Zobacz pełną wersję : Wataha online...
Takie pytanie, wie ktoś gdzie można w necie pooglądać serial HBO "Wataha" ? Dziś był 1-szy odcinek w paśmie niekodowanym, więc może gdzieś będzie...
sam nie oglądałem, choć mała cząstka mojej pracy zagościła w tym serialu ;)
Ja obejrzałem tutaj.
http://www.hbogo.pl/pages/content.aspx?id=cd33249d-4b68-4ecf-9a4f-174e8a2fa597
w paśmie niekodowanym było w hbo go
pierwszy odcinek fajny, zapowiada się ciekawie :)
pierwszy odc do obejrzenia na str hbo
ktoś podał link w pierwszych 10. postach
Właśnie zaczyna się drugi odcinek. Na HBO2.
Rafał_Sz
20-10-2014, 08:12
Posprzątałem i niech tak zostanie, nie licząc postów na temat.
Miłego dnia! :)
RobertMiernik
20-10-2014, 10:21
A, żeby w temacie zostać - co znaczenia nie ma sądząc po stanie tego wątku - już nawet strony powstają ze streamingiem na bieżąco. Polska Gra o Tron się rodzi... ;P
Rafał_Sz
20-10-2014, 10:33
Polityki, religii i wycieczek osobistych na tym forum nie będzie. A jak będą, to ich też nie będzie. Koniec, kropka.
foto4deg
20-10-2014, 13:48
Pytanie - czy jest możliwość wykupienia HBO GO bez kablówki?
Rafał_Sz
20-10-2014, 14:45
Pierwszy odcinek. Legalnie, bez opłat, reklam i abonamentu. (http://www.hbogo.pl/content/the-pack-1-432882297)
Dostęp (rejestracja do HBO GO) płatny do pozostałych odcinków (http://www.hbogo.pl/pages/settings/signup.aspx)
Ktoś wie kiedy to kręcone było? To na bieżąco kręcą czy jeszcze w tamtym roku?
Rafał_Sz
20-10-2014, 14:52
Ktoś wie kiedy to kręcone było? To na bieżąco kręcą czy jeszcze w tamtym roku?
Serial kręcono od 17 września do grudnia 2013 roku w Bieszczadach.
Serial kręcono od 17 września do grudnia 2013 roku w Bieszczadach.
To, że Bieszczady to wiem bo znajome tereny :D
Dzięki :)
Nie wiem czy dobrze doczytałem, ale nawet płatny dostęp jest tylko dla tych, którzy mają wykupiony pakiet HBO u dowolnego operatora. Jeśli nie mam w telewizorze HBO to i tak się*nie zarejestruję, czyli nie mogę obejrzeć innych niż pierwszy odcinków.
W UPC masz HBO Go za 5 PLN, jeśli wcześniej dasz 25 PLN miesięcznie za pakiet HBO HD. Przy takich stawkach pozostaje Wataha z netu...
Rafał_Sz
21-10-2014, 08:05
Jeszcze raz proszę o pisanie na temat. Jeśli chcecie toczyć dyskusję na tema praw autorskich, chomika i sieci P2P, proszę o założenie stosownego wątku i kulturalną i merytoryczną dyskusję nienaruszającą regulaminu forum.
Dziękuję.
Jeszcze raz proszę o pisanie na temat. Jeśli chcecie toczyć dyskusję na tema praw autorskich, chomika i sieci P2P, proszę o założenie stosownego wątku i kulturalną i merytoryczną dyskusję nienaruszającą regulaminu forum.
Jezusie, przecież pytanie na początku wątku było:
(...) wie ktoś gdzie można w necie pooglądać serial HBO "Wataha" ?
Toż przecież odpowiedzieli mu ludzie gdzie szukać. Oglądanie online i ściąganie z chomika nie jest karane, więc to działanie nie narusza regulaminu forum. To czego w końcu chcesz od nas? Czego?
Tematem wątku jest Wataha online, więc chyba jest na temat?
Wg mnie ściągniecię z chomika/czegoś innego (oprócz torrentów) jest równoznaczne z oglądaniem online. I tak oglądasz coś co ktoś wrzucił, nie udostępniasz tego, nie masz z tego korzyści majątkowej.
Rafał_Sz
21-10-2014, 09:38
To czego w końcu chcesz od nas? Czego?
Przecież wiesz.
Wg mnie ściągniecię z chomika/czegoś innego (oprócz torrentów) jest równoznaczne z oglądaniem online. I tak oglądasz coś co ktoś wrzucił, nie udostępniasz tego, nie masz z tego korzyści majątkowej.
Pobranie pliku audiowizualnego z serwera na dysk to nie to samo, co oglądanie czy słuchanie online, choć jedno i drugie, z pewnymi zastrzeżeniami, jest w Polsce legalne.
Na dzień dzisiejszy, po korespondencji z HBO informuję, że jedynym legalnym sposobem oglądnięcia Watahy jest skorzystanie z usługi HBOGO lub obejrzenie jej na HBO. Umieszczanie serialu np. na Chomiku, w ogólnodostępnych folderach, jest kradzieżą.
Nie wiem ile razy można powtarzać, że warunkiem korzystania w ramach użytku dozwolonego jest umieszczenie w sieci utworu przez autora lub posiadacza praw autorskich utworu już rozpowszechnionego, a dozwolony użytek, nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy.
Normalne korzystanie z utworu to oglądanie, słuchanie lub czytanie. Kopiowanie utworów, które ktoś nie posiadający praw umieścił w sieci nie jest normalnym korzystaniem z utworu.
Czy na chomiku autor , lub właściciel praw umieszcza pliki z utworami?
Przecież wiesz.
Pobranie pliku audiowizualnego z serwera na dysk to nie to samo, co oglądanie czy słuchanie online, choć jedno i drugie, z pewnymi zastrzeżeniami, jest w Polsce legalne.
Na dzień dzisiejszy, po korespondencji z HBO informuję, że jedynym legalnym sposobem oglądnięcia Watahy jest skorzystanie z usługi HBOGO lub obejrzenie jej na HBO. Umieszczanie serialu np. na Chomiku, w ogólnodostępnych folderach, jest kradzieżą.
drogi kolego adminie, post kolegi jest dla mnie milym zaskoczeniem. congrats. p.s. fav'a dac nie moge a dalbym.
Dobra, w takim razie jak mogę*legalnie zobaczyć ten serial nie kupując pakietu HBO?
Wygląda jednak na to, że warunkiem skorzystania z HBOGO jest posiadanie pakietu HBO w telewizorze.
blaise1973
21-10-2014, 10:12
I o to cały czas chodzi. Nie można bez zgody właściciela (pisał też o tym freefly) umieszczać jakichkolwiek materiałów w sieci ani udostępniać ich osobom sobie nieznanym. Takie postępowanie to zwykła ordynarna kradzież. A korzystając z tak udostępnionych materiałów, wspieracie złodziei.
Nie chce mi się nikogo wychowywać (to powinni zrobić rodzice), ale niech ci, którzy sobie "Watahę" z Chomika ściągają, nie żalą się potem, że im ktoś zdjęcia wykorzystał bez zgody, że ukradł lusterko albo halogeny z samochodu, że zajumał komórkę albo wszedł przez okno do domu i wyszedł z całym sprzętem foto. Jeśli się tworzy złodziejom rynek, na przykład oglądając nielegalnie udostępnione filmy, nie ma się potem prawa narzekać na złodziejstwo.
kolego doktor, posty kolegi czytam z uwaga, ale powyzszy mnie zaskoczyl. napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
Jak chce pojeździć Porsche to idę do wypożyczalni, która takowy samochód posiada, wynajmuję, jeżdżę i oddaję.
Jak chcę legalnie obejrzeć Watahę, to muszę kupić pakiet HBO i obejrzeć w godzinie emisji w TV lub dodatkowo zapłacić za możliwość obejrzenia w dogodnym dla mnie momencie.
Problemem nie jest opłata, a to, że jak chcę kupić karton mleka, to w przypadku Watahy muszę kupić od razu krowę.
Problem polega na tym, kolego zdyboo, ze panowie wlasciciele watahy sami zdecydowali w jaki sposob ma ona trafic do klienta- w pakiecie, na DVD czy w ramach sprzedazy wiazanej (to dla kolegi) z fajnym plastykowym helmem. P.S. za wypozyczenie Porsche musze placic- kolega nie przyczytal mojego postu dokladnie.
Przecież wiesz.
Załatw parę bananów dla myślących inaczej i będziesz miał spokój.
Dobra, w takim razie jak mogę*legalnie zobaczyć ten serial nie kupując pakietu HBO?
Musisz kupić pakiety, abonamenty, wnieść stosowne opłaty, itp.
Nawet jak chcesz zapłacić tylko za serial, to się nie da. Czyli jak chcesz wziąć sobie żonę, to bierzesz pod dach jej rodzeństwo, rodziców i za wszystko płacisz. Są tacy frajerzy i jak czytam to forum to jest ich nawet wielu, ale co zrobić...
napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
Kolega doktor chce się przejechać cayene i chce za to zapłacić. Ale tylko przejechać, a nie kupić i bujać się przez parę lat z kosmicznie drogim serwisem i spadkiem wartości. Poszuka firmy, która mu go na chwilę wynajmie, bądź dogada się z jakimś użytkownikiem i w końcu się powozi.
kolego doktor, posty kolegi czytam z uwaga, ale powyzszy mnie zaskoczyl. napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
Do tego trzeba mieć bogatego wujka z hameryki co da za free pojeździć :)
Lub...być urzędnikiem państwowym to za Twoją jazdę płaci państwo :/
Płyta Ci się zacięła? Oczywiście, że za wypożyczenie Porsche trzeba zapłacić i to jest OK. Natomiast płacę tylko za wypożyczenie, nie muszę przy tym kupować pakietu Porsche.
helm glowke uciska? wypozyczyc DVD z wataha.
Skąd w tej chwili mogę wypożyczyć DVD z tym serialem?
Poczekaj z rok i może będzie na dvd :D
DonMaliniacco
21-10-2014, 11:02
No dobra... Nie sciagamy z Chomika. To jest zle. Ale.... Na CDA jest :) mozna obejrzec online :)
rozumiem, ze w imieniu kolegi, ktory ma lat 6 i jak kazde dziecko w tym wieku, nie wyobraza sobie, ze mozna na cos spokojnie poczekac, pisze tata? drogi tato kolegi zdyboo, sam jestem ojcem i spontanicznie, nie czekajac na slowa podzieki, polecam dzieciom pana (w tej liczbie tomaszka) wiecej ruchu na swiezym powietrzu, mniej telewizji, ktora oglupia, wiecej ksiazek (odpwiednich dla 6cio latkow). pozdrawiam i buziaki dla tomcia- to tak slodki dzieciak (w helmie)
Nie napisałem, że nie chcę za to zapłacić, gdyż domniemuję, że zakodowanie serialu miało na celu zarobienie pieniędzy. Do wypożyczalni nie mam po co iść, gdyż filmu tam jeszcze nie ma, nie mogę w TV obejrzeć go płacąc za konkretny odcinek (czy też cały sezon) ani on-line. Jestem zmuszany do wykupienia pakietu HBO. A nie widzę potrzeby posiadania całego pakietu. Jeśli ktoś mnie próbuje zmusić, tym bardziej nie chcę. Jeśli podczas jakiegoś spotkania Niezwykle Ważne Osoby (w skrócie NWO) zdecydowały, że wybierając się*taką formę*dystrybucji serialu zmuszą mnie do zakupu pakietu HBO to są owe osoby w błędzie, czyli ich genialny w zamyśle plan się*nie powiódł, a to znaczy, że genialny nie był. Trudno, poczekam i kupię sobie na DVD. A co do marketingowego pomysłu, to skoro takowy powstał, to oznacza, że celem nie jest zarabianie na produkcji filmu, tylko na nowych abonentach.
@doktor no, i juz lepiej :-) nie mozna tak bylo od razu? p.s. nawet nie podejrzewam o czym inkriminowany film jest :-)
No dobra... Nie sciagamy z Chomika. To jest zle. Ale.... Na CDA jest :) mozna obejrzec online :)
Mam konto na iitv :)
sam jestem ojcem
Wyrazy współczucia dzieciom...
Ale demokracja jest, każdy może być ojcem, ale skutki tejże zabawy mogą być opłakane.
@doktor no, i juz lepiej :-) nie mozna tak bylo od razu?
Wszyscy to mówili, tylko Ty jako jedyny nie zrozumiałeś.
Ale demokracja jest, każdy może być ojcem, ale skutki tejże zabawy mogą być opłakane.
Wszyscy to mówili, tylko Ty jako jedyny nie zrozumiałeś.
To nie demokracja, to germanizacja. Ordnung muss sein - takie hasła łatwiej egzekwować na społeczeństwie pozbawionym fantazji i polotu.
No i po co Wam tutaj pisać? Produkujecie się, wyjaśniacie sobie wszelkie niedoskonałości a i tak zaraz wpadnie admin rsz i wywali wszystko od 5. postu :P
No i po co Wam tutaj pisać? Produkujecie się, wyjaśniacie sobie wszelkie niedoskonałości a i tak zaraz wpadnie admin rsz i wywali wszystko od 5. postu :P
Czyli twój też.
(...) Jestem zmuszany do wykupienia pakietu HBO (...)
W UPC niedawno proponowali mi pakiet HBO na miesiąc za friko, może tędy droga?
Tak, proponują, wadą tego rozwiązania są warunki promocji. Jeśli nie zrezygnujesz deklarując to np. telefonicznie to pakiet staje się płatny (być może się*mylę, bo to były warunki poprzedniej promocji).
DonMaliniacco
21-10-2014, 12:12
Rafał dobry chłopak. Zakochany. Trzeba mu wybaczyć ;-)
Rafał_Sz
21-10-2014, 12:31
Wątek znowu dryfuje w nie tą stronę co trzeba. Wystarczy. Jak obejrzeć serial zostało napisane.
Jeśli chcecie pogadać o legalności (lub nie) oglądania online itd., proszę sobie założyć nowy wątek na ten temat.
Zamykam.