Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Studyjne runda trzecia
Witam wszystkich
Tym razem pod ocenę dwa portreciki w nieco innym stylu niż poprzednie, jestem przygotowany na ostrą krytykę tak że proszę się nie oszczędzać, każdy wytknięty błąd czy to do światła, obróbki, kadru, wyboru modelki, makijażu fryzury jest dla mnie niezwykle cenny.
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/01/Img3181_zps69d759b0_1-2.jpg
źródło (http://s1121.photobucket.com/user/broniub/media/Img3181_zps69d759b0_1.jpg.html)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/01/Img3298_zpsebe2e9c5_1-2.jpg
źródło (http://s1121.photobucket.com/user/broniub/media/Img3298_zpsebe2e9c5_1.jpg.html)
drogi kolego, wiekszosc forumowych zawodowcow moze sie od kolegi uczyc.
GaijinPawel
27-01-2015, 19:59
Super prace, bo to już nie można nazwać fotki.
2pompony
28-01-2015, 01:26
Rzadko komentuję portrety, bo na ogół mnie nei porywają. Owszem, bywają dopracowane, w większości bywają przedobrzone pod względem plastikowości czy innej sztuczności, bywają takie bez wyrazu, liche, bez kompozycji albo z kadrami kiepskimi, bywają też tak straszliwie artystyczne, że aż ten artyzm się wylewa uszami zgrzytając po drodze...
Prawdę mówiąc dawno nei widziałem tak przepięknie prostych, nieprzekombinowanych, bezpretensjonalnych - a jednocześnie tak pełnych uroku i pięknego światła portretów jak jedynka. Dwójka też nei odstaje, ale wolę te oczy z jedynki patrzące na wprost, niż w dal. Powiedzieć, że jest perfect to za mało, jest prze, przepięknie.
Autorze, dobrze powiedział Sufenta powyżej - sądzę, że te zdjęćia daleko odstają na plus od całej stawki tu obecnej. Czasem dawałem swoje prywatne PLUSY, WIELKIE PLUSY, a czasem PLUSY GIGANTY. Te zdjęcia według tej miarki zasługują na jedynego do tej pory i od lat PLUSA ATOMOWEGO! :)
Prawdę mówiąc dawno nei widziałem tak przepięknie prostych, nieprzekombinowanych, bezpretensjonalnych - a jednocześnie tak pełnych uroku i pięknego światła portretów jak jedynka. Dwójka też nei odstaje, ale wolę te oczy z jedynki patrzące na wprost, niż w dal. Powiedzieć, że jest perfect to za mało, jest prze, przepięknie.
ty tak serio? :)
wejdz na dowolnego stocka - bedziesz mial takich kadrow na peczki
jedynego do tej pory i od lat PLUSA ATOMOWEGO! :)
bombel ... zmien bombelki ... ;)
to bardzo przyzwoity stokowy portret w bardzo plaskim oswieleniu z lekko za mocna gladzia szpachlowa, ale glamour tak lubi. pisanie o jedynych od lat atomowych plusach majac na forum prace np. qstry to takie mega slabe jest ..
wiem kazdy moze miec swoje zdanie .. ale wybacz szczerosc .. mi rece opadly bo od wielu bym sie mogl spodziewac podobnych wpisow ale akurat od ciebie? ... echhh
autorze - nie bierz powyzszej mojej wypowiedzi do siebie. foty sa ok. tylko tyle i az tyle. pani jest sztuczna niestety w swych reakcjach na zdjeciach - co troche wplywa na minus.
2pompony
28-01-2015, 01:44
Tak, ja tak na serio. Od bardzo dawno nei podobal mi się tutaj żaden portret, więc dałem temu wyraz. Nie muszę zmieniać bombelków, żeby podobały mi się te zdjęćia. Masz inne zdanie? Ekstra, ale mnie to mało obchodzi.
Więcej powiem - one mi się jeszcze bardziej po tym wpisie. Uważam je za grubo lepsze od reszty tu pokazywanych.
Nie muszę zmieniać bombelków, żeby podobały mi się te zdjęćia. Masz inne zdanie? Ekstra, ale mnie to mało obchodzi.
poczucie humoru widac zgubiles rowniez bo jakos emotikonki nie zauwazyles na koncu... ty wyraziles swoje zdanie, ja wyrazilem swoje. ty uwazasz ze to wyjatkowy i cudowny portret, ja uwazam ze solidnie wykonany ale lekko sztuczny i troche sztampowy, przy czym skoro ciebie nie obchodzi moje zdanie - to mnie moze rowniez nie obchodzic twoje, prawda? Aczkolwiek nie widze sensu ostentacyjnego sie z tym afiszowania - ciesze sie jednak ze radosnie oznajmiles swiatu sens rozmowy z toba :)
ps. wpisz sobie na jakims stocku "beauty face" lub "beauty woman" - dostaniesz miliard podobnych atomowych fot ;)
Więcej powiem - one mi się jeszcze bardziej po tym wpisie. Uważam je za grubo lepsze od reszty tu pokazywanych.
tiaaaa czegos w tym stylu sie spodziewalem... zakladam ze teraz szedlbys w zaparte i dal sobie gardlo podciac broniac swego zdania i dorabiajac ideologie :)
coz .. jedni lubia muzyke powazna a inni disco polo .. jedni i drudzy maja prawo do wlasnego zdania i zachwycania sie czyms innym.
ja pozwole sobie pozostac przy opinii, ze w tym dziale znajdzie sie wiele i prac, i autorow lepszych - zarowno koncepcyjnie, jak i warsztatowo - nie szukajac daleko chocby skinny500, pelo, qstra, aboutalithium
dobrej nocy zycze
2pompony
28-01-2015, 02:30
No widzisz sailor, jakie jest życie... Człowiek się stara, wysila, wystawia te zdjęcia, a potem się zjawia taki ja i nie tylko podoba się takiemu co innego niż powinno, ale jeszcze uważa to za lepsze...
Smutne, nie? Trza dać odpór, a i od diskopolowców nawrzucać, choć człeka się na oczy nei widziało... Oj smutne to życie sailor, smutne...
No widzisz sailor, jakie jest życie... Człowiek się stara, wysila, wystawia te zdjęcia, a potem się zjawia taki ja i nie tylko podoba się takiemu co innego niż powinno, ale jeszcze uważa to za lepsze...
Smutne, nie? Trza dać odpór, a i od diskopolowców nawrzucać, choć człeka się na oczy nei widziało... Oj smutne to życie sailor, smutne...
alez ja napisalem ze jedynie z kazdy ma prawo do wlasnego zdania i ze jedni lubia taka muzyka a inni inna. skoro utozsamiles sie z disco polo to juz nie do mnie pretensje. obaj jestesmy na tym forum na tych samych prawach i mamy prawo do wyrazania wlasnych opinii. ty masz takie zdanie, ja inne. tak trudno to przyjac?
a zycie smutne nie jest, przynajmniej na moje nie narzekam. owszem .. nie obrazilbym sie jakby bylo lepiej. milego dnia
oj oj nie wiedziałem że moje fotki wywołają taką dyskusję, ale Panowie to są tylko zdjęcia po co te przepychanki ja się naprawdę nie obrażę :). Mimo wszystko dzięki za miłe słowa dla mnie kompletnego amatora jeżeli chodzi o fotografię studyjną i PS-a porównanie mnie do fotografii stockowej jest już olbrzymim komplementem, zresztą taki był zamysł tej sesji chciałem zrobić takie zdjęcia, może nie koniecznie wstawiać na stock, ale wzorowałem się na czymś właśnie takim. Miało być "sterylnie" czystko i poprawnie, trochę śmiesznie i intrygująco dużo czasu poświęciłem modelce chciałem żeby była jak najlepiej przygotowana do zdjęcia, nie rozumiem tylko czemu ktoś napisał że te zdjęcia mają płaskie światło ? czy to że nie ma czarnego jak smoła cienia na zdjęciu czyni je płaskim ? I ktoś tam jeszcze porównywał mnie do "qstry" z czego się bardzo cieszę niemniej uważam że to dwa kompletnie inne światy ja nie jestem artystą nie potrafię nawet pieska dziecku narysować więc skupiam się na technice wykonywania zdjęć i modelu może kiedyś przyjdzie czas na plenery na razie siedzę w moim micro studio 3x3 metry i robię portrety które będę dalej wstawiał jeśli forum pozwoli i cierpliwie czekał na komentarze, bo komentarze zawodowych fotografów dla mnie są dużo cenniejsze niż osób które nie mają pojęcia o fotkowaniu, a jak już się coś komuś spodoba to świętuję przez tydzień (i tak będzie tym razem ) :) pozdrawiam
Modelka fajna, stylizacja też. Myślę jednak, że różu za wiele, żółty przejarany na foto nr 1 no i nie widać faktury skóry (no chyba że taki był cel).
Ogólnie na duży plus.
rzemieślnicza dobra robota. Tyle i aż tyle. Bo wielu nawet tego nie potrafi. Oświetleniowo to zasadniczo przedszkole jest i bardziej mi się podobało w Twojej odsłonie drugiej. Ale przedszkole bardzo dobre, żeby nie było :) To naprawde fajne foty, bez wodotrysków ale i bez rzeczy do których można się na poważnie przyczepić. Cos w stylu, oglądasz i zapominasz. Ale nie po minucie a po dziesięciu minutach :)