odwrotnie, nie sądzisz?
(może fajnie by wyglądało na FB i pewnie byś dostał dużo lajków, ale nie na forum fotograficznym)
(niestety to jest pierwsze co zwraca uwagę na zdjęciu, niestety)
tak rozumie i nie podważam tego wręcz się zgadzam, że odwraca uwagę ale jak widać po Twoim wcześniejszym komentarzu można było powiedzieć bez kpiny czy poza wpływem loga na kompozycję reszta może się podobać czy też nie
zbyszekD7000
13-08-2015, 20:19
przecież napisałem że same zdjęcia mi się podobają
przecież napisałem że same zdjęcia mi się podobają
tak wiem, podziękowałem już wcześniej