Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Baltard Bay Panoramicznie
Panorama...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://greg77.net/z/xcf-copy.jpg)
:)
bardzo ladnie, ale czy nie za ostro?
Smaczny obrazek, może napiszesz z ilu klatek złożyłeś ten kadr?
Też mam wrażenie że trochę przeostrzone ;)
8 klatek, cztery naswietlane na niebo i cztery na dol, po polaczeniu wymaskowalem okolice slonca ze zdjecia wyjsciowego dobrze naswietlonego...co do ostrosci to dla nie jest ok.
Hmmm bardzo doby kadr, jak wiadomo - nie łatwo tam o dobry kadr a ten gra należycie. Jako całość - bardzo mi sie podoba ten obrazek, jest dopracowany, ciekawy kolorystycznie i przy tym bardzo naturalny.
Panorama ściśnięta z tak dużej matrycy i z tylu zdjęć, po czym pomniejszona o milion razy do rozmiarów tego zdjęcia - nigdy nie będzie na monitorze wyglądać na krystalicznie ostrą. Bo tu nie jest krystalicznie ostra, natomiast absolutnie nie jest nieostra. Jest tak jak ma być.
Dobre zdjęcie.
8 klatek, cztery naswietlane na niebo i cztery na dol, po polaczeniu wymaskowalem okolice slonca ze zdjecia wyjsciowego dobrze naswietlonego...co do ostrosci to dla nie jest ok.
Było trochę roboty, ale warto_ cieszy oczy.
Pozdrawiam.
Ten kadr jest taki "Twój". Świetna robota.
bdb fotografia , z dobrym swiatłem i kadrem
Sebastianito
07-07-2015, 23:29
Minimalnie niebo przedobrzone, ale to kwestia własnego smaku... niemniej jednak się podoba!
W życiu nie widziałem takiego widowiska. Światło jest wspaniałe! Przyczepię się jednak do kadrowania. Mnie przeszkadza skała wyłażąca z kadru. Moim zdaniem dobrym pomysłem było by obcięcie prawej strony w celu pozbycia się owego kamienia :-P
Ładnie jak zawsze,piękny widok.Pozdrawiam
fantasywings
13-07-2015, 00:47
świetnie wyszło, tylko mam wrażenie że horyzont ucieka po lewej do góry
photojeremy
13-07-2015, 11:12
Kadr, kompozycja i kolory na ogromny plus :) używałes jakichś filtrów? napisz jakąś krótka historie jak powstała owa fotka [emoji14] może nie za dużo wymagam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Widzieliście gdzieś moją szczękę? Strasznie mi się podoba to zdjęcie, pod każdym względem!
Nadane listem w butelce
Krzysztof Orłowski
13-07-2015, 12:58
Wszystko jest na swoim miejscu. Zachodzące słońce i ciekawe chmury przyciągają wzrok. W sumie to panorama ale obrazek dynamiczny.
Kadr, kompozycja i kolory na ogromny plus :) używałes jakichś filtrów? napisz jakąś krótka historie jak powstała owa fotka [emoji14] może nie za dużo wymagam
Wspominalem juz wczesniej, 8 klatek, 4 dolu i 4 gory, sklejone w ptGui, samo slonce wymaskowane z klatki naswietlonej na slonce...reszta to zabawa w PSie...
Zdjecie akurat powstalo z golym obiektywem, wiec bez filtrow.
fota swietnie sie prezentuje :)
Nikonozaur
15-07-2015, 00:11
Ładnie, po twojemu Grzesiu. Wszystko poukładane i zaprezentowane jak trzeba.
Bardzo ładnie, wszystkie twoje zdjęcia robią na mnie ogromne wrażenie. Gratuluję kolejnego bardzo udanego zdjęcia. Zapytam nieśmiało czy stosujesz metodę Luminosity masks ?