Nemesis19
07-03-2015, 12:21
Witam, nigdy nie pracowalam na lampie blyskowej, mam d800, chce kupic sb910, glownie ze wzgledu na impreze rodzinna, kt ma byc niedlugo, ale oczywiscie z zamyslem wykorzystywania jej kiedys jeszcze.
impreza bedzie w ciemnym , niezbyt duzym pomieszczeniu restauracji, gdzie sa zolte sciany i drewniany sufit ;/
brak mi zupelnie podstawowej wiedzy w temacie lamp, mam kilka pytan:
1. Co powinnam kupic jeszcze do lampy? wiem,ze musze kupic akumulatorki -wybralam eneloop pro 2450. na poczatek, glownie z mysla o warunkach tam, czy powinnam sie jakos technicznie przygotowac, poza pocwiczeniem wczesniej i rozgryzieniem ustawien? ktos pisal tu na forum o filtrach, dyfuzorze w przypadku zdjec z 2-3metrow, zeby nie przepalalo pierwszego planu. jesli filtry, lub rozpraszacze to jakie (stosunek cena/jakosc)?
2. Od czego odbijac najlepiej swiatlo w takich warunkach lokalowych?
3. Czy jest cos jeszcze o co powinnam dopytac? ;))
z gory dziekuje.
impreza bedzie w ciemnym , niezbyt duzym pomieszczeniu restauracji, gdzie sa zolte sciany i drewniany sufit ;/
brak mi zupelnie podstawowej wiedzy w temacie lamp, mam kilka pytan:
1. Co powinnam kupic jeszcze do lampy? wiem,ze musze kupic akumulatorki -wybralam eneloop pro 2450. na poczatek, glownie z mysla o warunkach tam, czy powinnam sie jakos technicznie przygotowac, poza pocwiczeniem wczesniej i rozgryzieniem ustawien? ktos pisal tu na forum o filtrach, dyfuzorze w przypadku zdjec z 2-3metrow, zeby nie przepalalo pierwszego planu. jesli filtry, lub rozpraszacze to jakie (stosunek cena/jakosc)?
2. Od czego odbijac najlepiej swiatlo w takich warunkach lokalowych?
3. Czy jest cos jeszcze o co powinnam dopytac? ;))
z gory dziekuje.