Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Brama Poznania
Cześć, proszę o komentarze i opinie. Pozdrawiam.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/06/2626607-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2626607.jpg)
PiciuD300
04-06-2015, 13:37
Ciekawa gra świateł i cieni oraz kompozycja. W lewym dolnym może wyszedłbym z samego rogu.
Kupuję w całości - kadr (ciekawy, jeszcze takiego nie widziałem mimo że swojego czasu "obrodziło" zdjęciami ichotu) i konwersja - świetne zagranie ciemnością i światłem; a całość zamknięta w subtelnej ramce. Gratuluję.
O ile kadrem z ICHOTEM prawie takim samym mógłbym się okazać, to jednak konwersją/światłem zdecydowanie nie. Bardzo mi się podoba.
Dziękuję za komentarze. Co do lewego rogu - to też się nad tym zastanawiałam, ale wówczas byłby problem z prawym rogiem. W sumie mogłam cień w LD przesunąć do rogu kadru ... Większy dylemat miałam z usunięciem loga i napisu z elewacji.
Bardzo mi się podoba Twój pomysł na Bramę Poznania. Technicznie tez super wyszło :)
2pompony
06-06-2015, 12:20
OK, przyznaję, że zdjęcie - potęga! Jeśli robisz takich więcej, wróżę, że zawojujesz tu dział. Można się z tego zdjęćia uczyć jak zrobić dobre, mocno działające, fachowo skonwertowane do b&w zdjęćie architektury.
Oficjalnie przyznaję PLUSA! :)
Bardzo mi się podoba Twój pomysł na Bramę Poznania. Technicznie tez super wyszło :)
OK, przyznaję, że zdjęcie - potęga! Jeśli robisz takich więcej, wróżę, że zawojujesz tu dział. Można się z tego zdjęćia uczyć jak zrobić dobre, mocno działające, fachowo skonwertowane do b&w zdjęćie architektury.
Oficjalnie przyznaję PLUSA! :)
Dzięki :-) Niewykluczone, że coś jeszcze w podobnej stylistyce uda mi się zrobić. Zawsze chciałam uzyskać podobny efekt przy zdjęciach współczesnej architektury, ale do tej pory brakowało mi warsztatu/wiedzy - parę rzeczy przy okazji obróbki tego zdjęcia się nauczyłam.
maniak666
06-06-2015, 23:57
Kapitalna robota. Od pomyslu na kadr, poprzez realizacje tematu, na konwersji skonczywszy.
Czekamy na wiecej.