a_rek
29-09-2014, 00:11
Po rocznej przerwie postanowiłem się dokształcić, między czasie nauczyłem się jednak podróżować z aparatem, tak często jak tylko mogę. Szukam, torby w którą mógłbym włożyć d5200 z 18-105, stalkę + lampę, fakt to mieści moja obecna golla, ale już na styk, a jak każdy student potrzebuje wrzucić zeszyt a4 i długopis. Od czasu do czasu laptop 14" (choć go można nosić osobno.)
Teraz pojawiają się największe problemy.
- torba musi jakoś wyglądać
- nie może być zbyt duża (torba do której wchodzi 15,6" laptop jest zawsze za duża)
- zmieścić się w budżecie 100-200-250zł.
Materiał skóra/skaj/płótno ważne że wytrzymałe i solidne. Nie musi być stryk cię fotograficzna, mam możliwość dorobienia wkładki. Oglądałem zwykłe torby w sklepach z ubraniami, ale panuje taka tendencja na slim że samo body wystaję z każdej strony.
Moje typy:
Lowepro Classified 200AW (może być use) ale tu nie wchodzi żaden notatnik,
Retrospective 30 - cena :/
http://allegro.pl/torba-meska-student-faschion-2014-nowosc-i4561113401.html ale tu samo body ledwo wchodzi.
znacie coś fajnego/pojemnego i w przedziale?
W najbliższej przyszłości zaopatrzę się w D7100 z gripem i szukam odpowiedniej torby która pomieści to body i m.in. 2 obiektywy (choć nie ukrywam że wolę jak będzie jeszcze, na przyszłość, miejsce na 3) N35 i N18-105, lampę Metz 52, aku, ładoworkę, kabelki itd.
Może używacie podobnego zestawu i macie sprawdzone torby
Zależy mi na dobrym wykonaniu, wygodzie i szybkim dostępie do szkiełek. Budżet ok 150-200zł.
Teraz pojawiają się największe problemy.
- torba musi jakoś wyglądać
- nie może być zbyt duża (torba do której wchodzi 15,6" laptop jest zawsze za duża)
- zmieścić się w budżecie 100-200-250zł.
Materiał skóra/skaj/płótno ważne że wytrzymałe i solidne. Nie musi być stryk cię fotograficzna, mam możliwość dorobienia wkładki. Oglądałem zwykłe torby w sklepach z ubraniami, ale panuje taka tendencja na slim że samo body wystaję z każdej strony.
Moje typy:
Lowepro Classified 200AW (może być use) ale tu nie wchodzi żaden notatnik,
Retrospective 30 - cena :/
http://allegro.pl/torba-meska-student-faschion-2014-nowosc-i4561113401.html ale tu samo body ledwo wchodzi.
znacie coś fajnego/pojemnego i w przedziale?
W najbliższej przyszłości zaopatrzę się w D7100 z gripem i szukam odpowiedniej torby która pomieści to body i m.in. 2 obiektywy (choć nie ukrywam że wolę jak będzie jeszcze, na przyszłość, miejsce na 3) N35 i N18-105, lampę Metz 52, aku, ładoworkę, kabelki itd.
Może używacie podobnego zestawu i macie sprawdzone torby
Zależy mi na dobrym wykonaniu, wygodzie i szybkim dostępie do szkiełek. Budżet ok 150-200zł.