Zobacz pełną wersję : Siwy dym ;)
herbatnik
09-05-2007, 16:53
Mam skromny pomysl na sesje i potrzebuje czegos w rodzaju ''atrybutu'' jakim posluguja sie (pseudo-) kibice na meczach, nie wiem czy to jakies race dymne, czy dymek w spreju ;) Najlepiej tanie i bez uzycia ognia. Jesli macie jakies pomysly co mogloby wyzwalac dosc obficie taki dym to bede wdzieczny za podpowiedzi ;)
Pytanie jest jak najbardziej powazne i prosze nie proponowac rozpalania ogniska ;)
wytwornica na allegro koszt ok 150pln
albo dorwij kilka dymnych flar sygnalowych z jakiegos okretu. z przeterminowanym atestem dostaneisz za grosze.
Zawsze można jeszcze kupić kilka najtańszych piłeczek do tenisa stołowego, zawinąć je papierem w cukierka i podpalić. Ognia mało, dymu duuuuużo :twisted:
szumszak
09-05-2007, 17:16
Zawsze można jeszcze kupić kilka najtańszych piłeczek do tenisa stołowego, zawinąć je papierem w cukierka i podpalić. Ognia mało, dymu duuuuużo :twisted:
oj tak...
herbatnik
09-05-2007, 17:16
Flary sailor bylyby dobre ale skad takie dziadostwo wziac :D
saletra, szczypta cukru i się dzieje :mrgreen: oj się dzieje
david555
09-05-2007, 21:27
W Warszawie na Wiejskiej znajdziesz zadymiarzy ilu chcesz, oni Ci powiedzą jak to się robi.:-D
poszukaj w sklepach dla zeglarzy kiedys widzialem cos takiego tylko ze nowe nie przeterminowane
tak jak wyżej inni pisali- nie ma to jak saletra potasowa z cukrem (około pół na pół) :D
tumiwisizm
13-05-2007, 21:39
http://allegro.pl/item192977972_flary_stadionowe.html
a myslales moze o suchym lodzie? masz bez ognia, sporo fajnego ciezkiego (wzgledem powietrza) dymu, ktory ladnie 'siada' jak kolderka (nie wiem dokladnie co to za pomysl, wiec nie wiem czy tego akurat szukasz).
mozna go bardzo latwo kupic, a jezeli pojdziesz na uniwerek gdzie jest jakis lab biologiczny, to czesto dostaniesz duzo tego za free jak ladnie z paniami zagadasz (tak przesyla sie niektore rzeczy). Przenosi sie to w styropianowym pudelku, ktore -jesli zamkniete- trzyma ten lod nawet kilka dni : )
EDIT:
tak akurat mialem pod reka, ow dym mniej wiecej wyglada wlasnie tak (http://img53.imageshack.us/img53/8278/dymbt0.jpg) (robione kompaktem z mojego biurka, wiec do podziwiania jedynie dym, a nie inne aspekty). To jest z jednego malutkiego kawalka wielkosci polowy malego palca. Dysponujac tak powiedzmy objetoscia pol litra pokruszonego suchego lodu, po zalaniu woda mozna zadymic cale pomieszczenie. Co wiecej, wode mozna zabarwic (np. flakami z kolorowych, fluoryzujacych flamastrow) i wtedy juz jest odlot ;)
pozdr.
Art.