PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ania

m.pietia
05-01-2015, 12:14
Hej,

Zazwyczaj nie robię tego typu zdjęć, więc jestem świadomy, że jest tu pewnie sporo błędów. Dlatego chciałem usłyszeć od Was opinię na temat tego strzału :)

Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.whitedressphoto.pl/wp-content/uploads/2015/01/nikoniarze-e1420452626747.jpg)

Carlos_lo
05-01-2015, 15:01
bialka oczne za mocno przerobione - rzucily mi sie w oczy;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

galaza
05-01-2015, 15:04
Za kolegą, białka są białe tylko z nazwy :)
Poprawiłbym kadr na ciaśniejszy, niepotrzebny błysk skóry w LD, za dużo oddechu z lewej strony, ścieśniałbym nawet kosztem czubka głowy.

m.pietia
06-01-2015, 14:03
Dzięki za opinie.

Z białkami to niestety zawsze mi tak wychodzi, jakoś z tym elementem zawsze przesadzę ;)

Co do kadrowania, to nie wiem czemu tego nie zrobiłem!!?? Tak bardzo skupiłem się na innych rzeczach, że zapomniałem o tak podstawowej sprawie... :D

Rozumiem, że poza tym jest ok?

A jak kolorystyka? Pasuje?

Jakieś inne kwestie?

stock
06-01-2015, 14:06
kadr sam w sobie jest dramatyczno przerażający. To ramię, kawałek ręki, wielka głowa, wszystko po prawej, poucinane włosy - co Cię podkusiło na takie kadrowanie :) No chyba że robiłeś zenitem z kryciem wizjera 60% to wtedy luz :)

Carlos_lo
06-01-2015, 14:21
daj poprawiona wersje jak masz, to popracujemy troche i bedziesz i Pan i my zadowoleni;) chociaz mi i tak sie podoba, ale tu nie o to chodzi

tomfoot
06-01-2015, 14:39
kadr sam w sobie jest dramatyczno przerażający. To ramię, kawałek ręki, wielka głowa, wszystko po prawej, poucinane włosy - co Cię podkusiło na takie kadrowanie :) No chyba że robiłeś zenitem z kryciem wizjera 60% to wtedy luz :)

Zapomniałeś napisać o wielkiej jak stodoła dziurze od nosa, która jest wynikiem kadru

Carlos_lo
08-01-2015, 22:19
Zapomniałeś napisać o wielkiej jak stodoła dziurze od nosa, która jest wynikiem kadru

mogles juz nie pisac o tej dziurce, teraz zaczyna mi przeszkadzac, no ale w sumie taka jest i trudno

chez les
10-01-2015, 02:21
Na pocieszenie dodam, że zdjęcie można było jeszcze bardziej udziwnić.