Zobacz pełną wersję : Targi FOTO
Hej
28.03 (sobota) wybieramy się na targi FILM VIDEO FOTO do Łodzi i najprawdopodobniej będą 2 wolne miejsca w samochodzie. Jeśli ktoś z Olsztyna lub okolic ma chęć zerknięcia na sprzęt prezentowany na targach, zapraszam. Koszt dojazdu podzieli się na wszystkich, myślę że będzie to max 50 pln. Wyjazd z Olsztyna między 6 a 7 rano powrót najpóźniej około 22.
Podpinam się tylko że z Krakowa, dojazd na powiedzmy 9-9.30 rano, miejsc wolnych 3, koszt do podziału
Wojteksw
23-03-2015, 21:10
W ubiegłym roku szukałem parkingu, było trochę bałaganu, dlatego w sobotę jadę PKP.
W ubiegłym roku szukałem parkingu, było trochę bałaganu, dlatego w sobotę jadę PKP.
Na prawdę aż tak źle ??
Szkoda, że targi są czw-sb a nie np. pt-nd :(
Wojteksw
26-03-2015, 10:20
Może miałem pecha i w danej chwili wszyscy szukali miejsca do zaparkowania, a jak już przejechałem dalej, to trzeba znowu nadrobić kawałek aby podjechać jeszcze raz.
Ciekawi mnie czy będzie przedstawiciel Tamrona, w spisie wystawców nie widziałem.
Ja parkuję pod Pasażem Łódzkim, 5 minut spacerem a miejsca zawsze pod dostatkiem.
Hmm, jak dobrze pamiętam jak ostatnio byłem na targach, to parkowaliśmy jakoś bliziutko, ale gdzie dokładnie to nie wiem :P
A ktoś był tak w ogóle?
lodzermensch
26-03-2015, 16:08
Ja parkuję pod Pasażem Łódzkim, 5 minut spacerem a miejsca zawsze pod dostatkiem.
No... Może 15 minut spacerem... ;)
paparazzi89
26-03-2015, 16:36
hej, był ktoś na stoisku najlepszefoto? jakąś promocję mają na albumy pokazowe?
hej, był ktoś na stoisku najlepszefoto? jakąś promocję mają na albumy pokazowe?
generalnie na albumy pokazowe każdy daje rabat "targowy". Nie chcę zmyślać, ale mieli chyba 80%.
ciut więcej o targach napisałem tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=3539554&postcount=6012)
coach_lodz
27-03-2015, 13:47
Marku co roku mam takie odczucia jak opisałeś... więc chyba się nie wybiorę :(
Byłem dzisiaj... dramat :O
Byłam dziś. To z pewnością moje ostatnie targi. Żenada.
Zabrałam rodzinkę, miałam nadzieję, że każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie, coś zobaczy. Pół godziny i wracaliśmy z powrotem, wstąpiliśmy na obiad do jakiejś przydrożnej restauracji i nawet nie liczę kosztów (co by sie nie denerwować).
Nie studiowałam.listy wystawców przed wyjazdem, bo nigdy nie spodziewałabym się tego, że będzie tak skromnie (ładnie rzecz ujmując).
No cóż. Mocno się zawiodłam i tyle, za to ostatni raz.
Hmm, to żeście mnie .... pocieszyli :D
Chociaż wiem, że nie mam czego żałować :P
Uff.. a już miałem żałować ze nie poszedłem :)
Czemu się dziwicie...? Bananowa republika polandu została dawno zdemontowana, teraz tnie się tu tylko koszta gdzie popadnie. Producenci walczą o klienta w krajach, w których jest prawdziwy wzrost gospodarczy (a nie taki na papierze)... a usługa focenia/filmowania ślubu kosztuje wielokrotnie więcej, niż bananowej republice...
Jeśli chcecie targów z prawdziwego zdarzenia, obadajcie sobie np. BVE.
lodzermensch
30-03-2015, 03:02
(...)Nie studiowałam.listy wystawców przed wyjazdem, bo nigdy nie spodziewałabym się tego, że będzie tak skromnie (ładnie rzecz ujmując).
A ja tą listę przeczytałem i pożałowałem nawet tych 15 minut, które musiałbym poświęcić na dojazd...
Czemu się dziwicie...? Bananowa republika polandu została dawno zdemontowana, teraz tnie się tu tylko koszta gdzie popadnie. Producenci walczą o klienta w krajach, w których jest prawdziwy wzrost gospodarczy (a nie taki na papierze)... a usługa focenia/filmowania ślubu kosztuje wielokrotnie więcej, niż bananowej republice...
Jeśli chcecie targów z prawdziwego zdarzenia, obadajcie sobie np. BVE.
Tu nie chodzi o politykę, a jedynie o fakt, że IMHO rynek nasycił się sprzętem foto. Najwięksi się nie wystawiają, bo uznali że nie ma to sensu. Cięcie niepotrzebnych, nic nie wnoszących kosztów i tyle. Amatorzy nie kupują tak, jak jeszcze kilka lat temu, a profesjonaliści i tak znajdą to, czego potrzebują bez targów.
Z roku na rok jest coraz słabiej.
Chciałem przymierzyć i zakupić pas + sakwy, specjalnie poczekałem do targów, żeby mieć większy wybór w jednym miejscu. Miałem do wyboru "aż" dwie firmy, z tym, że przedstawiciel jednej z nich nie miał ani jednej sztuki pasa bo "nie mają miejsca dla całego asortymentu". Osłabił mnie propozycją wręczenia katalogu, uprzejmie podziękowałem tłumacząc że zdjęcia mogę sobie w internecie zobaczyć, a tu chciałem przymierzyć i testować.
Trochę inne podejście mieli na stoisku Reportera - trzech obsługujących, zaplecze pełne sprzętu, można było przymierzać do woli - pas i sakwy zakupione.
Ogólnie słabo. Sony skromnie, Sigmy brak, Nikon i Canon w małych gablotkach. Coraz mniej miejsca zajmują producenci sprzętu, ich miejsce zajmują małe firmy i przedstawiciele sklepów internetowych.
Za rok mnie tam nie będzie.
Wojteksw
30-03-2015, 10:46
kashpir, mam pytanie, kupując na stoisku Reportera dostałeś paragon? Ja tam kupiłem pasek Neo C, który okazał się bublem, teraz mam kłopot co dalej robić. Połaszczyłem się na cenę promocyjną na targach, w rzeczywistości tak nie jest, po sprawdzeniu w sieci. Reasumując mam pasek bubel i żadnego dowodu zakupu.
kashpir, mam pytanie, kupując na stoisku Reportera dostałeś paragon? Ja tam kupiłem pasek Neo C, który okazał się bublem, teraz mam kłopot co dalej robić. Połaszczyłem się na cenę promocyjną na targach, w rzeczywistości tak nie jest, po sprawdzeniu w sieci. Reasumując mam pasek bubel i żadnego dowodu zakupu.
Przy zakupie na targach zostajesz wpisany do książki - towar, imię, nazwisko i mail. Towar reklamujesz mailowo, z adresu który podałeś przy zakupie. Dlatego ważne jest, żeby podać prawdziwego maila ;)
Wojteksw
30-03-2015, 11:12
Syn będąc razem ze mną wpisywał dane do książki, mam nadzieją, że to wszystko jest. Napisałem do firmy maila, zobaczę co napiszą, osobiście nie czuję się dobrze jak nie mogę udowodnić, że towar kupiłem, a nie znalazłem na ulicy delikatnie mówiąc.
D_Z_I_A_D_E_K
30-03-2015, 19:58
Na targi chodzę od 10lat i dla mnie skończyły się z "uruchomieniem nowej hali", chodzę z przyzwyczajenia :)
Jacek S.
30-03-2015, 20:51
Byłem w czwartek, lipa konkretna. A warsztaty... Najbardziej rozwalił mnie gość, który mówił o C1, przechwałki, że jest najlepszy w Polsce, a nawet nie potrafił zadbać o przewód do projektora. Przez 15 minut swojego wystąpienia mówił, że C1 jest najlepszym programem do pracy na kablu podczas sesji. Jak ktoś wcześniej napisał - ŻENADA.
Tutaj (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.846725978733164.1073741832.123425844396518&type=1) mała fotorelacja z targów. Byłem po raz pierwszy aż takich złych opinii nie mam było ciekawie i interesująco choć na niektórych stoiskach miałem odczucia aby wziąć produkt na chama u niektórych było widać że są z przymusu do gadania a najlepiej jak byś nie pytał tylko od razu płać i następny. Może się jeszcze wybiorę na kolejne zależy to od tematów wykładów bo te nawet ciekawe były choć na wielu chciałem to i tak czas szybko minął u wyciskaczy.
jezeli was to pocieszy to nie tylko na polskich targach jest coraz gorzej,ja od 9 lat odwiedzam targi w uk i z roku na rok coraz gorzej,coraz mniej sprzetu,coraz gorsze seminaria,co roku powtarzam sobie dosc ale z przyzwyczajenia tam jezdze,ale w tym roku nie znalazlem juz nawet jednego powodu by tam pojechac,zycie,