Zobacz pełną wersję : Domena
Witam, od dłuższego czasu szukam domeny, co mi wpadnie do głowy to zajęte więc mam pytanie gdzie znajdę informację na temat wolnych domen z końcówką .PL, pozdrawiam.
golamurzynskapupa.pl jest wolne dla przykladu :)
A cóz za problem wejśc sobie na np. home.pl i wpisywac nazwy domen które Cię interesuja i patrzec czy są wolne ?
skarcity
11-06-2015, 13:07
Jak sobie wyobrażasz listę wolnych domen? Jest nieskończona.
Kiedyś ktoś mądrze napisał: "Szukajcie aż znajdziecie".
Powodzenia!
otóz to - każda dowolna kombinacja liter i cyfr może być wolna. Szukac i sprawdzać. Listy jako takiej nie ma :)
Stock naucz się czytać ze zrozumieniem i wróć do pierwszego postu, wszystkie domeny które mnie interesują są zajęte szukam od długiego czasu i tylko zajęte się trafiają z bardzo popularną końcówką .pl.
Więc chciałbym wybrać coś z wolnych, pozdrawiam.
Stock naucz się czytać ze zrozumieniem i wróć do pierwszego postu, wszystkie domeny które mnie interesują są zajęte szukam od długiego czasu i tylko zajęte się trafiają z bardzo popularną końcówką .pl.
Więc chciałbym wybrać coś z wolnych, pozdrawiam.
nie ma listy, wchodzisz na home.pl czy innego rejestratora domen i sprawdzasz te które cię interesują
thekrycha
11-06-2015, 13:21
golamurzynskapupa.pl jest wolne dla przykladu :)
Już nie, właśnie zająłem ... od dawna jej szukałem, ale nie wiedziałem czy jest wolna :p ...
Ale nie można stworzyć listy wolnych domen, bo liczba możliwych kombinacji liter jest nieskończona. Nawet liczba kombinacji sensownych jest przeolbrzymia.
czytanie ze zrozumieniem opanowałem lata temu, w przeciwieństwie do Twoich umiejętności zadawania sensownych i logicznych pytań :)
Rozwiązaniem Twojego wielkiego problemu jest wymyślenie nazwy domeny która będzie wolna - ot i cała filozofia. dzięki bogu że mamy internet - inaczej Twój problem mógłby nie być nigdy rozwiązany.
Nie ma czegoś takiego jak lista wolnych domen - wymyślasz sobie nazwe i sprawdzasz. Jeśli jest zajęta a chcesz koniecznie .pl to wymyślasz inną. Jeśli nie chcesz koniecznie .pl to rejestrujesz .eu lub cokolwiek innego. Wszystko w zależnośni od upodobań/potrzeb/kreatywności.
Powoodzenia.pl
Powoodzenia.pl jest wolna!
Rafał_Sz
11-06-2015, 15:02
nicnieumiem.pl też! ;)
Popatrz na premium.pl, wiele "chwytliwych" domen jest na sprzedaż.
Można rejestrować własne końcówki, np .rsz albo .kondziu ;)
Na upartego dałoby się taką listę stworzyć ;)
Skoro nazwa domeny wraz z rozszerzeniem może zawierać 63 znaki, to liczba kombinacji jest skończona...
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
Dokladnie bedzie to tyle:
(liczba znakow w alfabecie + cyfry + inne dozwolone znaki)^3 +
(liczba znakow w alfabecie + cyfry + inne dozwolone znaki)^4 +
...
(liczba znakow w alfabecie + cyfry + inne dozwolone znaki)^63
Przyjmujac, dla uproszczenia, tworzenie adresu bez ograniczen (np. 123.321)