PDA

Zobacz pełną wersję : Moje ślubne

lovepictures
22-01-2015, 21:20
Zacznę może od jednego zdjęcia żeby nie zostać wychłostanym :) .

Na początek detal.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img661/9581/4LtEgB.jpg)

Gentil
22-01-2015, 21:24
A co to? ;) Bardzo ciekawy motyw!

Pafik
22-01-2015, 21:26
Jeśli to obrączki to wyglądają jak dwie podkładki miedziane. Będzie lincz :)

lovepictures
22-01-2015, 21:47
Obrączki oczywiście. Taki punkt widzenia :) . Lincz? Za to ze ktos nie ogarnie jak to zostalo zrobione i nie bedzie mogl spac po nocach? Heheh ]:>

lovepictures
22-01-2015, 21:59
To teraz zdjęcie numer 2. Coś z oczepin weselnych. Ale to już nie z Nikona. :)

2.

źródło (http://imageshack.com/a/img540/1649/GG5287.jpg)

Andrzej1974
22-01-2015, 23:09
1. zdjęcie przypomina mi... kosmitę. ;-)
2. duże ziarno... ;-)

Czekam na kolejne.

Gentil
22-01-2015, 23:12
Duże ziarno, bo to nie z nikona! :D

basket
22-01-2015, 23:14
I dziewczynka robi babe :-P

Pafik
22-01-2015, 23:17
Lepiej by było bardziej po kolei a nie od razu oczepiny po obrączkach. A tak poza tym to co jest takiego emocjonującego na tym zdjęciu, że je wstawiłeś. Palec w nosie tej dziewczynki czy mina tego kolesia co wygląda jakby mu się już spać chciało?

lovepictures
22-01-2015, 23:24
Najbardziej to komentarze internetowych fotografow teoretykow sa zabawne :) . A ziarno duze, bo dodane jeszcze dodatkowo. To z M i szkla 75/2.5. Nie wiem czy lepiej po kolei - nie okreslilem na poczatku iz bede tu wrzucal jeden chronologicznie poukladany slub, wiec czepianie sie czegos takiego to wychodzi z nudow albo braku innych problemow zyciowych. Jakos pewnie tak.
Andrzej - kosmite? :) Trafne! Mi tez troszke. Ale je lubie. Ciekawe czy ktos juz rozkminil jak to jest zrobione. A co do duzego ziarna - jest to iso 6400 bodajze, dodatkowo dodane ziarno, poza tym nic nie ruszane, nawet balans - prosto z puszki. Fanie to obrazuje co nie? Ja jestem zachwycony jak na obrazek prosto z matrycy. Zwlaszcza rozpietosc tonalna.

esperal
22-01-2015, 23:32
Dla mnie na 1 to zwykłe kartki papieru

lovepictures
22-01-2015, 23:32
3.

źródło (http://imageshack.com/a/img912/8513/lOVeGA.jpg)

4.

źródło (http://imageshack.com/a/img537/3664/d21QLB.jpg)

lovepictures
22-01-2015, 23:33
esperal - a dokladnie ksiazka celowo ulozona tak aby utworzyla serce.

wunat
22-01-2015, 23:33
no ale na 2 naprawde dziewczynka i mimika pana jest ok?

Puławiak
22-01-2015, 23:37
Przepraszam że się podklejam do pierwszego lepszego tematu. Fotki są dla mnie kosmiczne , Natomiast chcę wiedzieć gdzie można się przywitać na forum.

Notoryczna
22-01-2015, 23:41
Ciekawe czy ktos juz rozkminil jak to jest zrobione.

Nie no, specjalnie dla kolegi spróbuję wyprzeć z pamięci tysiące podobnych zdjęć w sieci i powiem: nieeee maaaaam pojęęęcia!

PS. http://www.istockphoto.com/photos/Book+Heart+Shape+Love+Education#afce72f

lovepictures
22-01-2015, 23:42
wunat - a dlaczego nie? To jest reportaz a nie pozowane zdjecie na okladke glupawego magazynu. Jak przeanalizujesz sytuacje i potrafisz ogladac fotografie to zauwazysz ze dziewczynka to po prostu dziecko - przylapana i tyle. A pan mruzy oczy nie z upojenia alkoholowego, ale jak zobaczysz na koszuli i obok w kilku miejscach jest swiatlo padajace z tzw. glow - dosc mocna wiazka. Widac ta roznice takze poprzez zmarszczenie czola. Tak dziala ludzka mimika i zaden komentarz na forum tej mimiki nie zmieni. Dodatkowo brode ma uniesiona - Pan mlody poprawia muche. To wszystko wspolgra w takich momentach. Zdjecie jest tak zrobione, nie bylo w komputerze nic przycinane. Chcialbym zobaczyc jak nie mruzysz oczu przy takiej wiazce swiatla z mocnej soczewki - to by bylo takie .... niewykonalne?

Ned Stark
22-01-2015, 23:43
Nudy na maska ;-) ale na trójce panna młoda z bardzo dużym potencjałem do portretu ;-)

basket
22-01-2015, 23:44
Nie no, specjalnie dla kolegi spróbuję wyprzeć z pamięci tysiące podobnych zdjęć w sieci i powiem: nieeee maaaaam pojęęęcia!

PS. http://www.istockphoto.com/photos/Book+Heart+Shape+Love+Education#afce72f
Ale bez kodu kreskowego się nie liczy:-)

lovepictures
22-01-2015, 23:45
Notoryczna - w linku na istock.... nie ma zadnego zdjecia z tej perspektywy. Wszystko jest porobione na takie ulozenie, a tu tematem glownym sa obraczki a kartki tylko tunelem wprowadzajacym w temat przewodni.

Notoryczna
22-01-2015, 23:46
Perspektywa tu niewiele zmienia, ot klasyk znany od lat.
A 3. rzeczywiście najlepsza z dotychczasowych.

Ned Stark
NIe broń tego bo to strasznie głupie. Dawaj zdjęcia panny młodej, ale samej bez tego niepotrzebnego otoczenia.

lovepictures
Ned Stark - racja w 100000% Dla Ciebie kolejne z Panna Mloda

5.

źródło (http://imageshack.com/a/img540/792/QugZUU.jpg)

Ned Stark - nie da sie bez otoczenia bo ono JEST POTRZEBNE w reportazu. To jest zapis tego co sie dzialo w damym miejscu w danej chwili.

Notoryczna - perspektywa duzo tu zmienia. Perspektywa to jest to co w polaczeniu z kazda inna ogniskowa daje kompletnie inne spojrzenie.

Ned Stark
22-01-2015, 23:50
Jakbym taką pannę młodą zobaczył to od razu biorę ja w plener ;-) a nie jakies głupie ręce kosmetyczki wchodzące w kadr ;-) Nie no foto ślubny też robi ludziom osobno portrety przecież.
Bardzo fajna PM. Oczy po prostu genialne. Kolor mi się tutaj jednak nie podoba całości zdjęcia. Chyba w bw byłoby lepiej.

lovepictures
22-01-2015, 23:54
To zdjecie takze jest surowe z Leiki M + 75/2.5 :) Kolory sa piekne wg mnie.

wunat
23-01-2015, 00:07
przyjmujesz jakakolwiek krytyke?

trixiglk
23-01-2015, 00:10
Nie no z "Leiki" to wszystkie zdjęcia wychodzą super i są godne pokazywania w galerii....
A tak poważnie: Jedynie 3 jest warta zainteresowania reszta to zwykłe pstryki bez zwracania uwagi na to co się dzieje. A to że kadry są z puszki nie tłumaczy lenistwa bo jak inaczej nazwać to co się dzieje ze światłami na niektórych kadrach. Ostatnie jak dla mnie zdjęcie jest przeostrzone i kolory nie takie.

lovepictures
Kazda :) . Ale potrafie tez argumentowac swoje zdanie. A Ty masz dostateczna wiedze aby krytykowac? Ja nie krytykuje nikogo i nigdy. :)

maniekk
Mi kolory też się podobają, jednak zastanawiam się czy wątek założony został by pochwalić się reportażem czy leica m

wunat
23-01-2015, 00:13
Kazda :) . Ale potrafie tez argumentowac swoje zdanie. A Ty masz dostateczna wiedze aby krytykowac? Ja nie krytykuje nikogo i nigdy. :)

dzieki za dyskusje w takim razie, zastanawiam sie tylko po co w takim razie wystawiasz foty na publiczne forum.

lovepictures
23-01-2015, 00:13
Nie wszystkie. Leica, Nikon, Canon, Iphone, cokolwiek - to tylko narzedzia. Hmmm A co sie dzieje ze swiatlami na niektorych kadrach? Rozwin prosze bo mnie to ciekawi. Swiatlo wszedzie bylo zastane. Ostatnie przeostrzone? Hmmm moze masz racje, ale tak na oczach ostre jest to zdjecie wlasnie. Bo chyba dobrze ze ostre na oczach, tak? Nie wyostrzalem po zmniejszeniu, bo jak probowalem to juz wogole masakra byla.

O widzisz wunat - nie potrafisz otrzymywac odpowiedzi na Twoje krytykowanie. To tez jest zla cecha.

maniekk - nie ma czym sie chwalic bo to tylko rzecz, przedmiot. a zaden przedmiot nie powinien byc powodem do chwalenia sie. Watek zostal zalozony tak jak kazdy w tym podforum, aby wrzucac swoje fotografie.

trixiglk
23-01-2015, 00:20
Na 2 popatrz co jest na twarzy młodego - ja takie foty do kosza ładuję. Jakbyś to był TY ze zmasakrowaną twarzą to włożyłbyś taką fotę do albumu? Na 5 mój wzrok ucieka na światła po lewej. A powinien lądować na oczach młodej. Przeostrzone bo: zobacz co się dzieje dookoła ust młodej (zmarszczki pomijam) a to co w nosie się stało to jakaś żenada.

lovepictures
23-01-2015, 00:28
Dlaczego obrazasz ta dziewczyne mowiac ze jej wyglad zewnetrzny to zenada? Troszke chamsko nie sadzisz? Przeostrzone nie jest, tylko forum pozwala na takie i takie wymiary zdjecia. To logiczne ze jakies pixele znikaja z pliku bo zdjecia sa zmniejszone. Czy to nie logiczne? Bo sie juz gubie. A moze tak nie jest? Pan mlody ma zmasakrowana twarz? Jak? Ma siniaki? Ktos go pobil? Nie. Spoglada na osobe ktorej poprawia muszke, skupia sie na swojej czynnosci. Prawdopodobnie, a wrecz na 100% zawsze robi taka mine ( widzialem u niego kilkadziesiat razy w ciagu tego dnia ).

A ze swiatlem przy make-upie masz racje. Troszke jest tam jasno, ale przeciez nie bede sciemnial sciany ktora byla biala, bo po sciemnieniu bylaby juz szara. No zdjecie jest ewidentnie high key i taki juz urok.

trixiglk
23-01-2015, 00:36
Masz swoje zdanie a ja wyraziłem swoje - w końcu po to wrzuciłeś tu zdjęcia? Oceniam ostro bo skoro deklarujesz takie "sprzęta" w użyciu to powinieneś wiedzieć co z tym zrobić. Panny młodej nie obrażam, jedynie to jak ją pokazałeś. To co ma w nosie to raczej nie brak pikseli. A jeśli taaaaka plama prawie przepału na twarzy młodego cię nie razi. To zupełnie rozmijamy się gustami.

lovepictures
23-01-2015, 00:45
Pan mlody to ten u gory. A ten na dole nie ma nic z twarza - nie jest przeswietlona. Jest jasniejsza strona, ale detale sa zachowane. To jest efekt oswietlenia sali - taki "pattern" z urzadzenia ktore swieci wiec czemu mialbym to korygowac - to sala weselna a nie laboratorium ze sterylnym swiatelkiem. Sprzet nie robi zdjec tylko czlowiek. Nic nie deklaruje tylko uzywam a to juz moja sprawa. Wiem dobrze co z tym robic. Alez obraziles panne mloda, bo co? Ludzie nie maja faktury na skorze, zmarszczek, wloskow na ciele? Maja! To co ma w nosie to pewnie mini wloski spotegowane jakas tam iloscia pudru / kosmetykow podczas robienia makijazu.

6.

źródło (http://imageshack.com/a/img537/8715/zE6mNZ.jpg)

7.

źródło (http://imageshack.com/a/img538/5965/uMGhn8.jpg)

trixiglk
23-01-2015, 00:50
Nie no ok jeśli Twoim celem było uwypuklić to co ma w nosie i na twarzy to ok. Taka wizja artysty. Oceniam zdjęcie nie pannę młodą i cały czas piję do tego co widzę na zdjęciu. Co do sterylnego oświetlenia. Kilka sal weselnych zwiedziłem nigdzie nie było łatwo. Ale wiedziałem czym grozi oświetlenie z sali i starałem się temu zaradzić na etapie robienia zdjęcia. Takiemu czemuś na twarzy mówię stanowcze nie. Chyba prawa do własnego zdania mi nie odmówisz?

lovepictures
23-01-2015, 00:53
Nie odmowie.

Specjalnie dla Ciebie 100% wycinek z "przepalonej" wg Ciebie twarzy. Wogole co to za okreslenie. Przeswietlone lub niedoswietlone chyba to sie powinno okreslac.

źródło (http://imageshack.com/a/img537/5113/mCPEDN.jpg)

skarcity
23-01-2015, 10:01
Ogólnie zdjęcia słabe i nieciekawe, z wyjątkiem 3.

1. zdjęcie pospolite, obrączki wyglądają fatalnie, chwalenie się odkrywczym kadrem jest infantylne
2. takich zdjęć się nie publikuje. Domyślam się że dziewczynka nie jest nim zachwycona. Tłumaczenie, że to reportaż jest nonsensem. Jestem pewien, że wiele osób nie tylko dłubało w nosie, ale jeszcze np sikało. Dobrze, że tego nie utrwaliłeś, choć nie wiadomo co jeszcze wrzucisz...
3. dobra fotka
5. masakra na nosie, zdjęcie nieestetyczne

No i coś z przerostem ego można by zrobić... polecam sprzedać Lejkę.

Pozdrawiam

stock
23-01-2015, 10:20
zdjęcia naprawde bardzo średnie, w dodatku przeostrzone. Nie wspominajac juz że ego autora wyprzedza jego prace o jakiś milion lat świetlnych. No ale powszechnie wiadomo ze jak prace nie bronia się same to nalezy do nich dorabiac ideologię, tłumaczyć i na koniec dorzucić że to z łajki. I co z tego ?

Andrzej1974
23-01-2015, 12:57
Tylko 3. z tych, co pokazałeś.
Miejsce 2. hmm... KOSZ. I tu nie ma co dawać kropów czy dorabiać ideologii...
5. hmm... szkoda mi tej ciekawej kobiety, która MZ ma potencjał...

Ned Stark
23-01-2015, 13:24
Autorze, nie rozumiem po co bronisz zdjęć, których naprawdę nie da się obronić. Trzeba pokory ;-) i tu żadna leica czy inny hassel nie pomogą. Bo zdjęcia można zepsuć wszystkim. Brak obróbki to chyba lenistwo się nazywa. Nie podoba się choć tak jak pisałem wcześniej bardzo fajna PM.
1 - myślałem, że to jakiś stwór z działu makro - nie wiem co to jest i nic w tym atrakcyjnego nie widzę... nie chciałbym takiego zdjęcia w albumie
2- "zabawa Januszy" - też bym nie chciał mieć w albumie, a nawet na dysku
3- ok
4,6,7 - nic ciekawego
5 - poza zielonymi wielkimi oczyma słabo..

stock
23-01-2015, 14:47
te zdjęcia ewidentnie pokazują że fotografię tworzy fotograf a nie sprzęt. A tu sprzęt poniekąd mamy, nawaliła cała reszta. Zupełnie odwrotnie niż powinno być :)

KaarooL
23-01-2015, 15:08
Broni się jedynie kadr nr 3 (choć zawiewa smutkiem).

Jedynka mogłaby posłużyć za foto koncepcyjne, bo właściwie nie wiadomo do końca, co pokazuje.

lovepictures
23-01-2015, 17:18
stock - ulzyles sobie? :D juz lepiej w glowce po napisaniu takiego czegos, czy jeszcze nie? napisz jeszcze, nabij sobie troszke postow. moze przybedzie od tego troszke wiedzy fotograficznej. pokaz swoje umiejetnosci. moze jakis fotograficzny pojedynek? ale zdjecia robimy na swiezo. :)

Kaarool - dziekuje. lubie to zdjecie. ale czy smutkiem? takim uczuciem fajnym, cichym, wewnetrznym. myslisz ze jest smutna ze wychodzi za maz? wygladala na szczesliwa :)

stock - niedlugo bede we wroclawiu. proponuje portret, negatyw kolorowy, masz gdzies tam ciemnie do dyspozycji? chyba nie stchorzysz? przeciez napewno jestes dobrym fotografem. mam rolki portra 800 - chetnie jedna oddam na tak mila zabawe

ekonet
23-01-2015, 17:26
stock - ulzyles sobie? :D juz lepiej w glowce po napisaniu takiego czegos, czy jeszcze nie? napisz jeszcze, nabij sobie troszke postow.
Proszę nie pisać postu pod postem - na razie wygląda na to, że to Ty nabijasz licznik.

wunat
23-01-2015, 17:30
Mam nadzieję że pojedynek będzie na leiki i lajki ;)

nikoniarz
23-01-2015, 17:34
Ostatnie przeostrzone?
Oczywiście

Bo chyba dobrze ze ostre na oczach, tak?
W ten sposób to bardzo niedobrze.
A ten 100% crop to może i jest z wcześniejszego zdjęcia, tylko przepały przygasiłeś ;)

lovepictures
23-01-2015, 17:35
oh yeah wunat :) aparat nie wazny - wazne ze na rolce i to wlasnorecznie ogarnietej po zrobieniu. juz sie pogodzilem ze przegram, bo pewnie kolega mnie zmiazdzy, ale najwazniejsza bedzie dobra zabawa i zdrowa rywalizacja. :)

nikoniarz3100 - serio to napisales? powazne oskarzenie. mysle ze w dobrym tonie bedzie jak przeprosisz za takie pomowienie. przeciez napisalem ze to 100% wycinek ze zdjecia ktore bylo wklejone wczesniej. niczego nie musialem ruszac. wkleilem tylko po to zeby tamten kolega zobaczyl ze nie jest to przeswietlony obszar. nie uwazam aby to ze uswiadamiam go w tej kwestii bylo czyms zlym.

a co do tego przeostrzenia to nie wiem o co chodzi? ze obiektyw jest ostry i to zle? ja sie ciesze ze tak dziala.

Misher
23-01-2015, 17:52
Zalatuje mi tu kurczakiem przed resocjalizacja :)

Co do zdjęć i dyskusji. Widzialem tu wiele gorszych zdjec ktpre zbieraly pozytywne opinie. Mysle ze cokolwiek bys teraz nie zrobil to i tak bedzie źle.
Zdjecia jak zdjecia, mlodym beda sie podobac. Nie sa zle, bez przesady. Co prawda takiego jak 2 nie wybrałbym do materialu koncowego, tylko zrobione 3 sek pozniej, ale to Twoja osobista sprawa.

Spusc troche z tonu i nabierz szacunku do swoich rozmowcow, na pewno nie na miejscu sa tutaj wojenki i wywywanie na pojedynek, zwlasza z tekstami typu "chyba nie stchorzysz ". Taka postawa na forum nie jest pożądana i niestety utrzymujac taki trend narazasz sie na bana.

Wiecej luzu dystansu i POKORY.
Pozdrawiam

lovepictures
23-01-2015, 17:57
Ale to znaczy ze nie moge sobie tzw. "challenge" zrobic z kolega z forum? Przeciez to jest fajne. Taka budujaca rywalizacja, szlifowanie umiejetnosci. No dobra - juz spuszczam z tonu, ale z tym pojedyneczkiem podtrzymuje. :)

3 sek pozniej byla zupelnie inna sytuacja. Mlodym to zdjecie podobalo sie bardzo i powiedzieli ze jest w Ich pierwszej dziesiatce. Takiego reportazu chcieli i najwazniejsze dla mnie ze sa zadowoleni.

A teraz az sie boje wrzucac kolejne :| Bo mi humor na weekend popsuja. :p

audik
23-01-2015, 18:40
Jakoś nigdy nie przeglądałem tego działu i muszę stwierdzić że osoby komentujące tu są chyba z innej bajki :) Miłość tu gości.
Co do fot rozumie pan młody podekscytowany ślubem nic poza swoją lubą nie widzi :) jak po roku dwóch u panny zmieni się wersja z demo na standart wtedy ochłonie.

Dla mnie wszystkie kiepskie.

stock
23-01-2015, 18:41
stock - ulzyles sobie? :D juz lepiej w glowce po napisaniu takiego czegos, czy jeszcze nie? napisz jeszcze, nabij sobie troszke postow. moze przybedzie od tego troszke wiedzy fotograficznej. pokaz swoje umiejetnosci. moze jakis fotograficzny pojedynek? ale zdjecia robimy na swiezo. :)

stock - niedlugo bede we wroclawiu. proponuje portret, negatyw kolorowy, masz gdzies tam ciemnie do dyspozycji? chyba nie stchorzysz? przeciez napewno jestes dobrym fotografem. mam rolki portra 800 - chetnie jedna oddam na tak mila zabawe

jak widzisz po liczniku pod nickiem to postów sobie nabijać nie muszę. Nie mam takich potrzeby ani do niczego to nie jest potrzebne. Pojedynki na gołe klaty, miecze, zdjęcia, lepsze buty itp były może i fajne w późnym przedszkolu - wyrosłem z tego 30 lat temu. Czego i Tobie życzę. Są tu na forum działy zdjęciowe, pojedynki również - tam się możesz śmiało sprawdzać. Mnie to w przeciwieństwie do Ciebie nie podnieca :)
Jak już koledzy napisali - jesteś tu nowy, na razie wrzuciłeś kilka zdjęć z czego jedno jest w miarę sensowne, rzucasz się do wszystkich jak przysłowiowa szmata w pralce - nie wróże Ci tu długiej kariery. To forum od lat szczyci się tym, ze jest tu miło, merytorycznie bez ujadania. Popuść łańcuch i zapraszamy na onet - na pewno ilość słownych potyczek będzie satysfakcjonująca :)

lovepictures
23-01-2015, 19:04
Lancuch? A co Ty ze mnie psa robisz? To jest to merytoryczne podejscie? Brawo!

stock
23-01-2015, 19:29
Posłuchaj - ujadasz tu znacznie więcej niż powinieneś. Pokazałeś naprawdę bardzo średnie zdjęcia i jak koledzy merytorycznie się do czegokolwiek odniosą to Ty zaczynasz warczeć. Więc zastanawiam się jak wyobrażasz sobie prowadzenie merytorycznej dyskusji ? Wystawiasz swoje pracę pod publiczną ocenę, widzowie je komentują bo mają takie prawo a Ty na każdą krytykę/opinię odszczekujesz i sam się zachwycasz czy to ISO swojego aparatu czy kolorami. Ten zachwyt nad kolorami może być jedynie potwierdzeniem ze nie widziałeś zdjęć choćby kolegi wpkx czy mario. Zobaczysz i ciekawe czy wtedy te kolory będą wg Ciebie takie wspaniałe. Tego nie wiemy - jedno co jest pewne że samouwielbienie siebie jak i własnej twórczości wywołuje pewne uciski na przysadkę stąd ten jad. Odpocznij i wróc na forum ponownie. Był tu też taki jeden szczekacz - udało się zresocjalizować. Więc można uznać że to forum z doświadczonymi terapeutami jest :)

lovepictures
23-01-2015, 19:35
Amen, dziekuje, zrozumialem.

GaijinPawel
23-01-2015, 22:08
3 ciekawa, reszta średnie pstryki, ale widać autora to i tak nie obchodzi.

trixiglk
23-01-2015, 22:57
A teraz az sie boje wrzucac kolejne :| Bo mi humor na weekend popsuja. :p
Strach nie ma tu nic do rzeczy. Obawiam się, że to coś duuużo gorszego. Wycinek, który wrzuciłeś tylko uwypukla lenistwo (kolorowa wysypka). To, że widać na twarzy detal nic nie zmienia w mojej estetyce. DLA MNIE takie zdjęcie jest "be". Panienka 'ryje w kluce' a gość 'dostał w ryja'. Nadal uważam, że tylko trójka jest warta uwagi. JA czegoś takiego młodym bym nie oddał.

Andrzej1974
24-01-2015, 05:32
[...] JA czegoś takiego młodym bym nie oddał.

To jest już nas dwóch. ;-) A tak na poważniej to jest coś takiego jak "wstępna selekcja", przy której nie należy się bać... kosza. Zdjęcie, o którym wspomniał mój przedmówca, takiej selekcji nie powinno przejść. A Ty, autorze, jeszcze piszesz, że młodym się ono podobało. Może jeszcze napiszesz, że chcą je mieć wywołane w albumie? Ty tak na serio ?

Hmm... raczej mi to podchodzi pod prowokację...

Luźna gumka
24-01-2015, 13:13
A gdzieś można zobaczyć więcej zdjęć z reportażu? Bo na razie w całym wątku zostało zamieszczonych kilka zdjęć i ciężko ocenić całość :)

kurczeblade
25-01-2015, 13:17
o co chodzi z tymi zdjęciami wstawianymi na raty ?

Andrzej1974
25-01-2015, 15:36
o co chodzi z tymi zdjęciami wstawianymi na raty ?

Autora trza by się zapytać ;-)

WoWo
25-01-2015, 15:52
Buduje napiecie ;-)

GoOrange
25-02-2015, 01:19
Buduje napiecie ;-)

Hahaha. To Ci się udało.

Mai11
13-03-2015, 14:48
Pan młody - nie do przyjęcia. Reszta niby poprawnie ale ciężko wyciągnąć jakieś wioski z kilku bezładnie wrzuconych "fotek". Wrzuć set. Ułóż, przemyśl...Będzie można coś niecoś napisać więcej ;)

kurczeblade
14-03-2015, 23:49
Zalatuje mi tu kurczakiem przed resocjalizacja :)

hehe :)

dopiero teraz zauważyłem tą wypowiedź, ale humor poprawiony na sto dwa :)

Wracając do zdjęć, faktycznie słabo - chociaż nie najgorzej. Szczególnie słabo jak ktoś prezentuje publicznie Pana Młodego z taką miną - jak na zdjęciu namber dwa. Nie chciałbym żeby ktoś mnie wystawił z taką miną.

SerU
15-03-2015, 02:14
Szczególnie słabo jak ktoś prezentuje publicznie Pana Młodego z taką miną - jak na zdjęciu namber dwa. Nie chciałbym żeby ktoś mnie wystawił z taką miną.

Ale to nie jest Pan Młody, tylko świadek, albo gość...co nie zmienia faktu, że mina tego Pana nie jest przykładem poprawnego uchwycenia chwili...o dziewczynce nie wspominając... Takie sceny trzeba "mocno" obfotografować i później wybrać te, które się nadają...

kurczeblade
15-03-2015, 10:52
Ale to nie jest Pan Młody, tylko świadek, albo gość...co nie zmienia faktu, że mina tego Pana nie jest przykładem poprawnego uchwycenia chwili...o dziewczynce nie wspominając... Takie sceny trzeba "mocno" obfotografować i później wybrać te, które się nadają...

Faktycznie, na szybko zerknąłem... Jeszcze ta ładna dziewczynka która dłubie w nosie. Generalnie zdjęcie bardziej powinno się znaleźć w śmietniku, niż na forum pokazane wszystkim. Nie chciałbym tu się znaleźć w takiej postaci. Tak dobrze radząc, proponowałbym to usunąć, być może świadek kupi sobie nikona i się tu zarejestruje ... :)

josephebeloki
15-03-2015, 18:11
Zgadzam się z @kurczeblade. Zdjęcie do usunięcia z korpusu w ciągu 1s od zrobienia. Patrzę na LCD, widzę kadr... no to jest jakaś pomyłka, albo ktoś sobie robi jaja.
Radziłbym zamknąć temat.

Pozdro.

JadziaP
27-03-2015, 15:00
Niestety słaba sesyjka :c ale nie najgorsza, pracuj dalej :)

marcello78
31-03-2015, 15:12
ale na trójce panna młoda z bardzo dużym potencjałem do portretu ;-)

Zdradź proszę jak ty ten potencjał zauważyłeś po 1 foto... i to właśnie po tym foto