Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przebudzenie
Dobre 6h jazdy samochodem, chyba jedna z najdłuższych moich podróży jedno dniowych
- jednak warto odkrywać i szukać, zdjęcia same się nie robią ;)
Zdjęcie wygląda może na spokojne, jednak warunki jakie panowały w owym czasie były naprawdę nie sympatyczne.
Silny wiatr utrudniał przemieszczanie się, nie wspominając o fotografowaniu.
Znalazłem swoją dziuplę, gdzie czekałem właśnie na ten moment :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/07/aab2677web-1.jpg
źródło (http://img.webme.com/pic/r/rafalrozalski/aab2677web.jpg)
Pozdrawiam
Rafal
Cześć Rafale, napiszę pierwszy.
Jak zwykle nie ma się do czego przyczepić ;-) Podoba mi się wieloplanowość tak trochę "ściśnięta". Słońce dodaje tutaj mocno uroku, bo tak byłoby tylko tak sobie bez mocji no i ruiny w "opozycji" symetrycznie do słońca. Widać ze całość chyba przemyślałeś jak to poustawiać. Pierwszy plan też niczego sobie, ot taki zwykle spokój, inny od tego co prezentujesz na niebie ;-)
cud miód, sklejany z wielu klatek czy jak?
Panowie powyżej powiedzieli wszystko. Bardzo ładna praca!
Widziałem na fejsie ;D chciałbym dojść do takie poziomu ;] Miejscówka bajeczna, warto i nawet 10h jechać dla takich fot.
Wszystko na swoim miejscu, światełko bajka.
Czasem jak oglądam Twoje zdjęcia, to się zastanawiam, czy nie bawisz się w Bruce'a Wszechmogącego i nie ustawiasz sobie planów i mocnych punktów za pomocą zdolności nadprzyrodzonych - a pacnę sobie ruinki tu, górka pójdzie tam, światełko rozłożę tu i słoneczko schowam tam. Na koniec popaćkam chmurki, dołożę jakiegoś kwiatka i potem pstryk i jest! :mrgreen:
Wszystko na swoim miejscu, światełko bajka.
Czasem jak oglądam Twoje zdjęcia, to się zastanawiam, czy nie bawisz się w Bruce'a Wszechmogącego i nie ustawiasz sobie planów i mocnych punktów za pomocą zdolności nadprzyrodzonych - a pacnę sobie ruinki tu, górka pójdzie tam, światełko rozłożę tu i słoneczko schowam tam. Na koniec popaćkam chmurki, dołożę jakiegoś kwiatka i potem pstryk i jest! :mrgreen:
Hahahaha dokladnie :DD
Dziękuję Panowie za słowo :)
sklejany z wielu klatek czy jak?
Zdjęcie zrobione z dwóch klatek, praktycznie mógł bym wykorzystać jedną klatkę jednak kwiatki na pierwszym planie za bardzo tańcowały ;)
Miejscówka bajeczna, warto i nawet 10h jechać dla takich fot.
Warta, warta - ogólnie było 25h bez snu ;)
Czasem jak oglądam Twoje zdjęcia, to się zastanawiam, czy nie bawisz się w Bruce'a Wszechmogącego i nie ustawiasz sobie planów i mocnych punktów za pomocą zdolności nadprzyrodzonych - a pacnę sobie ruinki tu, górka pójdzie tam, światełko rozłożę tu i słoneczko schowam tam. Na koniec popaćkam chmurki, dołożę jakiegoś kwiatka i potem pstryk i jest!
Ale się ubawiłem czytając ten komentarz :D Jest to najlepszy komentarz jaki, kiedykolwiek otrzymałem ;)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje
przemek_83
06-07-2015, 22:05
bajecznie, rewelacyjnie ujęte
podpisze sie pod komentarzami, bdb fotografia, dobrze opanowane swiatło i kolorystka zdjecia, fajna miejscowka
Bardzo ladne zdjecie, bardzo ladnie opracowane. Congrats! Czego rzeczywiscie zazdroszcze to umiejetnosci powiedzenia sobie "basta" przy ostrzeniu- bardzo duzo moich zdjec jest za ostrych- zdjecia kolegi sa takie jakie byc powinny jesli o ostrosc chodzi. pzdr.
Dziękuję*za komentarze :)
Czego rzeczywiscie zazdroszcze to umiejetnosci powiedzenia sobie "basta" przy ostrzeniu
Zasugeruję małe coś ;)
Następnym razem jak wyostrzysz zdjęcie, zapisz na dysku i wróć do niego następnego dnia!
Jeśli jesteś pewna że nie masz zastrzeżeń przed publikacją - publikuj!
Jednak jeśli pojawią się wątpliwości, powtórz czynność i poczekaj do następnego dnia ;)
Cała tajemnica, to cierpliwość :)
Pozdrawiam
Miejsce,kadr,światło i kolor ,wszystko dopracowane.Pozdrawiam